Karma

biontcruiser

Ajatuksia karmasta:

Kannattaa muistaa, että karma/kamma on nimi, sana ja konsepti.

Sillä ei itsessään ole muuta merkitystä kuin se minkä mielemme sille luo. Mutta todellinen karma(konseptin ulkopuolella oleva karma, jota sanalla karma yritetään kuvata) on mitä on, eikä mikään nimi muuta sitä eikä se muuta mitään nimeä.
Kannattaa muistaa, että karma ja karma ovat täysin eri asioita.

Mitä siis on karma? Ei juututa konseptitasolle ja tarrauduta uskomuksiin ja mielikuviin, vaan tutkitaan avoimella selvällä mielellä todellisuutta niin kuin se on, päätymättä johtopäätoksiin ja hakematta niitä ajattelussamme.

Voitaisiin sanoa, etta karma on sekä tahdollinen teko, sen syy ja/tai seuraus.

tahdollinen teko (volitional action):
Ajatusteko
Sanateko
Liikkeenteko

Syy: asiat ja olosuhteet, uskomukset, tuntemukset yms ja ennenkaikkea tiedostettu tai tiedostamaton volitio jotka johtavat tekoon. Mistä teko syntyy.

Seuraus:
Teko itsessään saattaa liikkeelle seurauspotentiaalienergian joka omassa ajassaan aiheuttaa seuraksen kunnes energia on loppunut.

Volitio = karma, ja on siis 3 osainen: ajatukset, puhe ja teot.

Otetaan esimerkki: Ajattelen että maito on pahaa, koska uskon kun joku sanoo että se on pahaa, seuraus, en juo maitoa ja silloin kun ajattelen etten halua juoda maitoa tietoisuuteni on kohdistunut ajattelemaan sitä eikä jotain muuta. Sitten kun otetaan vaikutukset muihin ihmisiin ajassa ja paikassa niin karma alkaa kerääntyä ja aiheuttaa seurauksia.

Minä olisin siis ehdollistunut/olosuhteistettu (conditioned) sillä että joku sanoisi että maito on pahaa. Volitionaalinen teko tiedostaen tai tiedostamatta olisi sen uskominen. Teko olisi ajatteleminen, ajattelemattomuus, kyseenalaistamattomuus, maidon juomattomuus, päätos olla juomatta maitoa. Seuraukset ajatustasolla olisivat maidon ajatteleminen ja fyysisellä tapahtumatasolla massiiviset sekä tapahtuvissa että tapahtumatta jäävissä asioissa seka omassa että muiden elämässä.

Minulla olisi siis tuo ehdollistuma, mutta myos oma tahto tehdä miten vaan. Mitkä olisivat siis päätosten juuret eri vaihtoehdoille ja mistä ne syntyisivät.
----
Kuitenkin joskus keräytyneet olosuhteet ovat kuin hyokyaalto ja volitiolle jää hyvin rajoitettu toimintamahdollisuus (esim autoonnettomuus), kun taas joskus olosuhteet ja ehdollistuminen on lähes olematon ja teot ovat lähes täysin volition ja tahdon varassa. Ja kaikkea siltä väliltä.

Joskus nykyhetken päätoksentekoon saattavat siis vaikuttaa massiiviset seuraukset edeltävistä tapahtumista, joko omista tai muiden.

Kaikki uskomukset aiheuttavat jatkuvasti karmaa joka tasolla.
----------------------------------

Jotkut sanovat että karma keräytyy seuraavaan elämään. Että tietoisuus siirtyy muualle mutta meriitti tai ns. paha karma keräytyy.

Hyvä ja paha tosin eivät välttämättä päde karman lakiin. Karma on karma, teot tekoja ja seuraukset seurauksia.

---------

If with a pure mind a person speaks or acts, ahppiness follows him like his never-departing shadow. Dhp 1:2

6

207

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei kirjautunut

   Kiemurellaan hieman. :)

   Edeltäpäin tehtyjen meistä riippumattomien valintojen vaikutus syinä sitoo nyt meitä karman-lain mukaisesti seurauksina teoissamme.
   Pre-eksistensisesti vapaa tahto siis sitouttaa ennalta tapahtuneella tahdon-valinnat tänään.
   Tuo tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että, karmallisuus on syy&seuraus-suhteisiin perustuva fakta. K-laissa ei ole oikeudenmukaisuus, rakkaus tai muita korkeampia päämääriä sidottuna itseenä.

   Positiivisuus siis kasvaa positiivisesta kun se lankeaa positiiviseen alustaan.
   Negatiivinen kukoistaa negaatiosta kun alusta on negaatio(siis hyvään pohjaan pahaa ajatellen). Eli syy&seuraus suhteiden kautta kukin saa lisää kasvu-voimaa suuntaansa.
   Näiden ("positiivisen ja negatiivisen") sekoittuminen ei aiheuta ennalta-arvaamattomuutta vaikka niin luullaan.
   Positiivinen kohdatessaan negatiivisen synnyttää se vastuksen, ne eivät voi koskaan yhtyä.

   Ihmisen näkökulmasta pohjimmiltaan (karman lain mukaisesti) hyvät eivät voi mm. katkeroitua pahojen menestyksestä, tai pahat arvostaa hyvien tekoja todellisena voimana, pikenminkin heikkoutena, juuri siksi ettei paha voi hyvää käsittää.
   Näiden "ulkopuolelle" voi päästä "arvioitsija", joka on sekoitus-"alustana" kokonaisvaltaisesta kokemuksesta juuri olentona joka on lähdöiltään muuta kuin se missä sillä hetkellä(vaikkapa ihmisenä) vaikuttaa.
   Kyseinen arvioisija olisi valaistuneena jo enemmän kuin pelkkä ihminen, siis lähes hybridi hengestä ja lihasta, siis kuin jumaluus.

   • fsfddf

    Jep, olet jo kärryillä.


   • Anonyymi

    Swami Avadhut | Erikoishaastattelu
    Karma -> peruutus
    Vuonna 2013 | Allahabad, Intia | Kumbh Mela
     
    ITV USA:n kirjeenvaihtaja: Voitteko sanoa jotain erityisesti ITV USA:lle?
    Shrila Avadhut Maharaj: Tietenkin! Historia ja uskonto eivät rajoita Intiaa. Se on rajaton, koska se on ikuinen. Ja jumalat ovat olleet läsnä täällä aina.
    Tätä pyhää paikkaa, Allahabadia, joka alun perin tunnettiin nimellä Prayag, kutsutaan ”Jumalan kaupungiksi”. Keisari Akbar kutsui sitä näin. Hän oli hämmästynyt Jumalallisen läsnäolosta täällä. Sen takia valloittaessaan Intian hän antoi paikalle nimen Allahabad — ”Jumalan kaupunki”. Sitä ennen se tunnettiin nimellä Prayag — se on mainittu monissa kirjoituksissa, muun muassa ”Mahabharatassa” ja ”Ramayanassa”. Tämä todistaa jälleen kerran: Prayag on kautta historian tunnettu Jumalallisesta olemuksestaan. Siksi meillä ei ole edes oikeutta antaa sille mitään nimeä eurooppalaisesta näkökulmastamme, sillä mitä pari tuhatta vuotta on Intialle?
    ITV USA:n kirjeenvaihtaja: Kyllä.
    Shrila Avadhut Maharaj: Tämän tapahtuman aikana ihmiset kaikkialta maailmasta ja erityisesti kaikkialta Intiasta tulevat tänne suorittaakseen rituaalisen kylvyn ja puhdistautumisen. Tämän perinteen kannattajat uskovat, että rituaalikylpyjen avulla voi paitsi puhdistautua myös päästä eroon kaikesta karmasta, toisin sanoen ihmisen tekojen seurauksista tässä syyn ja seurauksen maailmassa — ikimuistoisista ajoista lähtien.
    Mutta pyhät, sadhut, tulevat tänne puhdistaakseen läsnäolollaan nämä pyhät joet — Gangesin ja Yamunan — jotka keräävät karmaa. Uskotaan, että joillakin pyhillä on tämä voima — puhdistaa pyhät joet.
    On hyvin vähän pyhiä ihmisiä, jotka palvovat Jumalaa tällä tasolla. Pyhissä kirjoituksissa sanotaan: sa mahātmā sudurlabhaḥ — ”itsensä oivaltanut sielu on hyvin harvinainen”. Kaikki riippuu tietoisuudesta. Jos joku on täysin tietoinen itsestään nykyhetkessä, [tietoinen] Jumalallisesta, korkeimmasta Absoluutista — tällaisella henkilöllä on riittävästi voimaa puhdistaa ympäristöään. Se on ymmärrettävää ja loogista — henkilö, jolla on puhdas tietoisuus, voi puhdistaa kaiken ympärillään.

    5


   • Anonyymi

    Jos aiheutat kärsimystä muille eläville olennoille, koet samaa kärsimystä seuraavassa elämässäsi. Valtionpäämiehet ja muut sellaiset henkilöt, kuten presidentti jne. ottavat yhden kuudesosan alamaisensa karmasta itsensä kantaakseen. Siksi kenenkään ei pitäisi kadehtia maan hallitsijoita, sillä heidän tulevaisuutensa tulee olemaan hirvittävä.

    uy76r


   • Anonyymi
    fsfddf kirjoitti:

    Jep, olet jo kärryillä.

    Jos esimerkiksi joku on tappanut sata koe-eläintä, hänen pitää syntyä sata kertaa koe-eläimeksi ja tunnettava samaa kipua kuin tappamansa eläimet.

    u


  • Anonyymi

   Mitä kylvää sitä niittää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   4315
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   592
   3535
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   2666
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   4
   2488
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   144
   2153
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   108
   1879
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   196
   1003
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   87
   942
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   238
   779
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   172
   748
  Aihe