Myyjä on tyhmä??

myyjätyttönen-

Olen töissä pienessä ruokakaupassa erään suurehkon kaupungin keskustassa. Kerron eräästä vakioasiakkaasta, keski-ikäinen hyvinpalkatun insinöörin tms näköinen mies.

Kyseinen mies ei ikinä puhu minulle mitään, katsoo vain vihaisesti vaikka tervehdin ystävällisesti. Jos kysyn, tarvitseeko hän kuittia, hän puistelee päätään edelleen vihaisen oloisena. Aiemmin mietin, josko hänellä on huono päivä tai hän on henkilökohtaisesti minulle vihainen, mutta tulin siihen johtopäätökseen ettei hän arvosta minua sen enempää kuin kärpäsen paskaa.

Mikä siinä on, että myyjiä pidetään automaattisesti tyhminä ja ala-arvoisina. Mielestäni mies on minua tyhmempi sillä hänellä ei ole sosiaalisia taitoja sen vertaa ettei voi edes päivää sanoa. Olen kuitenkin opiskelija ja teen myyjän työtä (luultavasti) vain jonkin aikaa että saan maksettua opintoni. Luulisi miehenkin joskus aloittaneen "paskahommista"?

Onko teille tullut paljonkin tällaisia tyyppejä vastaan? Onko analyysini ylimielisyydestä mielestänne oikea? Kiitos vastauksista!

10

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jordeks

      Itsehän et arvosta työtäsi kun kutsut sitä paskaduuniksi ja opiskelet toista alaa (valmistut esimieheksi ja pääset suoraan koulusta pomoksi), mutta noi aasit nyt on aaseja ja olis töykeitä vaikka pankinjohtajalle.

    • kaupassatöissä

      Teidän "myyjätyttösten" pitäisi ottaa huomioon, että jotkut tykkäävät ihan oikeasti olla töissä kaupassa, jopa kassalla.
      Muistan itsekin vähän tästä nuorempana kokeneeni alemmuudentunteita työni takia. Itsevarmuuden lisääntyessä iän myötä, en tosin ole kuin kolmenkymmenen, väistyivät moiset ajatukset.

      Kuinka moni noista aaseista osaisi oikeasti palvella kassalla? Miettikääpä sitä. Siinä tarvitsee osata vähän enemmän kuin heilutella niitä tavaroita läpi skannerin.

    • mietit olematonta

      Hohhoijaa. Ajattelet liikaa ja ärsytät ilmeisesti asiakasta yrittämällä mielistellä.
      Pakkomielle?
      Miksi hänen sinulle pitää puhua?
      Oletko koskaan ajatellut että on olemassa ihmisiä jotka eivät puhu jonkin sairauden vuoksi? Pieleen menneen kurkkuleikkauksen vuoksi voi olla jälkitautina vaikka äänihuulihalvaus, joka rajoittaa tuota sinun kaipaamaasi smalltalkia.

      Hän on todennäköisesti kuitenkin tyytyväinen kaupan valikoimiin ja palveluun koska siellä käy.

      Hei, se vaan on työtä, älä jää ajattelemaan turhaa, senkun mimmi siinä vaan vetelet viivaa.
      Ryhdistäydy.

    • myyjätyttönen-

      Nyt taidettu ymmärtää väärin mun kanta tähän työhön, sillä kyllä tykkään työstäni ja olen ystävällinen asiakkaille ja asiakkaat minulle lukuunottamatta tätä miestä. Muutaman vuoden ajaksi tämä onkin varmaan ihan mukava työ, kunnes valmistun.

      Tarkoitin kertoessani että olen opiskelija sitä, että en ole "vain tyhmä kouluja käymätön myyjä" kuten tämä mies ilmeisesti ajattelee..

    • lisää faktaa111

      Sou.
      Kerro sille sitten että olet vain väliaikaisesti kassalla :D :D ja röyhistä sitä rintaasi vähäsen.
      Kerro ihmeessä mihin ammattiin opiskelet!

    • Kaupan täti

      Olen itse päätynyt siihen ajatukseen, että ennen vanhaan kun joku meni töihin kaupan kassalle, hän myös jäi sille tielleen. Opiskelijathan otti ennen vanhaan opintolainaa, eikä tarvinnut käydä edes töissä sen vuoksi, että pärjäsi taloudellisesti. Näin ollen silloin 20-40 vuotta sitten myyjäksi päätyneet olivat "tulevassa ammatissaan" ja tämä kassarooli katsotaan vastaavan henkilön senhetkisiä ja potentiaalisia älynlahjoa (joskin kassatyössä ei voi paljon älyään väläytellä). Ja silloin myös myyjän työ oli monissa paikoissa pelkkää kassalla istumista, toisin kuin joissain ruokakaupoissa nykyään pitää osata tavallisen myyjänkin vaikka mitä, ei voi todellakaan istuskella kassalla heiluttelemassa jalkoja.

      Tämä on siis se ajatus, mihin olen itse päätynyt näistä asenteellisista vanhemmista asiakkaista. Toisaalta monet nuoremmatkin ovat yksinkertaisesti tietämättömiä palveluammateista, on myös nuorempia asiakkaita, joiden mielestä ei maksa vaivaa tervehtiä kaupan kassaa.

    • viivakoodi xxx

      Kyllä kassanhenkilöstä näkee onko pään sisällä jotain elämää vai kumiseeko pelkkä tyhjyys.
      Asiakkaalla voi olla murheita, oikeita, muutakin kuin kassojen vainoharhainen ajatus että heitä pidetään aliarvoisina henkilöinä.
      Voipi olla pelkkä vahinko että jääpi tervehtimättä, itse tervehdin, mutta jos kassalla on nyreä pimu niin annan olla, ei sen enempää.
      Olen ollut kassalla, ei tullut kertaakaan olo että olisin alempi kuin muut.

    • Möwököwwi

      Mitäpä jos tämä kuvailemasi insinöörimies on muutenkin luonteeltaan sellainen "mörökölli" eikä välitä hymyillä ja höpötellä muillekaan ihmisille? Sellaisia ihmisiä kun on :) Sinä et näköjään arvosta omaa työtäsi, kun ajattelet moista.

    • miten se menee..

      :D :D aloittaja taitaa olla ihastunut ja katkeraan valittaa kun ei saa vastakaikua.

    • Usko vanhempaasi

      On todella huolestuttavaa että yksi asiakas vaikuttaa työntekijään tällä tavalla. Päivän mittaan käy monta ihmistä jotka eivät tervehdi tai välttämättä kuule kun tervehditään, mutta ei se nyt maailmanloppu ole.
      Olen rankkana päivänä ihan tyytyväinen jopa tällaisiin ihmisiin jotka eivät tekopirteästi tervehdi jonka seurauksena on iloinen rupattelu johon tietenkin on kohteliaasti reagoitava. Tuppisuitakin onneksi on. Jos jokaiselle täytyisi hymyillä kuin naantalin aurinko ja rupatella small talkia niin kuuppahan siitä sekoaisi kahdeksan tunnin päivän aikana.

      Entä jos tämä mies ei ajattele sinua sen enempää? Luultavasti hän ei edes suo sinulle ajatuksen ajatusta kun saa ostoksensa maksettua, ja luultavasti naamasi on jo unohdettu kun hän pakkaa tavaroitansa. Mitä sitten? Kun kyseessä ei ole isäsi tai muu läheinen ihminen, niin on aivan sama mitä hän sinusta tai työstäsi miettii!

      On tietenkin ihmisiä joilla on komleksi siitä että kaikkien ihmisten olisi pidettävä heistä. Maailma romahtaa siinä kohtaa kun huomaakin että itsestä riippumattomista syistä hänestä ei sitten pidetäkään... Tämän kompleksin taitaa parantaa vain ikä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe