Lapsi jää auton alle, vika aina autoilijassa?

XXSS

Aina silloin tällöin tulee näitä pikku-uutisia joissa mainitaan kuinka lapsi jäi
auton alle ja syytetään autonkuljettajaa. Eivät taida nämä syyttelijät paljon itse autolla ajaa kun niin helppo on aina syyttää autoilijaa.
Lapsi kääntyy pyörällä eteen, lapsi ryntää kadulle tsm.
On tietysti ihan eri asia jos autoilija ajaa ylinopeutta, keskittyminen, huomiokyky herpaantuu tsm.
Huom! Kohta alkaa taas liukkaat kelit ja huomauttaisinkin ettei auto pysähdy kuin seinään. Ei, vaikka kuinka reagoisi ja jarruttaisi ajoissa.

23

2335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • autoileva mummu

      Jo autokoulussa opetetaan että taajama-alueella on kuljettajalla vastuu pitää sellainen nopeus moottoriajoneuvossaan että pystyy pysähtymään vaaratilanteen sattuessa. Kuljettajan vastuu ei häivy mihinkään vaikka olisi minkälainen sääolosuhde.
      Lapsen aivot , huomio-ja näkökyky eivät ole kehittyneet lukemaan liikennetä, ei edes 12 vuotiaana.

      • ap

        Vanhempien vastuu ei katoa mihinkään vaikka kuinka toitotetaan että lapset ovat lapsia, lapset ovat impulsiivisia, säännöt unohtuvat helposti.
        Nyt olikin juuri kyse näistä vastuullisista kuljettajista ja yllättävistä tilanteista mitä lapset voivat aiheuttaa, siksi että ovat lapsia. Vahinko voi sattua vaikka ajaisi hautajais saattue vaihtia.


      • Anonyymi

        Eikä edes elokapina täysikäisenä


    • mk

      Jos lapsi ei ole suojatiella niin aina jalankulkijan syy koska tieliikennelaki sanoo ettei ajotillä saa kävellä ja niin edelleen.

      • Anonyymi

        "Jos lapsi ei ole suojatiella niin aina jalankulkijan syy koska tieliikennelaki sanoo ettei ajotillä saa kävellä ja niin edelleen."

        Mistä lähtien, nämä iltalehtien jutut ovat hieman harhaanjohtavia, koska monella on sielllä kallis tuomari. Taviksen tapaukset ovat aivan eri jutttu.


    • Kouluun mars..

      Autokoulun kirjassa sanotaan, että pienen lapsen kohdala on valmistauduttava pysähtymään, koska pieni lapsi voi milloin vain rynnätä eteen.

      Laki vaatii, että ajoneuvo pitää pystyä pysäyttämään näkyvällä vapaalla tien osalla eli ennen lasta.

      Avaajalla on siis autokoulun opit kateissa. Toivottavasti käyt kertauskurssin pian.

      • mk

        En tiedä kun en ole eutokoulua koaskaan käynyt ja opetusluvilla kortin saanut mutt utota mainitsevaa aiaa sanotaan enakkoivaksi ajoski ja monta kertaa olen jarrua joutunut painamaan kun lapset hyökkää tielle mutta jos on johonkin muuhun liikeenteessa keskittynyt niin se lapsi voi jäädä alle ja niin edelleen. Yksi asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt että varsinkin naiset työntävät lasten rattaat suojatielle ensin vaikka auto 10 metrin päässä ja luottavat että pysähtyy mutta mitäs sitten kun on kuski 3 promille humalassa niin ei pysähdykkää. Lapselleni olen opettanut että kun menet suojartielle niin katsoo että se utleva auot todella hiljentää etttei jää alle koska on niin paljon henkilöitä jotka aivat jonkin aineen vaikutuksenan.


      • ap
        mk kirjoitti:

        En tiedä kun en ole eutokoulua koaskaan käynyt ja opetusluvilla kortin saanut mutt utota mainitsevaa aiaa sanotaan enakkoivaksi ajoski ja monta kertaa olen jarrua joutunut painamaan kun lapset hyökkää tielle mutta jos on johonkin muuhun liikeenteessa keskittynyt niin se lapsi voi jäädä alle ja niin edelleen. Yksi asia mitä en ole koskaan ymmärtänyt että varsinkin naiset työntävät lasten rattaat suojatielle ensin vaikka auto 10 metrin päässä ja luottavat että pysähtyy mutta mitäs sitten kun on kuski 3 promille humalassa niin ei pysähdykkää. Lapselleni olen opettanut että kun menet suojartielle niin katsoo että se utleva auot todella hiljentää etttei jää alle koska on niin paljon henkilöitä jotka aivat jonkin aineen vaikutuksenan.

        ja usein vielä kännykkä korvalla. Kerran tuttu kaatu pyörällä kun yksi tällänen hyppäsi kännykkä korvalla iloisesti pälpättäen suoraan eteen. Entäs jos tuttunu olisi ajanut pyörän sijaan rekalla.


    • dfsfeee

      "Poliisi on tavoittanut molemmat tytön yli ajaneet autonkuljettajat. Toinen heistä antautui, toinen pidätettiin. Pidätetty mies on kertonut puhuneensa puhelimessa, kun hän törmäsi tyttöön.

      - Kun tajusin, että olin ajanut hänet kumoon, ajattelin mennä katsomaan kuinka hän voi. Sitten näin, että hän vuoti jo verta, ja päätin vain painaa kaasupolkimen pohjaan ja paeta, kun näin ettei ketään ollut lähistöllä, mies kertoi."

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011101914599394_ul.shtml

      • ap

        Tätä en tarkoittanut aloituksessani. On tietenkin ihan eri asia jos ajaa tahalleen niin kovaa ja puhuu vielä kännykkään. "Näin että hän vuoti verta ja päätin vaan painaa kaasupolkimen pohjaan." siis todella sairasta.


      • whaaaat?

        No tässä uutisessa mä ihmettelen sitä, että miksi 2-vuotias lapsi ylipäätänsä harhailee yksin kadulla?
        Kyllä meidänkin 2vee jäisi auton alle saman tien, jos mä sen yksin laskisin tuonne pyörimään.


    • lapsenvika

      minusta vika on lapsen vanhemmissa kun päästävät lapsen tielle.
      Ei autoilijoilla voi olla niin nopeat refleksit että jos ajaa vaikka 40km/h ja lapsi juoksee yhtäkkiä alle niin mitä ihmettä siinä muka pitäisi ehtiä tehdä? Jarruttaa, mutta sillon on jo myöhästä jos lapsi juoksee siis aivan yhtäkkiä tielle auton eteen. Helppo se on sanoa jos ei ite oo kokenut sitä että eteen vain joku hyppää. Ja jo 40km/h on melkoinen nopeus ajaa lapsen päälle.
      Eri asia jos 80km/h ajellaan taajama-alueella nii sillo ois voinu kuksi vähän miettiä tarkemmin mitä vauhtia köröttelee, mutta eipä sellaisia lapsia saisi päästää yksin liikenteeseen jotka eivät osaa pysyä omalla kaistallaan..
      Minä siis syyttäisin ennemmin lapsia itse ja heidän vanhempiaan enkä kuskia, jos törmäys tapahtuu AUTOTIELLÄ joka ei ole lapsen leikki-paikka, ja jos kuski noudattaa nopeusrajoitusta!
      Aivan eri asia on jos autoilija ajaaa pyörätielle ja törmää lapseen, tai lapsi on suojatiellä ja ajaa yli. Mutta sitten suojatie on eri asia jos lapsi vain juoksee tielle, eikä kuski ole hoksannut pysähtyä jos on ensin näyttänyt että lapsi jatkaa matkaansa kevyenliikenteen väylällä, mutta sitten kääntyykin auton eteen...

      Jos lapsi on pieni eikä ymmärrä liikennesääntöjä, niin silloin tämän pitäisi kävellä äidin tai isän kanssa käsikädessä eikä saisi olla mahdollisuutta juosta autotielle.

      Minä en siis ole ajanut autolla lapsen päälle, enkä tiedä ketään alle jäänyttä lastan tai tämän perhettä. Tää on vaan mun mielipide asiasta.

    • ap

      Niin tätä juuri tarkoitin että vaikka ajaa kaikkien sääntöjen mukaan OIKEIN niin yllättyksiä voi silti sattua. Näin kerran kun pieni poika seisoi keskellä katua, ei vain yhden kerran vaan monta kertaa. Siinä kun olisi joku amislainen tullut karvanoppa opelillaan, niin.

      • Häh?

        No mikä tässä on sitten ongelmana?


    • mikähän.....

      no kenties se, että autoilijaa syytetään AINA???

    • autoilijan vikako

      Sukulaiseni ajoi satasen alueella pyöräilevän nuoren lapsen päälle. Pyöräilijä tuli kolmion takaa vilkaisemattakaan tuleeko valtatiellä autoja ja mäsähti tuulilasiin. Sukulainen soitti apua paikalle ja moni ajoneuvo pysähtyi paikan päälle auttamaan. Poliisin saavuttua alkoi syyttely, että kuinka kehtaat ajaa viattoman lapsen päälle! Sukulainen yritti selittää ettei hän voinnut huomata tuollaisesta nopeudesta kun lapsi pyöräili niin kovaa kuin pääsi suoraan eteen. Sama kun kuurolle olisi selittänyt. Ei ollut humalassa ja auto moitteeton(ennen kolaria). Seuraavana päivänä poliisit kuulustelivat sukulaisen joka kertoi mitä tapahtui ja kas kummaa loppui syyttely samantien eikä saannut edes sakkoja vaikka onnettomuuspaikalla sellaisilla kovasti uhkailtiin.
      Ja kyllä, lapsi jäi kuin ihmeen kaupalla eloon ja on hyvinvoiva vielä tänäkin päivänä.

    • Autoilija on

      Lapset ovat odella arvaamattomia liikenteessä, pienten lasten tulisikin olla aina valvovan silmän alla, ei siis yksin misään tapauksessa.
      Mielestäni kolmas luokkalaisetkaan eivät ole vielä osaavia käyttäytymään liikenteessä polkupyörillä, lähtevät toisen perässä katsomatta tilannetta lainkaan.

      Kyllä on autoilijoiden ja aikuisten pyöräilijöiden oltava aina varaovasia lapsia nähdessään tien vierssä, sillä saattavat ihan ykskaks ponkaista eteen. eli vauhti pois, jotta pystyy seisauttamaan.
      On toderllakin aikuisen syy jos lapsi jää liikennevälineen alle. Sillä lapsi ei vielä itse ole kypsä ajattelamaan, mutta aikuisen pitää olla.

      • Turvallisuus

        ennen kaikkea. Näin kerran, kuinka lapsi juoksi suojatielle raitiovaunun alle. Kuljettaja tööttäsi. Läheltä piti tilanne. Onneksi kukaan ei vahingoittunut.

        Osa lapsista kulkee nykyään katse liimautuneena kännykkään. Eivät osaa katsoa eteensä edes kävelytiellä.

        Nykylapset osaavat käyttää puhelimia ja tietotekniikkaa. Miten liikenneturvallisuuden opettelusta saataisiin kiinnostavaa? Pitäisikö siitäkin tehdä peli?


    • vierailia

      Olen nähnyt useita tapauksia kun leikitään sillä mobiililla ja ei katota eteen. Ja tämä koskee minkä ikäisiä vain. Kerran näin kun yksi ukko käveli vesilätäkköön ja pysähtyi siihen sekä rupes puhelimeen huutamaan. Sen mielestä oli sen vika kenen kanssa hän jutteli eikä hänen. Mulla ja muilla petti pokka. Ja ukko suuttui meille ja karjui puhelimeen, Nyt kaikki nauraa mulle ja löi puhelimen kiinni sekä laittoi sen taskuun.

    • Anonyymi

      Autolijan velvollisuus on ajaa hiljempää kun on lapsia lähellä. Lapset ovat arvaamattomia ja se täytyy ottaa huomioon. Etenkin pääkaupunkiseudulla on paljon juntteja autolijoita, jotka eivät osaa ottaa huomioon muita.

    • Anonyymi

      𝗔𝘂𝘁𝗼𝗸𝗼𝘂𝗹𝘂𝘀𝘀𝗮 𝗼𝗽𝗲𝘁𝗲𝘁𝗮𝗮𝗻, 𝗟𝗮𝗽𝘀𝗶 𝗢𝗻 𝗘𝗹𝗮̈𝘃𝗮̈ 𝗟𝗶𝗶𝗸𝗲𝗻𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝗸𝗸𝗶.

      Lisäksi voin sanoa pari juttua.

      Jos ajat lapset tai jonkun muunkin päälle, voit saada ikuisen tuntemattoman vihollisen. Työkaveri ajoi ja sen jälkeen auto on raavittu ympäri tasan 10 v onnettomuudesta. Ainakaan se ei ole kolariin liittyvä, koska on asunut aina kaukana ja ollut niinä aikoina työmatkalla ja lomamatkalla 6 kk.

      Toiseksi voit saada ikuisia pahoja painajaisunia.
      Tiedän tapauksia , kun lääkäristä on haettu rauhoittavia ja unilääkkeitä, mikään ei vaan tahdo auttavan.
      Pikkukaupungissa se myös aina muistetaan.

    • Anonyymi

      "Eivät taida nämä syyttelijät paljon itse autolla ajaa kun niin helppo on aina syyttää autoilijaa."

      Autoilu on hyvin helppoa, jos katselee joka sekunti yleis tilannetta ulospäin ja vilkaisee peiliin.
      Mutta jos katsoo kännyyn 2 sek. aivan avaralla tiellä, tilanne voi olla muuttunut ja vain pieni osa osaa oikeasti ajaa autoa yllättävissä tilanteissa.

      Minullakin loikkasi peura auton eteen, 1,3 sek se oli jo vastaantulijoiden kaistalla.
      Minulle riitti jarrutus ja ajo suoraan. Niin olisi riittänyt kahdelle perässä tulijallekin, ajoivat sopivan kaukana.
      Mutta toinen väisti turhaan minua ja ajoi ojaan ja katolleen. Toinen väisti edellä ajavaa vastaantulijoiden kaistalle ja ajoi peuraan.

      Voin sanoa, vaikka en ollut kolarissa enkä peuraa 1 m lähempänä, melkoinen juttu siitä tuli. Ei ole kivaa olla lähelläkään kolaria. Kuluja sain vain pienen päiväpalkan ja mitättömän matkakorvauksen.

      Näissäkin tapauksissa ainakin toinen oli katsonut kännyn, nykyään teletiedot saa helpolla, kun tietää kolariajan.

    • Anonyymi

      Voisko ajatella, että vanhemmat opettas lapsille liikenne käyttäytymistä kyllä
      lapset ymmättää aika paljon, aikuisista ei
      varmaa tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe