Millainen on Datanomin tutkinto ?

Datanomiksiko

Onko tietoa Datanomin tutkinnosta, että millainen se oikein on. Opetussuunnitelma löytyy netistä, mutta onko kenelläkään kokemusta?

9

972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kljasdlkjasldkjasldk

      Datamoni on ikäänkuin IT-Merkonomi :)

      Eli datanomien koulutus tapahtuu kauppaoppilaitoksissa ja opettajat sekä opetusmateriaalit on suunnattu lähinnä merkonomeille.

      Kirjanpitoa ja markkinointia yms. on datanomeilla hiukan vähemmän kuin merkonomeilla ja tietotekniikkaa sitten taas hiukan enemmän. Opetusuunnitelma on hieno, mutta toteutus kusee koska opettajille ja kouluille datanomit on vain merkonomeja ja siis pakollisia pahoja.

      Valinnaiset aineet on yleensä täysin merkonomeille suunnattuja, ja datanomi voikin opetella myymään muotia ja somistamaan näyteikkunoita ja muuta mukavaa.

    • Datanomi vm. 2005

      Datanomi on yksi suomen helpoimpia ja samalla turhimpia tutkintoja. Peruskoulua et pääse läpi, jos et osaa lukea. Mutta datanomiksi voit valmistua vaikket ymmärtäisi tietokoneista tai verkoista mitään.
      Datanomeja on töissä tärkeissä paikoissa ja tekevät tärkeää työtä. Mutta se ei ole koulutuksen ansiota vaan lähinnä ko. henkilöiden itsensä. IT-alalla on kova työvoimapula ja silti datanomeja on kortistot täynnä, koska ilman minkäänlaisia valmiuksia ei töihin oikein ole asiaa.

      Omasta koulustani on jo jokunen vuosi aikaa, mutta heikommaksi menee vuosi vuodelta. Isona laitoksena on meillä joka vuosi useita työharjoittelijoita. Joskus saattaa viidestä harjoittelijasta vain yksi osata edes perusteita sen verran, että voi töissä jotain oppia ja tehdä. Muut sitten ovat lähinnä katseluoppilaita jos sitäkään.

    • kyllästynyt23213

      Itse muutama vuosi sitten datanomin opinnot aloittaneena voisin sanoa, että ei opiskelupaikka vastannut odotuksia.

      Käsittääkseni opintosuunnitelmat ovat hiukan muuttuneet, mutta minun aikaani (2008) meillä opiskeltiin suurimmaksi osaksi asiakaspalvelua ja yritystoimintaa.

      Ohjelmointia(php & mysql) oli peruskurssin lisäksi vain yksi 2ov kestävä kurssi. Näiden lisäksi opiskelimme Microsoft Office-ohjelmistoja sitäkin enemmän.

      Nämä tietysti riippuu laitoksesta jossa opiskelet. Älä lähde datanomiksi, jos et aio kouluttautua alalle lisää. Ohjelmointi töihin tuskin tulet pääsemään datanomiopintojen kautta, mutta jos sinua kiinnostaakin vain helpdesk-tapainen työ, saattaa koulutus olla sinua varten!

      Työllisyys on huonoa (2/15 valmistuneesta luokkalaisestani sai töitä, joista toinen 2kk jälkeen potkut) joten ilman suhteita tai todellista TUURIA tuskin pääset (ainakaan heti) oman alan töihin.

      Tähän mainittakoon, että kuulemani mukaan joissakin oppilaitoksissa, joissa datanomeja koulutetaan olisi ohjelmointi-perusteinen koulutus (lappeenranta?).

    • Turha koulutus

      Tässä surullista faktaa datanomi opinnoista:

      - Kouluna kauppis. Eli se merkonomien koulu. Kauppa ja myyminen on se kauppiksen juttu, tietotekniikka on vain pakollinen paha.
      - Opettajat ei pidä kuria saati vaadi oppilailta mitään (enemmänkin kyllä koulun vaatimus kuin opettajien, koska datanomeista saa valtiolta isomman rahan kuin merkonomeista).
      - Tutkintoa ei kukaan arvosta (ei koulu, ei yhteiskunta eikä oppilaat)
      - Yläasteen välistäputoajat hakeutuu datanomiksi, jos ei muualle pääse. ns. nörttejä ei datanomiksi juurikaan hakeudu. Väliinputoajat ja FPS pelaajat kansottaa luokkaa.
      - Yläasteelta tullaan yleensä 5-7 keskiarvolla datanomiksi ja se näkyy.
      - Luokassa kova meteli joka tunti kun tietokonepelaajat huutaa toisilleen. "vittu mikä headshot" ja "ville kämppii tuolla nurkan takana" on tuttuja huutoja kesken tietokoneella tapahtuvan opetuksen.
      - Luokalleen ei voi jäädä ja mitään tarkkista tms. ei ole. Koulusta ei eroteta, koska sitten koulu ei saisi rahojaan. Eli koko 3v on pöllöt luokalla häiriköimässä.
      - Isoimman opintokokonaisuuden muodostaa varmaan juuri kaupalliset aineet, vaikka opintosuunnitelmaan on saatu paljon atk sanoja sekottamaan opiskelijoita ja päättäjiä.

      Varsinaisen opetuksen ja opeteltavat asiat voisi normaali ihminen helposti käydä vuodessa, vaikka mukaan laskee kaikille 2. asteen oppilaille pakolliset matematiikat, ruotsit, englannit, fysiikat ja yhteiskuntaopit sekä sitten ne kaupallisen alan ihanuudet, kuten markkinointi, markkinointi, kirjanpito, kirjanpito, markkinointi, asiakaspalvelu. yms. Paremmat oppilaat voisi varmaan tenttiä koko tutkinnon puolessa vuodessa, mutta ne fiksummat ei kyllä koskaan datanomiksi hakeudu.

    • Tärkeä tutkinto, antaa paljon mahdollisuuksia

      Mul on kolme kaveria ketkä "on" datanomeja! Yks on LVI asentaja, toinen on rakennusinsinööri ja kolmas on osa-aika malli ja on töissä talotehtaalla. Joten tästä voi tehdä yhteenvedon: Mene raksalle suoraan.

      • edellinen

        Ai niin naapuri on kans datanomi ja nyt lukee paperikonetekniikkaa.


      • AMK inssi

        No tuo rakennusinsinööri on voinutkin hyötyä datanomin tutkinnostaan, koska sen ansiosta on päässyt sinne AMK:hon :) Eli jos haluat mahdollisimman helpolla AMK haku kelvollisuuden, niin sitten vaan datanomiksi. 3 vuotta tietokonepelaamista kesken tuntien ja saat oikeuden hakea AMK:hon. Toki mitään ammattitaitoa siitä ei tule kuten amitsusta tulisi, eikä sitten yleissivistystä kuten lukiosta tulisi.


    • turha tutkinto

      Kaikki datanomit eivät todellakaan valmistu kauppiksesta vaan ihan
      perusamiksesta, mutta datanomiksi ei kuitenkaan kannata nykyään luke sillä
      datanomien työtilanne on todella heikko, koska koulutus itsessään lähtee
      liikkeelle niin perusasioista, ettei esim. IT-alalta yleensä löydy töitä datanomille
      jos vaatimuksena on esim. koodaaminen tai erilaisten verkkojen hallinta
      ja niihin liittyvät standardit.

      Datanomi on nykyään siis melko turha tutkinto paljon nopeammin töihin
      pääsee amispohjalta valitsemalla, vaikka perinteisen tekniikan alan
      ammattitutkinnon jos ylipäätään mahdollista esim. rakennus, metalli tai sähköalan perustutkinto.

    • En_suosittele

      Tällä alalla emme oppineet mitään uutta. Erityisesti mikrotuen ja verkkotuen tunnilla kukaan ei tehnyt mitään muuta kuin pelasi tai Googletti mitä ikinä ja välillä tuli yksittäisiä tehtäviä kuten että "asenna tähän koneeseen Windows/Linux..." Olipa kuule iso homma! Sitten ekana vuonna meille opetettiin "tiedonhakua" käyttämällä jotain mitä lie tuntemattomia hakukoneita enkä edes tiedä mitä tässäkin ajettiin takaa puhumattakaan jostain Wordin perusjutuista jota käytiin jo peruskoulussa!

      Valmistuin seitsemän vuotta sitten ja voin henkilökohtaisesti sanoa että en suosittele emmekä oppineet oikeastaan mitään koko kurssilla ja kuinka ollakaan että en edes ole kertaakaan ollut datanonihommissa töissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe