Koneenkuljetusauton rakentaminen

koeella

moro sepät.

aion rakentaa kaivinkoneelle kuljetus auton ja kyselisinkin että mitä seikkoja kannattaa huomioida alustaa ostaessa?

punnitaanko konttorilla vai miten lopullinen kantavuus lasketaan.

3 akselinen tulee olemaan ja kantaa saisi mahdollisimman paljon,ainakin 16t sais olla

2

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan vaativa työ...

      Kun sinulla on kantavuusvaatimus tiedossa eli 16 tonnia, pitää auton kokonaispainon olla sellainen että auto päällirakenne vähennettynä jää tuo 16-tonnin kantavuus. Akseleita siis tarvitaan autoon jo useampi kuin kaksi, eli vähintään kolme tai neljä, riippuen akseleiden kantavuudesta. Auton valmistaja/ akseliston valmistaja määrittelee niiden kantavuuden ja tieliikennelaki maksimipainot tieliikenteessä.

      Tuo päällirakenteen uusiminenkin on vähän vaikeampaa kuin aluksi luulee. Päällirakenteen muutoskatsastuksessa pitää olla laskelma sen lujuudesta ja pätevän suunnittelijan antama vakuus sen paikkansapitävyydestä. Kannattaa ensin olla yhteydessä tuohon teknisen koulutuksen saaneeseen ja asiaan perehtyneeseen lujuuslaskijaan ennen rakentamista, että tulee oikeat mitat rakenteisiin. Myös autonvalmistajan päällirakentajan ohjeisiin tulee tutustua, niitäkin voi katsastuksessa tarvita vilautella jos oikein uteliaita ovat. Päällirakennelaskelmat menevät Trafiin tarkastettavaksi ja säilytettäviksi.
      Päällirakenteen vaatimat lujuusvaatimukset löytyvät lainsäädännöstä. Vaatimukset päällirakenteen suunnittelijan pätevyydestä ovat kasvaneet, enää ei karjatalousteknikko voi vakuuttaa ilman laskelmia lujuuden täyttävän lain asettamat vaatimukset, kuten vielä jokunen vuosi sitten.

    • Nääs...

      Aika tiukille menee jos ilman ylipaino lupia meinaa tuon 16 tonnia kantavuutta 3 akseliselle saada, mutta ylipaino lupien kanssa ei mikään ongelma tuo kantavuus.

      Toinen juttu on sitte mitä mieltä olet 4 akselisesta alustasta. Sellaiseen saisi helposti luokkaa 18 tonnia ilman ylipaino lupia ja niiden kanssa luokkaa 24 tonnia.
      Kalliimpihan 4 akselinen verotuksessa on ja remppaakin tahtoo pikkusen enemmän olla kun on ohjauksen kuluvia osiakin enemmän, mutta jos sellaiselle suinkin tarvetta niin on se mukava peli kuskailla koneita. Etenkin sellainen versio mikä kahdella etuakselilla. Tasapainoinen ajettava joka koneen kanssa(yleensä kun isoimmat kuskattavat ajettava kyytiin siten että kuljetuksesta tulee mahdollisimman matala, tai että ylipäätänsä saa sen koneen kunnolla kyytiin) Talvellakaan ei puske lukkopäällä läheskään siihen malliin kuin 3 akselinen ja muutenkin ohjautuvuus paree hangessa ja kurakoissa.

      Kuten sanottu niin ei se 16 tonnia mikään ongelma ole 3 akselisellekaan, mutta kannattaa kysellä miten nykyään menee sen suhteen että mille kaikille autoille saa korotetut painot täysille nopeuksille. Ennen noita koneen kuljetus autoja rakennettii paljolti Sisuista senkin takia että se on niitä harvoja autoja joihin saa korotetut painot 80 km/h.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1867
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1757
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1343
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      70
      1158
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      889
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      815
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      46
      787
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      755
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      747
    Aihe