Sakemanni ja kissa -painajainen!

Apua kaipaava

Meillä on parivuotias leikattu narttukissa, ja nyt otimme 2-vuotiaan saksanpaimenkoirauroksen (kastroimaton) perheeseemme. Koira oli tottunut aiemmassa paikassa sekä kissoihin että pieniin lapsiin ja on luonteeltaan kiltti vouhottaja. Meidän luonamme on siis aloitettu peruskoulutus ihan alusta ja jämptisti.

Kissa on alkanut huolettaa, koska se ei ole tottunut koiriin, ja on enimmäkseen lymyillyt sohvan alla koiran tultua. Ei ole päässyt syömään tai vessaankaan muutoin kun jonkun meistä ulkoiluttaessa koiraa. Koira on utelias kissan suhteen, on pari kertaa päässyt sitä haistamaan ennen kuin on tullut kynttä ja kissa paennut sohvan alle. Tänä aamuna oli pelottava tilanne, kun kissa uskaltautui syömään koiran huseeratessa muualla asunnossa. Koira paineli haistamaan kissaa, joka antoi kunnolla kynnestä. Tästä koira suuttui ja kävi kissan päälle. Minä en saanut sitä irti kissasta ja huusin vain kuin syötävä kunnes mieheni ryntäsi makkarista erottamaan eläimet toisistaan. Kissalle ei käynyt kuinkaan, karvoja vain pöllysi ja niska oli märkä koiran kuolasta (oliko yrittänyt purra??). Koiran suuhun oli tullut pieni pintahaava josta tuli pari veriviirua.

Kissa on nyt eristetty makkariin oman veskinsä ja ruokakippojen kanssa, koska pelkään että koira suuttuessaan puree siltä niskan poikki. MIKSEI KOIRA TAJUA JÄTTÄÄ SITÄ RAUHAAN, KUN ON SAANUT JO PARI RAAPAISUA???

Tottuuko nuo elukat koskaan toisiinsa? En halua luopua kummastakaan, enkä varsinkaan halua että koira joku päivä tappaa kissan, joka vain puolustaa reviiriään ja yksityisyyttään ainoalla tavalla jonka osaa.

18

2345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säikähdys ja naarmu

      haluatko että koira pääsee silmistään?

      kisssa pystyy myös repimään koiralta vatsan auki!kuulemma??

      Oman spk:mme päähän hyökkäsi pusikosta kissa:=((hyvä ettei vienyt pojaltamme silmiä- VÄLIMATKA OLI N.1.5 METRIÄ,VEDIN KOIRANI KAUEMMAS,KUN HUOMASIN KISSAN,ETTÄ KISSA PÄÄSEE "PAKOON/KAUEMMAS, NO TÄMÄ KISSA EI HALUNNUTKAAN KAUEMMAS,VAAN POMKAISI KOIRAMME PÄÄHÄN KIINNI!!

      outoa kissalta??

    • ei kulkuriksi

      oti tkoiran ,jos aikuinen kissa,eikä ole tottunut koiriin??

      KISSA ON PETO

      Taas ilmeisesti ,koira kohta kiertelemässä uudessa kodissa:=((

    • ap

      Monessa perheessä on eri aikaan tulleita kissoja ja koiria, joten lienee mahdollista totuttaa eläimet toisiinsa. Kaipaan kokemuksia vastaavista kissa-koira-tappeluista, jotka kenties ajan kanssa ovat ratkenneet. Kumpikaan eläimistä ei ole lähdössä kiertoon!!

      Vinkkejä otetaan vastaan myös siihen miten käytännössä toimia. Kissa saa nyt toistaiseksi elellä makuuhuoneyksiössään rauhassa.

    • ppp30

      Onko mahdollista erottaa eläimet toisistaan portilla? Eli rajaa kissalle oma huone, jonne koiralla ei ole asiaa. Ovi auki, mutta väliin sellainen portti mistä koira ei pääse yli/läpi. Kissa ruokitaan ja juotetaan huoneessaan, pääsee sieltä myös pois halutessaan, pääasia että kissalla on turvapaikka, jonne koira ei pääse. Eläimet näkevät toisensa mutta kissa tuntee olevansa turvassa ja näin ollen molemmat voivat rentoutua.

    • ap

      Porttimahdollisuutta ei ole, mutta tällä hetkellä kissa on eri huoneessa ovi kiinni, ja pääsee muualle huoneistoon koiran ollessa ulkoilemassa tms. Kissa pelkää koiran ääniäkin ja jos rapsuttelen sitä sen "omassa huoneessa", se on koko ajan varuillaan ja skarppina. En uskalla enää laskea sitä koiran näkyville, koska mieheni kertoi että sen aamuepisodin jälkeen koira oli lenkillä räyhännyt hullun lailla valkoiselle pienelle koiralle, joka muistutti kissaamme.

      Eläimet ovat tietoisia toisistaan äänien ja hajujen perusteella, mutta en ota pitkään aikaan riskiä, että kissa kynsisi koiralta silmät päästä, tai että koira vahingoittaisi kissaa.

    • KokeileN

      Itse on tuollaisessa tilanteessa päästänyt molemmat irti, mieluusti tietysti niinpaljon iso tila että esim kissa pääsee piiloon. Yleensä meteli pahempi kun vahingot. Varaisin sanomalehden ja jos joompikumpi yrittää kiinni, tiukka kielto, jos ei auta sanomalehdestä esim naamalle, ei lujaa, mutta niin että rähinä loppuu. Itse en asunnossanossani itseäni eristäisi kissa ja koirahuoneisiin, kyllä ne muutaman päivän aikana toisiinsa tottuvat.
      Mutta yksi asia on minkä tekisin erillään on ruokinta, eri aikaan tai eri paikoissa, ruuastaa voi tulla isokin rähinä.
      Teidän on otettava se tilanne haltuun ja osoitettava niille pukareille että teillä ei mellasteta. Ja sitten siellä lenkillä sille koiran hillumiselle samajuttu ettei totu typerille tavoille.
      Tai sitten niin että pidät kissaa sylissä ja annat koiran haistella, ennenmuuta niiden on nyt annettava haistella toisiiaan. Ja älä jätä niitä valvomatta. Ja jos olette kovin hermona ja pelkäätte, eläimetkin vaistoaa sen ja ihmettelevät että mitä vaarallista nyt on tapahtumassa. Toisen eläimen tapaaminen on varsin luonnollinen tapahtuna, kun ette hermoile, asia sujuu kyllä.
      Kokemusta on =)

      • KokeilleN

        Lisään vielä tuohon, koirahan suuttui kun kissa söi. Kissalle ruoka-ajat, ei niin että on ruokaa kupissa aina. Kuten sanoin, ruuasta tulee isoimmat rähinät.


      • ap
        KokeilleN kirjoitti:

        Lisään vielä tuohon, koirahan suuttui kun kissa söi. Kissalle ruoka-ajat, ei niin että on ruokaa kupissa aina. Kuten sanoin, ruuasta tulee isoimmat rähinät.

        Kissa oli siis syömässä, koira vouhkasi siihen nuuskimaan ja säikäytti kissan, kissa meni pörheäksi ja ilmeisesti sihinän kera kynsäisi ja siitä alkoi se koko hullunmylly. Ja kissalla ON ruoka-ajat, mutta siis syö, nukkuu, paskoo ja leikkii nyt meidän makuuhuoneessa niin kauan että tilanne rauhoittuu ja saan koiraa edes vähän koulutettua ja tottelemaan itseäni. Koira on ollut meillä vasta niin vähän aikaa, että käskyt menevät tiukoissa paikoissa kuuroille korville. En siis ole vielä laumanjohtaja tai oikein mitään sille. Yritän vahvistaa asemaani sen silmissä päivittäin ja pieniä muutoksia onkin jo havaittavissa, etenkin lenkille lähtemisessä ja hihnakäyttäytymisessä. Mutta meillä on vielä piiiiitkä matka edessä....


      • Järjen käyttö hoi?

        Enpä kokeilisi sitä, että kissa on sylissä ja päästät koiran haistelemaan `kahlittua` kissaa. Kissa tuntee, että sillä ei ole pakomahdollisuutta ja se käy hädissään kiinni sinuun. Kissa saattaa jopa ajatella, että olet syötämässä sitä koiralle ja siksi sen on puolustauduttava. Samoin menetät kissasi luottamuksen, koska osoitat käytökselläsi, että koira on herra talossa ja sinä sen myös hyväksyt.

        Kokemusta on sen verta vastaavasta tilanteesta, että kissa kävi kiinni kuvaamassasi ´tutustuttamistilanteessa´ niin kunnolla, että sen hampaat meni läpi mun peukalosta. Kissa ei suostunut hevillä irroittamaan. Sain sen vihdoin ja viimein irti ja päästin köökin puolelle. En ollut vaan kyllin nopea, koska sakemanninikin pääsi samassa oven avauksessa keittiöön. Kun seuraavan kerran helvetinmoisen metelin jälkeen avasin keittiön oven, niin kissa istui ja sähisi verhokapassa. Sakemanni tavoitteli ikkunan alla kissaa niskavillat pystyssä. Uuninluukut olivat auki, verhot riekaleina, kukkaruukut lattialla, tavarat pöydiltä lattialla, lasinpalasia kaikkialla. Tämä kaikki vaan parissa minutissa.

        Koskaan ne eivät kaverustuneet. Sikäli tilanne meillä oli se, että se kissa oli kaverin kissa, eikä asunut meillä. Yritettiin vaan siksi saada niitä tulemaan toimeen keskenään, että oltaisiin aina silloin tällöin voitu hoitaa toinen toisen lemmikkiä, kun toinen on matkoilla.

        Kannattaa mieluummin tutustuttaa niin, että antaa niille aikaa ja tilaa, sekä molemmille mahdollisuuden perääntyä niin, ettei ne menetä `kasvojaan`. Pakottamalla ei saa aikaiseksi, kuin jatkuvan kyräilyn. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Vaikka ne eivät koskaan oppisi toisiaan rakastamaan, niin kyllä ne voivat oppia toimeen tulemaan.


      • Anonyymi

        Ei se kyllä ihan noin yksinkertaista ole.
        Olen 4 kuukauden ajan yrittänyt totuttaa 11v kissaani ja 8 kk ikäistä seropikoiraani toisiinsa. Kaikki olisi hyvin, jos koira ei joka päivä tunkisi itseään kissan lähelle, vahtisi sen jokaista liikettä ja haukkuisi sille.

        Kissani hyväksyy koiran, mutta ei sitä, että se menee liian lähelle, tämä on minusta ihan luonnollista. Koirani taas ei ole saanut naarmuakaan kissani tassuista, vaikka se on puolustanut itseään tiukan paikan tullen.
        Koirani oli tottunut kasvattajalla kissaan, mutta meillä se ei kertakaikkiaan ymmärrä, kun kissa sähisemällä viestittää sille, että pysyisi kaukana.
        Nämä asiat ovat monimutkaisempisia kuin köykäiset ohjeesi antavat ymmärtää.

        Muutamat tuttuni ovat kertoneet, että heidän koiransa ovat ymmärtäneet kissojen viestit hyvin äkkiä. Meilläpä onkin harvinaisen tyhmä ja kovapäinen koira, jonka korvat katoavat, kun sille antaa kissaan liittyen sanallisia käskyjä 'ei' ja 'jätä'.


      • Anonyymi
        Järjen käyttö hoi? kirjoitti:

        Enpä kokeilisi sitä, että kissa on sylissä ja päästät koiran haistelemaan `kahlittua` kissaa. Kissa tuntee, että sillä ei ole pakomahdollisuutta ja se käy hädissään kiinni sinuun. Kissa saattaa jopa ajatella, että olet syötämässä sitä koiralle ja siksi sen on puolustauduttava. Samoin menetät kissasi luottamuksen, koska osoitat käytökselläsi, että koira on herra talossa ja sinä sen myös hyväksyt.

        Kokemusta on sen verta vastaavasta tilanteesta, että kissa kävi kiinni kuvaamassasi ´tutustuttamistilanteessa´ niin kunnolla, että sen hampaat meni läpi mun peukalosta. Kissa ei suostunut hevillä irroittamaan. Sain sen vihdoin ja viimein irti ja päästin köökin puolelle. En ollut vaan kyllin nopea, koska sakemanninikin pääsi samassa oven avauksessa keittiöön. Kun seuraavan kerran helvetinmoisen metelin jälkeen avasin keittiön oven, niin kissa istui ja sähisi verhokapassa. Sakemanni tavoitteli ikkunan alla kissaa niskavillat pystyssä. Uuninluukut olivat auki, verhot riekaleina, kukkaruukut lattialla, tavarat pöydiltä lattialla, lasinpalasia kaikkialla. Tämä kaikki vaan parissa minutissa.

        Koskaan ne eivät kaverustuneet. Sikäli tilanne meillä oli se, että se kissa oli kaverin kissa, eikä asunut meillä. Yritettiin vaan siksi saada niitä tulemaan toimeen keskenään, että oltaisiin aina silloin tällöin voitu hoitaa toinen toisen lemmikkiä, kun toinen on matkoilla.

        Kannattaa mieluummin tutustuttaa niin, että antaa niille aikaa ja tilaa, sekä molemmille mahdollisuuden perääntyä niin, ettei ne menetä `kasvojaan`. Pakottamalla ei saa aikaiseksi, kuin jatkuvan kyräilyn. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Vaikka ne eivät koskaan oppisi toisiaan rakastamaan, niin kyllä ne voivat oppia toimeen tulemaan.

        Aivan. Koiran ja kissan haistelua ei voi tehdä niin, että kissa on sylissä. Pikemminkin niin päin, että koira on hihnassa ja kissa vapaana.


    • Voi olla että kissa ei koskaan totu koiraan.
      Itsellä edellinen kissa oli 2 vanha kun tuli koira ja kesti 6-kuukautta ennenkuin rauha oli talossa. Sitä ennen koira oli kissan niskassa ja sähinää kuului tuon tuosta, minä tein kissalle piilopaikkoja kotiin. Kissa hyökkää kun ei pääse piiloon, kissan rauha on taattava hyvin.
      Toi eristys ei ole hyvä idea lainkaan.

      Koiran silmät saattavat vahingoittua, kissan kynsistä verkkokalvo rikkoontua.

      • Meillä oli kissa aluksi siinä kantokopassaan olohuoneen lattialla pari päivää, ja sitten omassa huoneessaan siten me totuteltiin.


    • karttsi

      Meillä ei ihan samanlaista tilannetta ole, muuta meille tuli n. viikko sitten orpo kissinpentu, joka ei siis ole tottunut ihmisiin eikä koiriin. Koirat ovat saaneet käydä haistamassa kissaa, jonka jälkeen ne on peräännytetty käskyllä. Pikkuhiljaa killi on ruvennut ymmärtämään että sähistä ei tarvitse, koira ei tee pahaa. Pennulla on koko ajan ollut tilaa perääntyä jos vain on ollut tarvis (jota ei koskaan ole ollut).

      Toki tuossa tilanteessa jo molemmat tuntevat, että toinen on vihollinen. Voi olla enään mahdotonta saada niistä kunnon ystävyksiä. Opeta koira jättämään kissa rauhaan käskystä, ja myös että se ei käskyn kuultuaan saa mennä kissan luokse. Anna kissan tulla rauhassa tutustumaan koiraan. Kun koira ymmärtää, ettei kissan luokse käskyn tultua saa mennä, myös kissa alkaa pikkuhiljaa huomaamaan että sillä on enemmän "tilaa liikkua" ja uskaltautuu muuallekkin - koira taas puolestaan ymmärtää jättää kissan omaan arvoonsa.

      Se voi viedä kauan, mutta eikös vaivan nähnyt palkita aina jossain vaiheessa?

    • kamelont

      Meillä koira oli 3v, kun otin 9kk ikäisen kissan. Koiralla ei ollut aiempaa kokemusta kissoista.
      Ensimmäisenä päivänä laitoin kissan kylpyhuoneeseen. Oven jätin auki ja oven tilalle laitoin matalan (noin 50cm) levyn, jonka yli lapinkoirani kyllä hyvin näki.
      Tarkoitus oli että näkevät pakostakin toisensa.Kissa pääsisi vapaasti kulkemaan niin halutessaan, mutta kissalla kuitenkin olisi tarvittaessa turvapaikka. Koiralta kiellettiin kaikki juokseminen sisällä toistaiseksi ja kissaa sai haistella rauhallisesti portin yli.
      Kissa tuli lauantaina ja maanantaina kun tulin töistä kotiin, olivat kissa ja koira molemmat makoilemassa makuuhuoneessa koiran pedillä.
      Tästä on jo aikaa noin 4 vuotta.
      Eli hyvin meni...nykyään ovat ylimmät ystävät. Joukkoon on tullut myös toinen kissa, jonka kanssa toimittiin samoin ja tutustumiseen meni noin viikko.

    • defrghjklö

      mä teen yleensä niin, että ihan pokkana vahdin mitä koirani ja kissani tekee. Laitan kissalle eri huoneeseen ruuan ja annan sen syödä siellä rauhassa. Meidän kissa on tottunut koiriin ja melkeinpä jo syövät samoista kupeista ja kipoista. Ja kun huomaan, että kissa menee pakosta vessahädälle, niin en päästä koiraa samaan aikaan häiritsemään sinne. Aika korjaa tilanteen, eli olet nyt luottavaisempi kissaa kohtaan ja jaa aikasi tasapuolisesti. Tuo on kun vahtisi lasta ettei se syö mitä sattuu tyyliin.

    • jebbajee

      itse olen omat kissani ja koirani(molempia 2) totuttanut sillain että se rohkeampi osapuoli häkkiin ja pelkäävä osapuoli saa vapaana liikkua talossa ja saa mennä itse tekemään tuttavuutta kun siihen on valmis... menee muutama päivä! sinuna en painostaisi nyt kissaa milläänlailla tekemään tuttavuutta koska niillä on edellinen tapaaminen ollu sellainen.. mutta uskoisin kyllä että oppivat elämään sovussa kun antaa aikaa niille ja saavat itse päättää koska ovat valmiita tutustumaan!

    • Samistiina

      Minulla on tällä hetkellä kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Aluksi kun koirat näkivät meidän kissat niin perään vain. Opetin koirille jätä käskyn. Ensin laitoin ruokaa nokan eteen ja sanoin jätä, jos koira jätti ruoan sai toisesta kädestä namipalan. Kun tämän oli oppinut testasin sitä kissoihini. Kun koira meni kissan lähellä sanoin jätä ja kun koira lähti kisun luota pois sai namipalan. Lopulta kissat sai kävellä rauhassa talossa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe