karvian kierrätyskeskus

muutaman kerran käyn

ei ole hienoa käydä karvian kierrätyksessä koska siellä istuu aina ylimääräisiä naama nyrpeenä päivästä toiseen.

65

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T.Plikat

      No kuinka monta saa istua? Heitetään ylimääräiset ulos.

    • pluto4

      Toivottavasti Karvian kierrätyskeskuksessa avoinna oleva työpaikka menee sitä OIKEASTI TARVITSEVALLE työttömälle, eikä tällä kertaa paikkaa annettaisi suhteella. Karviassa kun on ollut tapana antaa nekin vähät työpaikat mitä siellä on avoinna suhteella ja hyvä "sisar-veli -järjestön", kautta. Toivottavasti paikka annetaan jollekin nuorelle työttömälle joka taloudellisesti kaipaa työpaikkaa perheensä elatukseen.

      • näin on

        Miksi sitä vanhaa vetäjää ei voi palkata Kunnan palkkatuella. Hänhän osaa jo hommansa? Mitä sitä vetäjää turhaan vaihtamaan.


      • hög

        Kukaan nuori ei sinne halua mennä. Eihän siä tehdä edes ikinä mitää. Möllötetään vaan.


      • 902184u3
        hög kirjoitti:

        Kukaan nuori ei sinne halua mennä. Eihän siä tehdä edes ikinä mitää. Möllötetään vaan.

        Luulisi sitä olevan nuorille motivoivampaakin tekemistä kuin kulutella aikaansa kierrätyskeskuksessa.
        Nuoret olisivat hyviä auttajia näille vanhoille ihmisille jotka asuvat yksin. Varmasti löytyisi paljon mielekästä tekemistä vanhojen ihmisten luota.

        Ongelmana on vain se, että vanhus joutuu itse maksamaan palkan pienestä eläkkeestään, sellaiseen auttamistoimintaan ei kunnalta eikä yhteiskunnalta saa apua. Jos ne varat joita käytetään tämän aikansakuluttelupaikan pyörittämiseen, vuokraan, sähköön ja näihin "vastaavien" palkkoihin, ohjattaisiin nuoria motivoivampaan tekemiseen, asiat olisivat paljon paremmin.

        Toisaalta, saahan sillä työvoimaviranomaiset kaunistettua tilastoja kun saavat ns. pitkäaikaistyöttömät sysätyksi hetkeksi pois työttömyystilastoista kierrätyskeskukseen.


    • moona18

      Sillehän paikka on jo luvattu joka on nuoleskellut tuttujaan eniten.

    • kilpikonna2

      Sen koko puljun saisi lopettaa. Käyköhän siellä edes ostavia asiakkaita sen vertaa, että saisivat kulunsa peittoon. Se paikka tarvitsee sellaisen vetäjän jolla on kokemusta ennestään kierrätyskeskuksesta. Saisi vielä olla sellainen joka on työskennellyt siellä aikaisemmin.
      Ensinäkin: Mitä ylpeilemistä sellaisessakin suojatyöpaikassa on joka annetaan säälistä tutunkauppaa. Mutta ei kai sellaiseenkaan virkaan ole päteviä ja asiantuntevia hakijoitakaan sellaisessa paikassa kuin Karvia on.
      Toiseksi: Eikö niiden jotka ovat valinnasta päättämässä, pidä jäävätä itsensä tuttavansa ja ystävänsä kohdalla.

    • muska

      Ne kierrätyskeskukset ovat taakse jäänyttä elämää. Kuka niitä oikeasti tarvitsee. Rettua ja lumppua on halpa-halli täynnä jos sitä tarvitsee. Suojatyöpaikka se ainakin täällä Kpäässä on. Samaa touhua se siellä Karviassakin on.

    • kpääläinen

      Eikö siihenkin pidä olla ammatillinen pätevyys, ennenkuin sinne Kankaanpään Terkevät Ry:n vastuuhenkilöksi pääsee?

      • lissu7

        Karviassako jotain pätevyyttä arvostetaan. Kyllä senkin vetäjän paikka on jo päätetty ennenkuin se edes on jo virallista. Niin se tälläsissä työllistämistouhuissa menee.

        Järkevintä olisi ollut vain jatkaa nykyisen vetäjän työsuhdetta. Vähän outoa jos palkataan sellainen pitkäaikaistyötön tehtävään, joka ei edes ole ollut Tekevillä töissä tai ylipäätään kierrätyskeskuksen toiminnassa mukana.


    • 1111+22222

      Eihän siellä ole edes mitään ostettavaa.
      Jos joku on esimerkiksi ostanut uuden jääkaapin tai pesukoneen ja vienyt vanhan kierrätykseen. Miksi hän olisi sen uuden ostanut jos vanha olisi ollut toimiva ja hyvä?

      • ssas1

        No jos vanhan koneen väri ei miellytä emäntää :D Sitte pitää ostaa uusi.. Tai jos on tullut uusi mali ja pitää olla uusinta uuta ja hienoa.. Niin sitte siten jää aivan hyvää tavaraa myyntiin


      • hehheh1
        ssas1 kirjoitti:

        No jos vanhan koneen väri ei miellytä emäntää :D Sitte pitää ostaa uusi.. Tai jos on tullut uusi mali ja pitää olla uusinta uuta ja hienoa.. Niin sitte siten jää aivan hyvää tavaraa myyntiin

        Onko Karviassakin jotain hienosto "rouvia" ?

        Taitavat olla siihen tyytyväisiä, kun saavat jotain halvalla, olkoon sitten mitä on...


    • nou1

      Mäkin olen ihmetellyt kuka tarvitsee näitä korjattuja toisten hylkäämiä kodinkoneita. Taitavat olla aika energiasyöppöjä sellaiset vanhat pakastimet ja jääkaapit.
      Halpa-hallista saa uusia vaatteita muutamalla eurolla niin kuka tarvitsee vanhaa ja käytettyä. Mattojakaan ei enään kudota kotona ja jos kudotaan niin tekevät niitä ostokuteesta. Ei niihin enään mitään lumppuja aleta leikkaamaan. Kenelläkään ei ole enään aikaa sellaiseen.
      Kirpputorit ovat pullollaan vaatetta ja paljon nykyaikaisempia kuin missään kierrätyskeskuksissa.

      Onhan se tietenkin kivaa kun joku saa sellaisessakin aikansa kulumaan, mutta eiköhän ne pää-asiassa ole niille työttömille työelämään kuntouttavaa toimintaa ja terapiaa.

    • naurettavaa1

      Pitää vain osata lirkutella ja räpsytellä silmiään oikessa paikassa ja olla esillä. Niin eikö se siitä ura urkene.
      Järkevintähän siihen olisi kunnan varoilla palkata sellainen joka on jo ollut näiden Kankaanpään Tekevät Ry:n palkkalistoilla. Jolla on ammattitaitoa ja kokemusta kyseisestä työpajasta ja ammattitietoa kierrätyksestä.

    • puuhevonen2

      Siihen pitäisi palkata sellainen henkilö, jolla on omaa kokemusta liiketoiminnasta ja yrityksen pyörittämisestä. Sillä pitäähän kierrätyskeskuksenkin saada kulunsa peittoon ja mieluusti tehdä vähän tulostakin.

      Mutta ihmiset, jotka pystyvät ottamaan tälläisen vastuun, ovat tälläkin hetkellä töissä tai pyörittävät omaa yritystä.

      Toivottavasti paikka annetaan jollekin nuorelle ja perheelliselle joka taloudellisesti tarvitsee ko. työpaikan. En ole mikään ikärasisti, mutta ei ole järkeä työllistämistyilla ja kunnan rahoilla työllistellä eläke-iän kynnyksellä olevia henkilöitä. Heille ei ole työllistämisestä enään hyötyä koska ovat niin lähellä eläkettä ja tulevat jo toimeen muutenkin.

      • Hiukkavielä

        Pitää olla tosi taitava jos osaa porata puuhevoselle persereiän ilman suurentavia laseja, pitää olla vähintäin artesaanin pätevyys. Kerran näin siellä huurrekylmiön kokoisen asiakkaan ja se sanoi, että pitäkää kiinni, etten revi rahojani. Hyvin siellä ainakin tienaa.


    • sixten1

      Niin, onhan siellä Karviassa niitä pitkäaikaistyöttömiä, jotka ovat työkkärinpäivärahoilla, sitä vetäjän paikkaa kärkkymässä. Eri asia sitten ovatko pitkäaikaistyöttömiä....
      Mutta toivottavasti paikka annetaan nuorelle ja oikeasti työttömänä olevalle, eikä jollekin pätkätyötätekevälle / talkootyötätekevälle (.?..;)....) hyvin toimeentulevalle.

      • Kylliksi

        Merkillistä kaunaisuutta henkiviä kommentteja Karvian kierrätyskeskus-keskusteluun! Näkyvät olevan kirjoittelijat kaikki semmoisia, joilla ei ole koskaan ollut hädän päivää tai puutetta mistään. Onhan se totta, että kirpputorit ja halpahallit pursuavat kaikenlaista rettua ja joutavaa kapinetta. Mutta väitän, että työttömälle on parempi olla jossain elämälle ryhtiä antavassa paikassa, kuin loikoa kotona ja miettiä, mikä oikein olisi elämän tarkoitus, kun ei missään ole tarpeellinen edes vähäsen.
        Ne taas jotka korjaavat korjattavaksi kelpaavia tavaroita, ovat taitavia ja tarpeellisia ihmisiä. Täytyy varmaan olla kunnolla köyhä, vailla minkäänlaista sosiaaliturvaa, ennen kuin kelpaa katsella käytettyä, mutta käyttökelpoista tavaraa naurettavan vähäiseen hintaan kumminkin. Mitä tulee henkilöstön valintaan, en ota kantaa. Kaipa siinä monet asiat vaikuttavat...


    • niinkö

      Kukaan ei ole ali-arvioinut eikä kyseenalaistanut kierrätyskeskuksien tavaroiden korjaajia. Ammattinsa osaavia henkilöitä kaikki.
      Mutta mitä järkeä, on kerätä sitä rettua ja lumppua edes sinne kierrätyskeskukseenkaan niin ylettömästi?
      Käyttötavara on vähän eri asia. Ehkä sieltä voi joku löytää hyvän pesukoneen, jääkaapin tai sähköhellan itselleen. Se on ihan onnesta kiinni. Itse olen ostanut kierrätyskeskuksesta jääkaappipakastimen, en Karviasta vaan muualta. Kovin oli kaunis päältä, kuin uusi...mutta ei toiminut pakastin osa, kävin vaihtamassa sen koska siinä oli pieni takuu, kuitenkin se toimenkin sulatteli itseään itsekseen joten vein senkin takaisin ja lopuksi hain osamaksulla uuden. Kannattaa vain itse laskea, haluaako uuden joka kestää vuosia ja vie vähemmän sähköä vai hakeeko sen käytetyn ja vaihtelee sitä parin kuukauden välein. Samoin kävi cd-soittimen jonka ostin kierrätyksestä. Oli tarkistettu vehje ja tosi hieno päältä, mutta ei toiminut kuin alta viikon. Eipä siinä hävinnyt kuin 10 e.
      Jos ihmisellä on hätää ja puutetta, tuskin mikään ylimääräinen materia sitä helpottaa. Ainakaan mitkään vanhat aikansa eläneet vaatteet.
      Tietenkin on hyvä, että kierrätyskeskuksia on ja niistä työttömät saavat elämänintoa ja uskoa tulevaisuuteen. Mutta toisaalta, kuntien pitäisi pystyä järjestämään muunkinlaista työtä työttömille kuin kierrätyskeskuksen työpajoja ja siivousta.

    • kesätyö

      Eikö Karvian kierrätyskeskus voisi järjestää kesätyöpaikkoja opiskelijoille ja koululaisille. Näin he pääsisivät tutustumaan kaikenlaiseen työhön ja saisivat rahaa opiskeluun ja koulunkäyntiään varten.

      Karviassa ei ole kesätöitä nuorille opiskelijoille. Tai on traktorin ajoa turvetyömaalla, mutta niitäkin paikkoja on rajoitetusti ja nekin paikat menevät suhteella.

      Karvialaiset yritykset myös voisivat ilmoittaa avoinna olevista kesätyöpaikoistaan, että nuoret tietäisivät käydä niitä kysymässä. On todella turhauttavaa nuorelle kiertää paikasta toiseen ja saada aina vastaukseksi..."paikat on täytetty tai tänä vuonna ei palkata ketään".

      • Eiköhän niitä parempia vaihtoehtoja ole pitkä lista kuin kierrätys.. Sillä paikalla ei ole juuri mitään tekemistä todellsien työpaikan kanssa...


      • pitko1
        ravenlored kirjoitti:

        Eiköhän niitä parempia vaihtoehtoja ole pitkä lista kuin kierrätys.. Sillä paikalla ei ole juuri mitään tekemistä todellsien työpaikan kanssa...

        Etkö ole viellä kuullut, että jossain ne pitää akkojen kierrätysviikkojakin....leviää varmaan muoti-ilmiönä paikasta toiseen....


    • ei ole

      Suhteella ne kesätyöpaikat Karviassa menevät. Tytöille vielä löytyykin jonkinlaista pientä kesätyötä esim. lapsenvahteina ja mummojen ulkoiluttajina. Mutta pojille ei ole mitään muuta kuin turvetyömaata.

    • ellis5

      Ei pojille ole des sitä turvetyötäkään. Nekin paikat on jaettu jo aikoja sitten.

    • Öriöri

      Kierrätystä sivusta seuraajana, mitä helvettiä sinne haalittais ylipäätänsä ketää "töihin", koska ei siä tehdä ikinä mitää?! Kaikki möllöttää ja töllöttää, kun sinne menee. Joku tekee ristikkoo, joku kutoo sukkaa, miehet höpisee keskenänsä ja tarkastaa tulijan päästä varpaisiin, varsinki jos se on nainen. Ja sitte höristään kovaan ääneen, jos on timmi pakkaus. Yök.
      Nuoret ei siä paikas viiihtyis, ei todellakaa. Hulluiksi ne siä tulis. Kun siä ei oo näille vanhemmillekkaa tekemistä.

      Mutta toivottavasti asiat muuttuvat ja tekemistä löytyy kaikille, kun vetäjä vaihtuu!

    • tiptop1

      Se Karvian kierrätyskeskus on ihan pelkkä suojatyökeskus. Kuka sellaista paikkaa oikeastaan edes kaipaa?
      Ne asiat mitä ne siellä "töissä" olijat tekevät siellä, juuri nämä ristikot ja sukan kutomiset voisi kyllä tehdä kotonakin, ilman toimipaikkaa ja työllistämistukea.

      Täytyy kyllä olla erikoinen luonteenlaatu joka sinnekin puljuun töihin menee. Kenen unelmatyö ja uraputki on jonkun vanhan roinan puunaaminen ja rettuläjän tonkiminen?

      Kuule vaikka menisit Karviassa vaikka vain huoltoasemalle, niin kyllä siellä keski-ikäiset ukot töllöttää ja virnuilee. Siellä arvostellaan takamus, kävelytyylisi, hampaittesi kunto..aivan kuin olisit jokin maatalousnäyttelyeläin. Ja jos olet vähän oudompi paikkakunnalla niin naiset supattelevat julkisesti selkäsi takana.

      Toivottavasti vetäjä on liiketaitoinen ja saa vipinää niihin aikansa kuluttelijoihin. Mutta onneksi siihen virkaan valittiin mies, ettei oikein päätoimisesti siellä kudota sukkia ja täytetä ristikoita.

    • mervi4

      Kertoisiko joku, miten Karviassa on mahdollista se, että kun on ns. pitkäaikaistyötön hän ei joudu edes minnekään työnhaku ym. kursseille tai saatika sitten kuntouttavaan työhön? Vanhemmat heistä jo odottelevat eläkeputkeen pääsyä.
      Miten ihmeessä nämä henkilöt pystyvät vuodesta toiseen keplottelemaan itsensä ilman karenssia työvöimatoimiston peruspäivärahalla? Huvittavaa on sekin, että nämä ns.pitkäaikaistyöttömät hakevat sellaisiin paikkoihin muodollisesti töihin, mihin heillä ei ole minkäänlaista pätevyyttä eikä ammattiosaamista. Mutta sellaiset työt jää hakematta mihin olisi koulutus ja mitä ammattia ovat ennemmin tehneet ja mihin heillä olisi mahdollisuus päästä.
      Ihmetyttää vielä ulkopaikkakuntalaisena sekin, miten nämä ns. pitkäaikaistyöttömät silti tekevät viikonloppuisin ja iltaisin "työtä auttamistarkoituksessa" (eli kaikkihan tietävät miten se palkkion maksu tapahtuu), rakennuksella, maataloissa, siivousta, leivontaa, puutarhatyötä ym. Tekevät tätä ihan julkisesti eikä kukaan välitä mitään. Onko nyky ajan työttömyyspäivä vain vuorokaudesta 8 tuntia ja 5 päivää viikossa? Täyttävätkö he enään mitään lappuja (työtön, työtön, työtön)? Kontrolloidaanko nykyään mitä työtön milloinkin touhuaa vai onko se lappusen täyttäminen omantunnon kysymys?
      Mutta toisaalta, onhan työn teettäjälläkin vastuunsa.
      Väärin sellainen toiminta kuitenkin on niitä kohtaan, jotka käyvät pienellä palkalla töissä ja maksavat siitä vielä veron. Tälläinen toiminta ei onnistuisikaan muualla kuin Karviassa. Siellä kun kaikki ovat kuin yhtä isoa perhettä, eivätkös ne rajojen ulkopuolella ole todenneetkin, että kaikki Karvialaiset ovat sukua toisilleen...

      Mitä Karvian kierrätyskeskukseen tulee, aika apaattisen ja kyllästyneen näköistä porukkaa siellä oli kun käväisin. Palvelua en meinannut saada. Siellä ne luimistelivat ja paistattelivat päivää tupakkatauon merkeissä. Miesväki nauraa röhötti ja tutkiskeli peräpään kiinteyttä ja silikonien täyteläisyyttä. hyi, hyi...Eräskin naishenkilö mulkaisi minua ristikkonsa takaa niin, että oikein säikähdin.

      Pitäisikö niitä kierrätyskeskuslaisia ensin vähän kouluttaa yleisöpalveluun ennen kuin tarjotaan töitä kierrätyskeskuksesta?

    • 000001

      Tätä on ihmetellyt moni muukin. Karviassa on paljon keski-iän ylittäneitä pitkäaikaistyöttömiä. Mutta näitä ei kursseilla ja kierrätyskeskuksissa näy. Eikä heitä kyllä tähän kuntouttavaankaan työhön määrätä. Pitäisi olla näillä eläkeputkea odottelevilla samat velvollisuudet kuin nuoremmillakin.

      Aika tympääntyneen näköistä porukkaa on kierrätyskeskuksessa. Mitä ne siellä ompelimossa oikein touhuavat. Usein kun siitä ohi ajelee niin naisia on tupakilla räystään alla.

      • uku4

        Voi teitä tietämättömiä.Ensinnäki Karvian kierrätyksessä olevista on enempi kun puolet keski-iän ylittäneitä ja nimenomaan ne määrätään sinne..Mitä ihmeellistä on ristikon täytös jos ei ole muuta tekemistä? koska läsnäolopakko on.!!
        Mitä tuleen takapuskurin vilkuiluun niin sanoisin että mies on epäterve jos EI tee niin....
        Kierrätys on ihan eri konsernia kun ompelimo ja työpaja....


    • akka3

      Työpaikoillakin ja kouluissa on läsnäolopakko, eikä siellä silti täytellä ristikoita ja kudota sukkaa aikansa kuluksi.

      Jos kerran on töihin määrätty, niin sitten pitää tehdä töitä, eikä huvittaa itseään eikä vain kulutella aikaansa.

      Jollei siellä kierrätyskeskuksessa ole mitään tekemistä niin miksi sitä, virallista ristikontäyttöpaikkaa sitten ylläpidetään veronmaksajien varoilla?

      • ssa1

        Kierrätyksessä olevat olisivat muuten makaamassa kämpillä ja tekemässä mitä pitkäaikaistyöttömät tekisivät. Nyt ne on pakkotöissä, tai siis töissä ja töissä, mutta kumminkin jotain muuta kuin kotona makaamassa. Varmasti monelle kova paikka kun joutuu sinne menemään. Sama juttu on monissa muissakin vastaavissa työpajoissa, taivanarannan maalareitten kokoontumispaikkoja. Kaunis ajatus, ja lopputulos työllistymisen, eikun siis työhalujen muodostumisen, suhteen tasan nolla.


      • pöööx
        ssa1 kirjoitti:

        Kierrätyksessä olevat olisivat muuten makaamassa kämpillä ja tekemässä mitä pitkäaikaistyöttömät tekisivät. Nyt ne on pakkotöissä, tai siis töissä ja töissä, mutta kumminkin jotain muuta kuin kotona makaamassa. Varmasti monelle kova paikka kun joutuu sinne menemään. Sama juttu on monissa muissakin vastaavissa työpajoissa, taivanarannan maalareitten kokoontumispaikkoja. Kaunis ajatus, ja lopputulos työllistymisen, eikun siis työhalujen muodostumisen, suhteen tasan nolla.

        Heitähän voisi alata siellä sivistämään, taidetta ja kulttuuria kehiin. Sillähän siellä Karviassa muutenkin levennellään. Tiedä minkälaisia roolisuorituksia sieltä löytyisi, satusetiä ja niitä taivaanrannan maalareita.


    • nix

      Eikö Karvian kunnalla ja seurakunnalla ole mitään pusikoiden raivausta ja haravointia niille tossunkuluttajille siellä kierrätyskeskuksessa. Saisivat edes raitista ilmaa ja liikuntaa päivän mittaan. Hautausmaakin tarvitsisi haravan varteen porukkaa ja monikin tienvarsi puskien raivausta.

      Voisihan näitä ristikon täyttäjiä laittaa ulkoiluttamaan mummoja niin säästyisi koulutettujen hoitajien tärkeät kädet hoitotyöhön. Entäpä paljon on vanhuksia jotka tarvitsisivat apua esimerkiksi polttopuiden teossa, siivouksessa, lumitöissä. Miksi näitä ns. työttömiä ei laiteta sieltä kierrätyskeskuksesta aikaansa kuluttelemasta oikeaan hyödylliseen ja terapeuttiseen työhön.

      • kkkk2

        Entäs jos nämä kylän silmäätekevät, työpajan raskaan työn raatajat, eivät ole kykeneviä toimimaan itsenäisesti ilman valvontaa?

        Eriasia taas olisi jos kyseessä olisi yläasteikäinen kesätöitä etsivä, joka ei pelkää sitä että tulisi nähdyksi työnteossa... Ja lisäksi heillä ei liene alkoholiongelmia?


      • kehittäkää

        Voisihan sitä työvoimaakin kierrättää. Eli kierrätyskeskukseen sellainen "työvoimapankki", että sieltä saisi muutaman tunnin "hätä/aputyöhön" jonkun kierrätyskeskukseen norkoilemaan laitetun työttömän. Työtön tyntisi itsensä hyödylliseksi ja saisi oikeasta työstä motivaatiota.
        Nyt keväälläkin näitä pitkäaikaistyöttömiä voisi laittaa vanhuksille ym. haravointi ja muihin pihatöihin. Maalausapukin voisi olla monelle tarpeen. Tai vaikka tiskareiksi pitopalveluihin ja kesän juhliin. Tälläisiin pieniin muutaman tunnin kestäviin töihin olisi monikin varmasti halukas lähtemään. Ja monikin olisi halukas ottamaan kun ei tarvitse sitoutua monien kuukausien pitkiin työllistämissopimuksiin. Se olisi jotain muuta kuin näiden rettujen ja lumppujen kääntelyä ja sitä ristikontäyttämistä ja vanhojen sähkölaitteiden purkamista.


      • aaa0
        kkkk2 kirjoitti:

        Entäs jos nämä kylän silmäätekevät, työpajan raskaan työn raatajat, eivät ole kykeneviä toimimaan itsenäisesti ilman valvontaa?

        Eriasia taas olisi jos kyseessä olisi yläasteikäinen kesätöitä etsivä, joka ei pelkää sitä että tulisi nähdyksi työnteossa... Ja lisäksi heillä ei liene alkoholiongelmia?

        jollei ole alkoholiongelmaa..voi olla vaikka paniikkihäiriö, se voi puhjeta juuri silloin kun annetaan työhönmääräys. Se kuitenkin on ohimenevää sorttia kun siitä paranee illaksi ja viikonlopuksi...silloinhan pitää vähän autella muita paikkakuntalaisia....


      • kissa4
        kkkk2 kirjoitti:

        Entäs jos nämä kylän silmäätekevät, työpajan raskaan työn raatajat, eivät ole kykeneviä toimimaan itsenäisesti ilman valvontaa?

        Eriasia taas olisi jos kyseessä olisi yläasteikäinen kesätöitä etsivä, joka ei pelkää sitä että tulisi nähdyksi työnteossa... Ja lisäksi heillä ei liene alkoholiongelmia?

        Paljonhan nämä kylän silmäätekevät hilluvat erilaisissa ns. vapaaehtoistöissä ja seuratoiminnoissa. Kierretään retkillä ja risteilyillä ja kaiken maailman kissanristiäisissä. Nenä pitkällä tyrkytetään itseään jokaiseen esilläolopaikkaan. Mutta kun joku haulaisi palkata oikeasti töihin tälläisen, niin varmasti löytyy jokin este, ettei työtä tarvitse vastaan ottaa.


      • kkkk2
        aaa0 kirjoitti:

        jollei ole alkoholiongelmaa..voi olla vaikka paniikkihäiriö, se voi puhjeta juuri silloin kun annetaan työhönmääräys. Se kuitenkin on ohimenevää sorttia kun siitä paranee illaksi ja viikonlopuksi...silloinhan pitää vähän autella muita paikkakuntalaisia....

        Jep, kyllä ne silmäätekevät ovat hyvin ansioituneet tekosyiden keksimisessä ja kaikenlaisen työn välttelyssä..


      • aa0
        kkkk2 kirjoitti:

        Jep, kyllä ne silmäätekevät ovat hyvin ansioituneet tekosyiden keksimisessä ja kaikenlaisen työn välttelyssä..

        Hupaisaa sekin, että pystyvät kuitenkin tekemään näitä hommeleita, kädestä käteen maksulla....


      • 1+1=?
        kissa4 kirjoitti:

        Paljonhan nämä kylän silmäätekevät hilluvat erilaisissa ns. vapaaehtoistöissä ja seuratoiminnoissa. Kierretään retkillä ja risteilyillä ja kaiken maailman kissanristiäisissä. Nenä pitkällä tyrkytetään itseään jokaiseen esilläolopaikkaan. Mutta kun joku haulaisi palkata oikeasti töihin tälläisen, niin varmasti löytyy jokin este, ettei työtä tarvitse vastaan ottaa.

        Ei ne tietenkään ota työtä vastaan, kun sitten on työssä niin kiinni, ettei pysty stressiään purkamaan näihin pippaloihin. voihan sitä työtä tehdä sitten pyydettäessä muutaman tunnin tai vaikkapa päiviäkin tälle toiselle "paremmalle" silmäätekevälle. Näinhän se menee, täällä...mutta ei muualla.....


      • asdfghjklöä
        kehittäkää kirjoitti:

        Voisihan sitä työvoimaakin kierrättää. Eli kierrätyskeskukseen sellainen "työvoimapankki", että sieltä saisi muutaman tunnin "hätä/aputyöhön" jonkun kierrätyskeskukseen norkoilemaan laitetun työttömän. Työtön tyntisi itsensä hyödylliseksi ja saisi oikeasta työstä motivaatiota.
        Nyt keväälläkin näitä pitkäaikaistyöttömiä voisi laittaa vanhuksille ym. haravointi ja muihin pihatöihin. Maalausapukin voisi olla monelle tarpeen. Tai vaikka tiskareiksi pitopalveluihin ja kesän juhliin. Tälläisiin pieniin muutaman tunnin kestäviin töihin olisi monikin varmasti halukas lähtemään. Ja monikin olisi halukas ottamaan kun ei tarvitse sitoutua monien kuukausien pitkiin työllistämissopimuksiin. Se olisi jotain muuta kuin näiden rettujen ja lumppujen kääntelyä ja sitä ristikontäyttämistä ja vanhojen sähkölaitteiden purkamista.

        Niitä on kahdenlaisia työttömiä, niitä jotka ihan oikeasti haluavat töihin ja parantaa työnteolla elintasoaan ja elättää perheensä ilman sosiaalipuolen etuuksia. He ottavat työtä kuin työtä mielellään vastaan ja tarttuvat oma-aloitteisesti ja vastuuntuntoisesti annettuun työhön. Jopa etsivät aktiivisesti työtä itselleen.

        Ja on niitä, jotka ovat vain työttömyyspäivärahalla siksi, että saavat lisää tavaraa sukanvarteensa. He ovat niitä "parempia", jotka eivät ota tarjottua työtä vastaan. Eikä heidän ole varmasti taloudellisestikaan siihen pakko. Monellakin on puoliso hyvässä virassa ja on omat talot ja talous kunnossa. Silloin tullaan taloudellisesti toimeen vaikka kieltäytymisestä tulisi karenssi. Nämä on yleensä niitä, jotka huvittelevat näissä kaiken maailman kulttuuritapahtumissa ja ovat tyrkyllä jokaisessa paikassa. Nämä "paremmat" työttömät ovat juuri näitä jotka mielellään tekevät näitä "kädestä käteen"-keikkoja.

        Ihmetyttää vain, jos nämä "köyhemmät" työttömät tekisivät ohi yhteiskunnan kirstun siitä nousisi iso haloo, mutta näille "paremmille", kaikki on sallittu.


    • miimaa2

      Harmaan talouden työryhmä voisi tehdä yllätyshyökkäyksen karvialaisiin pitoihin - pitoemännät ovat kärkkäitä muita arvostelemaan, mutta omalla kohtaa joustetaan niin paljon kuin on mahdollista. Siellä apureissa näitä työnvieroksujiakin piileksii.

      • keksi1

        Hyvä ja asiallinen kommentti. Näinhän asia pyörii Karviassa.

        Ajatelkaahan paljonko nämä apurit nettoavat yhdestä tiskaus- ja ruuanlaittokeikasta. Eivät he siellä huvikseen ole. Varmasti on mukava summa jonka saavat työttömyyspäivärahan päälle kuukaudessa. Tulevat paremmin toimeen kuin työläiset.


      • aa0

        Pyydähän näitä apureita verokirjalla töihin...eivät varmasti tule.


      • kaskas4

        Näin on. Mutta kumman ahkerasti nämä apurit näissä pidoissa ja muistotilaissuuksissa touhuavat, että luulisi sellaisella ahkeroinnilla löytyvän jokapäiväinen työpaikkakin.
        Toisaalta se harmaa raha on hyvä lisä peruspäivärahan ja liitonrahan lisäksi. Eikä niiden kannata lähteä vakituisiin töihin. Tienaavat näin paremmin. Rahaa tulee vaikka heiluttelisi päivän varpaitaan sängyssä. Jo kahdeksan tunnin verokortittomasta työstä saa hyvät rahat ja paljonko se on kuukaudessa? En yhtään ihmettele, että työttömänä pystytään pitämään kahta autoa perheessä ja ajelemaan maailman äärissä huvituksissa.
        Mutta ovatko nämä eläkeputkeen pääsyä odottavat silmäätekevien apunaiset, yhtään ajatelleet omaa eläkekertymäänsä...ai niin tietenkin, he ovat säästäneet työkkärirahansa eläkepäivien varalle. Sama ruletti jatkuu kun päästään eläkkeelle, mutta ilman pelkoa siitä, että tulisi karenssi.
        Miksi nämä oikeaa työtä vieroksuvat eivät perusta itselleen toiminimeä ja ala pitämään omaa pitopalveluaan tai siivous-, lomitusfirmaa. Niinpä tietenkin siitäkin kilahtaisi yhteiskunnan pussiin osa joka sitten taas jaettaisiin toisille "työttömille".


      • lexux1

        Suurin osa näistä apureista on juuri näitä työtävieroksuvia. Mutta kyllä nämä pitoemännät suojelevat ja pelastavat pinteestä kiperän paikan tullen.


      • 1+1010

        Miksi te siellä karviassa, ette puhkaise tätä kuplaa. Eihän se tarvitse kuin yhden nimettömän puhelinsoiton.

        Voisihan sen harmaantalouden valvontaryhmän laittaa seurailemaan näitä apuvoimia, niin saisivat näytön siitä miten yhteiskunnan varoja osataan hyödyntää.


      • lkjhgfd1
        1+1010 kirjoitti:

        Miksi te siellä karviassa, ette puhkaise tätä kuplaa. Eihän se tarvitse kuin yhden nimettömän puhelinsoiton.

        Voisihan sen harmaantalouden valvontaryhmän laittaa seurailemaan näitä apuvoimia, niin saisivat näytön siitä miten yhteiskunnan varoja osataan hyödyntää.

        Ei kait karvialainen karvialaiselle tälläistä tekisi. On vielä samaa sukua kuitenkin....
        ...karviassahan on kummallinen sukulaisuussuhde toisiinsa.

        Kyllä nämä silmäätekevät, osaavat tilanteen tullessa etunsa perata.


      • leimu2

        Saavathan nämä apurit ruokaedunkin pitopöydistä vai onko Karviassa tapana maksaa ateriastaan....


    • nipsu XL

      Osuit asian ytimeen!

      Kummaksuttaa sekin, kun paikalliset "työkkäritädit" katsovat näitä asioita läpi sormiensa.

      Kaikki tietävät näiden "apukokkien" käytön kaikenlaisissa pidoissa (hautajaisista eläkeläistenjuhliin), mutta kukaan ei tee mitään. Ilmeisesti se on täysin hyväksyttävää Karviassa.
      Toiset näistä apureista leipovat pitoihin leivonnaisia ja pyörittelevät lihapullia kotonaan näihin pitoihin. Kukaan ei sellaista tee nykypäivänä talkoilla eikä hyvästä sydämestään.

      Mutta entäpä, jos työssä käyvä on apurina pidoissa. Kyllä siitä nousee suuri haloo, että onko varmasti käytetty verokirjaa.

    • luutamuori

      Voihan sitä aina heittää siivouskeikkaa näille parempiosaisille.....

      • hyvin menee

        Kuka on huomannut miten ahkerasti nämä työttömät askartelevat, kutovat ja leipovat. Näitä tuotoksia sitten myydään markkinoilla ja kirpputoreilla.


    • olis1

      Tietääkö kukaan miten nämä Karvian kunnan kesätyöpaikat näille koululaisille on päätetty?

      Onko näitä kesätyöpaikkoja ilmoitettu julkisesti haettavaksi, kun Ylä-Satakunnassa tai kunnan nettisivuilla näitä ei ole ollut avoinna? Kesätöitä tarvinneet eivät edes tienneet, että kunnalla niitä on avoinna. Taisi nekin paikat mennä taas suhdepelillä.

      Onko tämäkin sellainen sisäpiirin juttu, kuin kaikki muutkin hommat Karviassa?

    • puhdistus1

      Tämä on väärä otsikko ihmetellä tätä ns. pitkäaikaistyötön asiaa. Kumpa joku olisi niin rohkea ja aloittaisi siitä uuden keskustelun. Monikaan ei ole huomannut, että tällä kierrätyskeskus-viestiketjussa keskustellaan siitä. Mielenkiintoisia mielipiteitä ja epäkohtien huomiointia. Ja ihan tosi asioita täällä on kirjoitettu.

      Henkilökohtaisesti olen kauan ihmetellyt sitä miten nuori löytää karviasta kesätyö- tai pakollisen työharjoittelupaikan. Vastaus: ei mitenkään jollei ole suhteita kuntaan tai näihin silmäätekeviin. Nuori ei edes tiedä mitä paikkoja heille on tarjolla, jos on.

      Miksi nämä pitoemännät, häitä ja hautajaisia järjestävät, eivät palkkaa näitä nuoria juhlasesonkina tiskareiksi ja apukokeiksi. Siihenhän olisi kunnalta saanut hakea "palkka-avustustakin". Nuorille esim. suurtalouskokiksi opiskelevalle olisi todella tärkeää nähdä kulissien takaa miten homma toimii. Varmasti olisi paljon töitä, mitä opiskeleva nuori osaisi tehdä. Ei se tiskaaminen ja tarjoilu mitään ydinfysiikkaa ole.
      Miksi nuorille ei tarjota, edes siivoustyötä? Monikin olisi onnellinen jos saisi auttaa jotain vanhaa mummoa tai pappaa siivouksessa, vaikkapa kerran viikossa. Tärkeintä olisi, että nuori oppisi tarttumaan työhön oma-aloitteisesti ja huomaisi olevansa tärkeä yhteiskunnan jäsen. Samoin varmasti pojille löytyisi "miesten" työtä, vaikkapa maataloissa "markin"siivousta, rehuntekoa ym.

      Aika ovelia ja liiketaitoisia nämä nyky-ajan ns. pitkäaikaistyöttömät. Työ maistuu kun siitä ei tarvitse yhteiskunnan kassaan pudottaa yhtään lanttia. Ovat vain saama puolella koko ajan. Onhan se kummallista, kun niitä ei edes kursseille laiteta tai uudelleen kouluteta muuhun ammattiin. Tietenkin aika kuluu mukavasti keskustan kuppiloissa kahvitellen ja autoillen.

    • Mitä Urpoja

      Kuinka monta ns. silmäätekevää mahtaa moisessa kyläpahasessa oleilla? Onko ne heitä, joille kilahtelee Eu:sta euroja vaikka kasvattaisit ei oota jonkunsortin pläntillä???
      Mikä tai kuka tekee jostakin "silmäätekevän" - onko se hlö tai suku, joka on saanut verenperintönä tiluksia - vai onko silmäätekevä se jolla on suurin maha tai levein takapuoli...???

      Taitaa sielläkin ihmisen arvostus tai tärkeys syntyä vain sillä perusteella - kellä on suurimmat maat, kallein tai uusin automalli tai nykyaikaisin asunto tai pullein pankkitili!!!

      • Pikkukylän totuus

        Verotiedoista ei Karviasta ketään ökyä löydy,pitää mennä Kauniaisten palstalle.


      • hupsis3

        Niin, ehkäpä se mammona ja velkaiset tilukset (mahtavineen EU-tukineen) tuovat sitä "valtaa" joillakin tahoilla.
        Mutta ehkäpä on niin, että tämä yksi ja sama porukka pyörii vuodesta toiseen Karvian kunnan päätäntäelimissä. Monesti lautakuntien päätökset ja valinnat ovat jo ennalta arvattavissa. Karviassa, työpaikat / virat menevät juuri tämän sisäpiirin kautta. Vaikuttaako siihen sitten se, että siellä melkein kaikki ovat sukua keskenään tai sitten jonkinlaisessa "liikesuhteessa" toistensa kanssa.
        Kyllä Karviassakin pärjää ja saa jos haluaa, kun muistaa olla näytillä jokaisessa kissanristiäisessä, käyttää kyynerpäitään, tyrkyttää itseään jokaiseen koiranvvirkaan ja talkooväkeen ja muistaa olla esillä. Tietenkin pitää muistaa heittää pientä flirttiä ja pitää silmäpeliä näiden päätäntäelimiin kuuluvien kanssa....silloin voi olla mahdollisuus saada vaikka lapselleen
        joskus jonkinlainen virka.


    • kldskjfjnvmn

      Nyt sitten kun kevät on tullut, nämä kierrätyskeskuslaiset täytyy laittaa niiden rettumyttyjen kääntelyn sijaan oikeaan ja hyödylliseen työhön siivoamaan kirkonkylän ja muiden kylien keskustoja.
      Tekisi se raitis ilma hyvää ns. suojatyöpaikassa oleville ja saisivat naiset vähän hyötyliikuntaa ristikontäyttämisen lomaan.

    • kiertää

      kierrätyskeskukset k:päässä ja karvialla ei työllistä juuri ketään. lähes kaikki on peruspäivärahalla työkokeilussa/harjoittelussa. kierrätyskeskus saa jokaisesta tukea ja kunnalta vuokratukea. ilmaiset sähköt ym. toiminta ei siis maksa mitään keskuksen pitäjälle. rahaa tulee ja työvoima ilmaista. hyvä bisnes, törkeää ihmisten hyväksikäyttöä.

      ps. kun viette tietokoneitanne kierrätykseen, niin muistakaa poistaa kovalevy, tai ainakin hakkaatte sen käyttökelvottomaksi. varoitus ei ole turha!

      • SER-kontti

        Siellähän väitetään olevan kameravalvonta, mutta ei sitä ole. Jos SER-kontti olisi öisin auki, kyllä sieltä tavaraa häviäisi. Toisaalta onneksi näissä paikoissa vielä voi ottaa mukaansa tarpeellista tavaraa SER-kontista kenenkään huomaamatta.


    • turhaa toimintaa

      Karviastakin löytyisi varmaan hyödyllistäkin työtä näille kierrätyskeskuslaisille tehtäväksi "kuntouttavaksi" toiminnaksi. Monikin mummo ja pappa tarvitsisi kaupassakäynti apua, puiden pienimistä, puiden kantoa, haravointia siivousapua tai apua vaikka pesemisessä ja ulkoilussa. Mutta eipä tälläiseen hyödylliseen toimintaan löydy käsiä. Samoin monikin perheenäiti olisi onnellinen jos saisi edes muutamaksi tunniksi viikossa lastenhoitoapua, että itse pääsisi yksikseen vaikka ruokaostoksille. Mutta tälläistäkään toimintaa ei ole.
      Ja jos on, niin palkat ja matkakulut maksaa mummo tai pappa eläkkeestään, lisäksi siihen kaiken maailman TEL- ja muut maksut.

      Tälläiset kierrätyskeskukset saisi lopettaa, koska niistä ei ole kenellekään oikeaa hyötyä.

      Kiitos vihjeestä tietokoneiden kanssa. Myöskin kierrätettävien kännyköitten kanssa kannattaa olla tarkkana ja poistaa tiedot, kuvaviestit ja tekstarit puhelimesta.

    • mat.kaaja

      Olipa komiat matonkudepelättimet tehty Moon Karviasta liikkeen nurkalle. Varmaan kaikki rastaat ja varikset häipyvät kun tälläinen lyödään mansikkamaan tai marjapuskien sekaan.
      Kyllä ne siellä kierrätyskeskuksessa vaan osaa tehdä ja kovasti on ideoitakin.

    • Paikanpäällä

      Kyllä kierrätykses on hyvä olla töis.tosi halveeraavaa ja alentavaa lukee näitä kirjotuksia.nykyään käy paljon asiakkaita ja hyvä niin.koska kierrättäminen on in.siellä ei istuta.ei ehdi ristikkoo tehdä jos joskus on ehtinykki.
      Ihmisten tuomat tavarat tarkastetaan.pestään.puunataan.ym.paljon on toimintaa.ja kierrätyskeskusta ja karvialaisia on kehuttu kun ahkerasti kierrättävät.koska niin tänäpäivänä pitää tehdä.tai jokaisen oma asia mutta kumminkin.ja mihkäs nämä arvostelijat vie käytetyt vaatteensa.toivottavasti kierrätykseen.eikä sinne suhteilla mennä.on joskus voinu mutta oon poikkeus.tosi monipuolinen työpaikka ja työnkuva.halpahallista todellaki saa uusia vaatteita.mutta sitte jos ei halua aina uutta.ja kyllä ne uudetki joskus vanhaksi menee.ei pidä arvostella toisten tuomia tavaroita.kun juuri niin pitää tehdäkki.kierrättää.jos ei itse kierrätä niin miksi sitte edes keskustella siitä.

      • ooooxoooo

        Tämä viestiketju on aloitettu v.2011. Olisi ihme asia, jos kierrätyskeskus ei olisi kehittynyt sinä aikana.
        Itse käyn ja olen ostanutkin jotain. Mutta liian paljon tavaraa pienessä tilassa.
        Mitäkö teen vanhoille vaatteille? Ne kierrätetään ohan miesväen toimesta korjaushallissa ja remontissa. Sen jälkeen joutuvat poltettavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2324
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2177
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1981
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1628
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1432
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1363
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe