jos koira tekee väärin saako sitä "tukistaaa"

rangaistus**

Eli ottaa niskasta kiinni, muutamaksi sekunniksi ja sanoa ei/hyi. En tarkoita ihan roikottamista enkä nostamista niskasta? Tuli vain tällänen mieleen kun koulutus hommat pennulla edessä. Tokihan ei suositella minkään näköstä väkivaltaa koiraa kohtaan, mutta mietin, että onko niskasta ottaminen niin samaa asiaa koskeva

48

10626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hnrth

      Kokisitko itse väkivallaksi, jos sinua about sata kertaa isompi idiootti retuuttaisi samalla tavalla niskasta? Vai nauttistko ja alkasit tykkäämään satuttajastasi enemmän?

      Mitä jos juttelisit vanhemmillesi ennen kuin alat kinumaan koiraa. Törkeitä teinejä, jotka eivät ymmärrä koiranpidosta tuon taivallista.

      Mitä, jos lukisit edes yhden koirakirjan.

      • minä

        MItä jos sä lukisit sen yhden tai useamman koira kirja.


    • fghj778

      Sorii en ole teini. Itse olet sellanen ässyttäjä ja jankuttaja, etkä muuta osaa kun vittuilla. Mee hoitoon pelle.

    • Joobax

      Suurimmassa osassa tapauksista tukistelu ei ole tarpeen eikä edes tehokkain rangaistustapa väärästä toiminnasta, mutta joskus se on juuri oikea tapa. Kun se on perusteltua ja oikein mitoitettu, se menee koiralle hyvin jakeluun. Oikea mitoitus on usein sellainen nopea nyppääminen niskanahasta, ei siis edes parin sekunnin tukistus, eikä tuota koiralle kipua.

      • Joobax

        Niin tää on vaan mun kokemus ja mielipide :)


      • vuh,vuh

        Jos koira tekee jotain erittäin pahaa, täsmäaikainen niskasta ravistelu ja/tai huuto: "Ei, ei, hyi!" toimii hyvin. Tärkeää on oikea ajoitus, koira ei muista menneitä tekojaan, vaikka näyttääkin ihmisen silmin häpeävän, kun sitä torutaan. Parempi kehua ja palkita, silloin kun se toimii hyvin. Koiralta ei voi vaatia asioita, mitä sille ei ole opetettu. Ihmisen kannattaisi katsoa joskus peiliin. Sitä saat, mitä tilaat.


      • älä huuda
        vuh,vuh kirjoitti:

        Jos koira tekee jotain erittäin pahaa, täsmäaikainen niskasta ravistelu ja/tai huuto: "Ei, ei, hyi!" toimii hyvin. Tärkeää on oikea ajoitus, koira ei muista menneitä tekojaan, vaikka näyttääkin ihmisen silmin häpeävän, kun sitä torutaan. Parempi kehua ja palkita, silloin kun se toimii hyvin. Koiralta ei voi vaatia asioita, mitä sille ei ole opetettu. Ihmisen kannattaisi katsoa joskus peiliin. Sitä saat, mitä tilaat.

        Ei koiralle tarvitse huutaa, sillä on paljon parempi kuulo kuin ihmisellä.
        Puheääni on riittävä.
        Usein koira myös säikahtää huutoa ja siitä voi tulla säikky ja arka, josta taas seuraa, että siitä saattaa tulla agressiivinen vanhemmiten.


    • klijguiojli

      Se niskasta nippaisu on vähän niinkuin koiran alistamista, pitäähän emokoiratkin pentujaan niskasta kiinni, ja silloin pennut pitävät emoaan pomoina ja johtajahahmoina, eikö niin? Sama pätee ihmisiinkin, ottaa sen verran hellästi kiinni, ettei koiraa satu, mutta sen verran päättäväisesti kuitenkin, että koira tajuaa, että sinä olet johtaja.

      • hellanlettas sentään

        Ei se koiran vinkaisu aina meinaa, että sattuisi, sielu korkeintaan itkee verta.
        Monesti jokainen vinkaisu saa omistajan heltymään ja heti ollaan hoivaamassa pikku muffia, jos siihen sittenkin sattui.

        Pennut tekee aika monesti noin, ei jokaiseen vinkaisuun pidä reagoida


    • Joopanäitäkin

      Missä on ihmisten terve järki?
      Onhan se hyvä että kysyy jos ei ymmärrä, mutta mikä nykyään on niin herkkää ettei koiranpentua voi asiasta rankaista ilman että tuntee syyllistyneensä eläinrääkkäykseen. Luonnossa elämä on aika karua, siellä on ns henki haasialla jos opit ei mene jakeluun. Koiranpentua on kasvatettava ja koulutettava pienestä pitäen, se on paras tae koiran laadukkaaseen ja hyvään elämään. Ja eläinten kuten lastenkin kanssa tulee varmasti tilanteita joihin on syytä puuttua kerralla tarpeeksi napakasti ettei jää väärinkäsityksiä. Se on ihmisen velvollisuus ja kuuluu hyvään hyvään kasvatukseen. Koiranpennulle on sen sijainti laumassa osoitettava, pentu saa siitä turvaa ja luottamusta. Oikeamielinen ja oikeassa tilanteessa annettu rangaistuskin on osa pennulle kuuluvaa elämää. Jos rajoja ei ole, pennusta tulee aivan varmasti kiertolainen, niin sietämätön sellainen koira aikuisena on.

      • Jokuvaa12335

        Paskapuhetta


    • Doggies best

      jos sinulla ns "pehmyt" rotu niin meillä on toiminut semmoinen että etu sormella kuonolle näpäytys ja sana ei. Se ei koske koiraa mutta se ei tunnu mukavalta niin oppi menee perille aika vilkkaasti.

      Myöhemmin ei tarvitse muuta kun vain näyttää sormea niin koira jo ymmärtää lopettaa. Meillä vanha koira kun ei enää kuule niin sormi toimii todella tehokkaastai :)

      • viuviuhhhhhhhhhhhhhh

        HAHHAHHAA,Meil ei ainakaa mikää sormen näyttäminen toimi,päinvastoin,pentu riekkuu entistä enemmän...
        Ei se emo kaan mitään sormee näytä.....


      • kouluttaja koiran
        viuviuhhhhhhhhhhhhhh kirjoitti:

        HAHHAHHAA,Meil ei ainakaa mikää sormen näyttäminen toimi,päinvastoin,pentu riekkuu entistä enemmän...
        Ei se emo kaan mitään sormee näytä.....

        Hyvin koulutettu koira uskoo sormenheilautusta. Koiraa on sopivasti opetettava. Palkitsemalla. Mutta jos koira hyppää vaikka pöydälle voirasiasta syömään, on niskavilloihin tarttuminen hyvä konsti opettaa koiralle ettei sitä tehdä. Samoin jos ei tykkää esim. että koira nukkuu sohvilla ja sängyssä nin jos koira niihin menee, niin niskavilloista tukistamalla ja komennus "alas". Kun koira on kiltisti lattialla, niin sitten silitys ja ja kehuja. Tietää tehneensä hyvin kun on lattialla. Koira ei muista tekemisiään, joten aina komento ja kiittely kun tilanne on päällä. Omat koirani on aina opetettu palkitsemalla ja tottelevat sormen napsautusta ja sanakomentoja, mutta ovat niin iloisia koiria. Oikein näkee miten ovat mielissään kun osaavat ja niitä kiittelee.


      • ??????
        viuviuhhhhhhhhhhhhhh kirjoitti:

        HAHHAHHAA,Meil ei ainakaa mikää sormen näyttäminen toimi,päinvastoin,pentu riekkuu entistä enemmän...
        Ei se emo kaan mitään sormee näytä.....

        Pentukoiran emolla ei ole sormea ja pentukoiran emo on koira. Oletko sinäkin koira ?

        Ja aloittajalle, ei ole vielä koskaan pitänyt koiraa tukistaa, pentua on vain pidetty niskasta kiinni, ei käy kipeää vaan pidetty paikallaan, silloin kun päälle tullut, joo kuule pentu koirilla ei ole tapoja.


      • Anonyymi
        viuviuhhhhhhhhhhhhhh kirjoitti:

        HAHHAHHAA,Meil ei ainakaa mikää sormen näyttäminen toimi,päinvastoin,pentu riekkuu entistä enemmän...
        Ei se emo kaan mitään sormee näytä.....

        Joo pentu riekkuu kun pentu ei saa tarpeeksi unta. Pentu väsyy helposti ja alkaa käydä kierroksilla. Siinä vaiheessa omistaja vie pennut ulos juoksemaan kun sillä on niin paljon virtaa Tilanne onkin aivan päinvastainen pentu tarvitsee unta 12-14 tuntia vuorokaudessa. Jos pentu ei saa nukkua riittävästi alkaa n.s hepuli riekkuminen repiminen pureminen. Jos perheessä on lapsia lapset saavat metelillä ja koiraa takaa ajamalla pennun hulluuden partaalle. Jos tähän ei puututa tuloksena on koira joka hyppii repii riehuu. Pennulla on olta va oma rauha nukkua syödä ja levätä. Pentu vaatii paljon unta kasvamiseen aivan kuin pieni lapsikin


    • Helppo nakki. Ihan samaten kuin lasta,myös koiraa saa "kurittaa". Koira vaan on siinä suhteessa erilainen,että sitä on näpäytettävä HETI tai jos mahdollista,sekunnin sadasosaa ennen kuin ei toivottu asia tapahtuu,eli siis ennalta ehkäisystähän on kyse. Jos koiralle alkaa jälkeenpäin raivota,se hämmentyy eikä osaa yhdistää asioita. Tosin vanhan koiran kanssa asia on vähän eri. Vanhalle koiralle kun sanoo: Saikos noin tehdä,niin se katsoo alta kulmainsa ja todella TIETÄÄ.

      • Jokuvaa12335

        Mitä vittua selität ei lapsia tai koiria pidä eikä saa kurittaa


    • Filemos-60

      Rakkautta vain.
      Näin juuri koiraa kuten lapsiakin pitää kouluttaa eli nimenomaan rakkaudellista kuria.

    • ................

      Kiinni saa ottaa, muttei satuttaa. Eli pysäyttää voi niskasta kiinni ottamalla, niinko ottaisi lasta kädestä. Pentu ko pysähtyy, niin saa kontaktin ja kiellettyä, sitten asia unohdetaan ja jatketaan leikkejä, muistutetaan joka kerta lempeän määrätietoisesti - vaikka sitten satakertaa - eikä koskaan niin et koiraa sattuisi. Se ei opeta mtn.

    • dskfadkfpaksdfpsad

      Rankaisu ja sen kautta kipu vie koiralta ne ominaisuudet pitkän päälle, joihin olet tätä rotua katsellessasi ihastunut ja ehkä sen vuoksi juuri sen sitten hankkinut. Palkitsemalla hyvistä suorituksista saat pennun oppimaan.

    • jos koira panee

      mun jalkaa, minä panen koiran jalkaa.
      Tähän mennessä olen voitolla.

      • putkoskasiset

        mä muutamaa jätkää oon ottanu niskasta kiinni.. ei ne mitään oo oppinu.


    • näin siis teemme

      kantaahan kissaemotkin pentujaan niskasta ja koirat purevat toisiaan arvojärjestyksen mukaan, miksipäs siis ei saisi myös pikkuisen nyppästä koiraa niskasta kun se syö 250 euron nahkatakin

      • tervettä järkeä

        Olitko mahdollisesti kertonut koiralle että takkisi maksaa 250€ ja että raha ratkaisee.

        Lapselle voit määritellä tavarat hinnan mukaan, et koiralle. Melkein sanoisin että on oma vika jos tietää että koiralla on tapana pureksia sitä sun tätä ja jättää sitten nahkatakkinsa syömälinjalle. Tuskin se koira sitä on ottanut naulakosta.

        Ehdottaisin että jokainen koiranhankkija katselisi huoneistonsa järjestyksen ja tavarat joiden ei tarvitse olla koiran saatavilla. Sähköjohdot eritoten, samoin muut vaaralliset tavarat joista saattaa seurata vaikka kuolema.

        JOs uskot että koira ajattelee ja ymmärtää kuin ihminen, älä ota koiranpentua. Et ole vielä valmis sen kasvattamiseen ja ohjaamiseen.


      • y,nnty

        tyhmä, eihänne pentujaan kanna niskavilloista kurittaakseen, vaan siirtäekseen ne esim. turvallisempaan paikkaan


    • minun mielestä

      EI todellakaan saa koiraa retuuttaa mitenkään, mitä järkeä on ottaa eläin jos haluaa sitä kaltoin kohdella, ihan sama juttu kun lapsiakaan ei oteta tukasta kiinni tai mitenkään muutenkaan. kunnon kasvatus ilman minkäänlaista "väkivaltaa".

      • koirahulluutta

        Koira on koira ja ihminen ei ole koira eikä koira ole ihminen. Ihminen oppii puhumalla ja opettamalla. Mutta koira ei opi syömään lusikkallakaan,vaikka kuinka istuttaisit sitä ruokapöydässä. Ei ihme että on niin hulluja koiria kun jotkut luulevat että koiraa ja ihmistä opetetaan ja koulutetaan samalla tavalla.


      • yllm6

        lapsiahan pitäisi niskavilloista ottaakin, sen verran ovat kurittomiksi kasvatettu, omasta lapsuudesta muistan ettei toista kertaa hölmöilly kun vanhemmat otti villoista kiinni, ei ole traumoja jäänyt


      • Anonyymi
        koirahulluutta kirjoitti:

        Koira on koira ja ihminen ei ole koira eikä koira ole ihminen. Ihminen oppii puhumalla ja opettamalla. Mutta koira ei opi syömään lusikkallakaan,vaikka kuinka istuttaisit sitä ruokapöydässä. Ei ihme että on niin hulluja koiria kun jotkut luulevat että koiraa ja ihmistä opetetaan ja koulutetaan samalla tavalla.

        Koiraa koulutetaan palkitsemalla kun koira toimii oikein tavat siis pitää opettaa. Koiralta ei voi odottaa asioita joita sille ei ole opetettu. Ei toivottu käytös sanalla ei. Kun koira toimii oikein kehutaan ja palkitaan nameilla. Jos omat taidot eivät riitä on olemassa koira kouluja ohjaajat neuvovat miten koiraa ohjataan oikein


    • 940+4´4+

      Ihan oikeasti, missä on älli tälli ihmisillä....
      Kaikenlainen kurittaminen on väärin jos se vahingoittaa koiraa/kissanpentua myös isompiakin lemmikkejä...
      Ei pidä ottaa mitään eläintä, jos hermo ei kestä esim. koiranpennun uteliaisuuttta tai kissan....
      'olen myös nähnyt kun koira tempastaan etupenkiltä takapenkille et varmaan sattuu, se ei ole oikein.....
      kun sanoin asiasta sanoi koiran omistaja, et ei kuulu mulle......
      olen eri mieltä.... asiasta ja sanoinkin sen....
      kylmä sydän sillä naisella huh huh

    • pashipa-67

      Kyllä koiraa voi ottaa niskasta kiinni ja torua, myös pieni näpäytys kuonolle toimii joillakin koirilla ja kuten tuolla aikaisemmin on sanottu, tämä pitää tehdä heti, sillä muuten koira ei tiedä mistä sitä torutaan. Koiria on niin monenlaisia, mihin nyt mikin sopii...minulla on tuollainen yli 40kg jässikkä, joka on todella energinen, leikkisä ja itsepäinen, jos tuon kokoisen koiran antaa johtaa ihmistä, niin silloin ollaan heikoilla, jos koirani alkaa pullistelemaan niin selätän sen ja otan kurkusta kiinni, ihan niinkuin eläimet luonnossakin alistavat toisensa johtajuutta etsiessään.
      Ja tähän on ihan turha eläimistä tietämättömien kommentoida, että noita koiria on tuossa ollut minulla toistakymmentä ja hyvin ovat oppineet, kyllähän sähköpantaakin pidettiin kauheana kidutuksena, eihän sillä ole kuin tarkoitus herättää koiran huomio...joo olen koittanut sitä itseenikin :D ei se mitään satu...

    • koirajohtaja

      Niskavilloista puistelu (ei liian kovakouraisesti kuitenkaan) on ihan hyvä koiran opetttamisessa. Koiraemo opettaa pentuaan myös niskavilloihin hampaillaan tarttumalla ja olen nähnyt koiraemon ottavan pennun poski villoistakin kiinni. Mielestäni mahdollisimman luonnonmukainen kuritus on koiran koulutuksessa paras. Palkitseminen on sitten hyvä keino opettaa koira tavoille. Koira tottelee sitten niin hyvin että vaikka kaivoon hyppää, jos tietää että emäntä tai isäntä siitä tykkää. Koirahan mielistelee isäntäänsä, myös koiralauman johtajaa, joka yleensä on sitten ihminen.

    • Karkarin emäntä

      Koiraa ei pidä, edes pentuna, rangaista kädellä,millä myös silitetään ja pidetään koiraa hyvänä! Pieni, kevyt näpäytys lehdellä riittää esim kuonolle tai niskaan. Ääntään ei kannata koiran kanssa korottaa, vaan paremmin menee perille rauhallisen tomera ääni ja kasvattajan "body languige" kertoo koiralle paljon.

      • minelan

        Karkkarin emätä


        Olen kansasi täysin samaa mieltä.Jos olet koirillesi liian ankara, saat siitä vihaisen ja pelkopurijan, aran, joka pelkää kaikea. Menetät sen luottamuksen


    • ajatus2

      jos et osaa vastata tuohon kysymykseen itse niin sanoisin että älä ota koiraa.. sillä vaikka se olisi millainen tahansa tsiuhauhau niin se alistaisi sinut heti kättelys

    • Voi.

      Koiraa tukistaa,mutta tuskin koira ymmärtää sen merkitystä. Kannattaa miettiä,millaisissa tilanteissa koiraa oikeastaan pitäisikään rangaista? Jos ajatellaan tyypillisiä ongelmia mitä aloittelevilla koiran omistajilla on koiransa kanssa.taluttimessa vetäminen,vastaantuleville koirille räyhääminen,karkaaminen,sisäsiisteys,tavaroiden pureskelu,haukkuminen.jne.Siinä oli nyt joitain käytöksiä,joissa koiraa ei tarvitse tarvitse rangaista,vaan opettaa koiralle toivuttu käyttäyminen.

      • Goldiina

        Kasvatan isoja koiria, ja näen siis, miten emo komentaa pentujaan. Niillä on melko loputon kärsivällisyys, mutta jossain vaiheessa emokin kyllästyy kakaransa naskalihampaisiin, murahtaa ja käyttää vähän hampaita, sen verran että pentu säikähtää ja vinkaisee. Emo ei tikkaa pentua hampailla. Kohta saattaa sitä nuolla, eli pitkävihaisuutta ei harrasteta. Sillä samalla suulla se emo rankaisee ja hyväilee pentuja, eli siltä kannalta käsi-teoria on hevonpuppua. Koira pelkää äkkiliikkeitä ja kättä, jos kädellä aiheutetaan kipua.

        Omiani olen komentanut juurikin ottamalla kiinni niskavilloista ja murahtamalla EI tai kevyesti näpäyttämällä kuonolle ja EI. Ei siis ravistella tai satuteta pentua, ei se ole mikään räsynukke. En huuda, vaan kurkkuäänellä murahdan. Myöskin eri huoneeseen vieminen, aina kun pentu tekee jotain kiellettyä, tehoaa. Se on siellä hetken, pääsee takaisin, ja taas jos se toistaa kielletyn, samantien ulos huoneesta. Koirat on laumaeläimiä, ja haluavat olla lauman parissa. Ei-toivottuihin paikkoihin hampaiden kokeileminen on myös saatu loppumaan maalarinteippiä väärinpäin ja pinnalle mausteeksi chilipippuria, ja jos ollaan ulkona, ja pentu tekee jotain kiellettyä, heitän sen viereen rämisevän peltipurkin. Pentu ei saa nähdä, että sinä heität purkin. Pentu yhdistää tekemisensä ja säikäyksen toisiinsa, ja välttää tekemästä sitä. Kehun heti, kun pentu palaa rinnalle.

        Mutta en ota syliin enkä koskaan säälittele säikähtänyttä pentua, sillä lailla kasvatetaan koirista pelkopurijoita.

        Jos pentu pelkää lenkillä jotakin, menen itse aina tutkimaan esim. pennun mielestä pelottavaa puunrunkoa ensin, ja houkuttelen pennun sinne namille. Säälin ne vaistoaa heti, ja pitävät sitä kehuna pelkäämisestä. Sääli vahvistaa pelkoa.

        Pennut pitää viedä kaupunkien keskustoihin harjoittelemaan, kun on ensin rauhallisella paikalla harjoiteltu ja osataan siellä.

        Ensiarvoisen tärkeää on palkitsemisella opettaa koiralle kärsivällisyyttä, ja ei koske, irti, oma peti, maahan, istu, odota, paikka, seis ja seuraa -käskyt. Seuraa- ja paikka-käskyn osaaminen ilman talutinta on hyvä liikenteessä, koira ei tempoile holtittomasti puolelta toiselle ja tottelee, ei esim. juokse auton alle, jos tottelee paikka-käskyä.

        Kun meillä oli ensimmäinen koira, ja piti tutustuttaa se vanhempieni kissanpentuun, pidimme koiran pannasta kiinni ja komensimme paikka. Koira painui maahan vaanivaan asentoon, häntä tosin heilui. Päästimme kissan ulos, ja annoimme sen itse tulla tutkimaan koiraa. Koiraa kiellettiin liikkumasta EI Koske käskyllä ja Paikka-käskyllä, komennettiin tiukasti, ja sen silminnähden näki, miten se jännittyneestä kissankyttääjästä rentoutui ja alkoi kuunnella otteen pitäjää. Ei koske- ja Paikka oli "juntattu" sen kalloon jo pikku pentuna. (älä sitten ota kirjaimellisesti). Se kellahti selälleen ja kissa sai nuuhkia sitä rauhassa. Sen jälkeen alkoi varovainen tutustuminen. Kissaan tutustuminen sujui sitten niin hyvin, että se piti kissaa pomonaan, ja antoi kissan syödä omasta kupistaan ruokansa.

        Meillä ei yksikään koira murise ruokakupilla, kun ihmisiä tai muita eläimiä menee ohi. Kukaan ei joudu tikattavaksi koiranruuan takia.

        Uhittelevien urosten kanssa olen pitänyt tuijotuskilpailuja. Tuijotan koiraa silmiin ja joskus murisen, niin kauan että se kääntää päänsä pois= alistuu. Koiraa voi ottaa poskista kiinni, mutta ei satuteta otteella. Alistumisen jälkeen komennan sen maahan, ja kiittelen. Ollaan taas kavereita kuten emo ja pentu.

        Jos koiran kanssa on todellista epäselvyyttä paikan tai tavaran omistajuudesta. olen joutunut selättämään koiran ja murisemaan sille. Selättäessä pidän sitä tiukasti selällään jalkojeni välissä ja ote niskasta niin, ettei se pääse puremaan. (Sen verran iso rotu, että kädet ei riitä) Siinäkin huomaa, milloin koira alistuu. Se välttää katsekontaktia ja sen kroppa rentoutuu. Silloin voi homman lopettaa, päästää koiran. En anna sille tavaraa heti, vaan vaadin siltä istumista ja annan sitten, otan pois, vaadin taas ja annan tavaran. Sillä lailla koira oppii, että minä omistan tavarat. Murinat loppuu.

        Opettakaa hyvin koiranne, se on sujuvan yhteiselon ja asuinympäristönne kannalta tärkeää. Mitään väkivaltaa ei koiran kasvatuksessa sinällään tarvita.


    • no joo, muutamissa koiraoppaissa kerrotaan hyvin yksiselitteisesti näin:
      kädellä koiraa silitetään, ei missään nimessä kuriteta.
      ruokkivaa kättä koira ei pure, kurittavaa taasen koira voi ....
      eli mieti ensin mitäpä tekisit, kun lemmikki ei toimi ihan niinkuin toivoisit/ajattelisit.
      se lehtitötteröllä ruotuun palauttaminen on ok, kun ajoitus toimii sekunnilleen. ja hellästi. tarkoitus ei ole satuttaa vaan opettaa. EI on ensimmäinen sana, jonka koiranpennun tulee oppia.
      koiran kasvatus on vaikea laji muttein mahdoton. se vaatiin pitkäjänteisyyttä.
      eli ihan oikeasti aikuisen ihmisen.
      eli jos sinulla koiran hankintaa miettivänä ihmisenä mieli muuttuu herkästi niin unohda koko juttu. koiraa, eikä muutkaan lemmikkiä hankita/oteta hetken hurmassa.
      et kai sinäkään halua olla semmonen kesäkissa tai suvikolli.

      • tuossa ed. jäi sanomatta, että ajatukseni oli pentukoirasta. eli ihan siitä alkuajasta, kun yhteisiä sääntöjä opetellaan.
        itselläni on 50 kiloa painava berniuros, joka oli todella nuoruuden huumassa itsepäinen ja arvonsa tunteva mies.
        paska aasi, totesi teini-ikäinen, kun yritti löytää tämän muuten hurmaavan vuoden ikäisen koiran kanssa yhteistä säveltä.
        nykyään kaikki on niinkuin pitääkin . yhteistyö hänen kanssan toimii. ja nyt taas tarkoitan koiraamme. tätä kolmata berniurosta.
        painimisen lopetin, kun koiramme täytti puolitoista vuotta.
        sen jälkeen on riittänyt kurinpalautukseen synkkä toruminen tai sitten takapihalle vienti. se taas tarkoittaa puolen tunnin yksin oloa keinua vahtiessa.
        mikä on taasen perheen keskipisteelle surkeaa. tuon jälkeen voi vaikka nuolaista isännän kättä anteeksipyynnön merkiksi.


    • koira on eläin.

      Koira ei ole ihminen ja sitä ei koske mitkään vapaankasvatuksen lait suomessakaan.Tarpeeton väkivalta on eläinrääkkäystä,mutta se raja on aika korkealla oukeudessa.Eli ei joudu mihinkään oikeurteen jollei nyt koiralta potki kylkiluita tai vastaavaa nykyisin.

    • Maatiaiskissamaumau

      Jos kissakin oppii EI sanan tarkoituksen ,niin miksei koirakin ?Ilman mitään rankaisuja !

    • koirakin

      Koiraa opetetaan puheella ja palkitsemisella,ei millään muulla

    • koira ei tykkää

      Tuskin koira siitä pitää, ja siitä ei ole edes hyötyä!

    • Älä huoli

      Kaikki mikä viittaa koirien omiin käyttäytymismalleihin on hyväksyttyä ja oikein.Koiran inhimillistäminen on väärin. Koirat murisevat, rähähtelevät ja tekevät isottelevia eleitä. Emot ja toisetekin koirat myös saattavat nakata hieman niskaan. Ihmiset eivät enää tunnu aina muistavan koirien olevan eläimiä ja pelkäävät niin sanotusti uhitella niille tarpeen mukaan. Väkivalta on ehdottomasti kielletty mutta katso vaikka netistä videoita kuinka käyttäytyvät keskenään ja näin saat parhaan kuvan kielestä jonka koira käsittää parhaiten.Se jos jokin on oikein.

    • Joopa joo.

      Ihmisen naama onkin niin koirannäköinen. Eikö olisi huomattavasti helpompi opettaa koiralle toivottu käyttäytymismalli,kuin tuijotella koiraa,tai ravistella sitä niskavilloista?Eli koiralle voi opettaa muutakin,kuin tassun antamisen ja istumisen namilla houkutellen.

    • mietaaaas

      Me emme kyllä huuda koiralle kun se tekee väärin. Ja ilmaisin asian, että en myöskään riepottele sitä niskasta kun koira on tehnyt väärin. Vaan otamme vain niskasta kiinni ja hieman katsekontaktia, että nyt on tehty väärin(koira) Ja napauttelemme kuonoon kädenpuremis tilanteissa, pikku hiljaa kyllä oppii, että se nappi ei oo kiva, kun ei oo sekään kivaa että koira puree, vaikka leikkiä se on.

    • Anonyymi

      Menkää koira kouluun ohjaat neuvovat oikeat koiran kouluttamisen tavat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe