Vieläkö toivoa?

mirri.

Sedälläni on kolme-neljä vuotta vanha leikattu uroskissa. Setä on nyt parannellut viikkoja vaikeaa sairauttaa sairaalassa ja olen joutunut naapurina hänen kissan hoitajakseen. Maalla kissat viettävät kesäajan pääasiassa ulkona. Mut nyt kun ilmat ovat kylmenneet, sisällä olon määrä tuntuu lisääntyvän päivä päivältä. Setä ei ole opettanut kissaansa hiekkalaatikolle ja vähän säälittää, kun joutuu jättämään kissan yöksi kylmään, kun kotona ei ole yöaikaan ketään aukaisemassa kissalle ovea ulos tarpeiden tekoon. Vieläkö olisi toivoa, että kissa voisi oppia hiekkalaatikolle?

Ostin kaksi hiekkalaatikkoa ja sijoittelin ne rauhalliseen paikkaan sisälle. Mutta kertaakaan kissa ei ole käynyt tarpeillaan hiekkalaatikolla. Kun nostan kissan laatikolle, se tavallisesti hyppää samassa pois. Itsellänikin on pari kissaa ja kokeilin sitäkin, että toin toisen kissan puhdistetun hiekkalaatikon kokeiltavaksi ajatuksella, että hiekan lievä virtsan haju saattaisi herättää naapurin kissan tekemään omatkin merkinsä astiaan. Mutta ei ainakaan vielä tuloksia.

2

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • efej

      Setäsi on tehnyt väärin, kissaa ei saa jättää yöksi pakkaseen, se on heitteillejättö. Kissa on ihmisen Suomeen tuoma eläin, joka ei todellakaan pärjää pakkasessa.

      Sitkeällä houkuttelulla, eri hiekkojen kokeilulla jne. tulosta pitäisi syntyä. Kissa kuitenkin on luonnostaan siisti eläin. Tiedättekö minne kissa tekee tarpeensa ulkona? Sen omaa virtsaa/ulostetta voisi nostaa malliksi hiekkalaatikkoon.

      Onko kissa tehnyt tarpeitaan sisällä ns. vääriin paikkoihin? Jotkut kissat nukkuvat yönsä, eivätkä edes välttämättä käy hiekkalaatikolla yön aikana. Toki mahdollisuus pitää tarjota.

    • mirri.

      Maaseudulla on kissoilla tilaa juosta. Setäni kertoi, että kissa alkaa mauruamaan ulos kun on tarpeille asiaa, ja talvipakkasella hän on tarvittaessa odottanut, että kissa saa tarpeensa tehtyä ja huudellut sitten kissan sisälle lämpimään. Kyllä setäni on kissarakas ihminen, ei jättäisi kissaa ulos paleltumaan. Ensimmäisenä talvena hän oli lyhyen aikaa laittanut tavallista hiekkaa saaviin ja kissa oli käynyt siinä tarpeillaan. Mutta lemun takia oli luopunut saavin käytöstä ja mieluummin vaikka noussut aikaisin aamulla päästämään kissan ulos kuin elänyt alituisessa virtsan hajussa. Ajattelinkin, että ripottelen ohuen kerroksen tavallista hiekkaa kaupan hiekkojen päälle josko siitä löytyisi ratkaisu.

      Ruokailun jälkeen ei mene kauakaan kun on jo ovella menossa ulos. Olen nostanut kissan laatikolle, mutta ovi tuntuu olevan oikea osoite. Tosiaankin, kun on tilaa juoksennella ulkona, on vaikea keksiä sen tarpeidentekopaikkoja. Toisaalta leikatulla ja ainoalla kissalla talossa ei tunnu olevan myöskään merkkauspaineitakaan.

      Jospa se hiekkalaatikko joku päivä kelpaisi kunhan ilmat tässä kunnolla viilenevät!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe