Kaksi eri tähtäintä eri panoksille

toimiiko näin?

Minulla on 308:ssa aikomuksena se, että alan käyttämään kahta eri tähtäntä, eli vaihdan hirvenpyyntiin eri tähtäimen aina ja linnustuksessa on omansa. Kohdistan hirvitähtäimen 11.7gr panokselle ja lintukiikarin 8.0gr panokselle ja vihdan aina kiikaria eri metsästyksen mukaan. Kiikarijalkoina minulla Optiolockit. Mitäs anotte, muuttuuko tähtäyspiste, eli voinko luottaa kiikareihin? Idwana siis se, että yhdellä kiväärillä kahta eri kiikaria vaihtelemalla voin metsästää linnut ja hirvet ilman erikseen kohdistamista?

16

269

  Vastaukset

  • Testaamallahan tuo selviää.

  • Toimii se. Edelliselle tiedoksi: -Vähän liian kallista lystiä alkaa kokeilemaan.

   • Onko panokset liian kalliita, vai optilockit? Tuosta aloittajan tekstistä saa kuvan, että kaksi tähtäintä ja ainakin yhdet optilockit löytyy.

    Suksi vaan itse vithuun...


  • Miksi moiseen kalliiseen vaihtorumbaan?
   Kohdista aseesi eri patruunoilla ja merkitse muistiin montako senttiä tai MOAa eri patruunoilla on eroa. Omassani ero hirvi- ja lintupaukuilla on 10 senttiä/100 m. Jos siis kiikarin säätö on hirvipaukun jäjiltä, niin kymmenen napsua alas, ja lintupaukulla ammuttaessa taas osuu just eikä melkein.
   Monille paukuille, mm Sako ja Lapua löytyy netistä ladattavat ballistiikkaohjelmat, joihin kannattaa tutustua.

   • Varoituksena "kiikaritähtäimien" omistajille
    Ei todennäköisesti toimi halvoilla putkilla esim. jaktijakttikitiki, Zos, Tasco, Bushnellin halvimmat ym. ym.


   • Meoptassa toimii kirjoitti:

    Varoituksena "kiikaritähtäimien" omistajille
    Ei todennäköisesti toimi halvoilla putkilla esim. jaktijakttikitiki, Zos, Tasco, Bushnellin halvimmat ym. ym.

    Miks ei toimis jos kaks Bushnellia? - ne laatukiikareita!


   • Pitää olla hyvin säätöön reagoiva ja tarkkanapsuinen kiikari jos aikoo em. tavalla toimia. Onko esimerkiksi Bushnell Trophy niin tarkka säätää?


   • bushnelli kirjoitti:

    Miks ei toimis jos kaks Bushnellia? - ne laatukiikareita!

    Elitet joo, mut halvemmat on kiinalaista/korealaista kuraa.


   • pusneööu kirjoitti:

    Pitää olla hyvin säätöön reagoiva ja tarkkanapsuinen kiikari jos aikoo em. tavalla toimia. Onko esimerkiksi Bushnell Trophy niin tarkka säätää?

    Ei ole, tai voi olla että olet löytänyt sen yhden yksilön, joka toimii...


  • Onnistuu. Pitää vain varmistua siitä, että merkitsee tarkasti molenpiin kiikareihin sen kohdan missä kiikari oli Optilokeilla silloin kun kiikari kohdistettiin. Myöskin on syytä ottaa huomioon se, että ne kaksi putkea saman paksuisia.
   Kiristys myöskin aina aika samaan momenttiin -mutta se ei ole niin vaikuttava tekijä osumapisteessä.

  • Miksi et ammu lintua ja hirveä sillä samalla 11,7g luodilla?

   • Eikö mene lintu paskaksi ko. painoisella luodilla?


  • Kuulostaa hyvältä idealta. Minäpä otan käyttöön. Eli lintuhommiin joku tuommoinen 3-12/50 ja hirvihommiin joku pienempisuurennoksinen. Laadukas pikajalka kyllä pitää osumapisteen oikeana.

  • Kohdista yksi kiikari 8g luodeille. Hirven ampumamatka on 50-150m joten 11,7g luoti ei kovinkaan paljon osumapisteest eroa hirven kokoisessa eläimessä. Kiikariksi jokin 1-6 kertainen hiusristikolla ja punapisteellä esim swaroski. Ei tarvitse kahta kiikaria.

  • Moro. Näin vältät useamman aseen ostolta.
   Hyvät kiikarit ja hyvät jalat, vaihto voi kestää pari minuuttia.
   Joskus hirven jälkeen pääsee ajoissa pois, voi kotomatkalla katsella vaikka Teeriä.
   Ja mikäs sen mukavampaa, kuin poks. Itsellä pikasovvitteella ja toimii.

   • Itsellä EAW kääntöjalusta. Kummassakin kiikarissa yläpalat kiinni. Kaksi sekunttia niin irti ja toiset kaksi niin toinen kiikari paikalla. Kaksi kiikaria saman aseen päälle onnistuu, mutta ei niin että aletaan irroittamaan renkaista. Parempi unohtaa pelleily Optilockien kanssa. Tuo Ernst Apelin kääntö eli Schwenk toimii. Olen asentanut niitä yli 100 Periaattessa helppo asentaa. (kun osaa)

    7x64 peuralle, silloin Zeiss Diatal Z 8x56. Sillä voi ampua lintujakin. Pitkille matkoille Leupold Ultra 20X-M1 kolmitolppainen. Sillä voi ampua yli 200 m etäisyyksiä. Se on tehty tarkka-ampujille ja toimii yli kilometrinkin etäisyyksillä. Vaatii harjoittelua ja osattava hakea oikeat korot. Etäisyys mittari syytä olla. Metsällä pyrin pysymään tuossa 150 metrissä. Joten se Zeisskin riittää.

    Toisena kiikarina voisi olla hirvikiikarikin, mutta hirveä ammun 9,3x62, ei tuhoa lihaa mutta tarpeeksi tehokas. siinä Zeiss Diavari Z 1,5-6x42.

    Tuo Zeiss 2,5-10x52 on hieman iso kiikari ja kenttää pitäisi olla se 15 m.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   246
   5518
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   79
   3830
  3. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   70
   634
  4. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   40
   618
  5. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   56
   596