Stronghold.

apua puhelimitse2

Voiko eläinlääkäriltä saada puhelimitse Stronghold-reseptin? Meiän kissoilla on korvatulehdus, mut ei voida viedä niitä eläinlääkäriin, koska toinen ei oo käynyt 7-8-vuoteen eläinlääkärissä, enkä tiiä miten se kestäis sen. Niillä on ollu jo jonkin aikaa se ja sydäntä särkee kun raapii kutiavia korvia. :(

13

4312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiranomistaja035902

      Totta kai voi saada. Jotkut eläinlääkärit ovat vain niin ahneita, että haluavat periä sinulta vastaanottomaksut ym. ylimääräiset kulut, etenkin jos menet sanomaan että sinulla on vakuutus.

      Oma eläinlääkärini jota käytän kirjoittaa kyllä ilman mitään käyntejä, hän onkin ns. vanhan polven ei-ahne lääkäri.

    • hoitoa potilaalle

      Ei välttämättä, se riippuu ihan siitä onko lääkäri asiansa osaava vai ei. Nimittäin laki määrää, ettei lääkäri saa antaa lääkettä näkemättä eläintä. Jos lääkäri määrää lääkkeen näkemättä eläintä, hän syyllistyy rikokseen ja jos määräyksestä tulee jotakin ongelmia, lääkäri on velvollinen korvaamaan.

      Lääkäri voi tehdä myös kotikäynnin, se vaan maksaa vähän enemmän. Jos ei halua maksaa, niin omistaja ottaa riskin, että eläimellä on jokin vakavampi vaiva.

      Yksikään omistaja ei ole lääkärinkoulutusta saanut (ellei todella ole sitä saanut) eikä voi niin ollen varmasti sanoa, mikä eläimellä on vikana. Eläinlääkärit on koulutettu sitä varten, että heillä on tieto, osaaminen ja ymmärrys määrätä oikea hoito.

      Rahasta se ei vaan saa olla kiinni, eikä myöskään turhista provoista;)

    • ap kir.

      Ei ole rahasta kiinni. Tuo kissa ei ole koskaan ell käyny. Ei oo ollu tarvis. Hyvä jos saa soittamalla, ei viiti vanhusta autoon viiä ja sit tuntemattomaan paikkaan ronkittavaks ja muuta.

      • entäs jos

        Entäs jos se lääkäri ei soitolla sitä määräystä anna? Toisaalta ei se Stronghold korvatulehdukseen auta, vaan tulehduksen aiheuttajaan jos kyseessä on korvapunkit. Tulehdus on vielä erikseen hoidettava ja sitäkään et itse pysty diagnosoimaan. Johan tuolla kerrottiin, että lääkäri voi tulla kotiin tutkimaan kissasi, jos se ei ole rahasta kiinni, niin eikun soittamaan vaan.

        Tuon ikäisen kissan olisi pitänyt käydä jo monta kertaa lääkärillä, rokotukset on jäänyt hoitamatta ja kissan perustarkastuskin tekemättä. Ai niin, omistajahan sen itse näkee onko kissa terve vai sairas.

        Mistä näitä trolleja oikein sikiää? Kissaa ei tarvi rokottaa, ei käyttää lääkärillä ja kun ongelmia tulee, on lääkärin annettava lääkkeet näkemättä/tutkimatta kissaa vain omistajan diagnoosin perusteella. Jos näin ei tapahdu, on lääkäri vain rahan perässä juokseva.


    • Puhelimitse apua!

      Tiiänpähän yhen ell joka sen melkovarmaan antaa. Kyllä ainakin serkun kissoilla lähti heti. Laissako se lukee, että pitää tuon ja tuon ikäinen kissa ell käyttää? No en oo sellasta lakipykälää nähnykkään.

      Mä en tosiaan vie tuota vanhusta autoon, riskihän siinä on.

      Tänne palstalle ei kyllä kannata kirjotella, kun on vaan tuollasia mulkvisteja vastailemassa. Varmaan jotai kissa-experttejä, jotka tietää kaikesta kaiken!!

      • olet sinä

        Ja tahallasi jätit huomiotta sen seikan, että lääkäri voi tulla KOTIIN tekemään sen diagnoosin jos kissaa ei voi mitenkään viedä lääkäriin.

        Provo, mikä provo :)


    • korvapunkit häätöön

      Hei,
      olen eläinlääkäri ja määrään tarvittaessa lääkkeitä apteekkiin näkemättä potilaita. Maaseudulla tehdään näin yleisesti, mitään laillista estettä ei ole määrätä apteekkiin lääkkeitä. Eri asia on sitten myydä itse niitä .
      Eläinrääkkäystähän se on jos eläintä ei hoideta. Itselläni on tämä ohjenuorana työssäni.

      Tosiaan ero on kaupunkiklinikoiden ja maaseudun eläinlääkärien välillä siinä, että maalla pienillä paikkakunnilla eläinlääkärit tuntevat potilaskuntansa. Kaupungeissa ei millään pysty.

      Rohkeasti siis soittamaan eläinlääkärille ja keskustelemaan saisiko lääkkeen apteekkiin oireisiin perustuen. Muutenkin on aivan mielivaltaista mikä loislääke kuuluu reseptipakon alle ja mikä ei. Vielä muutama vuosi sitten esim kaikki hevosten sisäloislääkkeet oli reseptivapaita, nyt ne on reseptillä kaikki.

      • niinkö se menee

        Ompas tänne taas löytänyt tiensä eläinlääkäri, ihanko luulet että kukaan uskoo;)

        Eläinlääkäri olisi lukenut tuon aloituksen huolella ja huomannut, ettei kysyjä puhunut mitään korvapunkeista vaan tulehduksesta. Siihen ei loishäätölääkkeet tehoa, vaan tarvitaan tietoa mistä tulehdus johtuu ja onko mitään tulehdusta edes olemassa.

        Eläinlääkäri tietää myös miksi lääkkeet on reseptillä ja miksi ei, miksi niitä ajoittain muutetaan joko reseptivapaiksi tai vapaista reseptillä myytäviksi. Se ei todellakaan ole mielivaltaista kuin ehkä "kaikkitietävien" omistajien mielestä. Niiden jotka kuvittelevat osaavansa itse hoitaa ja lääkitä paremmin kuin lääkäri sen osaisi.

        Aloitus on osoittautunut selväksi provoksi, joten jääköön omaan arvoonsa.


    • Varmaankin provo-ap

      Korvapunkeista se korvatulehus on kylläkii tullut. Ja korvat kutiaa ku on korvapunkkeja ja kissat raapii niitä, koska ne kutiaa.

      VOi kun oliskii PROVO, vaan kun ei ole. No, tällä palstalla kaikki kirjotukset on näköjään provoja.

      Ei saa neuvoja kysellä, niin ei sitten.

      • ...................

        Mutta kun se tulehdus ei sillä Strongholdilla parane vaikka olisikin tullut punkeista. Eikä se tulehdus parane itsekseen kun punkit on hoidettu, vaan siihen tarvitaan lääke. Korvat pitää saada punkkieritteestä puhtaiksi ja sitä ei kotikonstein välttämättä kunnolla pysty tekemään riittävän syvältä. Tulehdus voi mennä jopa sisäkorvaan saakka ja se voi pahimmillaan jopa aiheuttaa tärykalvon puhkeamisen, joten lääkärin pitää tutkia ne korvat jotta nähdään mikä on tilanne.

        Kutinaa aiheuttaa moni muukin kuin korvapunkit ja niihin hoitokin on ihan toisenlainen. Joten pelkän kutinan perusteella, et voi päätellä kyseessä olevan korvapunkit. Juuri tämä on se miksi sinne lääkärille pitäisi mennä, eikä tehdä omia diagnooseja.

        Neuvoja ei kai kukaan ole kieltänyt kysymästä, mutta jos haluaa vain ilmaisia neuvoja ilmaisista hoidoista tai halvemmasta hoidosta, niin pitää varautua siihen ettei ne vastaukset aina miellytä.

        Olet varmasti jo tässä vaiheessa soittanut ja saanut lääkkeen korvapunkkeihin. Muuten olisit sen jo kertonut tehneesi ja saaneesi. Jos et ole edes soittanut, niin ikävä kyllä provoltahan tämä todellakin vaikuttaa.


      • Anonyymi

        Mikä on ongelma katti häkkiin ja autoon eläinlääkärin pakeille. Niin kissa kun koira tai mikä muu eläin tahansa on vietävä eläinlääkäriin. Eläin on tarkistettava ja rokotettava säännöllisesti. Eläin vanhenee niinkuin ihmisetkin sairauksien riski kasvaa. Jos on ottanut eläimen on eläinrääkkäysta jos se ei saa hoitoa sitä tarvitessaan. Ei pidä ottaa eläimiä jos ei rahat riitä eläimen täysivaltaiseen hoitoon. Tavan tallaaja ei tiedä eläintä milloinkin vaivaa. Se on eläinlääkärin tutkittava


    • Anonyymi

      Älä ota eläintä jos ei rahat riitä muutenkaan. Lisäkustannukset pienituloiselle on liikaa. Eläimen hankinta on aina rahan menoa. Eläimen hankintahinta ruoka vakuutus erinäiset tarvikkeet eläinlääkäri kustannukset vaikka on vakuutus jää siitä maksettavaa itsellekin. Eläimen pito maksaa aina
      Harkintaa ja järki mukaan eläinten ottamiseen. Että ei tarvitse sitten ihmetellä miten selviytyy kun tulee kustannuksia. Kenenkään kotiin ei eläimiä vain tuoda vastuu on aina ottajalla.

    • Anonyymi

      Katti kestää eläinlääkärin tajuutko mikä kipu sillä on kun sillä on tulehdus korvissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe