Karma

biontcruiser

Ajatuksia karmasta:

Kannattaa muistaa, että karma/kamma on nimi, sana ja konsepti.

Sillä ei itsessään ole muuta merkitystä kuin se minkä mielemme sille luo. Mutta todellinen karma(konseptin ulkopuolella oleva karma, jota sanalla karma yritetään kuvata) on mitä on, eikä mikään nimi muuta sitä eikä se muuta mitään nimeä.
Kannattaa muistaa, että karma ja karma ovat täysin eri asioita.

Mitä siis on karma? Ei juututa konseptitasolle ja tarrauduta uskomuksiin ja mielikuviin, vaan tutkitaan avoimella selvällä mielellä todellisuutta niin kuin se on, päätymättä johtopäätoksiin ja hakematta niitä ajattelussamme.

Voitaisiin sanoa, etta karma on sekä tahdollinen teko, sen syy ja/tai seuraus.

tahdollinen teko (volitional action):
Ajatusteko
Sanateko
Liikkeenteko

Syy: asiat ja olosuhteet, uskomukset, tuntemukset yms ja ennenkaikkea tiedostettu tai tiedostamaton volitio jotka johtavat tekoon. Mistä teko syntyy.

Seuraus:
Teko itsessään saattaa liikkeelle seurauspotentiaalienergian joka omassa ajassaan aiheuttaa seuraksen kunnes energia on loppunut.


Volitio = karma, ja on siis 3 osainen: ajatukset, puhe ja teot.

Otetaan esimerkki: Ajattelen että maito on pahaa, koska uskon kun joku sanoo että se on pahaa, seuraus, en juo maitoa ja silloin kun ajattelen etten halua juoda maitoa tietoisuuteni on kohdistunut ajattelemaan sitä eikä jotain muuta. Sitten kun otetaan vaikutukset muihin ihmisiin ajassa ja paikassa niin karma alkaa kerääntyä ja aiheuttaa seurauksia.

Minä olisin siis ehdollistunut/olosuhteistettu (conditioned) sillä että joku sanoisi että maito on pahaa. Volitionaalinen teko tiedostaen tai tiedostamatta olisi sen uskominen. Teko olisi ajatteleminen, ajattelemattomuus, kyseenalaistamattomuus, maidon juomattomuus, päätos olla juomatta maitoa. Seuraukset ajatustasolla olisivat maidon ajatteleminen ja fyysisellä tapahtumatasolla massiiviset sekä tapahtuvissa että tapahtumatta jäävissä asioissa seka omassa että muiden elämässä.

Minulla olisi siis tuo ehdollistuma, mutta myos oma tahto tehdä miten vaan. Mitkä olisivat siis päätosten juuret eri vaihtoehdoille ja mistä ne syntyisivät.
----
Kuitenkin joskus keräytyneet olosuhteet ovat kuin hyokyaalto ja volitiolle jää hyvin rajoitettu toimintamahdollisuus (esim autoonnettomuus), kun taas joskus olosuhteet ja ehdollistuminen on lähes olematon ja teot ovat lähes täysin volition ja tahdon varassa. Ja kaikkea siltä väliltä.

Joskus nykyhetken päätoksentekoon saattavat siis vaikuttaa massiiviset seuraukset edeltävistä tapahtumista, joko omista tai muiden.

Kaikki uskomukset aiheuttavat jatkuvasti karmaa joka tasolla.
----------------------------------

Jotkut sanovat että karma keräytyy seuraavaan elämään. Että tietoisuus siirtyy muualle mutta meriitti tai ns. paha karma keräytyy.

Hyvä ja paha tosin eivät välttämättä päde karman lakiin. Karma on karma, teot tekoja ja seuraukset seurauksia.

---------

If with a pure mind a person speaks or acts, ahppiness follows him like his never-departing shadow. Dhp 1:2

7

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kirjautunut

      Kiemurellaan hieman. :)

      Edeltäpäin tehtyjen meistä riippumattomien valintojen vaikutus syinä sitoo nyt meitä karman-lain mukaisesti seurauksina teoissamme.
      Pre-eksistensisesti vapaa tahto siis sitouttaa ennalta tapahtuneella tahdon-valinnat tänään.
      Tuo tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että, karmallisuus on syy&seuraus-suhteisiin perustuva fakta. K-laissa ei ole oikeudenmukaisuus, rakkaus tai muita korkeampia päämääriä sidottuna itseenä.

      Positiivisuus siis kasvaa positiivisesta kun se lankeaa positiiviseen alustaan.
      Negatiivinen kukoistaa negaatiosta kun alusta on negaatio(siis hyvään pohjaan pahaa ajatellen). Eli syy&seuraus suhteiden kautta kukin saa lisää kasvu-voimaa suuntaansa.
      Näiden ("positiivisen ja negatiivisen") sekoittuminen ei aiheuta ennalta-arvaamattomuutta vaikka niin luullaan.
      Positiivinen kohdatessaan negatiivisen synnyttää se vastuksen, ne eivät voi koskaan yhtyä.

      Ihmisen näkökulmasta pohjimmiltaan (karman lain mukaisesti) hyvät eivät voi mm. katkeroitua pahojen menestyksestä, tai pahat arvostaa hyvien tekoja todellisena voimana, pikenminkin heikkoutena, juuri siksi ettei paha voi hyvää käsittää.
      Näiden "ulkopuolelle" voi päästä "arvioitsija", joka on sekoitus-"alustana" kokonaisvaltaisesta kokemuksesta juuri olentona joka on lähdöiltään muuta kuin se missä sillä hetkellä(vaikkapa ihmisenä) vaikuttaa.
      Kyseinen arvioisija olisi valaistuneena jo enemmän kuin pelkkä ihminen, siis lähes hybridi hengestä ja lihasta, siis kuin jumaluus.

      • fsfddf

        Jep, olet jo kärryillä.


      • Anonyymi

        Swami Avadhut | Erikoishaastattelu
        Karma -> peruutus
        Vuonna 2013 | Allahabad, Intia | Kumbh Mela
         
        ITV USA:n kirjeenvaihtaja: Voitteko sanoa jotain erityisesti ITV USA:lle?
        Shrila Avadhut Maharaj: Tietenkin! Historia ja uskonto eivät rajoita Intiaa. Se on rajaton, koska se on ikuinen. Ja jumalat ovat olleet läsnä täällä aina.
        Tätä pyhää paikkaa, Allahabadia, joka alun perin tunnettiin nimellä Prayag, kutsutaan ”Jumalan kaupungiksi”. Keisari Akbar kutsui sitä näin. Hän oli hämmästynyt Jumalallisen läsnäolosta täällä. Sen takia valloittaessaan Intian hän antoi paikalle nimen Allahabad — ”Jumalan kaupunki”. Sitä ennen se tunnettiin nimellä Prayag — se on mainittu monissa kirjoituksissa, muun muassa ”Mahabharatassa” ja ”Ramayanassa”. Tämä todistaa jälleen kerran: Prayag on kautta historian tunnettu Jumalallisesta olemuksestaan. Siksi meillä ei ole edes oikeutta antaa sille mitään nimeä eurooppalaisesta näkökulmastamme, sillä mitä pari tuhatta vuotta on Intialle?
        ITV USA:n kirjeenvaihtaja: Kyllä.
        Shrila Avadhut Maharaj: Tämän tapahtuman aikana ihmiset kaikkialta maailmasta ja erityisesti kaikkialta Intiasta tulevat tänne suorittaakseen rituaalisen kylvyn ja puhdistautumisen. Tämän perinteen kannattajat uskovat, että rituaalikylpyjen avulla voi paitsi puhdistautua myös päästä eroon kaikesta karmasta, toisin sanoen ihmisen tekojen seurauksista tässä syyn ja seurauksen maailmassa — ikimuistoisista ajoista lähtien.
        Mutta pyhät, sadhut, tulevat tänne puhdistaakseen läsnäolollaan nämä pyhät joet — Gangesin ja Yamunan — jotka keräävät karmaa. Uskotaan, että joillakin pyhillä on tämä voima — puhdistaa pyhät joet.
        On hyvin vähän pyhiä ihmisiä, jotka palvovat Jumalaa tällä tasolla. Pyhissä kirjoituksissa sanotaan: sa mahātmā sudurlabhaḥ — ”itsensä oivaltanut sielu on hyvin harvinainen”. Kaikki riippuu tietoisuudesta. Jos joku on täysin tietoinen itsestään nykyhetkessä, [tietoinen] Jumalallisesta, korkeimmasta Absoluutista — tällaisella henkilöllä on riittävästi voimaa puhdistaa ympäristöään. Se on ymmärrettävää ja loogista — henkilö, jolla on puhdas tietoisuus, voi puhdistaa kaiken ympärillään.

        5


      • Anonyymi

        Jos aiheutat kärsimystä muille eläville olennoille, koet samaa kärsimystä seuraavassa elämässäsi. Valtionpäämiehet ja muut sellaiset henkilöt, kuten presidentti jne. ottavat yhden kuudesosan alamaisensa karmasta itsensä kantaakseen. Siksi kenenkään ei pitäisi kadehtia maan hallitsijoita, sillä heidän tulevaisuutensa tulee olemaan hirvittävä.


        uy76r


      • Anonyymi
        fsfddf kirjoitti:

        Jep, olet jo kärryillä.

        Jos esimerkiksi joku on tappanut sata koe-eläintä, hänen pitää syntyä sata kertaa koe-eläimeksi ja tunnettava samaa kipua kuin tappamansa eläimet.


        u


    • Anonyymi

      Mitä kylvää sitä niittää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe