Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

patikointia Sao Miguelilla

evikka

Azorejahan mainostetaan mm. runsailla patikointireiteillä. Eikä suotta. Syys-lokakuun vaihteessa oli kyllä vielä hiukan liian lämmintä, mutta toisaalta kukat kukkivat ja sadekin oli lämmintä. Hyvät vaelluskengät ja kevyt kuoritakki sekä nopeasti kuivuvat reisitaskuhousut oli mainio varustus.
Reittikartat olivat lopussa sekä Hispanian että Turismon kaapeista, mutta kirjakaupoista löytyi vielä muutamia ja netistä loput. (trails azores).
Netistä selvisi myös, mikäli reitti oli suljettu.
Makuun pääsee vaikkapa aivan Ponta Delgadan lentokentän lähellä Relvan kylästä lähtevällä reitillä mikä johtaa alas rannalla olevaan kylään. Polku on hyvä mutta jyrkänlainen. Kiikarilla näimme merellä pyöriviä delfiiniparviakin.
Tosi mielenkiintoinen on polku Ginetestä Sete Cidadesiin. Alku on todellista viidakkovaellusta ja loppuosa upeita maisemia kraaterin reunalta kylään ja kaksoisjärville. Sete Cidadeksessa kannattaa tehdä toinenkin vaellus järvien ja kraatereiden ympäri. Hieno on myös reitti Lagoa Furnaksen ympäri. Se sopii huonojalkaisellekin, ellei poikkea Pico do Ferron näköalapaikalle, minne meno on melko jyrkkää.
Ehkä kaunein kraaterijärvistä on Lagoa do Fogo, mutta sinne kyllä saa raahautua otsa hiessä.
Retkien lähtöpaikoille matkustimme busseilla. Halpaa ja samalla näki saarta enemmänkin. Turismosta sai tietoa niistäkin bussireiteistä, mitä ei matkatoimiston antamassa aikataulussa ollut. Muutamasta kohteesta pääsee takaisin vain kerran päivässä, mutta kylistä kyllä aina ruokapaikan löytää, kunhan juotavaa vain on tarpeeksi kävelyn ajaksi. GPS ei kraatereissa toimi. Kyllä nämä reitit aina Madeiran levedat voittaa.

3

609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinna61

      Hei

      Ihanaa luettavaa! Azorit ovatkin seuraavana listallamme vaelleusmatkaa suunnitellessamme ja tämä juttu osui tosi nappiin. Koit syksyn hyväksi ajankohdaksi, oletko kuullut kommentteja talvi/kevätkaudesta? itseäni viehättää tuo että kukat kukkivat, se tekee luonnosta niin kauniin.

      Olitko tutkinut netistä etukäteen näitä reittejä (mistä - siis joku tietty hyvä sivusto?) vai saitteko jonkin opuksen matkanjärjestäjältä? Olitteko tyytyväisiä Hispaniaan yleensä - entä majoitus? Teittekö retket itseksenne vai olitteko mukana jollain Hispanian retkellä (vai onko heillä valmiita patikkretkiä, en ole vielä ehtinyt perehtymään tarkemmin?)

      Olen korkeanpaikankammoinen, oliko reiteillä polkuja, jotka kulkevat rotkon laitamaa? Sellainen rupeaa huiputtamaan vaikka mitä tekisi - ja opettelukaan ei auta, harmi ;(

      Millainen gps teillä oli mukana, toimiko muualla kuin kraatereissa hyvin? Oliko reitit merkattu kuinka hyvin - onko vertailukohtaa johonkin muuhun maahan?

      Kaikki lisäinfo otetaan kiitollisena vastaan!

      • Matkailutoimisto (Turismo) ja Hispania ovat jakaneet ilmaista yleisesitettä virallisista vaelluspoluista, joita Azoreilla on vajaa 70, São Miguelin saarella kolmisenkymmentä. São Miguelin vaelluspolut on kuvattu kootusti vihkosessa nimeltä Natural Walks in São Miguel Azores, jota saa ostaa, hinta kenties luokkaa 6-7 euroa. Kirjasessa ei ole karttoja. Monista vaelluspoluista on julkaistu lisäksi yksittäinen esite, jonka irtonee parilla eurolla. Näitä esitteitä ja yllämainittua vihkosta voi ostaa mm. SolMar Avenida Centerissa sijaitsevasta Maviripa nimisestä matkamuistomyymälästä ja joistakin kirjakaupoista, kuten Livraria Solmar (SolMar Avenida Center).

        Kuvaukset vaelluspoluista netisssä löytyvät osoitteesta http://www.trails-azores.com/. Omilla nettisivuillani on kuvattu suomeksi muutamat suosituimat vaelluspolut tarinassa otsikolla Vaeltamisen ilo Azoreilla. Sivuiltani voi myös tulostaa (osastosssa Kuvagalleria/Matkaoppaita) matkaoppaat Matkaopas São Miguelille Azoreille aikoville ja Ruoka ja juoma São Miguelilla.

        Kaikki bussireitit löytyvät vain netistä osoitteesta http://www.smigueltransportes.com/. Turismon laatima paperiopas on hyödyllinen ja saattaa riittää matkailijan tarpeisiin, mutta ei anna tietoa kaikista mahdollisuuksista.

        Matkanjärjestäjä on myynyt suosittua Faial da Terran patikkareittiä, jonka opastuksen toteuttanee Picos de Aventura -niminen yritys (http://www.picosdeaventura.com/). Yritys on saavuttanut mainetta asiantuntemuksellaan.


      • masseur kirjoitti:

        Matkailutoimisto (Turismo) ja Hispania ovat jakaneet ilmaista yleisesitettä virallisista vaelluspoluista, joita Azoreilla on vajaa 70, São Miguelin saarella kolmisenkymmentä. São Miguelin vaelluspolut on kuvattu kootusti vihkosessa nimeltä Natural Walks in São Miguel Azores, jota saa ostaa, hinta kenties luokkaa 6-7 euroa. Kirjasessa ei ole karttoja. Monista vaelluspoluista on julkaistu lisäksi yksittäinen esite, jonka irtonee parilla eurolla. Näitä esitteitä ja yllämainittua vihkosta voi ostaa mm. SolMar Avenida Centerissa sijaitsevasta Maviripa nimisestä matkamuistomyymälästä ja joistakin kirjakaupoista, kuten Livraria Solmar (SolMar Avenida Center).

        Kuvaukset vaelluspoluista netisssä löytyvät osoitteesta http://www.trails-azores.com/. Omilla nettisivuillani on kuvattu suomeksi muutamat suosituimat vaelluspolut tarinassa otsikolla Vaeltamisen ilo Azoreilla. Sivuiltani voi myös tulostaa (osastosssa Kuvagalleria/Matkaoppaita) matkaoppaat Matkaopas São Miguelille Azoreille aikoville ja Ruoka ja juoma São Miguelilla.

        Kaikki bussireitit löytyvät vain netistä osoitteesta http://www.smigueltransportes.com/. Turismon laatima paperiopas on hyödyllinen ja saattaa riittää matkailijan tarpeisiin, mutta ei anna tietoa kaikista mahdollisuuksista.

        Matkanjärjestäjä on myynyt suosittua Faial da Terran patikkareittiä, jonka opastuksen toteuttanee Picos de Aventura -niminen yritys (http://www.picosdeaventura.com/). Yritys on saavuttanut mainetta asiantuntemuksellaan.

        Alkuperäisen kirjoittajan kommentteja odotellassa vielä muutama omalisäykseni aiheeseen, joista ensimmäinen koskee sitä niin paljon puhuttua säätä Azoreilla. "Syys-lokakuun vaihteessa oli kyllä vielä hiukan liian lämmintä", kirjoittaa patikoija. Kuluvan syksyn säät ovat ollut keskimääräistä kauniimpia. Syyskuu on vuoden toiseksi lämpimin kuukausia, lokakuu neljänneksi lämpimin. Alla tällä plastalla kuukausikohtaisissa viesteissäni olen kertonut jokaisen kuukauden säästä parin-kolmen vuoden ajan. Se minkä matkailija säätiedoissa todennäköisesti unohtaa ottaa huomioon, on korkea ilman suhteellinen kosteus Azoreilla. Itse lämpötilat eivät päätä huimaa, mutta lämmön tuntua lisää Azorien lämpötiloissa ilman korkea kosteus (keskimäärin 70-90 %). Kosteus saa ilman tuntumaan astelukua lämpimämmältä myös kesän ulkopuolella. Suomalaiselle kosteus on kauhistus, mutta sen kanssa me elämme täällä Azoreilla ympäri vuoden. Päivät, jolloin ilman kosteus laskee alle 70 %:n, tuntuvat viileämmiltä. Viilein on yö silloin, kun taivas on pilvetön ja ilman kosteus matala.

        Tarkastelemalla pelkkiä lämpötiloja eri sääsivustoilta ei saa oikeata kuvaa lämpötiloista Azoreilla. Mainittakoon tässä yhteydessä vielä, että tuskin on sääsivustoa joka pystyisi tarkalleen kertomaan, milloin ja miten paljon São Miguelilla tai muilla Azorien yhdeksästä saaresta sataa vettä tai milloin on aurinkoista, puolipilvistä tai pilvistä. Monesti kaikki, noin 600 km matkalla sijaitsevat saaret, niputetaan säätiedoissa samaan pussiin, mikä antaa todellisesta tilanteesta epätarkan kuvan.

        "oletko kuullut kommentteja talvi/kevätkaudesta? - Azoreilla voi vaeltaa mihin aikaan vuodesta hyvänsä. Vaelluspolkujen tilannne selviää yllämainitulta Trails Azoresin ajantasaiselta nettisivustolta. Kun Atlantilla ollaan, niin sademäärät ovat korkeimmillaan ajanjaksolla lokakuu-huhtikuu. On suositeltavaa, että tällä ajanjaksolla matkan pituus olisi enemmän kuin viikko mahdollisten vaihtelevien sääolosuhteiden varalta. São Miguelin korkeimmilla paikolla sataa enemmän mihin aikaan vuodesta hyvänsä kuin alavalla etelärannikolla, jossa mm. Ponta Delgada sijaitsee. Toisin sanoen, vaikka São Miguel onkin varsin pieni (750 km2), sää ei useimmiten suinkaan ole sama joka puolella saarta. Sateet ja niistä johtuvat maanvyörymät ym vaarat sulkevat joitakin vaelluspolkuja joka vuosi kesän ulkopuolella.

        Azoreille pääsee tänä päivänä vallan hyvin myös omin avuin eikä omatoimimatka etenkään matalasesonkina (marraskuu-maaliskuu) tule välttämättä sen kalliimmaksi kuin valmismatkakaan. Tällaisia lento-hotellipaketteja ovat myyneet jotkut suomalaiset nettimatkatoimistot ja paketin voi toki koota itsekin. Useimmat matkailijat eivät Ponta Delgadassa tarvitse mitään merkittäviä matkanjärjestäjien palveluja ja hätätapauksissa apua kyllä saa.

        Suomalaisen matkanjärjestäjän retkille voi osallistua (samalla hinnalla kuin muutkin), vaikka olisi omatoimimatkalla. Ponta Delgadassa on myös paikallisia yrityksiä, jotka tekevät retkiä kaikkiin saareen pääasialliisiin luonnonnähtävyyksiin, opastus mm. englanniksi.

        Kun Azoreilla ei ole massaturismia, on hotellien määrä rajoitettu, mutta enemmän kuin riittävä. Taso on yleisesti ottaen vähintään tyydyttävä ja kaikki matkanjärjestäjät käyttävät jota kuinkin samoja hotelleja. Ponta Delgadan parhaimmat hotellit ovat neljän tähden Marina Atlântico ja Royal Garden. Omatoimimatkailija voi valita pienemmänkin majapaikan ja muualtakin kuin Ponta Delgadasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe