Piilolinssit tuhoavat silmät!

Itkuiset silmät

Varoitus piilolinssien käyttäjille!

Vaikka piilolinssit saattavat tuntua silmiin sopivilta ja niillä näkee kauas, ne eivät välttämättä sovi sinulle. Kävin äskettäin piilolinssikontrollissa ja optikko sanoi että silmät vaikuttavat oikein terveiltä. Hän tutki miten piilolinssit sopivat silmään, mutta ei sanonut mitään esteettisistä seikoista. Hänen mielestään verisuonista ei ollut mitään haittaa. Minusta ne ovat ainakin ruman näköiset!

Itselleni siis alkoi puolen vuoden jällkeen muodostua runsaasti verisuonia silmien valkuaisiin. Verisuonet eivät siis tulleet yhtäkkiä vaan vasta vähitellen. Aikaisemmin täysin "puhtaat" silmät ovat muuttuneet punaisiksi! Eikö noita saa mitenkään pois? Eikö ole olemassa mitään hoitoa asian korjaamiseen? Ei viitsi enää edes katsoa toista ihmistä silmiiin. :(

9

3459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leikkaus_harkinnassa

      ,.. Joo eihän ne piilarit oo ehkä kaikkein terveellisin näön korjaus menetelmä. Silmälasit ovat vanhin ja paras keksintö.
      itse käytän kumpiakin, vaikka tiedän että piilarit lisäävät silmien pintaverisuonistoa.. vaikkakin uusimmat piilarit ovat melko hyvin happea läpäiseviä .

    • PiilariHai

      No jaajaa, eiköhän ämä asia riipu aivan henkilökohtaisista ominaisuuksista. Itse olen ollut piilarien käyttäjä nyt n. 30 vuotta, käytän niitä 5-6 pv viikossa 8-12 tuntia ja silmissäni ei ole kyllä niin minkäännäköistä ulkoista vikaa. Päinvastoin viimeksi linssejä optikko ihmetteli, että miten voi olla noin "hyvännäköiset" silmät vielä näin monen piilarivuoden jälkeen.

      • Piilareiden käyttäjä

        Minkä nimisiä linssejä käytät, jos saan kysyä?


      • piilarimies

        Mulla aika lailla vastaava tilanne kuin PiilariHailla. Eli piilarit olen omistanut lähemmäs 25 vuotta ja tästä ajasta noin 20 vuotta olen käyttänyt niitä lähes aina julkisilla paikoilla eli siis kodin ulkopuolella tai muiden ihmisten nähden. Tuon loput viisi vuottakin (vuosien varrella eri jaksoja) käytin niitä aika paljon.

        Silmät on kestäneet erittäin hyvin - etenkin sen jälkeen kun siirryin kertakäyttöpiilareihin, ei ole optikolla ollut huomauttamista. Jotain pientä suonitusta toki on, mutta ei häiritsevää.


    • PiilariHai

      Siis kuka, aloittaja vai minä? No vastaan varmuuden vuoksi...
      itselläni on vuosien mittaan linssit vaihtuneet moneenkin kertaan. Parikytä vuotta oli vuosilinssit, sitten puolivuotislinssit, nyt kuukausilinssit. Vaihdoin kk-linsseihin, kun halusin vähän kosteammat linssit, tällä iällä alkaa tarvita vähän jo avitusta linsseihin. Biofinityt on nyt.

    • sama ongelma
    • feffffsff

      Oletko puhdistanut piilarit kunnollisesti ja pessyt kädet ennen käyttöä?

    • Heavy User

      Itselläkin silmät punoittaa ja on joskus kipeät ja päätäkin särkee etenkin käyttöä seuraavana päivänä. Käytössä on ns. markkinoiden parhaat kertakäyttölinssit (läpäisee parhaiten ilmaa) ja käytössä tavallisesti 2 x viikossa n. 3 tuntia kerrallaan liikuntaharrastuksissa.

      Olen käyttänyt piilareita n. 15 vuotta ja kokeillut monenlaisia linssejä. Joskus pitänyt tietyntyyppisiä linssejä liiankin pitkään, vaikka eivät tuntuneet hyviltä. Alkuun oli kk-linssit, mutta vähentyneen käytön ja silmien kuivumisen myötä linssit vaihtunut kertiksiin.

      Omat silmäoireet johtuvat oman arvioni mukaan suurimmaksi osaksi hormonilääkityksestä, joka kuivattaa limakalvoja. Koska hormonit on sairauden hoitoon, en voi lopettaa niiden käyttöä. Oireet on mennyt niin pahaksi, että olen päättänyt käydä silmälääkärillä kyselemässä hoitovaihtoehtoja.

      Nykytiedon mukaan piilolinssit on turvalliset oikein käytettynä. Tämä tarkoittaa optikon piilolinssireseptiä ja sen noudattamista. Jos linssejä tilaa netistä, tilaa vain opitkon määräämää merkkiä. Vuosittainen kontrolli tai tarpeen mukaan useammin. Hygienia! Tämä ei silti tarkoita, että piilolinssit sopisi automaattisesti kaikille silmille.

      Kannattaa myös huomata, että vastaavia oireita esiintyy myös henkilöillä, jotka eivät edes käytä piilolinssejä. Nykypäivänä esim. toimistotyöntekijät ovat ilmastoinnin ja näyttöpäätetyön takia melko puna- ja kuivasilmäistä porukkaa.

    • Anonyymi

      Itellä on 10 vuoden kokemus piilolinsseistä. 16-vuotiaana aloin käyttämään niitä. Käytän niitä joka päivä 8- 12-14 tuntia. Kerran kuussa pidän ehkä välipäivän. Optikolla ja silmälääkärillä olen käynyt ja siellä on kuvat vuosien takaa silmistä. Kuvat aina samannäköiset eikä suonittumista ole tullut ja optikko itsekin sanoi, että yksi välipäivä piilareista viikossa riittää ja silmät oikein terveet.

      Ainoastaan 16-vuotiaana, kun aloin pitämään piilolinssejä, pidin sellasia värilinssejä. Puolen vuoden käytön jälkeen silmät ei kestäneet niitä vaan meni aina ihan tulipunaisiksi. Sit lopetin käytön hetkeksi, aloin taas pikkuhiljaa pitämään ja ei oo sen jälkee tullu sellasia oireita.

      Olen käynyt kaksi kertaa silmälaserin esitutkimuksessa. Tutkimusten perusteella sarveiskalvooni ei voi kajota millään silmälaserilla, smile, pkr, femtolasik. Olen siis ikuinen piilari-ihminen. Uskon kyllä, että piilolinssit kehittyy vielä entistä paremmiksi vuosien saatossa tai sitten silmälaserit kehittyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe