Piilolinssit tuhoavat silmät!

Itkuiset silmät

Varoitus piilolinssien käyttäjille!

Vaikka piilolinssit saattavat tuntua silmiin sopivilta ja niillä näkee kauas, ne eivät välttämättä sovi sinulle. Kävin äskettäin piilolinssikontrollissa ja optikko sanoi että silmät vaikuttavat oikein terveiltä. Hän tutki miten piilolinssit sopivat silmään, mutta ei sanonut mitään esteettisistä seikoista. Hänen mielestään verisuonista ei ollut mitään haittaa. Minusta ne ovat ainakin ruman näköiset!

Itselleni siis alkoi puolen vuoden jällkeen muodostua runsaasti verisuonia silmien valkuaisiin. Verisuonet eivät siis tulleet yhtäkkiä vaan vasta vähitellen. Aikaisemmin täysin "puhtaat" silmät ovat muuttuneet punaisiksi! Eikö noita saa mitenkään pois? Eikö ole olemassa mitään hoitoa asian korjaamiseen? Ei viitsi enää edes katsoa toista ihmistä silmiiin. :(

9

1911

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • leikkaus_harkinnassa

   ,.. Joo eihän ne piilarit oo ehkä kaikkein terveellisin näön korjaus menetelmä. Silmälasit ovat vanhin ja paras keksintö.
   itse käytän kumpiakin, vaikka tiedän että piilarit lisäävät silmien pintaverisuonistoa.. vaikkakin uusimmat piilarit ovat melko hyvin happea läpäiseviä .

  • PiilariHai

   No jaajaa, eiköhän ämä asia riipu aivan henkilökohtaisista ominaisuuksista. Itse olen ollut piilarien käyttäjä nyt n. 30 vuotta, käytän niitä 5-6 pv viikossa 8-12 tuntia ja silmissäni ei ole kyllä niin minkäännäköistä ulkoista vikaa. Päinvastoin viimeksi linssejä optikko ihmetteli, että miten voi olla noin "hyvännäköiset" silmät vielä näin monen piilarivuoden jälkeen.

   • Piilareiden käyttäjä

    Minkä nimisiä linssejä käytät, jos saan kysyä?


   • piilarimies

    Mulla aika lailla vastaava tilanne kuin PiilariHailla. Eli piilarit olen omistanut lähemmäs 25 vuotta ja tästä ajasta noin 20 vuotta olen käyttänyt niitä lähes aina julkisilla paikoilla eli siis kodin ulkopuolella tai muiden ihmisten nähden. Tuon loput viisi vuottakin (vuosien varrella eri jaksoja) käytin niitä aika paljon.

    Silmät on kestäneet erittäin hyvin - etenkin sen jälkeen kun siirryin kertakäyttöpiilareihin, ei ole optikolla ollut huomauttamista. Jotain pientä suonitusta toki on, mutta ei häiritsevää.


  • PiilariHai

   Siis kuka, aloittaja vai minä? No vastaan varmuuden vuoksi...
   itselläni on vuosien mittaan linssit vaihtuneet moneenkin kertaan. Parikytä vuotta oli vuosilinssit, sitten puolivuotislinssit, nyt kuukausilinssit. Vaihdoin kk-linsseihin, kun halusin vähän kosteammat linssit, tällä iällä alkaa tarvita vähän jo avitusta linsseihin. Biofinityt on nyt.

  • sama ongelma
  • feffffsff

   Oletko puhdistanut piilarit kunnollisesti ja pessyt kädet ennen käyttöä?

  • Heavy User

   Itselläkin silmät punoittaa ja on joskus kipeät ja päätäkin särkee etenkin käyttöä seuraavana päivänä. Käytössä on ns. markkinoiden parhaat kertakäyttölinssit (läpäisee parhaiten ilmaa) ja käytössä tavallisesti 2 x viikossa n. 3 tuntia kerrallaan liikuntaharrastuksissa.

   Olen käyttänyt piilareita n. 15 vuotta ja kokeillut monenlaisia linssejä. Joskus pitänyt tietyntyyppisiä linssejä liiankin pitkään, vaikka eivät tuntuneet hyviltä. Alkuun oli kk-linssit, mutta vähentyneen käytön ja silmien kuivumisen myötä linssit vaihtunut kertiksiin.

   Omat silmäoireet johtuvat oman arvioni mukaan suurimmaksi osaksi hormonilääkityksestä, joka kuivattaa limakalvoja. Koska hormonit on sairauden hoitoon, en voi lopettaa niiden käyttöä. Oireet on mennyt niin pahaksi, että olen päättänyt käydä silmälääkärillä kyselemässä hoitovaihtoehtoja.

   Nykytiedon mukaan piilolinssit on turvalliset oikein käytettynä. Tämä tarkoittaa optikon piilolinssireseptiä ja sen noudattamista. Jos linssejä tilaa netistä, tilaa vain opitkon määräämää merkkiä. Vuosittainen kontrolli tai tarpeen mukaan useammin. Hygienia! Tämä ei silti tarkoita, että piilolinssit sopisi automaattisesti kaikille silmille.

   Kannattaa myös huomata, että vastaavia oireita esiintyy myös henkilöillä, jotka eivät edes käytä piilolinssejä. Nykypäivänä esim. toimistotyöntekijät ovat ilmastoinnin ja näyttöpäätetyön takia melko puna- ja kuivasilmäistä porukkaa.

  • Anonyymi

   Itellä on 10 vuoden kokemus piilolinsseistä. 16-vuotiaana aloin käyttämään niitä. Käytän niitä joka päivä 8- 12-14 tuntia. Kerran kuussa pidän ehkä välipäivän. Optikolla ja silmälääkärillä olen käynyt ja siellä on kuvat vuosien takaa silmistä. Kuvat aina samannäköiset eikä suonittumista ole tullut ja optikko itsekin sanoi, että yksi välipäivä piilareista viikossa riittää ja silmät oikein terveet.

   Ainoastaan 16-vuotiaana, kun aloin pitämään piilolinssejä, pidin sellasia värilinssejä. Puolen vuoden käytön jälkeen silmät ei kestäneet niitä vaan meni aina ihan tulipunaisiksi. Sit lopetin käytön hetkeksi, aloin taas pikkuhiljaa pitämään ja ei oo sen jälkee tullu sellasia oireita.

   Olen käynyt kaksi kertaa silmälaserin esitutkimuksessa. Tutkimusten perusteella sarveiskalvooni ei voi kajota millään silmälaserilla, smile, pkr, femtolasik. Olen siis ikuinen piilari-ihminen. Uskon kyllä, että piilolinssit kehittyy vielä entistä paremmiksi vuosien saatossa tai sitten silmälaserit kehittyvät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2366
  2. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   262
   1431
  3. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1414
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   74
   1331
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1228
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   410
   1181
  7. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   141
   1042
  8. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   82
   1023
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   1013
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   940
  Aihe