Kokemuksia kuntoutustarveselvityksestä?

Menossa Oulun Vervee

Sain Kelalta päätöksen, että kuntoutustarveselvitykseen pääsen. Onko teillä kokemuksia siitä, mitä siellä käytännössä tapahtuu? Mitä teille seurasi sen jälkeen? Voiko selvityksessä käydä kotoa käsin vai pitääkö kuntoutuslaitoksessa yöpyäkin?

Olen itse masennuksen takia nyt 4. kertaa pitkällä sairauslomalla ja nykyisin työtön.
Selvitys tehdään Oulun Vervessä.

Kauanko kutsua joutuu odottamaan Kelan päätöksen jälkeen?

28

5260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntoutussinänsä

      Olin joskus tuollaisessa, siitä on kyllä aikaa melkein 20 vuotta, oli sellainen että missä pitää tehdä jotain, ja sitten joissain firmoissa työharjoittelussa.

      Kyllästyin systeemiin kun pitää tehdä työtä ilman palkkaa ja kerran hyppäsin bussiin ja menin tyttökaverin luokse 100km päähän asumaan.

      Ihmettelivät että minne olen hävinnyt :)

    • kuntoutettu

      Kuntoutustarveselvitys kestää 1-3vrk, Näin lukee www.petrea.fi sivulla.

    • käynyt, ei mene enää
      • Puljusta, päivää

        Mikkelin Vervessä samanlaista vatkaamista. Huijari-pulju.


    • Upi68

      Mä menisin ennemin yksityiselle uravalmentajalle, jos tulis tilanne uudestaan eteen, siitä on enemmän apua, tai ainakin mulle oli.

    • Menossa Olun Verveen

      Verveen nyt kuitenkin olen menossa. Pääseekö tuollaiselle uravalmentajalle, jos on työtön eli Kelan palveluiden varassa? Olen viimeksi ollut työsuhteessa yli 2 vuotta sitten, joten ymmrtääkseni Keva tms. ei enää ole velvollinen minulle mitään tarjoamaan?

      Alun perin jäin sairauslomalle 2005 masennuksen takia, olin vuoden ja siihen jatkoksi puolitoista vuotta kuntoutustuella. Tuona aikana ei mitään muuta kuntoutusta esim. ammatillista sellaista tarjottu paitsi kuntoustu psykoterapiaa. Kuntoutustuen jälkeen jäin suoraan opintovapaalle, koska koin etten pysty entiseen työhöni palaamaan. Itse kustansin (opintorahat sekä opintovelka) opintoni ja niiden aikana irtisanouduin vanhasta työpaikastani. Nyt valmistumiseni jälkeen olen ollut vuoden työttömänä ja uusi masennus sairausloma on menossa. Minusta tuntuu siltä, että minun olisi jo kauan sitten pitänyt päästä ammatilliseen kuntoutukseen, mutta kukaan ei sitä mulle kertonut enkä itse siitä mitään tiennyt. En tiedä, miten enää kuntoudun mihinkään - usko on mennyt omaan osaamiseen, kouluttautumiseen, työelämässä pärjäämiseen jne.

    • HPS69

      Jos Keva ei maksa voisko työkkäri maksaa sut yksityiselle valmentajalle? Kannattaa kuitenkin vielä kysyä sieltä Kevasta, se olis sulle parempi. Tuo on just ongelma, sinulle kuuluvista palveluista ei kerrota, pitäisi osata yksin vaatia, mutta kun ei tiedä mitä vaatisi ja masentunut ei jaksakaan vaatia. Kokeile vielä sitä Kevaa, tommonen valmentaja olis hyvä juttu sulle, mulla oli vähän samanlainen tilanne tosin mut irtisanottiin mielenterveysasioiden vuoksi, ilman valmentajan apua olisin varmaan sairaalahoidossa. Nyt työssä, tosin en tee kokoaikaista näin alkuun.

    • Alkuper. kysyjä

      Kävin siellä kuntoutustarvearviossa, ja jatkoksi päätettiin hyvässä yhteisymmärryksessä työkokeilusta. Haluan päästä takaisin työelämään pehmeämmän kautta, pitkään kun olen ollut poissa sieltä.

      Nyt sitten odottelen, että pääsen uudelleen Verven työkokeilun suunnittelujaksolle ja sen jälkeen sitten itse kokeiluun. Olen ihan tyytyväinen nyt tähän - ainoastaan mietitytttää sopivan työkokeilupaikan löytyminen.

      • verve kusettaa

        ap, päivitäpä tietoja. vieläkö verve vatkaa 6kk kirjoitusen jälkeen?


    • Alkuper. kysyjä

      Edelliselle tiedoksi, että työkokeilun suunnittelujaksolla olin helmi-maaliskuun vaihteessa. Tällä hetkellä työkokeilupaikan etsiminen jatkuu... Vervestä en ole paikan etsimiseen mitään todellista apua saanut. Odotin, että heillä olisi ollut käytössä oikea työelämän asiantuntija, jolla on paljon suhteita oikeisiin työpaikkoihin ja yrityksiin. Näin ei valitettavasti ole asia.

      Ei toimi alkuunkaan tämä työkokeilusysteemi ainakaan Verven kautta. Kuntoutujan pitäisi itse koko ajan ideoida uusia mahdollisia työkokeilupaikkoja, markkinoida itseään hiki hatussa jne. Kuitenkin jokaisella, joka työkokeiluun tulee, on omat ongelmansa työelämään paluussa. Apua ei siihen keskeisimpään asiaan eli työkokeilupaikan löytymiseen ainakaan Verven kautta saa. Valitettavasti :( Tulee aika ankea olo, kun niihin paikkoihin, joista itse keksii kysyä, ei edes ns. ilmaisena työntekijänä kelpaa. Sitten sitä ihmettelee, että mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

    • Aasa

      Mulla oli Vervellä ihan sama juttu, sitten kun siirrettiin noposelle, niin siellä muuttui työtapa täysin, olin mukana työkokeilupaikan ideoinnissa ja päätöksissä mihin haetaan, mutta niin että vetovastuu oli sillä valmentajalla. Valmentaja järjesti myös kaikki paperityöt eläkeyhtiöön ja hoiti käytännön neuvottelut työkokeilupaikan kanssa. Verven työntekijällä ei ollut mitään suhteita työpaikkoihin, kun noposen valmentaja taasen selkeästi tunsi työnantajia ja mietti myös mistä työkokeilusta olisi jatkossa minulle oikea työpaikka. Työkokeilu johti sitten minulla vakituiseen työhön, jossa olen ollut kohta vuoden. Tuttava oli petrealla ja vaihtoi sieltä noposelle kun oli odotellut tarpeeksi, eli melkein vuoden.

    • "#¤&&/

      Onnea sinulle Aasa ja kiitos, että kerroit tarinasi meille :)

    • jartsa5

      Kuntotuotustarveselvitykseen menossa loppuviikoksi Tampereella > KK-Kunto Oy:lle ja aika skeptinen etukäteen! Kaksi kertaa hylätty 2000-luvulla työkyvyttömyyseläke ja töissä en vuosiin nekin viimeksi työllisyystöitä. Enkä tervettä päivää nähnyt, silti työtön työnhakija?!
      Hyvinvointivaltiomme Suomi ?!?

      • samassatilanteessanyt

        Mikä on tilanteesi tänään Jartsa5?


    • Vervekokemus

      LÄhiajan kokemus Vervesta. Aivan turhaa toimintaa ja minun sanaani ei kuunneltu kertaakaan vaan tehtiin lausuntoja jotka ei pitäneet paikaansa ja kukaan ei auttanut työnhaussa eikä missään vaikka niin hienosti alussa kaikkea luvattiin. Rahaa ne halus eikä auttaa

      • tuottolaukkaa

        Se on niin tätä päivää.
        Puhutaan moniammatillisesta ja yksilöllisestä ja vaikka mistä.
        Alkukartotetaan, alkuhaastatellaan, alkusuunnitellaan, alkumietitään, alkukokoustetaan ja sitten kartotetaan, haastatellaan, suunnitellaan, mietitään ja taas istutaan kokouksessa.
        Hohhoijaa.
        Rahaa siinä vaan siirretään taskusta toiseen.


      • laukkatuottaa

        Voiko tän enää paremmi sanoa. Just tällästä se on.


    • KK-kuntokokemus

      Ihan sama kokemus KK-kunnosta muutaman vuoden takaa, oli aivan turha käynti mitään konkreettista ei sieltä saanu, jotain lappuja mukaan miten ois voinu tehdä ansioluettelon, nekin oli vaan netistä suoraan printattu.

    • w0lpwo

      Parantaako työkokeilu masennuksen? Tai yleensäkään pitkän sairastelun jälkeen meneminen johonkin, jossa pitää pingottaa kuin ennenkin?

    • dcvsa

      Huonosti parantaa..

      • Soile1978

        Ei hyvää sanottavaa!


    • Anonyymi

      onko kuopion vervestä kokemuksia?

      • Anonyymi

        Kuopion vervestä kokemuksia kuulisin mielelläni minäkin.


    • Anonyymi

      Kuopion verve, kokemuksia: En tykännyt yhtään. Minua kohdeltiin alentavasti ja mitään aitoa apua tai ihmisn kohtaamista en saanut, mitä olisi tuollaisessa paikassa odottanut kyllä saavansa. Kävin siellä tai olin kirjoilla melkein vuoden verran, oli muka oma valmentaja, joka vaihtui välissä ties kuin ka monta kertaa, mutta ei se minua kyllä valmentanut mihinkään. Minä olin Varman maksamana, ei onneksi itse tarvinnnut maksaa mitään, se vielä olis puuttunutkin tuommoisesta "palvelusta"

    • Anonyymi

      Juuri näin, allekirjoitan tuon saman. Itse aloitin loppuvuodesta 2020 teak jakson, tällä viikolla menin tapaamaan omaa ohjaajaa, vastassa oli taas uusi henkilö, jo kolmas "omaohjaaja" ,viestit ja tieto ei kulje kuntoutujille eikä työntekijöiden välillä, saas nähdä montako kertaa kerkeää vielä vaihtua? heiluriovi käy tiuhaan tahtiin...

      • Anonyymi

        Itse aloitin 31.5.2021 Espoon Vervessä. Marraskuussa samana vuotena mulla olikin jo sitten numerot 4 ja 5 yhdessä yrittämässä hoitaa asioita...

        Kelassa näkyy tänään 12.1.2022 viimeisin osallistumisraportti annettu 15.11.2021 ja jatkuvasti saan kysellä perään ja mitään ei tunnu tapahtuvan.

        Olen antanut jo lokakuussa palautetta Verveen ja Kelaan, joten voin kertoa ettei masennus ainakaan ole parantunut Teakin ja Verven kanssa... VMP!
        #verve


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse aloitin 31.5.2021 Espoon Vervessä. Marraskuussa samana vuotena mulla olikin jo sitten numerot 4 ja 5 yhdessä yrittämässä hoitaa asioita...

        Kelassa näkyy tänään 12.1.2022 viimeisin osallistumisraportti annettu 15.11.2021 ja jatkuvasti saan kysellä perään ja mitään ei tunnu tapahtuvan.

        Olen antanut jo lokakuussa palautetta Verveen ja Kelaan, joten voin kertoa ettei masennus ainakaan ole parantunut Teakin ja Verven kanssa... VMP!
        #verve

        Olipa kiva kuulla hyvää palautetta! Parane pian, V.


    • Anonyymi

      Mulla on kokemusta vervestä jossa ohjaajat vaihtuu vähän väliä ja siinä välissä on pyörinyt joku tuuraajakin.
      Ei lueta niitä kaikkea tietoa mitä asiakkaasta on ja aina kun uusi vaihtuu niin on entistä virka intoisempi ja sinne kirpputorille vaan työkokeiluun vaikka koko kirppari ajatustaan ei kiinnosta pätkääkään.
      Ja jos löydät kiintoisan paikan itse ja hoidat että saisit sen toimimaan ja jaksaisit pikku hiljaa aloitta muutamalla tunnilla ja pari pv vkk niin ei se käy,kyllä se pitää nyt monta tuntia olla heti.
      Vaikka yrität selittää että kun on masentunut et jaksa tai kykene tekemään nopeita ratkaisuja saati sitten monen tunnin työkokeiluun niin ei kyllä pitää pystyä ja näin korona aikaan maski päässä kun ei pysty oleman montaa tuntia niin kyllä sinun nyt vaan täytyy kun varma kuulema vaatii heti monta pv ja monta tuntia.
      Itse olen kyllä ottanut selvää ja näin ei ole,jokaisen oman kunnon kannalta mennään,,
      Voisko ite tän verven sanoa irti.Palutetta kyllä tulee menemään varmaan se on varma:)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4183
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3784
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2618
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1605
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe