Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Azoreille marraskuun alussa; millainen vaatetus???

Epätietoinen ??

Hei, olemme lähdössä nyt maanantaina 31.10. viikoksi Ponta Delgaadaan. Nyt on vähän epäselvää millainen on asiallinen vaatetus sinne tähän aikaa syksyä?
Säätiedoissa näyttää olevan kovin sateista. Pärjääkö vielä t-paidassa ja shortseissa vai pitääkö olla päivälläkin pitkähihaista / punttista vaatetusta. Riittääkö sateenvarjo ja kertakäyttösadetakki sateen varalle. Ei ole tarkoitus mitään pitempiä patikointeja tehdä.

6

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi pyydän lukemaan allaolevan tarinani (São Miguel marraskuussa), jonka alussa kerron keskimääräisestä säästä Ponta Delgadassa ja São Miguelilla marraskuussa, Tarinasta on pitempi versio kotisivuillani osastossa Minun Azorini/Azorit/São Miguel kuukausittain. Voitte myös lukea São Miguelin syksystä kotisivujeni uutisosastosta otsikolla Syksy São Miguelilla. Kotisivuilleni löydätte näpäyttämällä nimimerkkiäni.

      Portugalin ilmatieteen laitoksen sääennuste avautuu tästä linkistä: http://www.meteo.pt/pt/cidadeprev10dias.jsp?localID=20&cidadeID=27, Voitte vaihtaa kielen englanniksi. Tämä sääennuste ei lähtökohtaisesti pidä 100-prosenttisesti paikkaansa. Yleensä sää Azoreilla on parempi kuin missään ennusteissa. Ennusteen lämpötilat tosin pitänevät paikkansa, sillä en ovat vakaat. On syytä kuitenkin huomata, että korkean ilman kosteuden vuoksi lämpötilat Azoreilla tuntuvat lämpimämmiltä kuin mitä asteluvun perustella voisi odottaa.

      Vaatetuksesta matkailijan on lämpötilojen perusteella päätettävä itse. Marraskuun keskimääräinen maksimilämpötila (19.6 C) Ponta Delgadassa vastaa Suomessa lähinnä Helsingin keskimääräistä kesäkuun maksimipäivälämpötilaa (19,8 C). Marraskuun keskimääräinen minimi yölämpötila Ponta Dalgadassa on 13,9 C, joka on korkeampi kuin minkään kuukauden keskimäääräinen minimi yölämpötila Helsingissä.

      Matkailija joka ei patikoi tai aio muuten oleskella pitkiä aikoja ulkona ei tarvitse mitään erityistä sadevaatetusta - sateenvarjo riittää. Sade ei Azoreilla merkitse kylmää.

      • Epätietoinen ??

        Kiitos, tulipa nopeasti vastaus. Olenkin koko päivän katsellut hyviä kotisivujasi Azoreista.
        Mielenkintoista tulla näin syksyllä ensimmäistä kertaa sinne Azoreille.


    • Jos vaatetuksen osalta jotakin sattuisi puuttumaan, Ponta Delgadasta voi ostaa edullista käyttövaatetta useastakin liikkeestä. Minulta saa vinkkejä.

    • goretex tarpeen

      Olin juuri viikon Azoreilla. Kunnollinen hengittävä sade/tuulivarustus olisi ollut tarpeen. Toisaalta alkuviikosta oli kuitenkin liki 20 astetta lämmintä, joten totaalinen kastuminenkaan ei kylmettänyt pahasti (kävin kävelemässä mm. reitit rannalta Fogon kalderajärvelle ja Furnasin ympäri). Liikkuessa tulee myös äkkiä lämmin, joten liian tiiviskään asu ei ole hyvä.

      Pelkkä tavallinen sateelta suojautuminen ei riitä, vaan kovan tuulen vuoksi vesipisarat tulevat kuin painepesurista ja mistä suunnasta vain, näin etenkin korkeammalla maastossa. Tuuli vihmoo vettä irti jopa pienistä lätäköistä ja pisarat iskeytyvät iholle kuin pikkukivet.

      Sadekuurot saattavat olla rajuja ja kovan tuulen vuoksi yksikin voi kastella tehokkaasti vaikka päivä olisi muuten poutainen. Sää ehtii pidemmillä reiteillä muuttua moneen kertaan. Kaikilla reiteillä oli mutaisia kohtia, joten maastokelpoiset kengät ovat välttämättömät.

      • Kirjoittajan viesti on suunnattu niille, jotka aikovat patikoimaan. Varoitan kuitenkin lukijoita tekemästä johtopäätöksiä Azorien säästä yhden viikon oleskelun perusteella. Viime viikko sattui olemaan poikkeuksellisen tuulinen, mikä tosin ei Ponta Delgadan keskustassa asuvan elämään vaikuttanut oikeastaan mitenkään. Vettä tuli jonkun verran, mutta ei suinkaan siinä määrin kuin oli ennustettu. Myös tuulen nopeudet jäivät São Miguelilla ennustettua pienenmmiksi. Saarten välisiä lentoja sen sijaan jouduttiin peruuttamaan kovan tuulen vuoksi keskisille ja läntisille saarille. Merialueilla oli voimassa varoituksia voimakkaasta aaltoilusta, mikä luonnollisesti esti kalastajia pääsemästä merelle.

        Azorien sää on koettava pitkällä aikavälillä. Sen piirteet eivät mahdu sääennusteiden kuvauksiin eikä sitä suomalaisen kokemuksen perusteella voi tuntea. São Miguelinkaan sää ei suinkaan ole sama joka puolella saarta. Esim. Nordestessa sataa huomattavasti enemmän kuin Ponta Delgadan kaupunkikeskustan alueella tai saaren suojaisella etelärannikolla ylipäätään. Korkeimmilla paikoilla on ajoittain sumua, tuulta ja tihkusadetta myös kesäaikaan.


    • goretex tarpeen

      Voihan olla, että sattui vähän kurjempi viikko. Säähistorian mukaan usein on ollut paljonkin kuivempaa ja tyynempää. Viikon matkalla sää tosin on otettava sellaisena kuin se sattuu olemaan. Säästä saanee karkean kuvan, kun katsoo, onko Azoreiden tienoille asettunut vahva korkeapaine: jos ei ole, niin suuria vaihteluita voi olla luvassa.

      Aina yleistä näyttää olevan, että mereltä tulee matalalla pilvilauttoja. Ponta Delgadassa ne eivät juuri haittaa, mutta ne voivat sataa sisältönsä ylempänä oleville rinteille. Suurinta harmia tästä on tietenkin patikoijille, mutta ei autoretkeilykään kovin kivaa ole, kun maisemat on harmaan pilven peitossa.

      Eniten nähtävää on Ponta Delgadan ulkopuolella ja usein se merkitsee nousemista 200-500 metrin korkeuteen ja korkeimmillaan 800 metrin tuntumaan. Jos näillä korkeuksilla on pilviä, niin näkyvyys voi mennä todella heikoksi.

      Sään vaihtelut olivat tosiaan hyvin pienipiirteisiä. Ponta Delgadan sää ei todellakaan ollut koko saaren sää. Oma viehätyksensä siinäkin oli, että yhdessä kylässä (itärannikolla) saattoi olla tihkuisen harmaata mutta naapurikylässä alempana trooppisen kosteaa mutta kuivaa. Meren aallot olivat kyllä komeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe