Gdansk-Krakova-Varsova

Jennimaaria

Olen lähdössä 26.12 Turusta halpalennolla Gdanskiin ja kysymykseni kuuluukin kuinka pääsen 27.pvä joko Krakovaan tai Varsovaan? Junalla siis olen menossa, mutta en oikein ota selvää noista Puolan junista, tai niiden aikataulu/lippujärjestelmistä. Meneekö yöjunia väliä Gdansk-Varsova/Krakova? Minkä hintaisia mahtavat olla em.matkalle (yö)junat? Lisäksi olisin kiitollinen jos joku osaisi kertoa halpaa ja siistiä yöpaikkaa Gdanskissa.
Kiitän kauniisti jos joku viitsii auttaa ja vastata

12

2010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos jaksat odottaa viikon verran, annan sinulle kohta tarkat aikataulutiedot. Joulukuun alussa aikataulut muuttuvat joissakin tapauksissa merkittävästi ja ne ilmoitetaan vasta muutamn päivän päästä.

      Joka tapauksessa; makuupaikka 3 hengen osastossa maksaa 81 zlotya, eli 20 euroa (on halvempiakin). Peruslippu 71 euroa, n. 18 euroa.

      • ...ja kerro vielä mikä on matkasi kesto. Haluatko käydä JOKO Varsovassa TAI Krakovassa vai MOLEMMISSA? Kiinnostaako myös Auschwitz esimerkiksi?


    • Jennimaaria

      26.12 lähtö ja perjantaina 30.12 paluu. Ajan salliessa molemmissa. Auschwitz ei ole kohteiden listalla, sillä taitaa olla aika kaukana? Taitaa olla lähempänäkin muita keskitysleirejä?
      Kiitos ystävällisyydestä!

    • Mimmukka11

      Auschwitz ei ole kovin kaukana Krakovasta. Sinne pääsee omatoimisesti paikallisbussilla tai matkanjärjestäjien valmismatkalla. Matkanjärjestäjät hakevat hotellin edestä ja tuovat takaisin. Suosittelen käymään jos Krakovaan menette. Yöjunalla itse matkasimme Gdanskista Krakovaan ja takaisin. Gdanskin lähellä on Stutthofin keskitysleiri. Mikäli päätätte jättää Krakovan/Varsovan matkan väliin, menkää ihmeessä Gdanskin lähellä olevaan Sopotiin ja Gdyniaan.

    • Olin Gdanskissa syyskuun lopulla. Me kävimme Stutthofin keskitysleirillä. Mielenkiintoinen paikka. Stutthofiin pääsi suoraan bussilla, joka meni Sztutowoon. Bussit kulkevat aika harvakseltaan sinne ja takaisin, joten meillä meni reissussa melkein koko päivä. Bussikuski näytti paluupysäkin ja antoi pari paluuaikaa paperille. Sisäänpääsymaksua ei ollut.

      Kuoleman rautatie tulee näkyviin jonkin verran ennen kuin oikea pysäkki tulee. Itse kysyimme bussikuskilta, milloin jäädään pois. Bussiin mennessä ei oltu laisinkaan varmoja ymmärsikö kuski kysymystämme, mutta lopulta osoitti sitten oikean pysäkin.

      Lipunmyyyntipisteessä osaavat sanoa lähtöajan tai oikeammin kirjoittavat sen paperille. Englannin taito oli olematonta. Lipun voi ostaa myös automaatista. Siihen saa vaihdettua englannin kielen. Aikataulut tuntuivat sotkuisen näköisiltä, mutta pysäkit oli merkattu metron tavoin ja pienen tuijottelun jälkeen aukenivat. Kannattaa kuitenkin opetella mitä on lähtevä/saapuva puolaksi. Englantia siellä ei ollut mitään. Laitureilta näkee näyttötauluilta sitten selkeästi, mihin juna menee. Samoin lipunmyyntipisteessä on laiturit selkeästi nähtävillä.

      Sopotin ja Gdynian paikallisjunaliput ostettiin paikallisjunalaiturilta automaatista. Paikallisjunalippuja ei saanut samasta paikasta, missä myytiin lippuja varsinaisiin juniin. Kuulutuksia junassa ei ollut, joten piti itse seurata asemia. Vaunussa ne oli seinällä järjestyksessä.

    • marikki -75

      Olin Gdanskissa syyskuussa ja yövyin Grand Hostel Gdanskissa, aika uusi ja siisti hostelli. Eri kokoisia huoneita, kuuden hengen huoneessa yö oli n. 13€ ja sisälsi aamiaisen.

      Sijaitsee noin 5-10 min kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

    • Nigy

      Aikataulusi on sen verran tiukka että jo junamatka Gdansk - Krakova vie mennen tullen noin 16 tuntia, eli lähes vuorokauden. Yöjunia menee tuota väliä useitakin, mutta itse miettisin tarkasti mitä haluan nähdä ja mihin aika riittää. Ainahan Puolaan pääsee myös uudestaan.

    • Uudet aikataulut ovat myöhässä. Tiedossa on vain muutaman junan kulkutiedot 10.12.2011 jälkeen, esim.

      Gdańsk Gł. 04:07
      Bydgoszcz Gł. 06:20
      W-wa Zach. 09:49
      W-wa Centr. 09:55
      tai
      Gdańsk Gł. 16:50
      Bydgoszcz Gł. 19:05
      W-wa Zach. 22:36

      Tiedän myös, että säilyy yöjuna Gdanskista Varsovan kautta Krakovaan, aikataulu on kuitenkin valmis vasta marraskuun alussa. Tällä hetkellä se lähtee Gdanskista klo 23:22, Varsovaan (Centralna) se saapuu klo 6:38. Eräs hyvä vaihtoehto olisi juuri tämä, kunhan aikatalut on julkistettu.

    • ;lkdfj;las09i0qwe

      Mahdollista myos lentaen, pikaisesti hain www.eurolot.com mainituille paiville ja reilut sata euroa olisi meno-paluu.

      Onko tama vaihtoehto ulkona kuvioista?

    • jqwerpoiq-0391-

      Myos bussilla nayttaa paasevan, polskibus.com . Tosin viela ei ilmeisesti joulukuun lopulle saa lippuja, mutta varsin edulliselta vaikuttaa.

    • Puolan VR:n uusi aikataulu on vihdoin ilmestynyt, tässä sen englannikiel. versio: http://rozklad.sitkol.pl/bin/query.exe/en?
      Esim. nämä yöjunat Krakovaan:
      ensimmäinen:
      Gdańsk Główny lähtö 19:01
      Kraków Główny tulo 07:44
      tai myöhemmin yöllä
      Gdańsk Główny lähtö 00:01
      Kraków Główny tulo 12:56

    • Huomasin, että lähdet Turusta, jolloin Wizzairin lentosi on perillä Gdanskissa vasta klo 18:20. Olisiko mahdollista ehtiä klo 19:01 junalle? Ei välttämättä, muutta...
      Jos 50 euroa taksikyydistä ei ole liikaa, voit lähteä lentoasemalta taksilla Tczewin rautatieasemalle. Se on ensimmäinen asema Gdanskin jälkeen ja sinne pääsee moottoritiellä menemättä Gdankin keskustaan, ajomatka sinne on noin 35 min. ja juna Tczewista lähtee klo 19.39, onnistuisi varmasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe