Yliopistoon USA:han?

Vieras339

Haluaisin päästä USA:han opiskelemaan oikeustieteen maisteriksi. Englannin kieleni on kuitenkin heikko, niin miten mahdan pärjätä?

Opiskelu USA:ssa maksaa keskimäärin15 000 – 35 000USD/lukuvuosi, mutta tämä riippuu paljon, että missä päin maata opiskelet (11 000 – 26 000€/lukuvuosi). Tämän lisäksi on vielä paljon muitakin maksuja, mutta nyt minua kiinnostaa enemmän asuminen.

Minkä hintaista asuminen vuokra-asunnossa (yksiö tai pieni kaksio) on eri puolilla USA:ta. Sen verran tiedän hinnoista, että New York:issa yksiön saa 1500USD → (1100€ → ) ja Miami:ssa 1000USD → (750€ → ). Jos nämä lukemani tiedot ovat pahasti väärässä, niin voisitteko korjata.

Haluaisin nyt paljon erilaista tietoa siitä, että...
1. Millaista opiskelu vieraassa maassa on, jos kielitaitokaan ei ole mikään paras?
2. Minkä hintaista opiskelu on eri puolilla USA:ta? (*oikeustieteen maisterin -tutkinto)
3. Minkä hintaista asuminen on eri puolilla USA:ta?
muuta mieleen tulevaa, jota minun olisi hyvä tietää.

*KIITOS !!!*

6

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20

      Kay nyt ensihataan TOEFL kielitestissa niin naet onko sinulla edes mitaan mahdollisuuksia paasta mihinkaan yliopistoon ennekuin vaivaat paatasi vuokranmaksulla.
      Miten aiot parjata oikeussalissa jos et puhu sujuvaa englantia?

    • vieras339

      Ei kielitaito ole mikään este, koska tiedän ihmisiä, jotka ovat lähteneet opiskelemaan espanjaksi, vaikka osasivat vain muutamia sanoja. Minulla kuitenkin on perusasiat jotenkin hallussa. Kieltähän oppii, kun puhuu sen kanssa.

    • xdxdxdxdxdxdxd

      Minunkaan mielestä kielitaito ei ole mikään este. Sitähän siellä juuri opiskellaan sen kaiken muun ohella. Ei kukaan suomalainen, joka ei ole koskaan asunut kuin suomessa voi osata englantia täydellisesti !!

    • 20

      Aiotko sitten jaada USAaan ansaitsemaan lakimiehena? Taalla lakimiehia on vahan liiankin kanssa.
      Lait ovat myos maakohtaisia, miten opintosi hyodyttaisivat sinua Suomessa? USAssa myos osavaltiokohtaisia.

      Opiskelu on hyvin kurssimuotoista, kovaa tahtia mennaan ja jos et pysy mukana sinua pyydetaan kohteliaasti siirtymaan jonnekin muualle.

      Vuokrahinnat ovat tassa prosessissa jotakuin viimeinen asia josta sinun kannattaa stressata eika kukaan pysty tekemaan maanlaajuista analyysia niista.

    • 20

      Unohdin kysya onko sinulla jo alempi yliopistotutkinto tehtyna? JD:ta haetaan opiskelemaan senjalkeen kun BA tutkinto on taskussa. Lakikouluun paastaksesi sinun taytyy suorittaa LSAT testi.

    • damdlsmdsd

      Tarkennatko, että onko suunnitelmissa suorittaa siis JD vai LLM? JD on siis oikistutkinto, joka vaatiin alemman korkeakoulututkinnon (pääaineella ei väliä, kunhan GPA eli keskiarvo on tarpeeksi korkea) ja tietysti jo edellämainitun LSAT-kokeen sekä paljon rahaa. LLM on oikeustieteellinen 'jatko- tai erikoistumistutkinto', joita kaupitellaan usein myös ulkomaalaisille tyyliin LLM in American Law.

      Kannattaa ottaa myös selkoa siitä, että mitkä law schoolit oikeasti kannattavat. Usein suosituksena on hakeutuminen T14-kouluihin, eli top 14. Rankingin alapuolella oleviin kouluihin ei välttämättä kannata vaivautua ainakaan ilman merkittäviä stipendejä. Oikistutkinto jostain Ave Maria School of Law'sta, Thomas M. Cooleystä tai vaikka Whittieristä ei välttämättä ole mikään kova meriitti yhtään missään, ei edes USA:ssa saati sitten muualla.

      Kannattaa vilkaista netissä olevia ranking-listoja ja miksei myös keskusteluita aiheesta, esim. lawschooldiscussion.org ja top-law-schools.com. Ehkä on paikallaan tutustua myös law school scam bloggaajiin, esim, Third Tier Reality (googlaa), joiden mielipiteisiin voi toki suhtautua varauksella, toisaalta niissä blogeissa lienee myös palanen totuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe