5 vuotis neuvola

naanataliaaaaa

4 vuotis neuvolasta jäi erittäin epämiellyttävä maku. Aivan uskomatonta puukon vääntämistä meillä Naantalissa ja erittäin epämiellyttävää koko touhu. Isompi lapsi kävi neuvolansa Raisiossa ja en muista ikinä että käynnistä olisi jäänyt näin huono fiilis.

Nyt odotan kauhulla 5 vuotis neuvolaa. Onko nyt oikeasti se tilanne että sinne on pakko mennä vaikka tietää hyvin että se tulee menemään reilusti penkin alle. Henkilöt on samat joten mihinkä tilanne muuttuisi..

Minä tunnen lapseni ja tiedän että hän on äärimmäisen kiltti ja hiljainen lapsi josta on oikeasti vaikeaa kun väkisin yritetään vääntää kolmioita ja neiöitä. Ihan normaali lapsi paljon vaan rauhallisempi kuin veljensä. On tullut isäänsä..:)

Pitäisikö meidän harjoitella jotain että selviydyttäisiin kunnialla. Viimeksi kun lasta painostettiin ja arvosteltiin erittäin raa'asti meinasi tuolla minun maailman rauhallisimmalla miehellä kääryleet palaa pohjaan täysin ja täytyy sanoa että kun rauhallisen miehen suututtaa se ei tiedä hyvää..

5

612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieni piiri pyörii

      Hei! Kyllä tällaista on Naantalissa....ja riippuu täysin siitä minkä neuvolatätin luona käy lapsen kanssa. Naantali voi olla maineeltaan Suomen aurinkokaupunki ja kiva kesälomakohde mutta palvelu on kyllä jotain ihan muuta kun täällä asuu ja käyttää julkisia palveluja esim. neuvola, terveyskeskus tai lapsi on päiväkodissa tai koulussa. Naantali on pieni paikkunta ja täällä on paljon myös merkitystä sillä kuka on ja kenet tuntee ja missä on töissä kun kaikki tuntee kaikki-meno näkyy monessa asiassa.

      • naantaliaaaa

        Kiitos sinulle. En vain ymmärrä miten olen toisessa kunnassa muiden lasten kanssa lähtenyt aina hymyillen neuvolasta.. sellaisena ylpeänä vanhempana kun pilttit kasvaa ja kukoistaa.

        En vaan ole koskaan ymmärtänyt sitä miksi juuri 4 vuotiaana pitää osata leikata suunnikas sillä emmehän aikuisenakaan osaa samassa 32 vuoden iässä kaikki samoja asioita. Itse osaan monta asiaa joita voin väittää että kaikki muut minun ikäiset ei varmasti osaa..


    • Katriina....

      Terveyskeskuksessa ensiavussa 2 viikkoa sitten lapsi hakkaavassa yskässä ja hengitys huonoa. Yskänlääkkeen kanssa kotiin ja kun sitten uudelleen lääkäriin 3 päivää myöhemmin oli pitkälle kehittynyt ja pitkään vaivannut korvatulehdus.

      Mistä löytyy vielä "tekolääkäreitä" muualta jotka ei katso 3 vuotiaan korvia flunssassa.

    • äiti147

      5-vuotistarkastus on tärkeä koulun kannalta, Katsotaan sellaisia asioita jotka 'enteilee' koulukypsyyttä.
      Osaako lapsesi leikata saksilla ympyrän/muodon
      Hyppiikö yhdellä jalalla?-motoriikkaa
      Puhe ja äänteet?
      erilaisia tehtäviä: ymmätääkö miten kynä laitetaan vaikkapa kupin alle, oikealle puolelle, sivulle, päälle jne.. hahmottamista.
      Kuulo ja näkö.. yms.

      ja tietty osaako olla hetken ilman vanhempiaan.. yleensä tätin kanssa yksin huoneessa.

      Vähän vaihtelee, mitä kukin tekee lapselle testeissä, mutta samaa asiaa ajetaan, lapsen hyvinvointia.

      Jos joku lapsi tarvitsee apua jossakin, ei kannata loukkaatua. Vaikka lapsi olisi kiltti ja iloinen, voi hänellä olla vaikka ongelmia hahmottamisessa, puheessa, näössä tms. ja tarvitsee siihen apua. Moni menee esim. käymään puheterapeutilla saadakseen kotiin puheen kehitysohjeita..

      Voit toki iloisena ja rauhallisin mielin askarrella lapsesi kanssa, piirrellä, tehdä helmillä, lukea kirjoja ja kysellä kuvista..
      tuon ikäiset yleensä ovat innokkaita puuhailemaan tehtäväkirjoja jne..Jos neuvolassa ei onnistu, voit kertoa että kyllä osaa leikata saksilla ympyrän.. tai piirtää prisessan.. tms.. kyllä ne kuuntelee vanhempienkin juttuja.

      Kynän käyttöä katsotaa neuvolassa 5-vuotiaana.

      Älä huolehdi. Lapsesi on varmasti hyvä, vaikka jossakin olisikin ongelmaa. Apuahan ne antaa, jos tarvitsee, ennen kun koulu alkaa.

      Jotkut eivät vain ole paljon piirrelleet ja siksi voi olla vaikeaa piirtää kolmio tai oma kuva.. mutta voi toki harjoitella kotonakin, mutta leikillä, ei pakkomielteellä hammasta purren.

      • Kokemusta on....

        Ymmärrän kyllä, että se koulukypsyys täytyy arvioida mutta onko tullut mieleen, että liika testaaminen ja tarkkailukin voi olla haitaksi kun se viedään äärimmäisyyksiin. Pieni kriittisyys tässä asiassa ei olisi lainkaan huono asia. Suomi on terapeuttien luvattu maa ja enää ei tarvita kuin yksi epäily päiväkodista tai neuvolasta tmv. että lapsen olisi syytä varmuuden vuoksi käydä puheterapeutilla tai tomintaterapeutilla ja jo on vuosien kierre valmis. Kun lapsi leimautuu siten, että on käynyt terapeutilla arvioitavana - säilyy tuo tieto hänen terveydentilaa kertovassa tietokannassaan ja siihen on myöhemminkin hyvä vedota yhä uudelleen ja uudelleen jos ilmenee jotain. Tuolla "Lapsen hyväksi me tätä teemme"-asenteella voi näköjään vedota miltei mihin tahansa. Rahaa ne terapeutit saavat siitä, että lapsia on tulossa testeihin jonoksi asti ja näin etenkin yksityisillä terapeuteilla. Luepa kirjoitus "Ennätys erityisopetuksessa" ilmestyi Suomen Kuvalehdessä 14.10.2011. Juttu kertoo siitä kuinka Suomessa erityiopetuksen oppilaiden määrä on lähes kolmikertaistunut vuosina 1995-2001 ja professori Timo Saloviidan mukaan joissakin kunnissa esiintyy mm. erityiskoulupolitiikkaa mikä on edellyttänyt, että niitä erityisoppilaita on "löydyttävä" tietty määrä esim. Hesassa on muka kymmenkertainen määrä dysfasia-lapsia verrattuna Espooseen. Lisäksi pojat ovat usein yliedustettuina erityisopetuksessa. Tällaisissa tapauksissa on suoranaista tekopyhyyttä väittää kirkkain silmin, että aina ja vain lapsen hyväksi tehdään nämä päätökset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      375
      3546
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2519
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1785
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1137
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      50
      1125
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1095
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1063
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      908
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      47
      860
    Aihe