Aihe

Kokemuksia kuntoutustarveselvityksestä?

Menossa Oulun Vervee

Sain Kelalta päätöksen, että kuntoutustarveselvitykseen pääsen. Onko teillä kokemuksia siitä, mitä siellä käytännössä tapahtuu? Mitä teille seurasi sen jälkeen? Voiko selvityksessä käydä kotoa käsin vai pitääkö kuntoutuslaitoksessa yöpyäkin?

Olen itse masennuksen takia nyt 4. kertaa pitkällä sairauslomalla ja nykyisin työtön.
Selvitys tehdään Oulun Vervessä.

Kauanko kutsua joutuu odottamaan Kelan päätöksen jälkeen?

23

1279

  Vastaukset

  • Olin joskus tuollaisessa, siitä on kyllä aikaa melkein 20 vuotta, oli sellainen että missä pitää tehdä jotain, ja sitten joissain firmoissa työharjoittelussa.

   Kyllästyin systeemiin kun pitää tehdä työtä ilman palkkaa ja kerran hyppäsin bussiin ja menin tyttökaverin luokse 100km päähän asumaan.

   Ihmettelivät että minne olen hävinnyt :)

  • Kuntoutustarveselvitys kestää 1-3vrk, Näin lukee www.petrea.fi sivulla.

   • Mikkelin Vervessä samanlaista vatkaamista. Huijari-pulju.


  • Mä menisin ennemin yksityiselle uravalmentajalle, jos tulis tilanne uudestaan eteen, siitä on enemmän apua, tai ainakin mulle oli.

  • Verveen nyt kuitenkin olen menossa. Pääseekö tuollaiselle uravalmentajalle, jos on työtön eli Kelan palveluiden varassa? Olen viimeksi ollut työsuhteessa yli 2 vuotta sitten, joten ymmrtääkseni Keva tms. ei enää ole velvollinen minulle mitään tarjoamaan?

   Alun perin jäin sairauslomalle 2005 masennuksen takia, olin vuoden ja siihen jatkoksi puolitoista vuotta kuntoutustuella. Tuona aikana ei mitään muuta kuntoutusta esim. ammatillista sellaista tarjottu paitsi kuntoustu psykoterapiaa. Kuntoutustuen jälkeen jäin suoraan opintovapaalle, koska koin etten pysty entiseen työhöni palaamaan. Itse kustansin (opintorahat sekä opintovelka) opintoni ja niiden aikana irtisanouduin vanhasta työpaikastani. Nyt valmistumiseni jälkeen olen ollut vuoden työttömänä ja uusi masennus sairausloma on menossa. Minusta tuntuu siltä, että minun olisi jo kauan sitten pitänyt päästä ammatilliseen kuntoutukseen, mutta kukaan ei sitä mulle kertonut enkä itse siitä mitään tiennyt. En tiedä, miten enää kuntoudun mihinkään - usko on mennyt omaan osaamiseen, kouluttautumiseen, työelämässä pärjäämiseen jne.

  • Jos Keva ei maksa voisko työkkäri maksaa sut yksityiselle valmentajalle? Kannattaa kuitenkin vielä kysyä sieltä Kevasta, se olis sulle parempi. Tuo on just ongelma, sinulle kuuluvista palveluista ei kerrota, pitäisi osata yksin vaatia, mutta kun ei tiedä mitä vaatisi ja masentunut ei jaksakaan vaatia. Kokeile vielä sitä Kevaa, tommonen valmentaja olis hyvä juttu sulle, mulla oli vähän samanlainen tilanne tosin mut irtisanottiin mielenterveysasioiden vuoksi, ilman valmentajan apua olisin varmaan sairaalahoidossa. Nyt työssä, tosin en tee kokoaikaista näin alkuun.

  • Kävin siellä kuntoutustarvearviossa, ja jatkoksi päätettiin hyvässä yhteisymmärryksessä työkokeilusta. Haluan päästä takaisin työelämään pehmeämmän kautta, pitkään kun olen ollut poissa sieltä.

   Nyt sitten odottelen, että pääsen uudelleen Verven työkokeilun suunnittelujaksolle ja sen jälkeen sitten itse kokeiluun. Olen ihan tyytyväinen nyt tähän - ainoastaan mietitytttää sopivan työkokeilupaikan löytyminen.

   • ap, päivitäpä tietoja. vieläkö verve vatkaa 6kk kirjoitusen jälkeen?


  • Edelliselle tiedoksi, että työkokeilun suunnittelujaksolla olin helmi-maaliskuun vaihteessa. Tällä hetkellä työkokeilupaikan etsiminen jatkuu... Vervestä en ole paikan etsimiseen mitään todellista apua saanut. Odotin, että heillä olisi ollut käytössä oikea työelämän asiantuntija, jolla on paljon suhteita oikeisiin työpaikkoihin ja yrityksiin. Näin ei valitettavasti ole asia.

   Ei toimi alkuunkaan tämä työkokeilusysteemi ainakaan Verven kautta. Kuntoutujan pitäisi itse koko ajan ideoida uusia mahdollisia työkokeilupaikkoja, markkinoida itseään hiki hatussa jne. Kuitenkin jokaisella, joka työkokeiluun tulee, on omat ongelmansa työelämään paluussa. Apua ei siihen keskeisimpään asiaan eli työkokeilupaikan löytymiseen ainakaan Verven kautta saa. Valitettavasti :( Tulee aika ankea olo, kun niihin paikkoihin, joista itse keksii kysyä, ei edes ns. ilmaisena työntekijänä kelpaa. Sitten sitä ihmettelee, että mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

  • Mulla oli Vervellä ihan sama juttu, sitten kun siirrettiin noposelle, niin siellä muuttui työtapa täysin, olin mukana työkokeilupaikan ideoinnissa ja päätöksissä mihin haetaan, mutta niin että vetovastuu oli sillä valmentajalla. Valmentaja järjesti myös kaikki paperityöt eläkeyhtiöön ja hoiti käytännön neuvottelut työkokeilupaikan kanssa. Verven työntekijällä ei ollut mitään suhteita työpaikkoihin, kun noposen valmentaja taasen selkeästi tunsi työnantajia ja mietti myös mistä työkokeilusta olisi jatkossa minulle oikea työpaikka. Työkokeilu johti sitten minulla vakituiseen työhön, jossa olen ollut kohta vuoden. Tuttava oli petrealla ja vaihtoi sieltä noposelle kun oli odotellut tarpeeksi, eli melkein vuoden.

  • Onnea sinulle Aasa ja kiitos, että kerroit tarinasi meille :)

  • Kuntotuotustarveselvitykseen menossa loppuviikoksi Tampereella > KK-Kunto Oy:lle ja aika skeptinen etukäteen! Kaksi kertaa hylätty 2000-luvulla työkyvyttömyyseläke ja töissä en vuosiin nekin viimeksi työllisyystöitä. Enkä tervettä päivää nähnyt, silti työtön työnhakija?!
   Hyvinvointivaltiomme Suomi ?!?

   • Mikä on tilanteesi tänään Jartsa5?


  • LÄhiajan kokemus Vervesta. Aivan turhaa toimintaa ja minun sanaani ei kuunneltu kertaakaan vaan tehtiin lausuntoja jotka ei pitäneet paikaansa ja kukaan ei auttanut työnhaussa eikä missään vaikka niin hienosti alussa kaikkea luvattiin. Rahaa ne halus eikä auttaa

   • Se on niin tätä päivää.
    Puhutaan moniammatillisesta ja yksilöllisestä ja vaikka mistä.
    Alkukartotetaan, alkuhaastatellaan, alkusuunnitellaan, alkumietitään, alkukokoustetaan ja sitten kartotetaan, haastatellaan, suunnitellaan, mietitään ja taas istutaan kokouksessa.
    Hohhoijaa.
    Rahaa siinä vaan siirretään taskusta toiseen.


   • Voiko tän enää paremmi sanoa. Just tällästä se on.


  • Ihan sama kokemus KK-kunnosta muutaman vuoden takaa, oli aivan turha käynti mitään konkreettista ei sieltä saanu, jotain lappuja mukaan miten ois voinu tehdä ansioluettelon, nekin oli vaan netistä suoraan printattu.

  • Parantaako työkokeilu masennuksen? Tai yleensäkään pitkän sairastelun jälkeen meneminen johonkin, jossa pitää pingottaa kuin ennenkin?

  • Huonosti parantaa..

   • Ei hyvää sanottavaa!


  • onko kuopion vervestä kokemuksia?

   • Kuopion vervestä kokemuksia kuulisin mielelläni minäkin.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   359
   17585
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   672
   10007
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   64
   6177
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2453