tv luvista satoja miljoonia?

päätönmaailma

huviksenne, oletteko koskaan laskeneet mitä tekee kun n. 2 miljoonaa suomalaista maksaa ne244,90 egeä vuodessa ylelle?( köyhät jokka maksaa pienemmissä erissä maksaa tietysti enemmän, eli 253,80 egeä joten summa ei ole tarkka mutta:
lasketaan pienemmän mukaan:
244,90 X 2 000 000
=489 800000 elikkäs neljäsataakahdeksankymmentäyhdeksän miljoonaa kahdeksansataatuhatta. ts. n. puolimiljardia.

Aika paljon minusta noin sitä sisältöäkin ajatellen kun vielä ajattelee että mainoskanavat saa rahansa mainoksista. Maksamme siis YLE1, YLE2 ja TEEMAN katselusta n. puoli miljardia??

13

344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päätönmaailma

      varmaan intrum justitia,Lindorff yms sellaiset vetää myös aika suolaiset perintärahat(koronkiskonta​) köyhiltä tässä kohtaa kun tv-lupamaksut on myöhässä ja korot juoksee..(köyhät muuten maksaa enemmän,koska ne joilla on vähän koettaa maksaa pienissä erissä, eikä siltikään aina riitä, 12erää=253,8euroa) jeejee.
      · Tykkää. Not.

    • 67nbhgtrhnjmk

      niin melkeen 500 miljoonaa euroo.. mihin perkeleeseen ne rahat uppoaa? ei ainakaan ohjelma tarjontaan joka on kuin halvimman tarjouksen tehnyt.. saatana jotakin ruotsin kielistä paskaa, eduskunnan kyselytunteja, jeesuksen palvomista, jotaki taidepaskaa ym. paskaa! ei helvetti ne voi niin paljoa maksaa tuollaset.. niin ja sitten vielä ne iänkaikkiset uusinnat. miks sama ohjelma pitää näyttää saman viikon aikana ties kuin monta kertaa ja seuraavallakin viikol viel varmuuden vuoksi ainakin kerran..? HUH! vuoden alusta sitten lupamaksut taas nousee kun ei rahat riitä. mitähän se oli päälle 250e/v ja osamaksulla jotaki 260. nyt jos koskaan niin niitä lupia lopettamaan porukalla!! kaikki messiin vaan..

      • Ylen Hyvä

        mihin perkeleeseen ne rahat uppoaa?

        - kallis ja ylisuuri hallinto
        - poliitikkotollojen muodostama hallintoneuvosto
        - kaksikielisyys
        - Yle urheilu

        Tosin yle on jo aloittanut rajun säästökuurin, sehän potkii sympaattisia kuuluttajia pellolle.


    • V,t.ttaa

      Laskekaas montako uusintaa tai uusintojen uusintoja saa tuolla rahalla:)Yleä ei tarviis ollenkaan, kun annetaan tiedoite velvollisuus/pakko yksityiselle(muuten ei saa toimilupaa) ja jokainen maksakoon mitä katsoo.Tuolla tv-luvan hinnalla saisi kohtuu kattavan kanavapaketin.

    • ustep

      Mutta mikä siinä maksaa....eli mistä tyhjästä joudumme maksamaan-kaksikielisyys tietysti!

    • varmaankin

      palkat?

    • ennenkaikkea...

      tv-lupatarkastajien palkat..

    • p'skaa

      Kun joka ainoa television omistaja jättää lupansa maksamatta, aika nopeasti tulisi päätös siitä, että yleä ylläpidettäisiin verovaroin. Ihan turhaa touhua tuo televisiolupa ja vain idioottimaiset byrokratiat laskuttavat kansalaisiaan näin. Fiksummat laittaneet jo menemään veroista tuon televisioluvan.

      • Yleeee

        Veroista se menisi huomaamattomasti, se plussaa. Huonona puolena sitä voitaisiin korottaa joka vuosi huomaamatta.


    • ei enää pakkosyöttöä

      Yle on laajentanut jatkuvasti palvelujaan; kahden valtakunnallisen kanavan lisäksi on Teemaa, sitten on nämä urheilu- ja taidefanien konsertit, urheilukilpailut, joiden uutisointi maksaa, tietysti pitää hoitaa kaksikielisyys, jokaisesta suuremmasta kaupungista löytyy YLE:n toimitiloja ja uusimpana on pitänyt hoitaa kuntoon myös tiedonvälitys netissä, missä Areena jakaa lukemattomille suomalaiskatsojille uutisia, dokumentteja ja niitä uusintoja. Edelleen YLE käyttää Digitan tarjoamaa verkkoa. Sitten ovat nämä tumpeloinnit digitoinnissa ja uusimpana tämä mikälie HD. Kaikki maksaa.

      Suomalaisia on vain 5 miljoonaa, mutta meille on rakennettu jonkin täysin omituisen ideaalin mukaan Englannin BBC:n kaltaista, valtaisaa, monoliittistä instituutiota, jonka pitää olla viimeisen päälle trimmattu, uutukainen, teknisesti edelläkävijä, täyden palvelun multimediatalo, jolla kehtaa prameilla Euroopan estradeilla. Ongelma tässä on se, että englantilaisia veronmaksajia on 80 miljoonaa - heillä on varaa, mutta Suomella ei. Suomi haluaa olla maailman kärkeä ja päteä täysin irrelevanteilla areenoilla. Hoitaisivat vaikka peruskoulujen opettaja- ja opetustilapulat ensin kuntoon. Suomalaiset sivistävät lapsosiaan homeisissa kouluissa epäpätevien opettajien johdolla, mutta meillä on YLE ja sen sivistävä tarjonta vastapainoksi? Ei jestas sentään.

      Yhden julkisesti verovaroin rahoitetun kanavan pitäisi riittää. Jokainen konsertteja ja urheilukilpailuja himoava maksaa siitä luksuksesta itse. Edelleen kaksikielisyys on validi peruste, koska he maksavat veronsa kuten suomenkieliset, mutta ruotsinkielisen toimituksen määrärahojen on vastattava silloin myös tämän kansanosan prosentuaalista määrää. Tällä hetkellä näin ei ole, vaan FST syö YLE:n resursseista paljon enemmän kuin sen 5-6%. FST:n ohjelmien suomenkielinen tesktitys ei ole validi peruste; samalla logiikalla voitasiin perustella koko ruotsinkielisen toimituksen alasajoa - voihan sen suomenkielisenkin ohjelman kääntää ruotsiksi.

      Erääksi osasyyksi arvelen myös sitä, että politiikot istuvat YLE:n hallintoneuvostossa. YLE:n johtajan palli on erittäin tavoiteltu asema. Edelleen YLE:n mielipidemuokkaus on hallituspuolueille tärkeä tekijä oman aseman varmistamisessa. Katsokaa nyt edes hetki kriittisesti, kuinka YLE mollaa Perussuomalaisia ja päätelkää itse (en äänestä Perussuomalaisia, mutta onhan tuo selvää sokealle reetallekin) - kaikki verovaraoin sen sijaan, että pitäisi maksaa mainostoimistoille ja ostaa mainostilaa lehdistä. Edelleen YLE:llä on "kansaa sivistävä funktio", kuten eliitti haluaisi asian ilmaista. Sinne YLE:n toimintaperiaatteisiin kirjattiin muutama vuosi sitten, että kyseinen lafka edistää uutisoinnissaan kansainvälisyyttä ja multikulturalismia. Suomalaiset siis maksavat siitäkin, että heitä "sivistetään" vastoin tahtoaan, miellipidettä kysymättä.

      YLE:n vieminen budjettirahoituksen taakse ei ratkaise ongelmaa; ne rahat ovat edelleen pois jostain tärkeämmästä. Mielestäni homma menee siten, että YLE tarjoaa yhden kanavan perusohjelmaa, kuten uutisia ja jättää viihteen kokonaan pois. Nettipalveluitakaan ei tarvita perusohjelmatietojen ja uutisten lisäksi, Muut jutskat laitetaan sitten salatun lupakortin taakse, tekniikka on olemassa jo eikä maksa YLE:lle. Jos kiinnostusta ei löydy, sitten lopetetaan pakkotarjonta kokonaan. Kaikki ovat varmasti tyytyväisiä, eikä kenenkään tarvitse murehtia enää jäniksistä, joiden telkunkatsomiseen pitää myös osaltaan osallistua.

    • Ylen syönyt

      Johtoryhmän hirmupalkkoihin ja bonuksiin ne rahat uppoaa suurin osa ja sitten pramea ja ylisuuri hallistokoneisto vie kermat päältä.Ja jos jää niin sitten pieniin palkkoihin muulle henkilökunnalle.

    • ja pakko maksaa

      laatujournalismia, paskaa ja keksittyjä lautakasatarinoita, vasuritoimittajia, mitä muuta YLE:ssä on?

    • Olavi461

      Olen maksanut TV lupamaksun jo vuosikymmenien ajan saa ovella poiketakin. Ihmettelen tuota A-studiota että kyllä kaikkeen häikkä hommaan löytyy rahaa,milloin ollaan terroristien kanssa sikala jutuissa,milloin missäkin nuuskimassa ,vaikka yhteisestä pussista saavat palkkansa.Kuinkahan monta ohjelmaa jouduttaisiin lopettamaan jos maksettais siitä mitä katsotaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe