Milloin poistuu poliisin tietojärjestelmästä

Jos sain sakon 14 v sitten. Niin milloin se ei näy enää poliisin tiedoissa? vai näkyykö se aina hamaan kuolemaani asti. Tarkoitus olisi hankkia toinen metsästys ase (haulikkorihla) nyt jo olevan haulikon rinnalle. vai täytyykö tyytyä siihen?Metsästyskortti on ollut voimassa 36v.
Ilmoita


Mikäli Wikipediaan on luottaminen poliisin rekisterien suhteen, niin ei ole näkynyt enää yhdeksään vuoteen:

"Sakot poistetaan rekisteristä viiden vuoden kuluttua tuomiosta."

Jos sinulla on jo metsästysase ja pystyt osoittamaan sillä metsästäväsi, niin todennäköisesti saat seuraavan luvan naurettavan helposti. Ensimmäistä asettaan hakevat uudet harrastajat ovat ne, jotka joutuvat tiukkaan syyniin ja odottelemaan lupiaan kuukausia.
Ilmoita
No nykyään joudut kuitenkin "palikkatestiin" mikäli edellisen luvan myöntämisestä on kolme vuotta kulunut...

Rikos poistuu 5 vuodessa. Jos on ollut kyse törkeästä rikoksesta, niin vanhenemisaika 10 vuotta.
Ilmoita
Minä en joutunut palikkatestiin, kun tänä vuonna sain aseluvan. Edellisen luvan sain vuonna 2005.

Aselupia on kaikkiaan 16 kpl.
Ilmoita
Sait luvan ennen sitä kesäkuussa voimaan tullutta lakia? Tai siis ainakin jätit hakemuksen ennen sitä...
1 VASTAUS:
Niin. Kesäkuussa taisin saada sen luvan. Tosiaan.
+Lisää kommentti
Ei tuo sakko itsessään välttämättä estä edes aselupaa saamasta vaikka näkyiskin siellä, se riippuu varmasti paljon siitä minkälainen "rikos" on taustalla! Oma ylinopeus sakko näkyi ja se on 4v vanha juttu (10pv sakkoa) ja ylitystä oli jotakin 17km/h taajaman ulkopuolella jossa 60 alue olis muuttunu noin 150m päässä 80 alueeksi ja nostin hieman liian aikaseen vauhtia...sivari tuli vastaan ja ZING tutkaa peliin! :D
No se ei häirinny luvan saantia, mutta varoituksen sana oli haastattelijalta notta " näitä ei sitten tarvitse kerätä jatkossa tai se rupee vaikuttamaan lupiin"
Nyt jälkeen päin olen miettinyt tätä epämääräistä heittoa, että mikä on se raja esim. ylinopeus "rikoksissa" kun tullaan hakemaan nuo olemassaolevat pyssyt pois...sitähän tuon läpän luulis tarkoittavan käytännössä!
2 VASTAUSTA:
Entä jos sakko on pahoinpitelystä tai esim. ampuma-aserikoksesta 14v sitten, eli jääkö merkintä sellaisesta arkistoihin. Aloittaja ei kertonut sakon syytä. Vai poistuuko kaikki sakkomerkinnät 5 v jäkeen automaattisesti oli sakkojen syy sitten mikä tahansa.
>

Ei liene mitään laissa määritettyä rajaa vaan poliisi saa tapauskohtaisesti soveltaa omaa harkintavaltaansa näihin tapauksiin. Tiedän tapauksia kun törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen (nopeuden ylitys yli 50km/h) ei ole vaikuttanut millään tapaa voimassaoleviin aselupiin. Monesti "tavallinen ylinopeus" onkin sitten vienyt aseet ainakin pääkaupunkiseudulla herkästi. Mielenkiintoinen on myös tapaus, jossa riistanhoitomaksun maksamattattomuus (välivuosi metsästyksessä) vei aseet metsästäjältä ( http://jarmonieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22334-aselupia-perutaan-mielivaltaisesti )
+Lisää kommentti
No pahoinpitely tai ampuma-ase rikos vanhenee kuten muutkin rikokset. Eli jos ei ole ollut törkeä rikos, niin 5 vuotta. Törkeässä vanhenee 10 vuodessa.

Itselleni (ja muutamalle muulle) sakkoja "keränneelle" kaverille on kerrottu että jos (ja kun) tulee se kolmas liikennesakko vuodessa tai neljä kahdessa vuodessa lähtee kortti ja aseluvat. Kortti muutamaksi kuukaudeksi ja aseluvat vähintään vuodeksi jonka jälkeen VOI YRITTÄÄ saada uusia lupia...
Mikäli on yrittäjä, niin kannattaa myös varoa joutumista konkurssiin... Siitäkin on muutamilta aseluvat lähteneet (kirjanpitorikos / veropetos)
Ilmoita
Väkivaltaisuuden ja alkoholismin ehkä ymmärtää, mutta miten ylinopeus liittyy aseisiin? Miten edes kirjanpitorikos liittyy aseisiin?

Pilaako tässä tehdään ihmisistä? Eikö edes tunnollista veronmaksajaa kunnioiteta?
1 VASTAUS:
>

Ampuma-aselaissa on lueteltu erinäisiä ehtoja, joiden toteutuessa aselupa voidaan perua. Eräs näistä ehdoista on hyvin tulkinnanvarainen:

"luvanhaltijaa on hänen terveydentilansa taikka omaa tai toisen turvallisuutta vaarantavan elämäntapansa tai käyttäytymisensä vuoksi pidettävä sopimattomana hankkimaan tai pitämään hallussa ampuma-aseita"

Ylinopeuden ajaminen voidaan vaikkapa tulkita osoitukseksi "oman tai toisten turvallisuutta vaarantavasta elämäntavasta". Aseluvan peruminen ei vaadi kuin vähän mielikuvitusta virkavallalta.
+Lisää kommentti
Aika paljon vaaditaan mielikuvitusta.

Entäpä, jos on satasen rajoitus, joka yhtäkkiä muuttuu 60:n rajoitukseksi, etkä heti hoksaa tätä. Sitten ajat 40 km/h ylinopeutta erehdyksessä ja jäät kiinni. Joku härski virkavallan edustaja voisi tulkita tämän mielenkiintoisella tavalla...
Ilmoita
Mutta aseluvan hakijaltahan vaaditaan >lain kunnioitusta ja noudattamista
Ilmoita
Ja huu haa sanon mä. Jos et viinan kans läträä etkä tappele niin silloo mitään väliä noilla sakoilla. Itte ajan "tukkirekkaa" ammatikseni ja pari kertaa ollu kortti pois "tienkäyttömaksujen" takia mutta sillä ole ollu mitään merkitystä vaikka pyssyjä tuos luvitellu enempi ja vähempi. Edellisellä kerralla (tänä syksynä) olin oikean poliisin puheissa luvittamisen suhtehen vasta kun kävin näyttämässä mitä ostin. Jotta silleen.
Ilmoita
???
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Milloin poistuu poliisin tietojärjestelmästä

Jos sain sakon 14 v sitten. Niin milloin se ei näy enää poliisin tiedoissa? vai näkyykö se aina hamaan kuolemaani asti. Tarkoitus olisi hankkia toinen metsästys ase (haulikkorihla) nyt jo olevan haulikon rinnalle. vai täytyykö tyytyä siihen?Metsästyskortti on ollut voimassa 36v.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta