Sonera pienyrittäjän nylkyrinä

Kokemus opettaa

Jostakin syystä sonera on keksinyt lähettää neljän eri päätelaitteen laskut erillisinä. Joo ja sitten kun ne on kätevä viedä kirjanpitäjälle paperilaskuina muiden mukana. Kirjanpitäjä veloittaa laskusta noin 3 euroa kappaleelta, ja sonera paperiversiosta 6,15 euroa/ kpl. Ja mikä hienointa eräs aiempien kuukausien lasku ei jostain syystä ole saapuneet perille, vaikka osoite on oikein. Eikä sitten siitä lähettämättömästä laskusta ole tullut muistutusta missään muodossa. Sitten suljettiin pääliittymä. Työkeikalla pikaisesti ravataan Soneraa edustavaan liikkeeseen, juuri olisi ehtinyt ennen sulkemisaikaa. Liike olikin suljettu sairauden vuoksi. Keikalla jonkinmoisia vastoinkäymisiä kun ei puhelin toiminnassa, ja tietysti kamala kiire.Tietenkin juuri samaan aikaan ainut työntekijämme sairauslomalla, ja suljettu puhelin esti kommunikoinnin sinnekin päin.
Illalla väsyneenä ja vittuuntuneena kotiin, vaimon puhelin kouraan, jonotellaan 18 min Soneralle. Vielä sitten ehtii illaksi sovittuun tapaamiseen pari minuuttia myöhässä, kun jättää perheen yhteisen ruokailun väliin. Asiakaspalvelijalta ohjeet ja toimiin: Kadonneen laskunkopio kirjanpitäjää varten, maksaa 9,90, kait vielä alvi päälle. Pika-avaus noin 36 euroa. Sitten maksellaan laskuja puuttuva 101 euroa ja pari muuta seuraavana päivänä erääntyvää. Nekin olisivat voineet aiheuttaa liittymän uudelleen sulkemisen. Jos asiasta jotain positiivistä etsii: raha riitti juuri ja juuri laskuihin vaikka eräs asiakkaamme ei ole maksanut suurta laskuaan meille eräpäivänä. Nettiyhteyskin oli sulku-uhan alla vasta seuraavana päivänä ja loputkin liittymät avautuvat ensiviikolla. Nyt kaikki pitäisi olla kunnossa, vaikkakin todennäköisesti ensimmäinen maksuhäiriömerkintä syntyi tänään yrityksen yli viiden vuoden historian aikana.
Eikä kukaan puhelinmyyntihuijari päässyt aamu 10 jälkeen häiritsemään yrittäjän "ihanaa" päivää. Eikä kyllä myöskään ne tuiki tärkeät asiakkaammekaan.
Seuraava siirtoni on päästä irti Soneran näennäisen edullisista sopimuksista ja siirtyä kotimaisen palveluntarjoajan asiakkaksi. Soneralla on muuten paha tapa käyttää kiihkeitä puhelinmyyntiyhtiöitä "pääkallon metsästäjinä". Tosi asiallisia muuten, mutta ei aikaa kuunnella asiakkaan todellisia tarpeita. Tämä vuodatus todennäköisesti helpottaa oloa sen verran, että pystyn käyttäytymään kohtuullisen asiallisesti viattomia asiakaspalvelijoita kohtaan huomenna!

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemus opettaa

      Sen verran Sonera tuli vastaan, että pika-avaus luvattiin veloituksesta. Oli ilmeisesti järjestelmävika tuo katkaisu. Mutta siitä huolimatta olen päätökseni tehnyt.

      • SL

        Lueskelen suomi24-sivuja tosi harvoin, mutta olen nyt tutustunut muutamiin täällä oleviin kirjoituksiin.
        Yhden hengen yrittäjänä (Oy) törmään useassa paikassa juuri monien kokemaan pompotteluun ja ymmärtämättömyyteen siitä, kun virhe on operaattorin puolella asiasta joutuu tosiaan nousemaan ns. "takajaloilleen".
        Laskut saatetaan tosin ajaa, mutta tulostus ja jakelu ei toimi kunnolla, ja sitten alkavat kyllä karhukirjeet tulla, vaikka laissa sanotaan aivan selvästi, että kirje on lähettäjän vastuulla - tai paremminkin ehkä niin, että on aina käytettävä luotettavaksi tiedettyjä yhteityökumppaneita. Posti oli aikaisemmin varsin luotettava, mutta ei ole enää.

        SL


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe