uusi omistaja :)

uusiomistaja

Heippa ! meille on tulossa ensi kuussa suomenlapinkoiran urospentu. Haluaisin kysellä millaisia teidän lapparit on ja kuinka on oppinut sekä mitkä kaikki tavarat ovat pakollisia heti kun pentu tulee? tietenkin kaikki perus tarvikkeet kuten ruokakuppi, ruokaa, juomakuppi, hihna, jonkinnäköinen peti yms.
Ja jos vielä haluat kertoa mistä päin olet ja millaisessa talossa koiranne on kasvanut, meillä tulee kerrostaloon :)

11

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei vain ^^
      Vanhemmillani on 3v suomenlapinkoira uros kanssa, se on varsin hyvätapainen koira. Ei hauku eikä pure. On erittäin ihmisrakas tapaus. Ja riistanvärityksellä oleva halattava nallekarhu. Oppii erittäin hyvin tavoille, kunhan on malttia ja aikaa pentuna. itse suosin lapinkoirille valjaita ja kun tulee takaisin sisälle niin harjaa turkin. Valjaat on paljon mukavammat koiralle. Mutta pentuna panta menee ihan hyvin. Koira on kasvanut ja asuu Kotkassa ja omakotitalossa.

      Sekä itselleni on tulossa jouluna, suomenlapinkoira uros. ihan kerrostaloon.
      pitää opettaa koiralle vain, ettei rappukäytävän ääniä tarvitse pelätä eikä niitä tule haukkua. Ja kun koira on n.4-6kk se alkaa oppimaan temppuja paremmin.
      Kun opettaa vain kuka on talossa pomo, niin pitäisi kasvatus olla helppoa. Pennulle pitää varata paljon paljon aikaa ja hellyyttä sekä kuria. Meille tulee koira ihan Porin keskustaan.

    • uusiomistaja

      voi kiitos vastauksestasi ! :)

    • JUISSI.P

      upea koira ja ihmisläheinen, kannattaa käyttää valjaita ennen kuin pantaa sillä ei panta oikein tunnu hyvältä kun se on ropaltaan semmonen pyöreähkö karvapallo ja kun jos syötät sille koiranraksuja niin lirauta aurinkokukkaöljyä sekaan niin karva ja masu pysyy kunnossa ja vettä saatavana yötä päivää. kynsiä ei kannata laskea pitkäksi sekä tassujen välit pitää lyhyessä karvassa niin ei tassunpohjan väli mene rikki. talvella voi tassunpohjia rasvata esim tummelilla niin pysyvät pehmeinä ja eivät sitten halkeile.HIENO KOIRA!!

    • Tosiaan,unohdin näköjään mainita että lapinkoirat tunnetusti viihtyvät ulkona ja sellaiset pedit on niille ihan turhia. niillä tulee nopeasti kuuma. Joten yleensä viihtyvät ihan lattialla missä on paljon viileämpää. Ja piti kysyä, missä päin siis itse oleskelet? tarkoitan vain että koirakaverit yms ovat aina mukavia. Että pitää yllä myös koiran sosiaalista elämää. ^^

    • uusiomistaja

      Heippa ! Pentu tuli meille tuossa 20.11 sunnuntaina, ja aivan valloittava tapaus on ! Tuli huomattua ettei pedissä juurikaan viihdy, onneksi ei ostettu mitään kallista koiran petiä vaan laitettiin täkki taiteltuna maahan :)
      Oleskellaan Kouvolassa :)

      • lappiksen omistaja

        Minäkin asun kouvolassa :) koiraa kannattaa opettaa niin etta se ei ole liian alistuva sillä meidän naaras menee selalleen maahan jos vahankin arahtaa.


    • hitsi vie, vasta itse muutin parivuotta sitten Kouvolasta pois ^^ Ja uskon kyllä, että se on ihan syötävän ihana tapaus. Meijän pentua käytiin vasta 18.11 katsomassa ku se oli sen n. 4vko ja pikkuinen tulee meille vasta 13.12.. joten ei enään pitkä aika. mutta olisi mukava joskus nähdä minkä näköinen koiruli teidän omasta kasvaa ^^

    • dumppelsson

      Moikka!
      Meille tuli kesällä lapinkoira ja on osoittautunut oikein fiksuksi kaveriksi! :) Toki, jos tylsää keksii myös hyvin kaikkea pahaa, esim. laatikoiden tai muiden tavaroiden syöminen ja rikkominen. Pöydältä on hävinnyt leipäpusseja ja kaikkea mahdollista. On se jopa pöydälle kiivennyt!

      Meillä on 3 kongia, johon työnnetään jauhelihaa ja pakkaseen ja annetaan aina aamusin, ennen töihin ja kouluun lähtöä. Lapinkoira tarvitsee paljon liikuntaa ja liikkuu sateessakin, vaikka ei uimisesta kovin perusta.

      Mutta on se aivan ihana koira! Vilkas ja menossa koko ajan. Ainoa juttu vaan, että pelkää kovia ääniä ja säikkyy aika helposti ja haukkuu koirille!

      Asun Espoossa paritalossa ja koira åääsee aina pihalle halutessaan.

      Pennulle noitten ittes mainitsemien lisäksi ois hyvä olla joku lelu, josta tykkää ja voi siihen turvautua. Petiä et oikeastaan tarvitse. Meillä oli lakana, mutta ei siinä oikeen viihtynyt. Meijän pikkunen tykkää nukkua säkkituolissa :)

    • dumppelsson

      Ja vielä lisäks, että kameraa kannattaa käyttää paljon! Kasvaa niin nopeasti! :(

    • uusiomistaja

      Tuo on kyllä niin ihana tapaus :) Meillä pelkää mm. pesukoneen , hiustenkuivaajan ja kahvinkeittimen ääniä :D Tosiaan, lelu oli unohtunut tuosta listasta, lelujakin oli toki pennulle valmiina :)

    • uusiomistaja

      Piti vielä laittaa että kuvia on kyllä otettu ja tullaan ottamaan paljon :) tuntuu että tuo jo tässä reilussa viikossa kasvanut. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe