Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Merkkisodat ärsyttää...

Blue Caliber

Siis oikeesti, mikä ihmisiä oikein riivaa, kun pitää ihan väkisin tulla foorumille ihan vaan kinaamaan miltä mantereelta ne "oikeat autot tulevat", vielä naurettavampaa se on kun tietää etteivät valmistusmaat noudattele perinteistä merkkijakoa, eivätkä ole noudattaneet pitkään aikaan.

Mielestäni on jotakuinkin yhtä naurettavaa se että jenkkiautoilijat haukkuvat japsit, aika huvittavaksi menee etenkin jos alla on Caliber.

Jos ihan totta puhutaan, niin Japanissa osataan tehdä ihan hyviä koneita. Itsekin ostin jokin aika sitten käytetyn Caliberin, ja olin suorastaan tyytyväinen siihen tietoon, että mitsu käyttää samaa konetta, koska silloin voi olla melko varma siitä ettei siinä nyt sen suurempia vikoja pitäisi olla.

Toisaalta amerikkalaisilla on pitkät perinteet V-mallisten koneiden ja kruisailuautojen tekijöinä. Miten moni haukkuukaan jenkit "pehmeiksi", vaan onko sitä oikeasti sen iloisempi jäykän takavetobemarin ratissa? Ehkäpä joku isohko peruslaiska jenkkiauto häviää radalla, mutta entä sitten? Jopa se matalaviritteisen veekutosen voimin etenevä jenkki yltää suurimpiin sallittuihin nopeuksiin ihan riittävän vikkelään, eikä vielä ole tullut vastaan sellaista kaarretta mistä ei jenkki selviäisi. Eikä ole talvikaan ollut yhtään sen vaikeampi, jos ei mainittavasti helpompikaan jenkillä ajettaessa.

Ei sillä ole väliä onko jenkki vai japsi, jos ajoon lähtee, ihan samoihin aikoihin perille pääsee kuitenkin. Se on sitten kuskista kiinni pysyykö laillisissa nopeuksissa vai ei, ylinopeus onnistuu kehnommallakin autolla. Ja mutkista selviää niin ikään, autolla kuin autolla. Kilpa-ajo on asia erikseen, mutta aika turha se on normaaliin ajoon tarkoitettujen autojen vertailu niillä kriteereillä.

Minä, ja varmasti myös moni muu on sitä mieltä, että jenkit tarjoavat sellaista ajomukavuutta johon ei monella muulla merkillä kertakaikkiaan yllä.

Teknisesti kestäviä ja toimivia vehkeitä saa ihan varmasti niin idästä kuin lännestäkin.

Volvot ja volkkarit ovat varmasti hyviä autoja. Itse tosiaan päädyin Caliberin omistajaksi, vaikka tiesin ettei se ihan kunnon jenkki olekaan. Se tuntui mukavalta ja erottuu rivistä. Ja siinä on ihan tarpeeksi perustetta minulle, joku muu saa vapaasti valita autonsa itse asettamillaan kriteereillä, turha siitä on tappelemaan ruveta.

10

342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tojoosio

      Eihän tojoterot tällä palstalla käy kuitenkaan, citroen palstalla ne pyörii kaikenaikaa.

    • thirtyfifty

      tojoterot on bemari palstalla. siellä se juttu haiskahtaa.. en tajua miten joku idiootti edes päätyy kysymään neuvoa tällä sivustolla kun merkkikohtaiset foorumitkin on keksitty..

    • jenkki se olla pitää

      ei caliberis oo mitsun konetta!

      • cdr

        taitaapi vain olla ja pohjalevykin löytyy jopa pösöstä sama , turha huudella jos ei tiedä mistä huutelee.


    • CSRT4

      SRT4 calissa on sama kone ku Mitsu evo X:ssä...

    • DODGE-FANI

      "JENKKI SEN OLLA PITÄÄ" -KYLLÄ DODGE CALIBER KÄYTTÄÄ MITSUN KONEITA (1.8 2.0 2.4 2.4-srt4) 2.0 CRD TULEE VOLKKARILTA. MUA EI HAITTAA ETTÄ CALI KÄYTTÄÄ MITSUN KONEITA. OMAAN CALIBERIINI OLEN TODELLA TYYTYVÄINEN (DODGE CALIBER 1.8L)....

      • opettele kirjoitusta

        Et sitten osaa vielä kirjoittaa. Ärsyttävää katsella tikkukirjaimia.


      • DODGE-FANI
        opettele kirjoitusta kirjoitti:

        Et sitten osaa vielä kirjoittaa. Ärsyttävää katsella tikkukirjaimia.

        Haista HOMO VITTU työnnä se Volkkaris syvälle omaan Perseesees!!!!!!!!!!!


    • 1USA

      Erinomainen kannanotto aloittajalta. Täyttä asiaa.

      Toisekseen: Caliberin, Sebringien ja Avengerien -07> 4-sylinteriset moottorit ovat ns. GEMA-moottoreita, jotka kehitttiin Chryslerin, Mitsun ja Hyundain yhteistyönä. Sanonta "Mitsun moottori" ei tarkkaan ottaen päde, koska USA-autojen moottorit on ensinnäkin valmistettu USAssa ja jokainen kolmesta valmistajasta suunnitteli lopulliset omat versionsa ja yksityiskohdat itse. Lähtökohtana oli sama sylinterilohko ja yhteinen alkusuunnittelutyö, jolla pyrittiin saamaan kustannukset kuriin.

      SRT4:n turboahdettu 2.4 on mainittu Chryslerin GEMA, ei Mitsubishi-moottori.

    • Slowspeed

      Kai sitä pitää suomalaisen miehen päästä jossain pätemään ja jos kotona tai töissä ei voi päteä, eikä ole sopivia harrasteita niin sitten pädetään liikenteessä ja kaikella mikä liittyy autoiluun.

      Hyvä juttu on se, että meillä on mahdollisuuksia hankkia erilaisia autoja. Itse diggaan myös jenkkiautoista. Niistä löytyy asennetta, näköä, muotoa, varusteita ym. eikä niitä tule joka kulmassa vastaan.
      Ei mua kyllä haittaa jos naapuri ajaa Toyotalla tai Audilla, toivottavasti niitäkään ei haittaa mun autovalintani. Minulle joku Toyota tai vaikkapa vaan Audi ei tarjoa haluamaani, olkoonkin niiden moottoritekniikka tms, miten edistyksellistä tahansa.
      Jenkkiautoihin liittyy suomalaisilla paljon ennnakkoluuloja juuri mm.laadun ja kulutuksen suhteen. Suurin osa näistä on todellakin luuloja, tosin itse arvioisin valmistuksen laadun kyllä jonkin verran alhaisemmaksi kuin japsiautoissa, mutta asiallisesti ajallaan huollattamalla jenkit tarjoaa todella mukavia kilometrejä.

      jenkkiautoist itselläni kokemusta tosin vasta vuodesta 2007 Dodge Avenger 2,4 SXT muodossa ja nyttemmin taloudessa tuonti-Charger R/T siis Hemillä sekä 2,7 Avenger.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe