käytetty vai uusi?

vanha vai uusi

Kumpikohan lienee kannattavampaa ostaa? Uudessa on tietenkin takuut jne. puolellaan ja onhan se tietty makuasiakin.
Uusia vaan on myyty lähivuosina niin runsaasti että vaihtoautoja on liikaakin tarjolla. Luulempa että tulevaisuudessa auton arvo putoaa entistä nopeammin. Käytettyjä, hyväkuntoisia on tarjolla niin paljon että on suorastaan ekologista ostaa käytetty ja näin säästää luonnonvaroja.
Kauppalehden uutisen mukaan jotkin käytetyt autot happanevat myymättä varastoihin. Etenkin käytetyt Toyotat, Fiatit, Opelit, Nissanit, Mazdat, Mitsubishit ja Saabit ovat usein myymättä todella pitkään.
Joten mielestäni nyt autonvaihtoa/ostoa miettivän kannattaisi ostaa juuri jokin em. merkistä, sillä niitä voisi saada todella mukavan edullisesti. Osan myymättömyys kyllä voi johtua ylisuurista pyyntihinnoista. Joten kannattaa olla tarkkana ettei maksa ylihintaa!!
Varsinkin 1-4 vuotiaat käytetyt usein törkeän ylihintaisia!

21

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin muotoiltu

      Kun vähän panostaa, niin provotkin saa sellaisiksi, ettei niitä välttämättä poisteta asiattomina.

    • talousmiesviänänen

      Uusi auto kannattaa vain, jos 1) aikoo pitää sen loppuun saakka ja ajaa paaliin, 2) on yritys, joka tarvitsee duunareilleen autoja.

      jos ostaa yksityiskäyttöön ja tykkään vaihdella autoa silloin tällöin, kannattaa pitää maksimihintana jotain vähän reilua kymppiä. Silloin ei arvonalennus enää syö kaikkia rahoja.

    • Uusi auto

      Jos joudut miettimään perusteluja, miksi et ostaisi uutta autoa, sinulla ei ole uuteen autoon varaa.

    • näin on

      Kyllä se taitaa niin mennä että varakas ostaa uuden ja köyhä varakkaan jämän...ihan loogista, eikö?

    • raha ratkaisee

      "Kyllä se taitaa niin mennä että varakas ostaa uuden" joku jopa uuden ranskalaisen auton..: varakkuus ja järki ei balanssissa vaikka rahnaa on: mutta eihän ranskis autot köyhille olekaan jos meinaa liikenteessä ne pitää

      • näin on

        Joillekin vaan elämän nautinnot ovat tärkeintä! Esim. vaikka ranskalaisen Konjakin ja viinin maistelu tai ranskalaisen auton hienostunut ja nautinnollinen ajomukavuus.
        Joillekin muille on todellakin tärkeintä pirkka keskarin halpuus ja sen tonnin tojotan kestävyys,... ajonautinto?? mitä se on?


      • Quidas?

        Mitäs se maksaa uuden ranskalaisen auton liikenteessä pitäminen esim. ensimmäisen neljän vuoden aikana? Siis polltoainekulujen, vakuutusten ja verojen lisäksi.


      • näin on
        Quidas? kirjoitti:

        Mitäs se maksaa uuden ranskalaisen auton liikenteessä pitäminen esim. ensimmäisen neljän vuoden aikana? Siis polltoainekulujen, vakuutusten ja verojen lisäksi.

        > Mitäs se maksaa uuden ranskalaisen auton liikenteessä pitäminen esim. ensimmäisen neljän vuoden aikana?<

        Jokseenkin saman verran kuin muidenkin saman hintaluokan autojen.
        Joillekin liian kallista, joillekin elämästä nautiskelua.


      • Taas terot asialla

        tero taas vetäny metaa nupin täyteen, kun näkyy taas hörisevän ihan olemattomia. Mutta se metahan on teidän terojen lempituote, kuten japanilaisillekin. Siellähän se on keksittykin. Ainoa asia mitä japsit on itse keksineet.


      • Meillä täällä
        näin on kirjoitti:

        Joillekin vaan elämän nautinnot ovat tärkeintä! Esim. vaikka ranskalaisen Konjakin ja viinin maistelu tai ranskalaisen auton hienostunut ja nautinnollinen ajomukavuus.
        Joillekin muille on todellakin tärkeintä pirkka keskarin halpuus ja sen tonnin tojotan kestävyys,... ajonautinto?? mitä se on?

        BeNeLuxissa ranskalaista konjakkia saa jopa halpakaupoista Aldista ja Lidlistä ja viinejä joka paikasta joten enpä juuri viitsisi tällä asialla paljoa kehuskella.


    • ajonautintoo

      on kun pääsee tojotalla ostaan Liblistä halpaa kaljaa

      • hartsitonta

        En osta enää liblin kaljaa, siitä saa paljon helpommin päänsäryn kuin kotimaisista


    • Liblistä?

      Skodalla haettuna se sama olut on jotenkin erilaista?

      • Berjozhkaan

        Skodalla mennään.


    • ajonautintoo

      ei siitä mitän päänsärkyä saa ja kun ensimmäisen hutasee siinä parkkiksella ja toisen matkalla niin on siinä ajonautinto huipussa kun Toyotalla ajaa.

    • Walintakyssäri

      Kannattavinta...?
      Siis mahdollisimman pienet kulut pikemmin...
      silloin ei kannata ostaa ollenkaan ja jos pakko, niin jokin luotettava, vanha ja hyväkuntoinen halvalla.

      Jos taas ei halua ropata vanhoja koslia ja autossa pitää olla uuden auton luotettavuutta ja mukavuuksia, niin sitten ostamaan uusi, mutta kallistahan se on...

    • juizihui

      Jos haluaa heittää rahaa kaivoon, niin osta uusi auto. Hinta putoo kolmessa vuodessa 4-25 (tai enemmänkin) tuhatta euroa riippuen minkä ostat . Katso Moottori lehti ! Kannattaa ostaa hyvä käytetty ! jos taas et autoa tarvi, mutta sellainen olis kiva, niin osta 1800-1970 vuosimallien ehjä ja museorekisteröity auto ja säilytä sitä lämpimässä ja kuivassa paikassa. niin ei mene rahat hukkaan !!!!

      Hinta putoo uudessa aina eniten oli se sitten Fiat tai Mersu tai Rolssi. Käytetyssä aina maltillisempi arvon aleneminen .

      Takuu kuulostaa kivalta, mutta jos siitä maksat tavallaan arvonalenemisen ja kalliimmat merkkihuollot, niin onko se sittenkään niin hyvä , että kannattaa maksaa 4-50 tonnia enemmän uudesta autosta kun käytetystä ilman takuuta !!!!??????

      • juizihui

        Moottorilehdessä oli vertailu kolme vuotta ja 75 tkm ajetun auton hinnan putoaminen verrattuna uuteen vastaavaan. Golf jotain 4 tonnii , BMW 520 jotain 18 tonnii . Uutena noin 20 tonnii maksavissa putos arvo 4-7 tonnii ja kalliimmissa reilusti enemmän , niinkuin toi 520 BMW antaa suuntaa. Oli sitten Mese tai Bemu tai muu 50 ja yli maksava uusi auto , niin hintaa tulee alas yhden uuden pikkuauton verran kolmessa vuodessa !!!!

        Bensankulutus ei myöskään voi olla mikään syy vaihtaa uuteen kalliimpaan autoon. Jos laitat välirahaa esim . 4000 euroo, niin se uus ei edes ole sulla enää, ennenkuin erotus bensan hinnalla olis takas hyödytty!!!!! Laske ! Jos uus vie jopa litran vähemmän. niin sun pitäis ajaa satoja tuhansia sillä uudella, että erotus olis maksanu ittensä takaisin!!!!


    • vanhassa vara paremp

      Kyllä jos 3-vuotias Golf maksaa vain 4 tonnia vähemmän kuin uusi, kyllä uudella tulee halvemmat kilometrit tuossa tapauksessa. Ainakin jos autoa pitää vaikkapa 3 vuotta. Uuteen ei tarvitse ostaa välttämättä uusia renkaita, ja kun miettii mitä -08 mallin Golfista saa v.2014 verratuna mitä saa -11 mallin Golfista, luulenpa että autojen hyvityshintojen erotus on v.2014 suurempi kuin 4000 €. Noin pieni arvonalennus johtuu mielestäni typeristä vähänkäytetyn ostajista, jotka maksaa hirmuisen ylihinnan kun luulevat tekevänsä hyvät kaupat. No, huomaavat kyllä sitten muutaman vuoden päästä kannattiko maksaa ylihintaa.
      3-vuotiaan Golf-luokan auton oikea hinta merkistä riippuen on 7000-9000 € vastaavaa uutta edullisempi. Silloin arvonalennus jatkossakaan ei ole järisyttävä ja silloin voidaan puhua järkevästä käytetyn ostamisesta. On huomioitavaa että ostaessa esim. 75 tkm ajetttuun autoon voi joutua renkaiden lisäksi uusimaan jotain kuluvaakin osaa kun sillä ajetaan lisää vaikkapa tuo 75 tkm.
      Mielestäni kyllä vaikkapa iso Fiat Croma tai Saab 9-5 vähänkäytettynä ja hyvinpidettynä ja KOHTUUHINTAISENA on järkevä ostos käytettynä. Voi saada hienon, tyylikkään, turvallisen ja mukavan auton edullisesti. Croma luultavasti myös laadukkaampi kuin vaikkapa Primera tai 407 ja 9-5 ilmeisesti laadukkaampi kuin jotkin S80 Volvot. Toki voin olla väärässäkin koska kaikki käytetyt autot ovat yksilöitä ja paljon liikkuu myös väärää tietoa näillä autopalstoilla joistakin automalleista....
      Myös pikkuautot järkiostoksia, koska ylläpitokustannukset suht´ edulliset ja usein löytää todella vähän ajettuja todella edullisesti!
      Mutta vain järkiostoksia jos ei maksa ylihintaa!!

    • vanha vai uusi

      Juuri uudessa Tuulilasissa kestotestissä Avensis 1.6 bensa. Haastateltiin omistajia, yksi kertoi että hänen autollaan oli ajettu reilut 20 tkm ja tarjous tullut että väliraha uuteen olisi vain 1000 €.
      Samassa testissä testiauto on kyllä pudottanut arvoaan 30 tkm:n aikana useita, olikohan peräti 5000 €. Testissä sanottiin että röyhkeimmät autokauppiaat pyytävät käytetyillä jopa enemmän kuin uudella!!
      Joten kyllä kannattaa olla todellakin tarkkana, etenkin vähänkäytetyn ostossa ettei maksa liikaa. Ei kannata uskoa automyyjää että uusi vastaava maksaa niin ja niin paljon jne. hölynpölymyyntipuheita!
      Joku Avensiksen luokan auton normi arvonpudotus on ehkäpä 5000 € ensimmäisenä vuotena, seuraavina vähän vähemmän.
      Jostain Avensiksen perusmallista sopiva hinta -08:sta alle 100 tkm ajetusta olisi sellainen 15000-16000 €, siisteydestä, renkaiden kunnosta jne. riippuen.
      Vuoden vanhasta vm.2010, vähän ajetustakaan ei kannattaisi maksaa 20000-22000 € enempää!

      • Kannattaisko

        ruveta miettimään noita arvonalenemisia prosentteina eurojen sijasta. Käytännössähän normaali auto menettää puolet arvostaan kolmen-neljän ensimmäisen vuoden aikana. Halpa auto siis menettää rahassa mitattuna paljon vähemmän kuin kallis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3487
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2109
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1805
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1716
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      285
      1071
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      939
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe