pco sekoittaa pakkaa

ymmällään??

Heippa!

Lähinnä nyt ihmettelen mistä tällainen voisi johtua. Olen todella ymmälläni.
Minulla ei ole koskaan ollut kuukautisia ilman teroja. Kymmenisen vuotta sitten todettiin pco ja muutama vuos sitten laparoskopiassa löytyi runsaasti endoa. Endoleikkauksen jälkeisenä aamuna heräsin sairaalasta veri lätäkössä, kukaan ei osannut varmaksi sanoa kuuluuko leikkauksen jälkeinen vuoto olla niin runsasta vai ei, toiset sanoivat että voi olla ja toiset meinasivat kuukautisten alkaneen. Raskauduin luomusti heti leikkauksen jälkeen ja syntyi terve lapsi. Lapsen ollessa 11k ei minulla ollut ollut vielä kertaakaan kuukautisia (en siis imettänyt,ettei pitänyt olla siitäkään kiinni) kun hakeuduin lääkäriin, jossa ultrattiin ja sanottiin että pco siellä taas vahvasti jyllää. Sain teroja, joita söin 3 kiertoa, kunnes elämään tuli yllättäviä muutoksia ja jätin terolutit ottamatta. Yllätyksekseni minulle tuli elämäni ekat luomumenkat ja toiset "heti" perään, eli kiertoni oli 42 päivää. Nyt ajattelin tikuttaa oviksen ja yllätys oli taas suuri kun kp14 ovulaationi oli testien mukaan jo tapahtunut.
Ajattelin että ovuloisin myöhempään kun kiertokin oli tuo 42 päivää viimekerroilla.
Onkohan mulla sitten vaan pitkä luteaalivahe vai mitä ihmettä tämä nyt tarkoittaa? Sekoittaako pco ja endo minua nyt vain pahasti?

3

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei,

      Kiitos kysymyksestä. Kuulostaa hyvin positiiviselta, että kuukautisisesi ovat tulleet ilman Terolut lääkitystä. On mahdollista, että kuukautisesi alkavat tulla itsestään ja myös oikea ovulaatio tapahtuu.

      Kysyt voiko PCO sekoittaa? Kyllä on mahdollista, että ovulaatiotesti näyttää positiivista vaikka ovulaatiota ei oikeasti tapahdu. Tämä johtuu PCO tilanteeseen liittyvän ovulaatio eli LH hormonin jatkuvasta liikaerityksestä.

      Ehdotan, että seuraat tilannetta vielä vähän aikaa, mutta jos spontaanit kuukautiset jäävät pois, niin kannattaa hakeutua lääkäriin, joka voi aloittaa sinulle sellaisen hormonihoidon, joka saa aikaan ovulaation. Terolut saa aikaan vuodon, mutta ei ovulaatiota. Ja vielä, sinun on hyvä tietää, että PCO tilanteessa hormonihoidon tarkka seuranta ultraäänitutkimuksella on tärkeää.

      Syysterveisin
      Anne-Maria / Väestöliiton klinikat

    • :)

      Kiitos vastauksestasi!

      Minun piti vielä mainita että olin lääkärillä edelliskierrossani juuri kp14, jolloin hän ultratessa totesi että ei ole mitään merkkejä ovulaatiosta tässä kierrossa, ja kuitenkin minulla alkoi kuukautiset (ilman teroja siis) tuolloin kp42. Oliko mahdollista, että tuolloin kp14 ultrassa ei vielä mitään, vai olisko joka tapauksessa pitänyt näkyä jotsain merkkejä, että se ovis oli sieltä tulossa? Vai oliko se mahdollisesti sitten tyhjennysvuotoa ilman ovulaatiota?
      Huhheijaa, taidan kysellä mahdottomia :)

      Niin siis on mahdollista että ovistestit näyttävät aina vain positiivista tämän pco:n takia.. :/

      Mainitsen vielä, että tänään, kp14, testien mukaan jo oviksen mentyä, alkoi järkyttävä kipu vasemmassa munasarjassa ja levisi lantioon ja jopa alaselän alueelle. Kävely ja jopa hengitys muuttui vaivalloiseksi ja siinä vaiheessa nappasin 2x 500mg paratabsia (maha ei kestä buranaa) nassuun, ja vartissa alkoi olo helpottaa. Ei ole ennen tällaista ollut, jouduin miehellekin sanomaan, että jossei nämä auta niin lähden päivystykseen, niin kamalat oli kivut.
      Nyt jäljellä enää turvotus ja jotenkin outo "herkkyys"olo alapäässä.
      Limaa tuli eilen aika runsaasti, mutta tänään ei enää juuri ollenkaan, paitsi nyt kipujen hellittämisen jälkeen pari "ryöppyä".
      Toivon todella että olisi ovulaatiosta kyse ja saimme sen hyödynnettyä. Yhdynnät tapahtuneet siis eilen illalla ja tänään illalla.

      • Hei,
        Kyselet ihan tärkeistä PCO tilanteeseen liittyvistä asioista. PCO:n kanssa ovulaatio voi tapahtua yllättäen milloin tahansa. Jos kierto on pitkä niinkuin sinulla, ovulaatio voi tapahtuu vasta vaikka kp 20-30. Oleellista on, että jos ovulaatio tapahtuu kaikinpuolin mallikkaasti oli kierron päivä mikä tahansa, niin vuoto tulee 10 - 14 päivän kuluttua, siis ellei raskaus ala. Toivotaan, että alkaa!

        Pidän teille peukkuja!

        Terveisin
        Anne-Maria / Väestöliiton klinikat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe