Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opintojen rahoitus?

Australiaan.....

Olen suunnitellut, että lähden Australiaan yliopistoon. Monash Universityyn opiskelemaan oikeustiedettä. Lukukausi maksut ovat kuitenkin korkeat, ja sen lisäksi pitää maksaa asuminen kampuksella ja paljon muitakin maksuja. Pelkät lukukausi maksut ovat n. 9050 AUD (=6800€). Jos tutkinnon suorittaa 4 vuodessa, niin se tulee maksamaan n. 72400 AUD (=55000€).
Kelalta saisin opintotukea 1108€/kk (=40000€/ 4 vuotta - verot). Minulla on mahdollisuus hakea apurahoja ja stipendejä, mutta nämäkään eivät riitä kustantamaan kaikkea.
Miten saan järjestettyä itselleni rahaa opiskeluun, kun työnteko opiskelun ohella ei tule onnistumaan. Opiskelu on muutenkin vaativaa, ja kun pitää opiskella vieraalla kielellä, niin panostus on oltava 100%.

Voisitteko neuvoa, että miten saan kustannettua opiskelun. Vanhemmat eivät ole innostunee maksamaan, kun on elätettävänä muutenkin 4 lasta. Pankeiltahan en saa lainaa, vai onko olemassa jonkin laista opiskelulainaa?. Mitä voisin hakea, vaikka ei ole säännöllisiä tuloja.

Kiitos todella paljon kaikista neuvoista !!!!!!!



http://www.monash.edu.au/

13

3638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lost123

      "Kelalta saisin opintotukea 1108€/kk (=40000€/ 4 vuotta - verot)"

      tuo taitaa sisältää valtion takaaman opintolainan kelan tuet? itsekkin olen kiinnostunut australiassa opiskelusta, mutta rahaongelmat tulee mullakin vastaan :( tosin mietin että jos menee suomessa ammattikorkeakouluun/yliopistoon ja sieltä lähtee sitten vaikka 1 vuodeksi vaihtoon, olisikohan siitä mitään "hyötyä", kun sillonhan oppilaitos saattaa maksaa osan vaihdosta? :D tai jos lukion jälkeen pitäis välivuoden ja koittais tienata rahaa, että sais ees muutaman vuoden opiskella australiassa..

    • Australiaan.....

      Tuota samaa olen itsekkin miettinyt, mutta tullut siihen tulokseen, että haluan koko tutkinnon Australiassa, kun oikeustieteen opinnot eivät ole samanlaiset, kuin Suomessa. Tuo summa sisältää valtion takaaman lainan. Sen koroista en tiedä, mutta niistä ei tarvitse maksaa kuin 1% ja loput pääomitetaan. Sitten opintotuki on muutenkin jonkin verran verollista.

    • Australiaan....

      Onko kenelläkään mitään ideoita?

    • lifeiswhat

      Jos et voita lotosta tai haki rikasta Amerikan-setää, niin vaihtoehtoja ei juuri ole. Eli joudut hautaamaan haaveesi. Mutta sitä elämä on. Ja aikuiseksi kasvaminen. Elämässä ei aina vain saa sitä mitä haluaa, ja joutuu tyytymään ihan siihen mitä muillakin on eli taviksena olemiseen. Ja Siwan kassalla työskentelemiseen. Tai Suomen oikiksen tarjontaan. Jos pääsee sinnekään.

    • Australiaan....

      Suomen oikis ei tuota ongelmaa, mutta haluan kiertää mailmaa, ja oppia uusia kulttuureja. Elämä on haaveiden hautaamista. Mutta samaan aikaan ''Key to happiness is a dream ... the key to success is to realize his dream''.
      Siksi haluan pitää tavoitteet tarpeeksi korkealla, mutta kuitenkin niin, että voin toteuttaa ne. Elämä on täynnä vastoinkäymisiä, ja olen niistä oppinut miten elämässä päästään eteenpäin. AINA on jokin keino!!!!

      Jos jollain olisi jotain ehdotuksia, niin seuraan tätä ketjua vielä päivittäin.

    • keinostia

      Käy töissä pari vuotta, asu sen aikaa kotona ja sovi, että et maksa mitään kuluistasi koska säästät. Sitten haet mahdolliset tuet ja menet. Mutta muista, että kun olet tavoittanut unelmasi, se lakkaa olemasta sitä.
      Yksi eräs hyvin suositeltava keino on se, että suoritat Suomessa ilmaisen tutkinnon ennätysajassa, sujuu meinaan hyvin kolmessa vuodessa, ja lähdet sitten ulkomaille jatko-opiskelemaan tai toista tutkintoa suorittamaan. Ei elämä lopu siihen kun täyttää 25 vaikka siltä nuorena tuntuukin. Sen jälkeen on vielä 40 vuotta aikaa kaikenlaisiin hurjasteluihin, oikeasti.

    • Australiaan....

      No olen kyllä miettinyt, että jos suorittaisin kandinaatin-tutkinnon Suomessa, ja maisterin tutkintoja vuoden Suomessa ja vuoden Australiassa, kun siinä on mahdoillisuus hyväksi lukea ne yhteen, jolloin saan maisterin tutkinnon Suomessa ja Australiassa. Mikäli keksin keinon rahoittaa opinnot, niin opiskelen kaiken ulkomailla. Mikään ratkaisu ei ole vielä haudattu peruskallioon :D

      Totta, että välillä tuntuu, että elämä menee todella nopeasti. Tajusin viikko sitten, että tämä syksy on mennyt niin nopeasti, että ei tunnu perässä pysyvän.

      • Ei hätiä mitiä

        No itse olen 26-vuotias ja haen vieläkin sitä omaa alaa. Kansainvälistyminen kiinnostaa paljon ja opiskelu ulkomailla. Muualla kuin Ruotsissa ja Suomessa käytönnössä ei voi toteutua, koska varaa ei ole niin paljon.

        Joten älkää ainakaan ikää miettikö. Jos luulee itseään vanhaksi ja ajattelee ajan kuluvan nopeasti niin elämä on sillä ohi. Ja jos tämä lohdutus/vinkki ei riitä niin ajatteleppa asiaa jos valmistut vaikka vasta 40 vuotiaana? Saat työskennellä vielä vain tämän hetken mukaan 23 vuotta. Mutta koska eläkeikä tulee nousemaan työskentelet luultavimmin vain 30 vuotta.


    • Tee näin

      Hae stipendejä, lottoa tai kysele sossulta pientä tukea. Toinen vaihtoehto on mennä naimisiin australialaisen kanssa ja saada siten kansalaisuus. Luulisi sitten voivan opiskella edullisemmin.

      • Oma rahoitus

        Maksut on kovia itse Australialaisillekin. Sossusta ei kyllä todennäköisesti todellakaan saa tukea tuollaisiin ulkomaille muuttoihin ja opiskeluihin. Stipendejä Australiaan ei juurikaan saa. Apurahoja voi hakea pitkältä listalta löytyviltä tahoilta kultakin erikseen, mutta yleensä niitä myönnetään vain jatkotutkintoihin tai tutkimuksellisiin projekteihin. Lotossa voittamista ei kannata jäädä odottelemaan.


    • eijuomarikaan....

      Haaveita vai tavoitteita??
      Mitenkähän Austraalialainen tutkinto kelvannee muualla tai Suomalainen tutkinto ulkomailla??
      oletteko ottaneet selvää??

      • Alea jacta est

        Tätä minäkin usein mietin kun joku sanoo haluavansa suorittaa esim. oikeustieteellisen tai lääketieteellisen tutkinnon ulkomailla. Nehän eivät välttämättä kelpaa sellaisenaan kys. maan rajojen ulkopuolella. Saahan niistä varmasti kyllä jotain hyötyä, vaikka täydentäviä opintoja joutuisi sitten suorittamaankin esim. Suomeen palattuaan. Asia on kuitenkin syytä miettiä enen kuin lähtee, ei ole kiva huomata, että kovalla työllä suoritettu tutkinto ei annakaan mahdollisuutta siirtyä suoraan työelämään. En tiedä miten Australian laita on, onko siellä esim. oikeustieteellisen tutkinnon suorittaneella ulkomaalaisella helppo siirtyä paikallisille työmarkkinoille, vai vaatiiko työluvan saanti opiskeluviisumin jatkoksi kovastikin paperityötä?

        Ne tuntemani henkilöt jotka ovat suorittaneet tutkintonsa ulkomailla, ovat kyllä jo alusta alkaen halunneet jäädäkin sinne ulkomaille töihin ja suunnitelleet koko homman sitä silmällä pitäen.


    • opiskelija

      Kela maksaa opintotuet ulkomailla suoritettuihin opiskeluihin. Lukukausimaksujen kanssa suosittelen että tarkastat miten Australialaiset maksavat ne, koska yleensä niissä maissa missä on lukukausimaksut käytössä ne maksetaan lainalla joka on myös avoin kansainvälisille opiskelijoille.

      Itse opiskelen Englannissa ja maksan lukukausimaksut Englannin valtion takaamalla lainalla (Student Finance England). Lainaa aletaan maksamaan takaisin kun tienaan tietyn summan vuodessa. Elämisen maksan Kelan myöntämällä opintotuella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe