Voi pyhä Sylvi ja pari muutakin kylän akkaa..

.

Tarvitseeko minun aivan pakosti laittaa jätevesijärjestelmä niinkuin laki sanoo??

Naapurista kävi paikallinen maanviljelijä imaisemassa paskakaivon tyhjäksi traktorivetoisella lietevaunulla ja komeassa kaaressa paska ja kusi roisku kun maajussi tyhjensi lastin meidän pihapiiristä noin reilun viidenkymmenen metrin päähän peltonsa laitaan, voi ristus sanon minä, onhan täällä maalla eläintenkin sontaa mutta kun vielä ihmispaskat levitetään pihapiirien läheisyyteen niin ei siinä paljon järki päätä pakota, peltoa olisi ollut kauempanakin ja olis vaikka tyhjänny kärrynsä oman pihansa taakse lepikkoon, että tällaista jätehuoltoa täällä junttilassa.

20

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kusta säännöissä

      Missähän näin toimitaan? Säännöt ja käytäntö taitavat hiihtää eri latuja.

      Tiedän tapauksen, jossa rantapellon laidassa on sauna ja siinä asianmukaiset jätevesisysteemit pesuvesille. 25 m päässä saunan seinästä alkavalle pellolla lasketaan kusta tankista kuutiokaupalla useampaan kertaan vuodessa. No selväähän se on, että rantasaunan pesuvedet järven pilaa.

    • sama..

      Ai että missäköhän päin näin toimitaan, täällä näin, keskellä kauneinta järvisuomea..ja epäilenpä että muuallakin maaseudulla toimitaan näin, ehkä kannattaa kokeilla esim Virosta tuotua maitoa sillä ei oikein innosta juoda kotimaista maitoa jota on lypsänyt lehmät jotka ovat syöneet sitä heinää siltä pellolta jonne on levitetty ihmispaskaa ja kusta, ehkä siellä on joukossa myös kaikenmaailman lääkejäämiä yms..jospa esim. Virossa olisivat maanviljelijät fiksumpia ja tajuaisivat että omia jätteitä ei hotsita syödä ja juoda..huh huh, oikein etoo.

      Miksi ihmissontaa täytyy esim varastoida umpisäiliössä esim puoli vuotta? miksi ei voisi vetää suoran putken lähipellolle?

    • Kukin tyylillään

      "Samalle" sanoisin että ehkä ne meidän omat jätökset koskee samaa lakia kuin sille maanviljelijällekin.Routaiseen tai jäiseen maahan ei saa sitä sun kakkaa levittää vaan vain sulaan maahan.
      Ja kannattais vähän etsiä infoa miten ne kakat sieltä maasta lehmän maidon mukana tulee meidän ravinnoksi :).

      • Lakionlaki

        Ihmisperäistä ei saa kyllä levittää ilman kalkkistabilointia , eikä silloinkaan heinäpeltoon , eikä tuolla lohkolla saa viljellä 5 vuoteen muuta kuin rehua ja tuo kalkkistabiloitu likakaivon sisältö pitää välittömästi mullata eli sitä ei saa heinäpeltoon levittää.


    • .

      Eikös ole vielä määräykset sulaan maahankin levittämiseen? jos maa on märkä niin silloin ei saa levittää, viimeinen levityspäivä 15.10..ja silloinkin oltava erityislupa haettuna, jatkolupa..mutta koskeeko tämä myös ihmissontaa, uskoisin että pelkästään eläinten.

    • Voi pyhä....

      kaupunkilainen ...ja pari muuta lisää!

      Ihan lain mukaan on tehnyt!
      Maanviljelijä saa levittää likakaivojen sisällön omalle tai vuokraamalleen pellolle.
      Metsään tai toisen omistamalle maalle sitä ei saa levittää. Lannoitetta se on siinä missä muukin pas*a.

      • Lue laki oikein

        Ei kyllä saa levittää ihmisperäisiä jätelietteitä ilman kalkkistabilointia.
        Ei omalle eikä vuokratulle pellolle.
        Näin sanoo laki.
        Kalkkistabiloitua lietettä voi levittää sekin tulee mullata välittömästi eikä sitä saa levittää heinäpellolle.
        % vuoteen ei saa viljellä tuolla lohkolla


    • - -

      No, ok mutta selvitäpäs nyt sitten miksi on tällainen jätevesiasetus laadittu, miksi ei saa olla omasta ok-talon likakaivosta putkea pellolle, siis omalle pellolle tai vuokra pellolle, miksi on uudet määräykset ihmisjätteille?? miksi pitää olla tällainen väliporras- - - maanviljelijä joka imaisee kaivon tyhjäksi ja sitä kautta paska pellolle.

      Kalliit ja kehnosti toimivat jätevesijärjestelmät täytyy asentaa ja kuitenkin kaivot imaistaan maaseudulla tyhjäksi ja sonta levitetään pelloille välittömästi. Ei mene minun järkeeni. Kaupunkilainen en ole eikä minusta sellaista tule.

      Lapsia suolletaan maailmaan mutta heidän tulevaisuuttaan ei monikaan ajattele, tyhmät ei ajattele nokkaansa pidemmälle.

    • luomuako?

      Niin, onhan se kaukainen asia jos ruokapöydässä maitoa juodessaan ajattelee että pelloille on levitetty ihmissontaa, maistuuko se maidossa? kuinka moni söisi kasviksia jotka on kasvatettu ihmissonnassa, esimerkiksi perunapenkkiin tai mansikkamaalle on levitetty tuoretta ihmisen sontaa ja virtsaa.

      Mainostaa voi tuottajat että: "Osta tuoreita vihanneksia, lannoitteena käytetty ainoastaan tuoretta ihmisen kakkaa"...samoin kuten maitotölkin kyljessä olisi merkintä että: "Tämä maito on lypsetty lehmistä jotka ovat saaneet ihmisen tuoreella kakalla lannoitettua heinää"..NAM!

    • shittiä

      Maitoa juodessasi ajattelepas että myös ne rapulap.....at on lannoittanut ruohoa jota äpylit syö.

      • maitotyttövain

        YYÖÖÖÖÖKKKK!!! ei tuo voi olla totta??


      • hyvakebabkitos
        maitotyttövain kirjoitti:

        YYÖÖÖÖÖKKKK!!! ei tuo voi olla totta??

        Kyllä se vain totista totta on Suomessa, ei myöskään aina kebab-liha ole sitä mitä ajattette sen olevan, seassa voi olla sorkkia, sarvia sekä muita jätteitä, jauhettu samaan kasaan kaikki, nahkoineen päivineen, peräsuolineen.


      • kuluttaja no.34 788
        hyvakebabkitos kirjoitti:

        Kyllä se vain totista totta on Suomessa, ei myöskään aina kebab-liha ole sitä mitä ajattette sen olevan, seassa voi olla sorkkia, sarvia sekä muita jätteitä, jauhettu samaan kasaan kaikki, nahkoineen päivineen, peräsuolineen.

        Tuo maitojuttu kyllä sai miettimään että onko nyt kotimainen maito niin hyvin tuotettu kuin on annettu ymmärtää, onhan se kuvottava ajatus jos ihmis******
        kylvetään pellolle ja lehmät syö sieltä heinää, vaikka kiertokulku on pitkä niin silti.

        Ihmiset syö suuret määrät kaikenlaisia lääkkeitäkin ja pitääkö kaikki tutkimustulokset paikkaansa mitä tutkittu on.


    • Hyvä Sylyvi

      Ainahan ne paskat on maalla pellolle levitetty. Mikähän tällaisessa toimessa on niin kamalaa?

    • asijallinen

      Paska on luomua ja luomu on terveellistä.. Se fosforin ja typen erottaminen ihmispaskasta pienpuhdistamolla on hölmöläisten hommaa. Pohjavesialueet ja vesistöjen rannat ovat hieman eri asia. Kuivalla maalla vaikka paskan likakaivosta johtaisi avoa ojaan, niin oja olisi kuiva muutaman metrin päässä ja kasvaisi horsmaa.

    • ei tyhmyydellä rajaa

      Älkää hyvät ihmiset antako lainlaatioden teettää teillä aivan turhia ja kalliita puhdistamoita ,mistä ei ole hyötyä kuin kauppiaille.maajussit saa levittää lietteensä pelloilensa lain voimalla 100000 :ta kertaisena.

      • fgytte

        ¨"Hyvä sylyvi" ei ole oikein kartala tässä asiassa eikäö tajua mikä on aloittajaviestin kirjoittajan pointti, noinko tyhymiä on jotkut ihmiset?

        Siis, ok-talo asukkailta vaaditaan maallakin kalliit jätevesi ja paskakaivot sun muut suodatuslaitokset ja sittenmaaviljelijä imaisee likakaivon ihmispaskoineen imuvaunuun ja siitä ruiskuttaa sen välittömästi pellolle, tästä on kyse.

        Lisäksi ihmiset syö todellakin kaikenmaailman lääkkeitä ja kuinkas nämä lääkejäämät vaikuttaa kehmiin jotka saavat niitä heinän mukana, onko tämä tutkittu tarpeeksi hyvin että mikä vaikutus on sillä että lääkejäämiä ym ym pääsee esim lehmien ruokaketjuun ja sitä kautta takaisin ihmiseen, vai kuinka asia oikeastaan on?


    • Hyvä sylyvi

      Oletkos tietoinen millaisia lääkkeitä elukoille syötetään.

      Minä asun kunnallistekniikan piirissä rintamamiestalossa, joten tältä osin laki ei minua koske muutoin kun mökin muodossa. Itse en rakentaisi mitään puhdistamoita vaan uhmaisin järjetönta lakia.

      • .

        Niin, mitäpä sitä turhaan jätevesijärjestelmiä rakentamaan kun sieltä paskat suoraan kylvetään pelloille, miksi tällaista "välivarastointia" kalliilla laitteilla.


    • Persut ja KD

      Mihinkäs pengerjoen lietevaunun jätteet massikalla roudataan?? monesta.monesta sivukylän talosta vuodesta toiseen.??? ja taitaa olla kunnallispoliitiikkojakin ??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe