kuukautiset ja migreeni!

helppiä!

onko kellään kuukautisten aikana pahempaa migreeniä? itselläni ei oo yleensä migreeniä muuten kun kuukautisten aikaan. jos muuten tulee migreenikohtaus se lähtee tavallisilla migreenilääkkeillä, mut kuukautisten aikaan ei. migreenikohtaukset saattaa kestää koko menkkojen ajan. mitä pitäis tehdä?

13

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mssawo

      Kuukautismigreeni on yksi vaikeimmin hoidettavia millään kipulääkkeillä, jotkut saavat apua hormonilääkkeistä mutta useimmat joutuvat vaan turvautumaan vanhoihin kylmäkäärekonsteihin ja lohduttautuvat sillä ajatuksella että kipu loppuu aikanaan kun kierrossa saavutetaan tietty vaihe.

    • hormoniapu

      Onko sinulla aurallinen vai auraton migreeni.
      Minulla on auraton migreeni ja minua auttaa se, että käytän e-pillereitä 2-3 laattaa peräkkäin. Migreeni tulee vain tauolla, jos tulee.

    • helppiä!

      Auraton? Ainakin luulen niin. Tosi harvoin on tullut mitään näköhäiriöitä, esim. sahalaitakuviota tms. Kipu vaan kestää puolesta tunnista moneen tuntiin, pahimmillaan koko päivän. Särky on yleensä toissapuoleista ja liikkuminen pahentaa sitä. Lääkkeenä käytän oriptaania ja imigrania. Tämä on aika hankalaa, koska ns. tavallinen migreeni lähtee pois lääkkeillä. Kuukautiskierron aikaan migreeni ei meinaa lähteä lääkkeillä, vaan jää junnaamaan koko kierron ajaksi. Haluaisinkin tietää miten tuon nimenomaisen kuukautismigreenin sais poistettua tai ainakin lievennettyä. Aikaisemmin migreeni ei ollut näin paha, mutta nyt en tosiaan odota menkkoja innolla. Joskus toivon, ettei mulla olis kuukautisia ollenkaan.. :D Ja oon 19-vuotta.

      • ajattelin vaan

        Suosittelen käyntiä neurologin vastaanotolla. Valitse vielä sellainen, jolla on erityisesti kokemusta päänsärkyjen hoidosta. Eiköhän löydy sellainen lääkeyhdistelmä, jolla migreeni pysyy kurissa. Triptaaneista esim. Migardia käytetään kuukautismigreeniin, koska se on pitkävaikutteinen.


    • Samana mies ja wmies

      Monestiko miehellä on "kuukautiset"? Ivulaatio? Jos runkkaa liikaa?
      Lintujako ammumaan kuten Mooses käski vai jotain muutan: 3. Moos 15.....

    • Migreenipotilas!

      Aivan normaalia. Mensujen aikana omat ja jopa joidenkin pillerien hormoonit aiheuttaa migreeniä.

      Itse otan aina Ibuprofeeni -kapselit migreenin aikana. Migreenini voi kestää 3-7 päivää ja yleensä aina mensujen aikana.

      Viipalekuvauksessa jouduin käväsemään 6 vuotta sitten ja en pystynyt migreenin vuoksi olemaan putkessa, kuin muutaman minuutin kun oksetti niin pirusti. Neurologi kuitenkin oli tyytyväinen, että sai edes vähän tietoa mun päästäni.

      • Migreenipotilas!

        Lisäys; mitään ihmettä ei löytynyt.


    • Helpotusta saanut

      Kärsin kuukautismigreenistä 20 vuotta ennen kuin selvisi että hormonaaliset ehkäisykeinot (e-pillerit, nuvaring) aiheuttivat minulle migreeniä. Nykyään saan migreenin todella harvoin, ja se lähtee helpommin pois. Olisinpa tiennyt aikaisemmin, olisin säästynyt aikamoiselta kipukierteestä!

      • Kissankello

        Joo, E-pillerit saattavat aiheuttaa kammottavia migreenejä kuukautisten aikaan. Itse olen kärsinyt kuukautismigreenistä yli 20 vuotta ja näyttää valitettavasti vaan menevän huonompaan suuntaan. Propralia syön estoksi, lisäksi triptaanit Zomig ja Migard sekä Ibusal 800 mg. Lääkkeitä joutuu syömään niin monta päivää, että usein sitten kun ne lopettaa, niin migreeni iskee "vieroitusoireena" eli suo siellä vetelä täällä..


      • 12+9

        Miten pitkään olit syönyt e-pillereitä kun alkoi migreenit? olen syönyt vajaan vuoden(11kk) ja tämän vuodon aikana iski kauhea migreenin tapainen kohtaus(järkyttävää päänsärkyä oli aamusta asti joku 8h, pahoinvointia jonka takia oksensin) eikä ole ikinä ennen ollut. Tämä voi johtua myös stressistä tai siitä kun on ollut kipeänä, mutta hyvä tietää jos alkaa useammin toistumaan että mistä voi johtua..


    • fjdasö

      Mun lääkäri ehdotti, että mä voisin syödä monta e-pillerilevyä putkeen, ja puolen vuoden välein antaisin välivuodon tulla. Mulla tosin laimeni huomattavasti nuo hormonaaliset migreenit kun lopetin pillerit. Itse asiassa mulla ei ole tainnut olla sen jälkeen kuin pari migreenikohtausta.

      Joillakin tosin pillereiden käyttö tasaa hormoneita, ja helpottaa tilannetta.

    • paoisjdfkg

      Minulla on todella kivuliaat kuukautiset ja paha migreeni. Suosittelen että käyttäisit Miranaxia, resepti tuli migreeniin mutta tuoteseloste kertoi sen tepsivän myös kuukautiskipuihin. 1 lääke/kerran päivässä ja migreeni sekä kivut pysyvät poissa :)

      • Migreenopotilas

        Huom! En ole aloittaja.

        Kiitos sinulle kun mainitsit sen Miranaxin. Tänään sain sen reseptin ja siinä paketissa on 50kpl ja reseptiin jäi vielä 50kpl.

        Ihme kyllä, että olisi ollut kalliimpi jos olisin ostanut 30kpl-paketin ja kelakorvausta ei olisi saanut siihen.

        50kpl maksoi ilman kelakorvausta 13,49€, kelakorvauksen jälkeen 50kpl maksoi vain 7,82€ ;-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe