Dientamoeba fragilis

Hei!
Onko kellään kokemuksia dientamoeba fragilis-parasiitista? Millaisia oireita se on teille aiheuttanut ja miten se on saatu hoidettua? Itselläni vatsavaivat ovat vuosia menneet koliitin ja laktoosi-intoleranssin piikkiin, mutta vasta nyt löydettiin tämä loinen antioksidanttiklinikan lääkärin ansiosta. Flagyl-kuurin aikana vatsa tuntui todella hyvältä ensi kertaa moniin vuosiin! Valitettavasti vaan oireita alkoi tulla takaisin heti kuurin päättymisen jälkeen. Siksi tarvitsisin tietoa siitä, millä lääkkeellä olette päässeet eroon näistä suoliston kiusaajista. Olen kyllä ollut tosi vihainen siitä, että tälläista loisasiaa ei ole otettu esille koskaan koululääketieteen puolella, vaikka ilmeisesti erilaiset loiset ovat jo matkailunkin takia aika yleisiä!!
Ilmoita


58 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Perheenjäseneltäni on yritetty D. fragilista häätää vuoden ajan, kolmas lääkeannos otettu juuri (toivotaan että se tepsii, kop kop).
Ilmeisen hankala hoidettava. Oireet eivät ole toistaiseksi vakavia, mutta selviä vatsavaivoja kuitenkin.
Ilmoita
Minulla todettiin tämä ja samoin blastocystis hominis. Ensisijainen lääke olisi flagyl mutta kun imetän niin sain sen sijaan doximedia. Mutta pelkkä lääke ei auta vaan pitää ehdottomasti olla myös ruokavaliohoito samalla. Lääkekuuria en vielä ole aloittanut, Kirisrtän ensin tuota ruokavaliota.
Ilmoita
Kannattaa kokeilla bioresonanssiterapiaa. Hyvä parasiittien häätöön.
http://users.kymp.net/mundoverde/
Ilmoita
Minulla vatsavaivat alkoivat Marokon matkan jälkee vuonna 2011. Terveyskeskus ei löytänyt mitään. Yksityssairaala löysi Plastocystis hominiksen, johon tarjottiin hoidoksi Visibliniä (joka vain lisää massaa, ei poista ongelmaa).
Äskettäin näin lehtiartikkelin ulosteensiirrosta, jolla jutun mukaan voidaan normalisoida suolen toiminta. Terveyskeskus ei innostunut asiasta, mutta sain lähetteen Auroran sairaalaan, jossa lienee paras tieto tämän ongelman hoidosta tässä maassa ja laajemminkin. Läheskään kaikki lääkärit ei tiedä tästä välttämättä mmitään.
Tutkimus, jolla Dientamoeba fragilis-loista etsitään on: F-Ameba-värjäys x 3.
Toimitin labraan kolme eri aikaan otettu ulostenäytettä, koska loinen ei välttämättä löydy joka näytteestä, ja jos ei osata sitä hakea, ei vältämättä löydy.
Kävin juuri lääkärin vastaanotolla Auroran sairaalassa ja sain vaivaan lääkekuurin. Viikon kuuri, jonka jälkeen vaivan pitäisi olla pois.!!
Tuntuu ihmeelliseltä, jos tästä kolmen vuoden piinasta pääsisi viikon kuurilla.
Kolmen viikon päästä kuurista tarkistusta varten näyte labraan, siinä vaiheessa pitäisi olla häipynyt....saa nähdä, toivossa eletään...
0 VASTAUS:
+Lisää kommentti
Jarmo59: Itsellä sama riesa ollut vuosia ja nyt löydettiin.. mikä kuuri sinulle määrättiin??
2 VASTAUSTA:
jarmo ei taija vastata.
Mulla sama D.fragilis
Humatin kapseli 10 pv.kuuri,saa nähä mitä tuleman pitää?
Minulta kuoli DF Flagyl-kuurilla (3viikon) v. 2003 mutta Humatin on tällä hetkellä ehkä varmempi ja sillä kuolee kaikki "pönniäiset" samalla kertaa.
+Lisää kommentti
10 vuotta dientamoeba 8 kuuria palaa aina takaisin.lihas kivut ylävatsa kivut ärtyisyys.kelluva uloste. selän jomotus väsymys.pitäisikö palata luonnon lääketieeseen kun ei osata hoitaa antibiootit romuttaa suoliston tulee vuotava suoli yms ruoka ei imeydy neuroottiset oireet. Tre örter hyvä ei tahdo saada suomesta ruotsissa menestys mulla auttaa.
Ilmoita
Nostanpa tämän!
Löytyykö kokemuksia?
Ilmoita
Tämä syksy ripulia ja pahaa oloa. Helsingissä Husin labra löysi eka kerralla D:n. Terveyskeskus määräsi Flagyliä,jonka tehottomuudesta olin lukenut paljon. Terveystalon lri määräsi Humatinia 7 päivän kuurin.Se teki täysin sairaaksi, joten alensin pv-annosta ja pidensin aikaa vastaavasti. Tukihoitona syön Precosaa, maitohappobakteereja VSL3, kookosrasvaa ja Japanilaisia luumuja. Nyt ripuli pois, mutta olo todella heikko. Kuurin loppumisesta viikko, mutta olo ihan heikko Humatinin vaikutuksesta ehkä. Ei aavistusta, mistä olen taudin saanut.
3 VASTAUSTA:
Humatin ei tehonnut. Syön edelleen VSL3, luumuja, Coptis-uutetta ja kookosöljyä, joita funktionaalinen lääkäri määräsi. Antibioottikuuri vei täysin ruokahalun ja voimat. , siihen en enää haluaisi ryhtyä.

Aamut kamalia, sydän hakkaa ja huimaa. Iltaa kohden helpottaa. En syö sokeria enkä viljoja, aamun kaurapuuroa lukuunottamatta. Onneksi en ole töissä, sillä töihin ei tällä kunnolla pystyisi.

Olisi rohkaisevaa kuulla, onko joku, joka saanut nuo pikkupirulaiset pois ?
Rosamunda kirjoitti:
Humatin ei tehonnut. Syön edelleen VSL3, luumuja, Coptis-uutetta ja kookosöljyä, joita funktionaalinen lääkäri määräsi. Antibioottikuuri vei täysin ruokahalun ja voimat. , siihen en enää haluaisi ryhtyä.

Aamut kamalia, sydän hakkaa ja huimaa. Iltaa kohden helpottaa. En syö sokeria enkä viljoja, aamun kaurapuuroa lukuunottamatta. Onneksi en ole töissä, sillä töihin ei tällä kunnolla pystyisi.

Olisi rohkaisevaa kuulla, onko joku, joka saanut nuo pikkupirulaiset pois ?
Myös Precosaa söin. Tänään tulos negatiivinen !
Hei,

Muistatko kuka lääkäri tuota lääkettä määräsi? Olitko yksityisellä puolella ja pyysitkö sitä itse vai kirjoittiko reseptin itse?
+Lisää kommentti
Mista saa coptis-uutetta? Mullekin maarattiin sita mutta ei loydy luontaistuotekaupasta.
1 VASTAUS:
Nyt vasta huomasin kysymyksen. Ostin coptista Lääkärikeskus Astriksesta. Tosin se ei ollue alkuunkaan ainoa lääke.
+Lisää kommentti
Nimen perusteella vaikuttaa vaaralliselta!
1 VASTAUS:
Coptis on vanha kiinalainen lääke. Ostin Astriksesta uutteena. Sama vaikuttava aine kuin Tolosen Berberiini.
+Lisää kommentti
Perustiedot Dientamoeba fragiliksesta löytyvän pelkistetysti Taru Meren vuonna 2012 pitämästä luentorungosta.
Ilmoita
Hei, mistä tuota Humitania saa Suomessa? En löydä mistään kun koitan netistä etsiä
1 VASTAUS:
Se on erityisluvallinen reseptilääke. Itse juuri tänään hain kuurin apteekista. Eilen vein reseptin apteekkiin, ja he sieltä anoivat luvan tuolle lääkkeelle.
+Lisää kommentti
Humatin on todellakin erikoisluvallinen lääke, joka maksaa noin 400,00, eikä kelakorvausta. Sain reseptin Terveystalon infektiolääkäriltä. Myös Lääkärikeskus Astris on suositeltava taudin hoidossa. Noin 20 % paranee kuulemma yrttihoidoilla. Tänään kuulin, että Ääekosken tapauksista , että yksi ainoa henkilö ei ole parantunut Flagylillä. Eli se ei ehkä olekaan huono vaihtoehto.
Ilmoita
Onko kenenkään lapselta löytynyt dientamoebaa vai onko teillä ollut vain aikuisilla? Lähes puoli vuotta meni että meitä uskottiin asiassa että jokin pahalainen vaivaa, joulun alla löytyi HUSLABin tarkkuuden ansiosta näytteestä dientamoeba jota ei edes osattu epäillä....Flagyl-kuuri auttanut, nyt oltiin saamassa jokin erityislupavalmiste kerta-annoksena. Tästä vain pari päivää, tytön pettymys suuri kun mahakivut jatkuvat mutta kaipa se kuurin vaikutus tulee viipeellä?
1 VASTAUS:
Minulla on ja olen 14 ollut 2,5 kk
+Lisää kommentti
Meillä lapsella 10-v. pari vuotta outoa oireilua, sitten vihdoin löytyi dientamoeba. Vatsakipua, kurkkukipua, voimakas väsymys. Oireet palasivat kuukauden päästä kuurista, nyt uusi kuuri. Lääkärien mielestä ihan vaaraton mikrobi, mutta ei oikein siltä tunnu.

Tapauksia on jo vaikka kuinka paljon, silti kukaan ei tiedä aiheesta mitään.
Ilmoita
Suoliston parasiitteja on paljon enemmän kuin suomalaiset lääkärit suostuvat uskomaan. Jos on jatkuvaa sairastelua ja vatsavaivoja, vaatikaa para-nho testi.
1 VASTAUS:
Suomalaiset NUHALÄÄKÄRIJÄÄRÄT ja heidän nätimmät ihmisryhmäROBOTTINSA eivät osaa eivätkä halua. Kaikki oireet mitä niille kertoo menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Hoitakaa itse itsenne ja ottakaa rahanne sen jälkeen takaisin.. jostain.. jotenkin.
+Lisää kommentti
Itsekkä on tällä hetkellä dientamoeba fragilis krooninen eli se ei lähde ikinä mutta sitä yritetään hoitaa flagyl 200ml nesteellä mut se neste maksaa 200€ minulla oli pikatilaus 40€ lisää hintaan mutta tauti on ollut minulla kohta 2,5kk. Olisi kivaa päästä eroon...
1 VASTAUS:
oletko päässyt eroon onko oireita
+Lisää kommentti
Olisi kiva tietää mistä päin Suomea DF:n saaneet asuvat? Me asutaan Nurmijärvellä ja Hyvinkään sairaalasta kuulin, että täällä paljon tartunnan saaneita... herää kysymys mistä saimme sen.... Meille tullut ilman ulkomaan matkaa
1 VASTAUS:
Pirkanmaalla
+Lisää kommentti
Ilmeisesti tarttuu myös ihmisestä ihmiseen, mutta tätä lääkärit eivät Suomessa suostu uskomaan. Kun oikeita tutkimuksia ei tehdä, tarttuu koko ajan yhä useampiin!!
Ilmoita
Hei,

Halusin kirjoittaa tänne oman kokemukseni Dientamoeba fragiliksesta, sillä tietoa löytyi Googlettamalla niin vähän, kun olisin sitä eniten kaivannut. Tämän ketjun löysin ja sekin tarjosi mulle jotain vertaistukea pahimpina hetkinä. Kirjoitan tänne nyt kaiken ihan niin kuin asiat sairastaessa koin.

Eli, toukokuussa aloin huomaamaan nukkumaan mennessä, että vatsallani maatessa oikea puoli vatsasta oli ikään kuin enemmän koholla navan kohdalta. Aamuisin suihkussa huomasin saman - ero ei ollut merkittävä, mutta juuri sen verran, että se alkoi vaivaamaan. Myös vatsassa tuntui selkeästi aortan syke. Olen hoikka ja minulla syke tuntuu muutenkin vatsassa, mutta nyt se sai oikein vatsani hyppimään. Googletin, mutta mikään ei oikein ”mätsännyt” oireisiin. Olen töissä asiantuntijana, joten laitoin sekalaiset vatsavaivat toukokuussa stressin piikkiin.

Kesäkuun alussa aloin kuitenkin huomata, että vatsa oli selvästi turvoksissa (housut tuntuivat kiristävän) ja syömisen jälkeen iski aivan kamala ”täysinäisyyden” tunne vaikka kuinka vähän söi. Päivien kuluessa vatsa alkoi olla selvösti turvonnut, riippumatta siitä mitä söin tai en tai olinko ulostanut vai en. Tässä vaiheessa muistan myös havainneeni ensimmäistä kertaa, että uloste on ollut monta viikkoa löysää. Ei ripulia, mutta sellaista vaahtomaisen löysää. Kuten sanoin, minulla oli ollut kova stressi, minkä piikkiin olin toukokussa laittanut oireita. Uloste kuitenkin oli niin kummallista, että aloin tosissani huolestua.

Samoihin aikoihin iski kirjo oireita, joiden takia hakeuduin heti yksityiselle lääkärille. Juhannuksena sain syömisen jälkeen tunnin kestäneen sarjaröyhtäilykohtauksen, josta tulikin sitten toistuva oire sairastaessani. Sellaista epäinhimillistä, pakonomaisesti purkautuvaa röyhtäilyä, joka ei katosnut aikaa tai paikkaa. Naurattaisi, jos en yhä muistaisi kuinka pahalta se tuntui siinä epätietoisuudessa. Minulla oli muös täysin tyhjästä tuleivia viiltäviä kipuja vatsassa ja jatkuva, pieni sykkivä kipu navan oikean puolella.

Ilmavaivat olivat jatkuvia ja uloste haisi järkyttävältä. Yksityisellä minut otti vastaan ihana lääkäri, joka tutkiessaan sanoi, että totta tosiaan, vatsa on selvästi turvonnu. Minulla oli pari vuotta sitten ollut veren vuotoa ulostaessa, joten hän sanoi, että tämä kanattaa nyt tutkia niin, että ensin pois suljetaan keliakia sun muut ja parasiitit ja kokeillaan FODMAP-ruokavaliota, minkä jälkeen olisi hyvä tähystää, jos syytä ei löydy.

Tässä kohtaa aloin olla niin loppu, väsymys oli kova, selkäkipuja ilmaantui ja olin kolme viikkoa pukeutunut A-mallisiin tunikoihin, kun mikään muu ei mahtunut päälle. Vatsa näytti ihan siltä kuin olisin raskaana. Olin tässä vaiheessa alkanut jo Googlettaa, minkä myötä ajatukset olivat koko ajan kaikissa vakavissa vaihtoehdoissa. Yöt pohdin, että sieltä löytyy ihan varmaan joku isokokoinen kasvain.

Verikokeetkin (perusverenkuva, maksat sun muut) olivat erinomaiset, minkä olisi pitänyt lohduttaa, mutta olin siinä vaiheessa niin toivoni menettänyt, että eivät ne oikein vakuuttaneet. En pystynyt syömään juuri mitään ja en jaksanut tehdä juuri mitään. Kävellessä muistan, että oikean kylkikaaren alle aina pistää, joten pernan kasvaimetkin ehdin jo itsediagnosoida.

Kunnes lääkäri soitti heinäkuussa, että parasiiteista on löytynyt dientamoeba fragilis. Olin puhelun jälkeen niin ällikällä, sillä olin odottanut, että testit eivät löytäisi mitään. Lääkäri sanoi, että määrää metronidatsolia, mutta jos se ei toimi, niin sitten tehokkaampaa, jolla se varmasti saadaan häädettyä.

Yritin Googlettaa, ja löysinkin täälläkin mainittuja lääkärien esityksiä, joista sain lohtua. Osa englanninkielisistä sivuista kun ei pitänyt tätä alkueläintä kovin ongelmallisena. Itsellä koko kesä oli mennyt täysin pilalle: paino tippui 5 kiloa ja olo oli jaksamaton, vaikka normaalisti olen urheileva ja hyväkuntoinen ihminen.

Aloitin antibiootit. En oikein itse ymmärtänyt niiden vaikutusta ja tehoa, sillä oireenihan pahentuivat ja pelästyin sitä aika lailla. Makasin sängyssä päivät ja voin pahoin. Vatsa ihan solmussa, turvonnut, pingottunut ja kivikova. Kaikki ruoka teki pahaa vielä enemmän kuin ennen ja kivut jatkuivat.

Kymmenen päivän kuuri oli todella kova rasitus keholle ja pelkäsin, että se ei tehonnut, sillä oireet jatkuivat. Otin seurantanäytteen julkisella ja kas kummaa, viikon odotettuani vastausta, OmaKannasta luin, että minulle oli annettu väärä testituubi. Piti testata F-ParaNhO, ja heiltä sain F-ParaO:n. Olin niin loppu sairastelusta, että itkin lukiessani tekstin ja seuraavana päivänä tein testin yksityisellä. Asioista vain kannattaa maksaa, jotta saa parasta hoitoa.

Noin pari viikkoa antibioottien päättymisestä oireet alkoivat pikkuhiljaa hiipua, kivut lakkasivat oikeastaan jo heti. En uskaltanut toivoa, että olisin terve, mutta lääkäri soitti yli viikko sitten, että tulos on negatiivinen! Epäuskoinen, mutta onnellinen olo. Vatsa parantui päivä päivältä ja jaksaminen myös.
1 VASTAUS:
KRISTA LAHTINEN MAKAA VUODEPOTILAANA ENTINEN SM SUUNNISTAJA DIENTAMOEBA KÄYNNISTI POTS OIREISTON JOHON EI HOITOA VIELÄ SUOMESSA OIREET PULSSIN VAIHTELU VÄSYMYS.KAUHEAT KIVUT.VERENPAINE PILVISSÄ MYÖS PALJON SAIRASTUNEITA JOILLA VAIKEITA OIREITA KROONISENA TAUTI PITÄÄ YLLÄ IMMUNOLOGISTA AKTIIVISUUTTA AIHEUTTAEN ERINÄISIÄ OIREITA VÄLITTÄJÄ AINEIDEN KÄYNISTÄMÄNÄ AIHEUTTAA C HERMOPÄÄTTEISSÄ KIPUAISTIMUKSIA VÄLITTÄJÄ-AINEIDEN KÄYNNISTÄMÄNÄ SYÖTTÖSOLUJEN PROVOSOIMANA JOKA YHDISTETTY KROONISIIN KIPUIHIN ALFA-TRYPSEMIA.EDS.MS-TAUTI CFS ,REFLUKSI ÄRTYNYT SUOLI RUOANSULATUS VÄSYMYS KÄYNNISTÄJÄNÄ TUTKIMUS TEHTY.MYÖS KUKKA MAARIA MUSTASAAREN OIREET KESTIVÄT 8 VUOTTA OIREET KOVAT NÄISTÄ MYÖS UUTISISSA OLI
+Lisää kommentti
Jatkan tähän edellistä tekstiäni vielä, mutta haluan todeta, että onneksi menin yksityiselle! Sain nimittäin hieman esimakua julkisen puolen asenteesta sairauteni aikana ennen kuin parasiittinäyte valmistui. Kävin lääkärissä ja päivystyksessä kovien vatsakipujen takia, jossa kyllä otettiin verikokeita, mutta ”ärtyneen suolen oireyhtymä” mainittiin todella usein. Yritin selittää, että tämä on alkanut kuin salama kirkkaalta taivaalta ja että ei sillä ole väliä mitä syön, kun oireet ovat heti aamusta alkaen samat. Tietysti olin tällöin myös siirtynyt jo FODMAP-ruokavalioon ollakseni varma.

Ajattelen kauhulla tilannetta, jos en olisi kääntynyt gastroenterologin puoleen heti alussa, joka tutki ja kuunteli kunnolla. Julkisella puolella katsottiin veriarvoja, jotka olivat hyvät ja puhuttiin toiminnallisesta oneglmasta.

Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin. Selkeästi vatsani parhaillaan paranee ja yritän tukea hyvän bakteerikannan muodostumisessa syömällä terveellisesti ja käytämällä maitohappobakteereita. Omat vaatteetkin mahtuvat päälle taas, joskin ovat vielä hieman isoja, sillä painoa putosi niin paljon (62:sta 57:ään kiloon).

Toivon kaikille, jotka tulevat tänne keskusteluun etsimään apua tai vertaistukea, pikaista paranemista! Itsellä meni neljä kuukautta sairastaessa, joskin heinäkuu oli epäilemättä pahin. Ja halusin myös sanoa, että tämän parasiitin aiheuttamista vaivoista ja oireista tulisi käydä laajempaa keskustelua sekä lisäkoulutusta lääkäreille, joista kaikki eivät selvästi tiedosta sen aiheuttamien oireiden vakavuutta ja kirjoa. Onneksi (pahoittelut sairastuneille) Äänekosken saastuneen veden uutisointien kautta sain tietää, että muutkin ihmiset ovat kokeneet vastaavaa ja että medianäkyvyys antoi näkyvyyttä myös tälle alkueläimelle ja sen hoidolle.
Ilmoita
Meillä sairastelua lapsella 2,5 vuotta ennen kuin syy löytyi. Aivan hirveää, lapsi oli kalpea, voi pahoin, vatsaa kivisti jatkuvasti. Lääkäreistä ei apua, otettiin vain para-o testi joka negatiivinen. ”Teini-iässä vatsaan voi sattua” ja muuta soopaa joutui kuuntelemaan. Kaikille lääkäreille lisäkoulutusta parasiiteista!!! Suomi on kansainvälinen maa ja taudit liikkuvat.
4 VASTAUSTA:
Voi apua! Onpa kauhea kuulla. Minä sairastin vain neljä kuukautta ja pidin sitä pahana. En voi edes kuvitella, miltä lapsestasi on tuntunut. Onneksi löytyi lopulta. Voiko hän jo paremmin?

Onko teillä muut perheessä testattu? Osahan voi kantaa oireettomana ja silloin se usein palaa myös jo parantuneelle.
Nyt voi paremmin. Löytyi myös meiltä muilta. Muille oireet tulivat myöhemmin ja olivat aluksi lievempiä. Lääkärien mielestä muuta perhettä ei tarvinnut tutkia. Jouduin senkin eri lääkärin kautta pyytämään.

Kaikki mahdolliset sairaudet tuli mietittyä. Lapsella myös veriarvot, erityisesti eosinofiilit, kohosivat huimasti. Allergiaa sanottiin, vaikkei ole millekään allerginen. Lopulta kyllä vatsaoireiden vuoksi ei voinut syödä oikein mitään, maito turvotti, lopulta myös viljat.
Hyvä kuulla, että saitte kaikki lopulta tsekattua ja hoidettua. Kuulostaa kauhealta, että olette joutuneet taistelemaan tuosta hoidetuksi tulemisesta - ja vielä noin pitkän aikaa. Lapsen sairastaminen on pahinta, kun ei voi auttaa mitenkään ja jos lääkäreidenkin reaktiot ovat olleet tuota luokkaa, niin voin vain kuvitella kuinka turhautuneita olette olleet. Mietin myös omalla kohdalla, että jos olisinkin vain tyytynyt siihen ensimmäiseen ”ärtyneen suolen oireyhtymä” -diagnoosiin, enkä olisi oireiden jatkuessa uskonut sitä omaa sisäistä ääntä, joka sanoi, että tässä on nyt kyse jostain ihan muusta enkä olisi mennyt yksityiselle gastroenterologille, niin hui kauhistus!
Kaikkea hyvää teille sekä tietysti parasiititonta ja parempaa syksyä!
Kiitos samoin sinulle! Olin itsekin tyytymässä omalla kohdallani tuohon ärtyneeseen suoleen kunnes myös luin ulkomaisista tutkimuksista että df muistuttaa niitä oireita.
+Lisää kommentti
Meillä 4v lapsella löytyi MDD Terveyspalveluiden GI Effects -suolisto/ulostetestissä Dientameba fragilis, tulos "moderate". Mulla (äidillä) negatiivinen. Mutta voiko olla joskus niin, ettei aina vain näy joka kerta?

Onko kellään kokemuksia luonnollisista häätökonsteista? Onko niistä mihinkään?

Hirvittää nuo rankat lääkkeet lapselle. Vaikka pakkohan niihin on turvautua, jos muu ei auta. Oon vaan ollut niin onnellinen, kun on onnistuttu pärjään ilman antibioottejakin tähän asti. Hänellä on ruoka-aineyliherkkyyksiä niin paljon, että pelottaa mitä muuta nuo lääkkeet tekee suolistolle/terveydelle. Vaikka pakkohan tuo on saada häädettyä... Mutta lähteekö samalla kaikki hyväkin suolistosta?

Tai voiko tämä olla juuri noiden yliherkkyyksien syy?

Ja mistähän tuo on voinut tulla? Sitä varmaan voi vain arvailla. Hyvästä hygieniasta on koitettu aina pitää huoli, mutta no, lapset. Useinhan ne sormet menee silti suuhun kaupungillakin, vaikka koittaa estellä. Voiko tulla esim. päiväkodista tai avoimesta päiväkodista? Jostain reissusta? Ollaan aika paljon matkailtu Keski-Euroopassa/Saksassa, Sveitsissä ja Pohjois-Italiassa. Tai voiko olla tullut Nokialta? Pappa asuu Nokialla siellä, missä oli pahana vesikriisi v. 2007. Siellä vesi maistuu edelleenkin kloorille omasta mielestäni. Pullovettä kyllä edelleenkin juotu yleensä siellä.
2 VASTAUSTA:
Noita Kajsan kuvaamia oireita on muuten osin itsellänikin, että pitäisiköhän sitä testauttaa itsensä jossain uudelleen... Hm.
Kaikki lääketieteelliset julkaisut, joita sairastaessa luin aamusta iltaan, kuvaili päiväkoteja, sairaaloita ja vankiloita yleisiksi leviämisalustoiksi. Pitäisikö teidän ilmoittaa päiväkotiin, niin sieltähän voisi muidenkin lasten mahdolliset oireilut tulla huomatuksi.

Itsellä ainakin huomasin, että vaikka vatsa oli kipeä ja turvonnut ja vihlova koko ajan, niin kyllä tietyt ruoat pahensivat oloa vielä enemmän. Kai se liittyy siihen, että se parasiitti rakastaa tärkkelystä(?). Eli mm. riisi oli itsellä ihan kauhea mahan pingottaja.

Ja minullehan tuli myös sairastamisen aikana ihan hirveä kutina jalkoihin - ja mikä kummallisinta - lantion alueelle. Sellaista sietämätöntä kutinaa, joka ei raapimalla lähde.
+Lisää kommentti
Me olimme myös Pohjois-Italiassa. Yritä saada kaikille perheenjäsenille se ParaNho koe. On ainakin huslab ja fimlabilla. Yritä saada lähete omalääkäriltä. Se tarttuu takaisin jos jää jollekin perheenjäsenelle.
Ilmoita
Hei
Sain just lapseni labrat, Dientamieba fragilis positiivinen! Meillä epämääräisiä oireita, kurkkukipua, selkäsärkyä, hieman painonlaskua ja vetämättömyyttä.
Mitenköhän nuo lääkkeet lapsilla, oli juuri kk sitten pari muuta anrbiottikuuria mycoplasmaan ja angiinaan...ihan hirvittää
Matkailtu ollaan viimeeksi talvella Italian Alpeilla ja kesällä kotimaassa , Ahvenanmaalla ja Tukholmassa, ei siis missään eksoottisessa paikassa.
Meillä myös kissa, mahtaako hän olla ollut kantaja/taudinaiheuttaja...

Onko ketään kohtalotovereita, lääkitys ja kuinka pitkä, sivuoireet jne...
1 VASTAUS:
Kyllä mun tarvii sanoa, että se antibioottikuuri oli todella raju kokemus, mutta en miettisi hetkeäkään sen ottamista - sen verran kamala ja pitkittynyt sairastaminen mulla takana. 10 päivän kuuri ja sen aikana olo huononi kyllä tosi paljon ja tuli sivuoireita: pyörrytti, teki pahaa, nokkosihottimareaktioita ja olin ihan veto pois. Mutta pari viikkoa kuurin loppumisen jälkeen olo alkoi kohentua päivä päivältä. Ja se jos mikä tuntui niin ihanalta.

Itsellänikin on kissa ja aloin sairauden aikana olla jo niin loppu henkisesti, että suhtauduin kaikkeen ja kaikkiin potentiaalisena parasiitin kantajana. :D Sairastamisen aikana ehdin guuglata kaikki enkunkieliset lääketieteelliset tutkimuspaperit, joiden mukaan se ei leviäisi lemmikiltä ihmiselle. Ja alusta asti mulla on ollut vahva aavistus siitä, mistä ruoasta sain tuon Dientamoeban, mikä menee yksiin myös ajallisesti sairastumisen kanssa.
+Lisää kommentti
Meillä samoja matkakohteita, Italian ja Sveitsin Alpit sekä Ahvenanmaa. Samanlaisia oireitakin, vatsakivun lisäksi angiinaa ja hengitystieoireita. Kaikki harrastukset ja liikunta jäivät.

Vasta toinen antibiootti Humatin auttoi. Ilmeisesti koska df oli elimistössä niin kauan.

En usko, että on kissalla. Olikohan df löydetty ihmisen lisäksi vain apinalta ja sialta.
Ilmoita
Meidänkin lapsella df. :( Kaksi kuuria takana ja kolmas edessä. Kauhistuttaa että mitä sitten, jos ei tälläkään lähde. Me ei olla reissattu Tallinnaa ja Ruotsia pidemmällä viime vuosina, joten jotain muuta kautta tämä on tullut.
Ilmoita
Minulla alkoi oireet n. 2 kk Tansaniasta palattuani, heräsin öisin pahoinvointikohtauksiin ja oksentelin/ripuloin yön. Näitä kohtauksia tuli omituisesti vain öisin ja parin viikon välein. Ameb-Vr -näytteellä löytyi Dientamoeba fragilis, johon sain 2400mg Flagylia 10 päivän ajan. Uusintanäytteet otettiin 3kk antibioottikuuriin jälkeen, ja TÄNÄÄN sain tuloksen että negatiivista näytti! Antibioottikuuri oli aika kamala, mutta pääasia että parasiitti on nyt poissa :)
Ilmoita
Lääkäri soitti perjantai iltana että 2v lapseni kakkanäytteestä lötytynyt Dientamoeba fragilis. Lapsella on vaikeat vatsaoireet ja päiväkodissa on ollut vatsatautiepidemioita. Meille annettiin lääkevaitoehdoksi kerta-annoslääke joka otetaan lääkärikeskuksessa tai tuo pitkä antibioottikuuri. Me ei olla oltu muualla ulkomaanmatkalla lapsen elinaikana kuin Visbyssä Ruotsissa mutta rissusta on jo yli puoli vuotta. Tartunta on todennäköisesti tullut nyt talvella kotimaasta, asutaan pääkaupunkiseudulla. Käydään vauvauinnissa (tosin sairastelun vuoksi on ollut 6 viikon tauko) ja lapsi on päiväkodissa. Mennään mieheni kanssa vielä testeihin.
Ilmoita
Meidän perheessä tytöllä ja minulla todettiin D.F. (mies ei ole antanut näytettä). Itse oireilin pari vuotta: ummetusta (jota ei koskaan ennen), möyrintää ja kipua navan oikealla puolella ja alempana, närästystä, röyhtäilyä, vatsan turvotusta, tihentynyttä virtsaamistarvetta, lihas- ja nivelkipuja, lihasnykinöitä/elohiiriä, väsymystä. Ferritiiniarvo oli tosi matala. Diagnosoitiin IBS, ahdistuneisuushäiriö, varmaan luulosairauskin. :D Löydettiin sitten useiden negatiivisten ulostenäytteiden jälkeen 2.lla tai 3.lla ParaNho-testillä (ollaan matkusteltu paljon mm. Aasiassa ja Väli-Amerikassa). Söin Metronidazol ja Humatin-kuurit, joista ei mitään apua oireisiin. Kontrollitesti nyt kuitenkin negatiivinen. Tyttäreni sai sairaalassa kerta-annoksen muistaakseni secnidatsolia, hänelläkin kontrollitesti negatiivinen mutta vatsakivut jatkuu. Muuten vointi hyvä. Jännä nähdä kauan tätä jatkuu. :( Kiva ois kuulla jos joillain vielä vinkkejä/kokemusta tästä.
Ilmoita
Meidän 4 v tyttö alkoi kärsiä oudoista vatsaoireista yli vuosi sitten. Ulosteet olivat välillä löysiä ja limaisia, välillä oli ummetusta. Viljat, erityisesti vehnä pahensi oireita. Vehnätön ruokavalio paransi tilannetta, mutta tyttö oli väsynyt ja välillä voimaton. Myös silmänaluset olivat tummat. Kuukausi sitten yksityisen puolen gastroenterologi määräsi testin ja sieltähän se D. fragilis löytyi. Secnol kerta-annoksen jälkeen ulosteen koostumus muuttui heti paremmaksi, tytön ruokahalu palasi, silmänaluset normalisoituivat ja jaksaminen parani. Toipuminen silti selvästi vielä kesken. Oireet kaikkiaan on olleet todella ihmeellisiä. Toivottavasti parasiitti on nyt häädetty.
Ilmoita
Meillä lapsi ja minä diagnosoitu perheestä Dientamoeban kantajaksi. DF löytyi vahingossa häneltä ensin, kun tutkittiin syytä sille, miksi on anorektisen laiha ja kasvua ei tapahdu odotetulla tavalla. Kärsinyt vuosikausia vatsaoireista, eivätkä esimerkiksi maitotuotteet ole koskaan pysyneet sisällä. Minulta myös t(h)utkittu vuosikausia epämääräisiä vatsaoireita (närästys, ripuli, turvotus - on päiviä jolloin ei "mitään voi syödä"). Teini hoidettu Flagylillä ja minut Metrodatsinolilla. Omat oireeni ovat palanneet, lapsi voi paremmin. Itseltäni otettiin tänään kontrolli, mutta lapselta ei kuulemma, jos oireita ei ole ?!?. Aion vaatia kyllä kontrollin häneltäkin...Harmittavan vähän tästä on löydettävissä kootusti tietoa, ja vaivoja ja oireita vähätellään kyllä lääkäreiden toimesta....
1 VASTAUS:
Hei onko sinulla minkälaista oireilua ollut kun todettu tuo df onko ollut esimerkiksi pientä lämpöä tai kuumetta kun mainitsit tuon ripuli niin onko se ollut ihan vetistä. ?
+Lisää kommentti
Hei itselläkin löytyi tuo dientamoeba fagilis alkoi kuumeena ja tuli 2 viikon vesi ripuli yhtäkkiä, muina oireina on ollu kovat Maha kivut mihin herään joka yö joka helpottaa vähän kun suoli toimii. On kyllä hirveät oireet tehnyt jos kyseisen parasiitti nämä oireet tekee. Onko kuinka moni Päässyt eroon ja oireet helpottunut.
Ilmoita
alidiagnosoitu aiheuttaa monille invalidisoivia vaivoja väsymys,lihas nivel,säryt.vatsaongelmat imeytymishäiriöt vielä pitkittyessään liitetty alfatrypsemiaan ,syöttösolujen aktivaation kautta immunologia ja aktiivisuus.tartunta vaara läheisille kouluissa päiväkodeissa muissa ryhmissä.tartunta tie moninainen vesi .ulosteet tutkimukset kesken vielä .
Ilmoita
INFEKTIOTAUTI TUTKIMUS TARU MERI HELSINGINYLIOPISTO.aiheuttaa väsymystä.laihtumista tai lihomista riippuu onko löysällä vai ummella.kipuilu nivelet lihassäryt.kuume lievä voi olla monen vaivan takana ,s-ige kohoneisuus urtigariat .mastosytoosi läheisyys voi olla syöttösolujen aiheuttama oireisto moninainen välittäjä aineet pitkittyessään hankala poistettava ei näy tavallisessa parasiitti näytteessä vaati formaliini näytteen useita kertoja viikkojen välein voi tarttua perheissä laitoksissa tartunta tie moninainen uuttatietoa tulossa lähiaikoina.
Ilmoita
Mikä tuo tavallinen formaliini on f-para O pitäisikö ottaa joku muu sitten. Entä tuo s-Ige itsellä on iga puutostila. Miten pitäisi koko parasiitti hoitaa pois, itse Söin siihen trikozol antibiootti kuurin.
Ilmoita
infektiotauti lääkäri. aiheuttaa vaikeita oireita kroonistuessa liitetty mastosytoosiin,eds.ms.cfs käynistäjänä ja moniin muihin lisää syötösolujen aktivaatiota s-igen kautta aiheuttaa hermokipua c-säikeiden välityksellä myös urtigariat väsymys. keuhkooireet.astma supistaa keukoputukia. päänsärky migreeni myös lääketieteessä.-
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Dientamoeba fragilis

Hei!
Onko kellään kokemuksia dientamoeba fragilis-parasiitista? Millaisia oireita se on teille aiheuttanut ja miten se on saatu hoidettua? Itselläni vatsavaivat ovat vuosia menneet koliitin ja laktoosi-intoleranssin piikkiin, mutta vasta nyt löydettiin tämä loinen antioksidanttiklinikan lääkärin ansiosta. Flagyl-kuurin aikana vatsa tuntui todella hyvältä ensi kertaa moniin vuosiin! Valitettavasti vaan oireita alkoi tulla takaisin heti kuurin päättymisen jälkeen. Siksi tarvitsisin tietoa siitä, millä lääkkeellä olette päässeet eroon näistä suoliston kiusaajista. Olen kyllä ollut tosi vihainen siitä, että tälläista loisasiaa ei ole otettu esille koskaan koululääketieteen puolella, vaikka ilmeisesti erilaiset loiset ovat jo matkailunkin takia aika yleisiä!!

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta