Tämä auttoi minulla päänahan psoriakseen

psori poissa

Minulla oli psoriaksesta johtuvia, punaisia kutisevia läiskiä hiusrajassa ja korvan takana jotka aiheuttivat hilseilyä. Sain kuitenkin päänahan terveeksi seuraavalla hoidolla:

Pese hiukset hyväksi todetulla shampoolla. Hiero päänahkaan ja hiuksiin System 4 Oil Cure Hair Mask ainetta ja anna vaikuttaa puoli tuntia (lämpö tehostaa vaikutusta joten voit istua vaikka saunassa). Tämän on tarkoitus kuoria päänahka kuolleesta ihosta. Voit käyttää kuorimiseen varmaan muutakin ainetta, jotkut puhuu että oliiviöljy olisi hyvää. Älä kuitenkaan yritä kuoria päänahkaa mekaanisesti esim harjaamalla tai raapimalla.

Lisää punoittaviin ongelmakohtiin kortisonivoidetta ohuesti (itse käytin reseptillä saatavaa, mutta miedommat reseptivapaatkin saattavat riittää?). Odota seuraavaan päivään ja minulla ainakin punoitus ja kutiaminen oli poissa.

Tuotteet joita käytin: System 4 2-shampoo, System 4 Oil Cure Hair Mask, Dermovat 0,05% kortisonivoide. Psoriasliiton ohjeet joita itsekin noudatin löytyy kun googlaa päänahan psorias.

14

9670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psori poissa

      Unohtui mainita että Oil Cure:n levitys pyyhekuiviin hiuksiin ja tietenkin aineen pois huuhtelu ennen kortisonivoiteen levitystä. Kortisoni on lääkeaine joten en ota vastuuta jos se aiheuttaa jollekin jotain ongelmia, järjen käyttö sallittu :-)

      Nyt on kortisonikäsittelystä pari viikkoa kulunut eikä ole tarvinnut uudestaan käyttää. Päänahan kuorinnan teen kuitenkin vielä viikon välein.

    • mene ja tiedä

      Hyvin samaan tyyliin tein itse niin, että LV-n shamppoolla pesu ja sitten LV:n hoitoaine PITKÄKSI AIKAA päähän niin, että pehmentää hilseet. Sitten niitä sai laattoina kaapia päästä pois ilman, että lähti kauheasti hiuksia.

      Sitten tosiaan kortisonia tilalle.

      En tosin usko, että psoriasis olisi ensisijaisesti ihotauti, vaan merkki siitä ,että elimistö poistaa jotain komponenttia esim karvatuppien kautta, joka ihon pinnalla muodostuu ärsyttäväksi. Jos psori on sisätauti, voi miettiä ruokavaliota tarkasti.

      Sokerit esim. toimivat ravintona suun bakteereille, jotka periaatteessa ulostavat sen sitten happona hampaiden päälle, joka syövyttää ne.
      Jotain samankaltaista voi olla psorissakin.

    • Ville.vm-80

      Kohtalotoveri

      Kärsin vuosia samoista päänahan punoituksesta ja kutinasta sekä hilseilystä. Käytin päivittäin hiusvahaa tai geeliä, joka ei edesauttanut vaivan paranemista. Apteekki- ja parturituotteisiin meni pieni omaisuus, kun epätoivoisena ostin mitä milloinkin myyjät suosittelivat.

      Löysin netistä todellisen aarteen - Arganöljy!!

      Huomasin jo ensi kokeiluna öljyn hyvät hoitavat ominaisuudet. Muutama tippa riittää kämmenelle ja hiero päänahkaan. Arganöljy antaa kauniin kiillon hiuksiin ja hyvän käsiteltävyyden. Jopa niin hyvän, että en aina laita geeliä hiuksiin.

      Öljykauppiaita on monia netissä, mutta itse ostan täältä www.arganoljy.fi

    • 125µg

      Psoriasis tai psoriaasi eli hilsetystauti on yksi tavallisimpia ihosairauksia. Psoriasisliiton arvion mukaan Suomessa tautia sairastavia on noin 150 000 eli 2–3 prosenttia väestöstä. Psoriasis on tulehduksellinen sairaus, joka aiheuttaa oireita iholla ja nivelissä. Joillakin psoriaatikoilla on sekä iho- että niveloireita, mutta ihopsoriasista esiintyy myös yksin, samoin kuin nivelpsoriasista.

      Psoriasis on yksi monista sairauksista, joiden edessä virallinen lääketiede on aivan voimaton. Näin sairausteollisuuden toimesta psoriasis onkin julistettu parantumattomaksi sairaudeksi. Totuus on kuitenkin ihan jotain muuta, sillä psoriasis on ainakin useimmissa tapauksissa täysin parannettavissa oleva ongelma. Itse asiassa jo hyvin pienillä teoilla voi saada aikaiseksi dramaattista apua tähän ikävään vaivaan. Jos itselläni olisi psoriasis, niin toimisin seuraavasti:

      1. Huolehtisin riittävästä D-vitamiinin saannista. Itselleni tuo riittävä tarkoittaa noin 100 mikrogramman päiväannoksia.

      2. Psoriasis voi liittyä maksan vajaatoimintaan ja entsyymien puutokseen (etenkin lipaasi). Suosisin mahdollisimman paljon raakaruokaa ja rasvoista erityisesti kookosöljyä ja avokadoa. Maksaa voi hoitaa myös vähentämällä myrkkyjen käyttöä, ulkoilemalla enemmän ja myös maarianohdakkeen sekä voikukanjuuren avulla.

      3. Gluteeniviljat pois! Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii myös psoriasiksen suhteen. Koita ja hämmästy.

      4. Kaikki käsitellyt ja pitkälle jalostetut maitotuotteet pois ruokavaliosta.

      5. Ihmisille uskotellaan, ettei psoriasis johdu millään tapaa kivennäisaine- tai vitamiinivajareista. On kuitenkin erittäin tyypillistä, että psoriasista sairastavilla on tosi ankara vitaaliaineiden puute. Eli kannattaa harkita perusteellista tankkausta, jossa käyttää apuna esimerkiksi spirulinaa, chlorellaa, laadukasta viherjauhetta, hampunsiemeniä, parapähkinöitä, fulvic acidia, macaa, runsaasti hyvää C-vitamiinia jne…

      6. Valkoinen sokeri kokonaan pois ja tavallisen pöytäsuolan tilalle raffinoimaton merisuola.

      7. Inkivääri ja kurkuma osaksi jokapäiväistä elämää. Ovat sen verran tehokkaita tulehdusten hillitsijöitä.

      8. MSM!

      Jos unohdin listasta jotain oleellista, niin heitä kommenttia…

      Psoriasispotilaat saavat lähes poikkeuksetta apua sairauteensa, kun he käyvät talven aikana hoitamassa vaivaansa etelän lämmössä. Tässä keskeistä osaa näyttelee tietysti tuo ihmeellinen aurinko, mutta ei kannata unohtaa myöskään muita tekijöitä:

      1. Parempi ruoka. Lähes poikkeuksetta ulkomaanmatkoilla syödään paremmin, kuin kotimaassa. Hotelliaamiainen on paljon muuta kuin kahvi ja ruisleipäviipale… Ja mikroaterian sijasta saatetaan syödä esimerkiksi thaimaalaisia herkkuja, jotka valmistetaan tuoreista raaka-aineista.

      2. Stressin sulaminen. Stressittömyys on yksi tärkeistä avaintekijöistä paranemisen suhteen. Myös tämän sairauden osalta.

      3. Paljon raitista ilmaa. Harva viettää aurinkolomaa sisällä möllöttäen. Normaalin puolen tunnin sijasta ulkona voi vierähtää päivässä helposti 8 tuntia.

      4. Merivesi on tosi loistava juttu psoriasispotilaille. Etenkin merivesi aurinko on erinomainen yhdistelmä!

      Vuokraa lehmä
      Christer heitti ilmoille todella hauskan ja toteuttamisen arvoisen idean. Nyt kun tuo tilamaidon myyminen tullaan kieltämään, niin eikö maitotilat voisi myydä tai vuokrata lehmiä. Myydäänhän hevosistakin osuuksia. Lehmä lypsää viikossa keskimäärin 135 litraa maitoa, joten siitä riittää jaettavaksi useammallekin maidon ystävälle. Siinä on minkään viranomaisen turha urputtaa, kun käy hakemassa oman lehmän maitoa ämpäriin…

      http://www.raikasweb.com/psoriasis


      Minulta loppui 25 vuoden päänahan kutina, rasvaisuus ja hilseily, kun lopetin viljojen syönnin. Taatusti en ota viljoja takaisin. Myös hiuksia kasvoi runsaasti lisää parturin mukaan.

      Hillitöntä kutinaa ja hilseilyä pidin aika hyvin kurissa käyttämällä 4 eri shampoota vuorottain eli joka pesukerralla oli eri shampoo. Ja jos unohti vaihtaa shampoota, niin kutina tuli heti takasin.

      Myös ihon kuivuus hävisi, joten ei tarvii rasvata itseään enään edes talvella.

      Kokeilkaa ja jos ei auta, niin ottakaa viljat takaisin.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      • Suloman

        Kuulostaan järkeviltä!
        Kokeillaan!; )
        Hanski


    • ting

      Suosittelen käyttämään neitsytoliiviöljyä sisältävää Idea Toscana shampoota ja vähentämään kortisonin vain pahimpiin hetkiin. Saa ainakin meidän lähiapteekista ja jostain verkkokaupoista.

    • Viras43

      Mulla pesu normi Head&Shoulder -shamppoolla joka päivä ja lyhyet hiukset pitää päänahan ihan ok kunnossa.

    • Tuo.....

      System 4 Shampoo 2 auttoi minua päänahan psorissa, psori häipyi parissa viikossa.

      Tuota shampoota saa muutamista kampaamoista, kyselkää, älkää apteekista. Apteekissa se on aika hinnoissaan, kampaamoista saa halvemmalla. Netissäkin näyttää olevan myynnissä, mutta miksi sieltä tilata, kun hintaero kampaamon hintoihin ei ole kovin suuri.

      Suosittelen todella.

      • Sulla ei ole Psoria

        jos ihottumasi Shampoolla paranee!


      • vanOss
        Sulla ei ole Psoria kirjoitti:

        jos ihottumasi Shampoolla paranee!

        Samaa ihmettelen minäkin! Varmaan tavallista hilsettä!


    • psoriaasia

      Ja hiuspohjaa ja sen läikkiä EI SAA RAAPIA, oli sitten miten pehmenneitä tahansa... Se pahentaa vaan psoria!

    • ap11145
      • ap11145

        tosiaan kannattaa kokeilla myös viljojen pois jättämistä ravinnosta! Sen lisäksi että siitä saa apua iho-ongelmiin ja moniin muihin vaivoihin, se helpottaa myös painonhallintaa. enkä nyt puhu karppaamisesta, vaan pystyn nykyään syömään ihan vapaasti mm. perunaa ja muita hiilihydraattilähteitä kunhan viljoista pysyy erossa


    • psoriasis vaivaa

      Tuo on sama ohje, jonka sain lääkäriltä. Ainakaan itselläni kortisoni ei tunnu helpottavan vaivaa kuin muutamaksi päiväksi, eikä lääkäri luvannutkaan hilseen ja punoituksen katoavan lopullisesti. Lisäksi kortisonia ei ole suositeltavaa käyttää usein, joten on kannattavampaa etsiä jokin toinen keino. Itse en valitettavasti ole mitään löytänyt, mutta en myöskään haluaisi olla riippuvainen kortisoniliuoksista, joiden pitkällisen käytön vaikutuksista en tiedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3389
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1992
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1901
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1558
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1395
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe