Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Hyvä aikidoseura?

--Jenna.

Mikä olisi hyvä aikido seura Helsingissä/sen lähettyvillä, joka keskittyisi olennaiseen, ja kunnolliseen itsepuolustukseen? Itse olen kuullut että kaikki aikido seurat eivät ole niin "kamppailulajillisia" kuin toiset, ja etsin seuraa, jossa olisi hyvä henki ja kunnollista opetusta... Tahtoisin siis oppia puolustamaan itseäni, kunnolla. Kiitos etukäteen kaikista vastauksista:)

7

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9729
    • Mikä toimii

      Aikidossa ei kyllä opi, eikä opeteta itsepuolustusta, se on liikuntaa ja henkistä harmoniaa.
      Mikäli itsepuolustusta haluat oppia, niin Krav maga tai modeni jujutsu.
      Krav magaa helsingissä sörnäisissä Combat academy.fi. ja herttonimessä Prime fighters ja Tapanilassa tapanilan erä.
      Modernia jujutsua hokuto ryu helsingin jujutsuklubi kaapelitehtaalla.
      Yawara sturenkadulla englantilainen jujutsu ja Tapanilan erä saksalainen jujutsu.
      Nämä edellä mainitut lajit keskittyvät itsepuolustukseen ja toimivaan sellaiseen.

    • P

      Ainakin Machikarassa harjoitellaan selvästi valtavirrasta poikkeavaa tyyliä, jota moni kehuu realistiseksi ja toimivaksi. En osaa arvioida, pitääkö kehut paikkaansa, mutta jonkinlaisen käsityksen saa varmaan ottamalla yhteyttä seuran vastuuhenkilöihin ja kysymällä, mikä tekee heidän tyylistään erityisen: http://www.machikara.fi/

      Aikidoliiton nettisivuilta löytyy kattava luettelo seuroista paikkakunnittain. Niiden lisäksi pk-seudulla on ainakin Tapiola Aikikai, joka erotettiin hiljattain Aikidoliitosta vyökoekäytäntöön liittyvän sooloilun takia.

      Ota vaan rohkeasti lupaavilta vaikuttaviin seuroihin yhteyttä, kysy mieltäsi askarruttavia kysymyksiä ja mene mielellään katsomaan tai kokeilemaan harjoituksia, jos siihen on mahdollisuus. Jos olet noviisi itsepuolustuksen suhteen, toimivan tekniikan tunnistaminen on varmasti vaikeaa koska kaikilla opettajilla ei valitettavasti ole realistista käsitystä omista ip-taidoistaan, mutta toisaalta netistä saadut suosituksetkin voi olla täyttä puppua.

    • --Jenna.

      Kiitos kaikille. Pitää vielä miettiä sitä aikidoa, jos se ei kerran ole toimiva itsepuolustulaji(?), mutta saa nyt nähdä. Itse olen todellakin noviisi kaikessa itsepuolustukseen liittyvässä, joten siksi tällä palstalla olenkin kyselemässä... Toimiiko haikido hyvin lähi-itsepuoluslajina, vai olisiko krav maga kenties parempi?

      • aikidoka

        Millä perusteella olet päätynyt ajattelemaan, ettei aikido ole toimiva itsepuolustuslaji? Aikidoseuroja on tosiaan moneen lähtöön, mutta on väärin tuomita koko laji, jos joissain seuroissa jätetään sen itsepuolustukselliset osa-alueet vähälle huomiolle tai annetaan muuten vaan huonoa opetusta. Oma aikido-opettajani työskentelee turvallisuusalalla ja on todennut aikidonsa käytännössä toimivaksi, joten lajista kyllä löytyy hyvää settiä, vaikka joissain seuroissa tarjotaankin pelkkää vesitettyä "satubalettia".

        Minkä lajin ikinä valitsetkaan, koita varmistua siitä että seurasi opettaja on taitava ja kykenee myös välittämään taitonsa eteenpäin. Parhaastakaan lajista ei nimittäin ole mitään hyötyä, jos opettaja on kelvoton.


    • Mikä toimii

      No tarkoitat varmaan Hapkidoa, osittain toimiva, osittain paljon akrobatiaa. Krav maga on suoraviivainen ja käytännöllinen, myöskin moderni jujutsu hyvä.

    • --Jenna.

      Joku kirjoitti aikaisemmin tässä ketjussa, että aikido ei toimi kunnon itsepuolustuslajina, siitä päätelmät. Haluaisinkin juuri johonkin hyvään (=toimivaan) lähitaistelulajiin, ja sitä etsiäkseni olen täällä. Aikido tuli siitä että ajattelin sen olevan yleinen, mutta loppujen lopuksi tahtoisin oppia jotakin toimivaa, kumminkin rauhanomaista (eli ei vastustajaa "vahingoittavaa", millainen ymmärtääkseni aikido on) itsepuoluslajia. Ja tarkoitin juuri hapkidoa. Olisiko kenellekään suositeltavina mitään hyviä seuroja aikidon lisäksi modernista jujutsusta/krav magasta? Ja onko kumpikaan niistä vastustajaa kohtaan ns. ystävämielinen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe