Auttakaa typerää, FSX Lentosimulaattori kysymys olis....

smulituus

Joo, elikkä oon jo pitkää päättänny ostaa jonkun lentosimulaattoripelin ja ratin sun muut tietsikalleni ja oon nyt kalastellu tota FSX Gold editionionia. Kannattaako mun täysin alottelijoina lentosimulaatiopeleistä ostaa tommonen, ostaisin myös THRUSTMASTER Joystick T.Flight Hotas X ohjaimen, sopiiko kyseinen ohjain tohon peliin ees tai onks se hyvä toho pelii? Pyöriikö peli 2.10ghz suorittimel windows vista home premium? Ja jos sais paikkoja mistä saisin ostettua noit tietoon nii ois kivaa. Kiitos jo etukäteen! Lisäks onko pelissä suomalaista ohjekirjaa tai valikkoo

12

1267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vvvvhjhvjvhj

      Okei, eli tässä jotakin vastausta FSX:stä.

      Jos olet täysin ummikko näiden suhteen niin suosittelen että tämän palstan lisäksi katselet myös sellaista sivustoa kuin www.fsnordic.fi (en nyt muista tuota sivuston osoitetta tarkkaan, mutta kun laitat googleen fsnordic, niin satavarmasti kyseisen sivuston löydät.)

      Kyseinen sivusto on suomenkielinen ja siellä on paljon asiaa ja kuvia FSX simusta, sekä tottakai paljon asiantuntevia ja auttavia henkilöitä neuvomassa.

      Yksi varoituksen sana kuitenkin, koska kyse on foorumista joka on ollut netissä useamman vuoden, kannattaa ennen kysymyksen lähettämistä tarkastaa haun avulla onko ongelmaasi jo vastausta (hakua voi käyttää myös ilman rekisteröitymistä). Siellä, kuten ihan missä tahansa foorumilla, ei kovin suopeasti suhtauduta henkilöihin jotka eivät laiskuuttaan viitsi ottaa asioista selvää.

      Kyseinen foorumi on suomen ja pohjoismaiden paras simulaattori/ilmailyfoorumi ja apua saa ja sinua autetaan aivan varmasti niin kauan kunnes saat ongelmasi ratkaistua.

      Mutta sitten noihin kysymyksiisi.

      Tärkein asia mikä vaikuttaa simulaattorin toimivuuteen on näytönohjain. Prossu on tietenkin hyvä olla tehokas, mutta näytönohjain on ehdottomasti tärkein. Jos näytönohjaimesi on hyvälaatuinen ja enintään vuoden tai parin vanha, sinulla ei pitäisi olla mitään ongelmia simun pyörittämisessä.

      Siitä huolimatta olen täysin varma siitä että joudut muokkaamaan simua hieman että saat sen toimimaan jouhevammin. Sillä valitettavasti FSX on luvattoman raskas. Netistä ja myös tuolta fsnordicista löytyy neuvoja ja osoitteen sivustolle jossa neuvotaan simulaattorin erään tiedoston modaamista jotta se pyörisi paremmin mutta grafiikat eivät kärsisi pahasti (Lähinnä puiden määrän vähentämisestä on kysymys). Valitettavasti en voi siinä asiassa auttaa tämän enempää.

      Kannattaako FSX:ää suositella aloittelijalle? Vastaus on ehdottomasti että kyllä kannattaa. Kyseinen simulaattori on hyvin monipuolinen ja syvällinen siinä suhteessa että siinä riittää pitkäksi aikaa opeteltavaa ja opiskeltavaa mutta sen oppimiskäyrä on hyvin edullinen. Se että simulaattori on hyvin monipuolinen ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö lentämään pääsisi nopeasti ja etteikö ensimmäistä onnistunutta lentoa saisi tehtyä myös hyvin nopeasti.

      Simulaattorista löytyy vieläpä englanninkielinen lentokoulu joka opettaa kädestä pitäen ja vielä testaten lentotaitoja ensin ihan perus ilmassa pysymisestä aina lentoonlähtöön ja laskeutumiseen. Seuraavassa kurssissa opetellaan suunnistamisesta aina mittarilentoon, sitten monimoottorisilla lentämiseen, eri tyyleillä laskeutumiseen tai nousemiseen ja siitä aina jumboilla lentämiseen. Kyseinen interaktiivinen koulu vaatii kuitenkin englanninkielen kuullun ymmärtämistä.

      Lentokoulun lisäksi (jossa siis itse lennät opettajan "istuessa vierellä") on myös simussa itsessään kattavat oppaat jotka kannattaa lukea ennen koulua. Mutta kuten koulukin, ne ovat englanninkieliset.

      Mitään kovin vaikeaa englantia ei simussa kuitenkaan käytetä joten ei ole pelkoa etteikö sitä nopeasti oppisi jos vain kouluenglanti on hallussa.

      Suomalaista valikkoa ei ole, mutta valikot ovat hyvin yksinkertaiset. Käytännössä peruslentämiseen tarvitset vain muutamaa nappia jotka hoitavat esimerkiksi laippoja ja peräsinten trimmejä ja kuvakulmien vaihtoa ja GPS:ää, ja siinä kaikki.

      Tietenkin nappeja löytyy kyllä enemmänkin, mutta ne liittyvät sitten siihen kun opit simusta lisää itse sitä käyttämällä. Ja jos oikein innostut lentämisestä niin sinun on mahdollista ostaa sellaisia kolmannen osapuolen tekemiä koneita jotka vastaavat lähes täysin niiden oikeita esikuvia ja joiden lentämisen joutuu opettelemaan erikseen.

      Minulla ei ole kokemusta tuosta joystickistä, mutta uskoisin että se käy kuin nenä päähän FSX:ään.

      Simun mukana ei tule kummoistakaan ohjekirjaa. Suomalainen "ohjekirja" on pelkkä läpyskä joissa on lueteltuna napit, mutta siinä kaikki.

      Google varmasti auttaa siinä mistä noita saisi ostettua. Itse ostin kyseisen simulaattorin suoraan paikallisesta anttilasta, mutta eihän tuollaisia marginaaliryhmän tuotteita sinne paljoa tilattu. Muistaakseni myyjä sanoi että niitä oli tilattu viisi kappaletta ja viimeinen meni minulle ja se oli sama päivä kun se ilmestyi.

    • lentämisen..........

      tiiäks sä mistä voi ostaa fsx deluxe editionille finnair lisäosan mä en jaksa lentää fsx normi koneil mä en ees tunne sen merkkisii kuten orbitairlines ja fuking hitail jedeil plz ja laita kommentti

      • Pessimisti

        Oon ite ladannut sinne Finnairin sun muiden koneita en yhtään muista miten mut kannattaa kattoo youtubest se on ihan simppeliä se lataaminen :)


    • lentämisen..........

      kyl be kaikille windowseille kulkee mul on itellä windows 7 uniltimated mul on vain se fsx deluxe edition ajattelin ite myös ostaaa fsx goldenin mut muutin suuntaa uudenpaan fsx 2011

    • ehdotus
    • wewewee

      Älä todellakaan mieti Pro Flight Simulatoria. Kyseessä on pelkkä huijausyritys. Pro Flight Simulator on pelkkä varastettu versio ilmaisesta simulaattorista nimeltä FlightGear. Tähän Pro Flight Simulatoriin on ehkä jotain koneita ja maisemia jotka löytyy jo FlightGearillekkin ladattavina lykätty, mutta oikeasti kyseessä on siis täysin laillisesti ja ilmaisesti saatavilla oleva FlightGear pienillä turhilla muutoksilla.

      Varmaan FSX on sinulle paras vaihtoehto kun se on aika käyttäjäystävällinen oppia. Sitten myöhemmin ehkä kannattaa suunnata katse X plane 10:neen, joka on sitten uusin simulaattori mitä on.

    • simumies

      Mitä FSX:ää suosittelette aloittelijalle?

      • simumies

        tai siis onko FSX standard ok ensikertalaiselle?


    • FSXmies

      Jos haluatte FSX:ään aidot lentoyhtiöt niin tämä on yks :UltimateTraffic2

    • fsx asiantuntia

      en itse suosittele x plane 10 mulla on se mutta controllsit on niin vaikeet asettaa oikein. ja muutenkin se on aika sekava.

    • FSX asiantuntija

      sillä ei oiken ole väliä mikä fsx mutta jos aikoo hankkia eri tekijän niin silloin kannataa miettiä mutta kannataa otta fsx Golden edition siinä on enemmän kamaa jotka haluisin itekki mutta en oo vaan jaksanu hankii sitä lisä osaa

      • FSX asiantuntija

        siis jos alottelijalle haluis ni ei oo mitään välii mikä fsx än versio


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe