Sähkötupakan väitetyt haitta-aineet ja bakteerilöydöt tavallisis

Jansci

ta savukkeista. (Otsikko ei mahtunut kokonaan!)

Noniin, tässä jälleen kerran kirjoitan juttua sähkötupakasta. Johtuen siitä, että ärsyttää ennakkoluuloiset ihmiset, jotkai eivät ensinnäkään tiedä koko asiasta, ja huutelevat sähkötupakan nesteen sisältämistä myrkyistä. Noista niinsanotuista myrkyistäkään ihmiset eivät tunnu tietävän mitään..

Sen verran ainakin on tiedossa, että e-tupakan täyttönesteet sisältävät joko propyleeniglykolia tai vaihtoehtoisesti glyserolia. Molemmat aineet luokitellaan alkoholeiksi. Ja jos joku näitä alkaa vertaamaan esim. etanoliin ja metanoliin niin voi haistaa huilun ja mennä vaikka opiskelemaan.

Propyleeniglykoli

Kyseessä orgaaninen yhdiste, joka on huoneenlämmössä väritöntä, hajutonta ja itseensä kosteutta sitovaa jähmeää nestettä.

“Propyleeniglykolipohjaisia nesteitä käytetään lentokentillä lentokoneiden jäänpoistoon sekä jäänestoon. Lämmöntalteenottojärjestelmissä propyleeniglykolia käytetään lämmönsiirtonesteenä. Auton jäähdytysnesteenä propyleeniglykolia käytetään erityisesti sellaisissa auton moottoreissa, joissa on alumiinista valmistettuja osia. Ainetta käytetään nuuskan ja tupakan lisäaineena sekä sikarihumidorin kosteuttimissa hyvän kosteutta sitovan ominaisuutensa ansiosta. Aine toimii elintarvikkeissa lisäaineiden ja aromien kantaja-aineena. Propyleeniglykolin E-koodi on E1520.”

http://fi.wikipedia.org/wiki/Propyleeniglykoli

Eli varmasti lähes jokainen on elämässään pistänyt kyseistä ainetta suuhunsa! Eli eipä minun mielestäni välitöntä vaaraa ole tästä aineesta? Ainoa haitta aineessa on, että lyhytaikainen altistus ärsyttää silmiä ja toistuva tai pitkäaikainen ihokosketus voi aiheuttaa ihon herkistymisen. Ja tälläkin todennäköisesti tarkoitetaan tilannetta, jossa ollaan PUHTAAN propyleeniglykolin kanssa tekemisissä. Aion kuitenkin ottaa mahdollisimman paljon selvää kyseisestä aineesta sitten koulussa.

Sitten toiseen aineeseen.

Glyseroli

Jäykkäjuoksuista väritöntä nestettä ja se kuuluu kolmiarvoisiin alkoholeihin eli trioleihin, jotka sisältävät kolme alkoholi- eli hydroksyyliryhmää (-OH). Siitä käytetään myös nimiä glyseriini, 1,2,3-propaanitrioli ja 1,2,3-trihydroksipropaani.

Myrkytön, öljymäinen, ilmasta kosteutta itseensä sitova ja makean makuinen neste.

“Glyserolia käytetään esimerkiksi ihovoiteissa, hammastahnoissa ja tupakassa kosteutta sitovana aineena. Kotioloissa glyserolia käytetään muun muassa puhallettavien saippuakuplien vahvistajana. Elintarvikkeiden lisäaineena glyserolia käytetään sakeuttamisaineena ja kosteudensäilyttäjänä ja sen E-koodi on E 422. Glyserolia myydään apteekeissa.”

http://fi.wikipedia.org/wiki/Glyseroli

Eipä vaikuta kovin vaaralliselta tämäkään elintarvikkeiden lisäaine?

Vaarallisinta glyseroli on grillattaessa rasvaista ruokaa, koska aine hajoaa kuumentuessaan, jolloin muodostuu syövyttäviä höyryjä sisältäen akroleiinia.

Tämä kyseinen aine on vaarallista, itseasiassa vaarallisin pakokaasujen myrkyistä. Sitä on myös tupakan savussa. En kuitenkaan usko, että kyseisestä aineesta on vaaraa e-tupakassa, koska sitä syntyy hajoamistuotteena glyserolista vasta kuumennettaessa yli 280 °C lämpötilaan. En usko että sähkötupakka ihan noihin lukemiin yltää lämpötiloissa??

http://fi.wikipedia.org/wiki/Akroleiini

Eli en ole löytänyt vielä yhtään järkevää informaatiota, miksi en ottaisi sähkötupakkaa käyttöön. Ihan noin verrannollisesti voin laittaa listaa aineista, joita tupakka sisältää:

“Savukkeen savu sisältää muun muassa terva-aineita, häkää, arseenia, syanidia, asetonia, metanolia, kadmiumia, lyijyä, elohopeaa, ja radioaktiivisia aineita, kuten radioaktiivinen polonium 210. Savukkeissa oleva nikotiini aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden säännöllisesti käytettynä. Nikotiini on tupakkakasvissa oleva luontainen hyönteismyrkky.”

http://fi.wikipedia.org/wiki/Savuke

“Tupakka sisältää noin 500 kaasumaista yhdistettä ja 3500 muuta kemiallista yhdistettä. Näitä ovat muun muassa bentseeni, syanidi, tolueeni ja vinyylikloridi.”

http://www.paihdelinkki.fi/Tietoiskut/522-tupakka-ja-sairaudet

Ja uuden tutkimuksen mukaan tupakka sisältää eläviä bakteereja, jotka selviävät polttoprosessista ja voivat olla yksi suuri syy tupakoitsijan taudinaiheuttajissa! Tuossa linkki juttuun:

http://www.suolapiippu.com/index.php?page=tupakka%20sis%E4lt%E4%E4%20bakteereita

Järkytyin ihan tosissani kun luin tuon!! Varmaan saa monet muutkin tupakoitsijat miettimään, että haluaako vetää henkosiinsa satoja jos ei melkeen jo miljoonia bakteereja, koska erilaisia bakteerilajeja tutkimuksissa löytyi yli 700.

Että mielelläni puolustan sähkötupakkaa ja luokittelen sen turvallisemmaksi ja terveellisemmäksi vaihtoehdoksi turruttaa nikotiiniriippuvuuteni!

89

14962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mmmtk

      Suomen ASH ry tekee likaista työtä taustalla.
      http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2011/11/08/Sähkötupakan turvallisuudesta ei ole näyttöä/2011512375122/4

      Näyttöä ja tutkimuksia ei muka ole olemassa, valhetta tuollaiset väittämät tutkimuksia löytyy pilvin pimein mutta nehän ei kelpaa ASH:lle.

      • huuhaatata

        Ei ole tutkimuksia pidempi aikaisen käytön vaikutuksista, koska sähkösavuke on aika tuore keksintö.

        Myytkö Jansci näitä kun niin kiivaasti puolustelet?


      • Dr3Tri
        huuhaatata kirjoitti:

        Ei ole tutkimuksia pidempi aikaisen käytön vaikutuksista, koska sähkösavuke on aika tuore keksintö.

        Myytkö Jansci näitä kun niin kiivaasti puolustelet?

        Pidempiaikaista testikäyttöä on myös savukoneiden savu joka sisältää sekä tislattua vettä että propyleeniglykolia tai vaihtoehtoisesti glyserolia.

        Siksipä kaikki klubi/disko/keikka/konsertti yms. tapahtumien järjestäjät jotka altistuvat toistuvasti savukoneen savulle käyvät myös testiryhmästä.

        Kun lisäksi muistetaan millaisessa holhousyhteiskunnassa eletään niin voidaan vetää johtopäätös että nuo savukoneiden ja sähkötupakoiden raaka-aineet ovat TÄYSIN vaarattomia.

        Jos joku alkaa siitä saivartelemaan niin voi alkaa pelkäämään jo lähes kaikkea mitä jokapäiväisessä elämässä vastaan tulee.


    • Jansci

      "Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä eikä myöskään tuotteen turvallisuudesta, toteaa Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio, joka on myös Suomen ASH ry:n hallituksen puheenjohtaja."

      Joo no, kannataisikohan alkaa sitten tutkimaan mieluummin kuin jauhaa puuta heinää? Jos ei riitä jo olemassaoleva tieto?

      Itse ainakin luotan siihen, ettei sähkötupakka ole mitenkään rinnastettavissa oikean tupakan haitta-aineisiin! Ja kyllä minusta haiskahtaa muutenkin siltä, ettei valtio, tupakkafirmat niin kuin eivät lääkefirmatkaan halua toimivaa tuotetta markkinoille! (Suurten tappioiden vuoksi, mutta ihan yhtälailla Suomi häviää tupakkaverotuksessa jos sähkötupakointi todellakin räjähtää ja ihmiset tilaavat nikotiiniesteet ym. ulkomailta!)

      Eivät ne kansanterveyttä ajattele vaan raha tätä maata pyörittää...

      • Dr3Tri

        Sitäpaitsi se näyttö sen toimivuudesta lopetuksen apuna on se ja sama onko sitä vai ei, onhan asia nyt vähintäänkin itsestään selvä että siitä on apua.

        Se on mitä paras sijaistoiminto polttamiselle. Aivan samoin kuin veden juominen oluen juomiselle jos on dokaamassa.
        Sitä ei vain muista ottaa usein. Silti, baarissa kun on jo kännissä niin on ihan sama mitä juomaa kädessä olevassa tuopissa on, pääasia että jotain on mitä kallistella...

        Kun on tottunut tekemään jotain, oli se sitten polttamista tai juomista niin siitä syntyy tapa ja se riippuvuus on isoksi osaksi tavalle periksi antamista, ei niinkään sitä että tarvitsisi/kaipaisi lisää päihteen /savukkeen vaikuttavia ainesosia.


      • jorde

        miksikähän mun kieli kipeytyy, punoittaa ja pieniä näppylöitä tulee kun poltan sähkäriä?


      • nigger
        jorde kirjoitti:

        miksikähän mun kieli kipeytyy, punoittaa ja pieniä näppylöitä tulee kun poltan sähkäriä?

        sitten olet varmaan ernu.


      • Sähköjäbä
        jorde kirjoitti:

        miksikähän mun kieli kipeytyy, punoittaa ja pieniä näppylöitä tulee kun poltan sähkäriä?

        Voit olla allerginen pg pohjaisille nesteille, kokeile 100vg pohjaista nestettä, ei tule allergioita (:


    • THL.n raportti.

      Näytteistä löytyi dietyleeniglykolia, joka on ihmisille myrkyllinen jäätymisenestoaineessa käytetty kemikaali sekä mm. syöpää aiheuttavia nitrosoamiineja.
      ..

      • realismia

        Asiantuntija varoittaa: Sähkötupakan turvallisuudesta ei ole näyttöä
        25.10.2011

        Julkisten tilojen savuttomuuden ja ravintolatupakointikiellon laajenemisen myötä sähkötupakasta on tulossa muotituote. Sitä markkinoidaan ympäristölle vaarattomana tuotteena, jota on mahdollista käyttää missä tahansa. Useat valmistajat mainostavat tuotettaan myös turvallisena tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä. Asiantuntijat ovat huolissaan sähkötupakkaan liittyvästä myönteisestä julkisuudesta Internetissä ja lehtien palstoilla.

        - Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä eikä myöskään tuotteen turvallisuudesta, toteaa Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio. Vainio on erityisen huolestunut jatkuvasti lisääntyvästä sähkötupakan markkinoinnista, kun sähkötupakoiden valvonta on riittämätöntä.

        Tällä hetkellä ei ole olemassa näyttöä sähkötupakan lyhyt- ja pitkäaikaisista terveysvaikutuksista. Erityisesti höyryjen sisältämien aineiden toistuvaa hengittämistä ei ole tutkittu, se voi olla vaarallista terveydelle. Myös Maailman terveysjärjestö (WHO) on varoittanut sähkötupakan käytön riskeistä.

        Yhdysvalloissa lääkeviranomainen FDA analysoi ainesosat kahden johtavan sähkötupakkamerkin patruunoista. Tuotteet sisälsivät tunnettuja syöpää aiheuttavia aineita ja myrkyllisiä kemikaaleja. Näytteistä löytyi dietyleeniglykolia, joka on ihmisille myrkyllinen jäätymisenestoaineessa käytetty kemikaali sekä mm. syöpää aiheuttavia nitrosoamiineja.

        Sähkötupakoista vapautuvan nikotiininkaan määrää ei ole säädelty, toisin kuin sallituissa nikotiinikorvaushoitotuotteissa. Nikotiinipitoisuus voi olla ilmoitettua suurempi.

        - Paras tapa välttyä tupakan käyttöön liittyviltä riskeiltä on olla käyttämättä mitään tupakkatuotteita. Sitä parempaa vaihtoehtoa ei ole, korostaa pääjohtaja Harri Vainio.

        Suomessa sähkötupakka on luokiteltu lääkeaineeksi. Lääkkeeksi luokiteltua valmistetta ei voida myydä Suomessa ennen kuin sille on saatu myyntilupa lääkkeenä. Myyntiluvan hakemisen yhteydessä on osoitettava valmisteen teho, turvallisuus ja laatu käyttötarkoituksessaan. Sähkösavukevalmiste on reseptilääke, jos nikotiinin annosmäärä ylittää Fimean määräämän raja-arvon.

        Mikä on sähkötupakka?
        Sähkötupakka on sähköllä toimiva tavallista savuketta muistuttava laite, joka koostuu kolmesta osasta: patruunasta, lämmityselementistä ja pienestä ladattavasta akusta. Laitteen päässä voi olla led-valo, jolla jäljitellään palavaa savuketta.

        Sähkötupakassa tupakanpuru on korvattu nesteellä, jota kuumentamalla laitteesta on mahdollista imeä vesihöyryä. Sähkötupakasta on olemassa nikotiinittomia ja nikotiinia sisältäviä versioita sekä eri makuvaihtoehtoja. Tuote on alun perin lähtöisin Kiinasta, jossa ensimmäinen malli kehitettiin vuonna 2004.

        Lisätietoja:
        pääjohtaja Harri Vainio, puh. 030 474 2340
        Harri Vainio on myös Suomen ASH ry:n hallituksen puheenjohtaja

        Lue lisää sähkötupakasta.


        Suomen ASH (Action on Smoking and Health) ry on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö. Toimintamme painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja
        aloittamisen ehkäisyyn. Tavoitteenamme on Savuton Suomi 2040.
        ..


      • ddesz1
        realismia kirjoitti:

        Asiantuntija varoittaa: Sähkötupakan turvallisuudesta ei ole näyttöä
        25.10.2011

        Julkisten tilojen savuttomuuden ja ravintolatupakointikiellon laajenemisen myötä sähkötupakasta on tulossa muotituote. Sitä markkinoidaan ympäristölle vaarattomana tuotteena, jota on mahdollista käyttää missä tahansa. Useat valmistajat mainostavat tuotettaan myös turvallisena tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä. Asiantuntijat ovat huolissaan sähkötupakkaan liittyvästä myönteisestä julkisuudesta Internetissä ja lehtien palstoilla.

        - Sähkötupakan toimivuudesta tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ei ole olemassa tieteellistä näyttöä eikä myöskään tuotteen turvallisuudesta, toteaa Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio. Vainio on erityisen huolestunut jatkuvasti lisääntyvästä sähkötupakan markkinoinnista, kun sähkötupakoiden valvonta on riittämätöntä.

        Tällä hetkellä ei ole olemassa näyttöä sähkötupakan lyhyt- ja pitkäaikaisista terveysvaikutuksista. Erityisesti höyryjen sisältämien aineiden toistuvaa hengittämistä ei ole tutkittu, se voi olla vaarallista terveydelle. Myös Maailman terveysjärjestö (WHO) on varoittanut sähkötupakan käytön riskeistä.

        Yhdysvalloissa lääkeviranomainen FDA analysoi ainesosat kahden johtavan sähkötupakkamerkin patruunoista. Tuotteet sisälsivät tunnettuja syöpää aiheuttavia aineita ja myrkyllisiä kemikaaleja. Näytteistä löytyi dietyleeniglykolia, joka on ihmisille myrkyllinen jäätymisenestoaineessa käytetty kemikaali sekä mm. syöpää aiheuttavia nitrosoamiineja.

        Sähkötupakoista vapautuvan nikotiininkaan määrää ei ole säädelty, toisin kuin sallituissa nikotiinikorvaushoitotuotteissa. Nikotiinipitoisuus voi olla ilmoitettua suurempi.

        - Paras tapa välttyä tupakan käyttöön liittyviltä riskeiltä on olla käyttämättä mitään tupakkatuotteita. Sitä parempaa vaihtoehtoa ei ole, korostaa pääjohtaja Harri Vainio.

        Suomessa sähkötupakka on luokiteltu lääkeaineeksi. Lääkkeeksi luokiteltua valmistetta ei voida myydä Suomessa ennen kuin sille on saatu myyntilupa lääkkeenä. Myyntiluvan hakemisen yhteydessä on osoitettava valmisteen teho, turvallisuus ja laatu käyttötarkoituksessaan. Sähkösavukevalmiste on reseptilääke, jos nikotiinin annosmäärä ylittää Fimean määräämän raja-arvon.

        Mikä on sähkötupakka?
        Sähkötupakka on sähköllä toimiva tavallista savuketta muistuttava laite, joka koostuu kolmesta osasta: patruunasta, lämmityselementistä ja pienestä ladattavasta akusta. Laitteen päässä voi olla led-valo, jolla jäljitellään palavaa savuketta.

        Sähkötupakassa tupakanpuru on korvattu nesteellä, jota kuumentamalla laitteesta on mahdollista imeä vesihöyryä. Sähkötupakasta on olemassa nikotiinittomia ja nikotiinia sisältäviä versioita sekä eri makuvaihtoehtoja. Tuote on alun perin lähtöisin Kiinasta, jossa ensimmäinen malli kehitettiin vuonna 2004.

        Lisätietoja:
        pääjohtaja Harri Vainio, puh. 030 474 2340
        Harri Vainio on myös Suomen ASH ry:n hallituksen puheenjohtaja

        Lue lisää sähkötupakasta.


        Suomen ASH (Action on Smoking and Health) ry on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö. Toimintamme painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja
        aloittamisen ehkäisyyn. Tavoitteenamme on Savuton Suomi 2040.
        ..

        Tutkimuksia ja tietoa löytyy jos sitä haluaa, ash on omalla asiallaan eikä tuo esiin kuin sen mikä parhaiten heidän asiaansa palvelee.
        En luota heidän julkaisuihin lainkaa.


      • Juggga
        ddesz1 kirjoitti:

        Tutkimuksia ja tietoa löytyy jos sitä haluaa, ash on omalla asiallaan eikä tuo esiin kuin sen mikä parhaiten heidän asiaansa palvelee.
        En luota heidän julkaisuihin lainkaa.

        Luotat enemmän sähkötupakkafirmojen julkaisuihin? Heilläkö ei ole taustavaikuttimia? Typerää. Mitkä nämä ASH:n omat asiat muuten ovat?


      • lm mallu

        Tutkituista näytteistä yhdestä löytyi kyseistä "myrkkyä" hirveä määrä 1.8 nanogrammaa/ml.


      • Dr3Tri
        lm mallu kirjoitti:

        Tutkituista näytteistä yhdestä löytyi kyseistä "myrkkyä" hirveä määrä 1.8 nanogrammaa/ml.

        Niin, eli siellä on tehtaalla joku heittänyt väärää glykolia sammioon. On IHAN eri asia pistääkö sekaan etyleeniglykolia vaiko propyleeniglykolia.


      • Sähkötupakoija
        lm mallu kirjoitti:

        Tutkituista näytteistä yhdestä löytyi kyseistä "myrkkyä" hirveä määrä 1.8 nanogrammaa/ml.

        Huonolaatuisesta nesteestä löydetystä näytteestä löytetty määrä on myös luokkaa tuhannesosa siitä mitä kyseistä myrkkyä löytyy jokaisesta savukkeista.


    • Jansci

      Luulisin, että kiinalaiset eniten käyttää tuota dietyleeniglykolia niissä nesteissä..

      "Dietyleeniglykolia käytetään myös liuottimena, eräiden orgaanisten yhdisteiden lähtöaineena ja kosmetiikkatuotteissa.

      Dietyleeniglykolia on myös käytetty glyserolin ja propyleeniglykolin korvikeena tai sen väärennöksenä mm. hammastahnoissa.

      Panamassa menehtyi ihmisiä munuaisten toimintavajaukseen, kun yskänlääkkeessä oli käytetty liuottimena dietyleeniglykolia propyleeniglykolin sijasta.

      Kiinassa menehtyi potilaita heidän saatuaan dietyleeniglykolia sisältänyttä injektiovalmistetta.

      Dietyleeniglykoli on myrkyllistä ihmisille ja eläimille. Useita myrkytyksiä on tapahtunut kun dietyleeniglykolia on käytetty myrkyttömän glyserolin, HOCH2CH(OH)CH2OH, asemesta elintarvikkeissa ja lääkevalmisteissa. Myrkyllisyytensä vuoksi dietyleeniglykolin käyttö elintarvikkessa ja lääkkeissä on kielletty.
      Vuonna 2006 Panamassa kuoli yli 100 ihmistä dietyleeniglykolia (DEG) sisältäneeseen yskänlääkkeeseen. DEG on glyserolia halvempi sakeutusaine. Kemikaali oli saapunut Kiinasta astioissa, joihin aine oli merkitty glyseroliksi."

      Että en usko briteistä tilattujen nesteiden sisältävän tuota myrkkyä ollenkaan?

      Olen tässä myös harkinnut, että voisin tehdä itse noita nesteitä.. ;D Apteekista saa glyserolia (ja koulusta) ja sitten vaan jottaa makuainetta sinne sekaan? Tietäspähän ainakin mitä sisältää.. :P

      • Jansci

      • Jansci

        "Nitrosoamiinit ovat syöpää aiheuttavia typpiyhdisteitä, joita käytetään mm. joissakin tuholaismyrkyissä ja kosmetiikkatuotteissa. Niitä on tupakkatuotteissa, muun muassa nuuskassa. Niitä muodostuu myös joskus mahalaukussa nitriittien ja/tai nitraattien reagoidessa aminohappojen kanssa."

        Jos nuita muodostuu ittestään mahalaukussa niin ei paljon pelota ;)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nitrosoamiinit


      • Juggga
        Jansci kirjoitti:

        "Nitrosoamiinit ovat syöpää aiheuttavia typpiyhdisteitä, joita käytetään mm. joissakin tuholaismyrkyissä ja kosmetiikkatuotteissa. Niitä on tupakkatuotteissa, muun muassa nuuskassa. Niitä muodostuu myös joskus mahalaukussa nitriittien ja/tai nitraattien reagoidessa aminohappojen kanssa."

        Jos nuita muodostuu ittestään mahalaukussa niin ei paljon pelota ;)

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nitrosoamiinit

        Et voi olla oikeasti noin tyhmä. Maksaako joku sinulle tuosta typeryydestä? Käytännössä kaikkia vaarallisia yhdisteitä syntyy myös luonnollista tietä, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne olisi siitä huolimatta vaarallisia.


    • Jansci

      En olekaan tyhmä, satun vain opiskelemaan laboratorioalaa ja nuo aineet ja niiden vaikutukset ja käyttäytyminen kiinnostaa... Ja tässä nyt oli lähinnä puhetta siitä, mitä sähkötupakan nesteet sisältää ja aion seistä sähkötupakan puolella vs. oikeat syöpäkääryleet jossei nesteistä löydy 4001 haitallista ainetta, joista 51 olisi syöpää aiheuttavia. Jos näin olisi, polttaisin ihan vaan tavallista tupakkaa edelleenkin.

      Olisihan se kiva että maksettaisiinkin, mutta harmiksesi joudun sanomaan että ei.

      Ajattelin lopputyöksi vähän tutkia, että mitä kaikkea mm. kiinasta tilattu neste sisältää ja sitten myös mitä briteistä tilatut.. Ja tietysti tarkistaa nikotiinipitoisuus ainetta sisältävästä nesteestä kun siitäkin hirveä haloo että "nikotiinia voi olla huomattavasti enemmän kuin ilmoitetaan"....... Blaablaablaa..

      Ota myös huomioon että saatat itsekin naatiskella nuita E 422 ja E1520 lisäaineita elintarvikkeiden muodossa.

      • Jansci

        Ja jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin kaikkihan joutuvat hengittelemään mm. pakokaasuja varsinkin isommissa kaupungeissa.

        Pakokaasujen (joita sinäkin hengität varmasti) vaarallisimmat aineet hiilimonoksidi (häkä) ja hiukkaspäästöt (aiheuttavat syöpää !!IIK)

        Että eiköhän sitä koko ajan olla vaarallisten ja myrkyllisten aineiden ympäröimänä. Mieluummin vedän elektronisesta inhalaattorista puhtaampaa ilmaa.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakokaasu


    • Jansci
    • www.e-savuke.fi

      Muutama vapaasti suomennettu kommentti todella arvostetun tohtorin artikkelista:

      "On todella epätodennäköistä, että e-savukkeilla olisi mitään merkittävää haittavaikutusta sen käyttäjiin, koska sen kemikaalien määrät ovat noin miljoona kertaa alhaisemmat kuin mitkä olisivat haitallisia ihmisen terveydelle"

      "Nikotiini itsessään ei ole juurikaan vaarallista" "Jos nikotiinia voisi saada turvallisemmassa muodossa ja yhtä tehokkaasti kuin tupakassa, miljoonia henkiä säilyisi."

      "Ei ole olemassa todisteita, että e-savukkeet olisivat ikinä vahingoittaneet ketään tai että nuoret tai ei-tupakoijat olisivat alkaneet käyttää näitä tuotteita"

      "Ihmisen terveydelle haitallisella asteikolla 1:stä 100:n, missä nikotiini purukumit ja laastarit ovat 1 ja tupakat 100, Tohtori Godshall arvioi että e-savukkeet eivät ole yli 2"

      www.e-savuke.fi ja eikun höyryttelemään ;)

      • vzdsx

        Ylen laatu-uutisointia, onkohan tuollaisten valeitten uutisointi edes laillista koska tutkimuksia ei ole olemassa lyhytaikaisesta eikä pidemmästä käytön haittavaikutuksista.
        Eipä ole esittää tutkimuksia sähkötupakan haitoista vaarallisuudesta puhumattakaan, toistavat samaa liturgiaa jonka terveysnatsijärjestö Suomen ASH on aikoinaan jukaissut.


      • HöyryttäjäX
        vzdsx kirjoitti:

        Ylen laatu-uutisointia, onkohan tuollaisten valeitten uutisointi edes laillista koska tutkimuksia ei ole olemassa lyhytaikaisesta eikä pidemmästä käytön haittavaikutuksista.
        Eipä ole esittää tutkimuksia sähkötupakan haitoista vaarallisuudesta puhumattakaan, toistavat samaa liturgiaa jonka terveysnatsijärjestö Suomen ASH on aikoinaan jukaissut.

        Mikäs tuossa uutisessa oli virheellistä?

        Tuossahan juuri sanotaan, että -tuore tutkimus-.

        Näetkö Sinä jonkin ongelman tuossa tutkimuksessa, sen järjestelyssä tai uutisessas; muun kuin sen, että lopputulos ei ollut sinun odotustesi mukainen?

        Onko sinulla esittää jotain vastakkaista dataa, jolla voisit kumota tuon tutkimustuloksen? Vai oletko vain -sitä mieltä-, että sähkötupakka on terveellinen, koska niin sanotaan?


      • zdcdc
        HöyryttäjäX kirjoitti:

        Mikäs tuossa uutisessa oli virheellistä?

        Tuossahan juuri sanotaan, että -tuore tutkimus-.

        Näetkö Sinä jonkin ongelman tuossa tutkimuksessa, sen järjestelyssä tai uutisessas; muun kuin sen, että lopputulos ei ollut sinun odotustesi mukainen?

        Onko sinulla esittää jotain vastakkaista dataa, jolla voisit kumota tuon tutkimustuloksen? Vai oletko vain -sitä mieltä-, että sähkötupakka on terveellinen, koska niin sanotaan?

        mahtaisko johtua nikotiinista toi verisuonten supistuminen?


      • efwefwef78

        http://fi.sahkotupakka.wikia.com/
        Sähkötupakka on julkisuudessa ollut vuoden 2012 aikana runsaasti. Valitettavasti julkisuus ei ole yleensä ollut kovinkaan myönteistä, eikä tämän lisäksi reilua. Sähkötupakka on silti ollut avuksi jo tuhansien Suomalaisten röökaamisen lopettamisessa. Sähkötupakka saa kuitenkin jatkuvasti epäreilua julkisuutta sekä täysin puolueellista kommentointia viranomaisilta. Onko todellakin niin, että sähkötupakka on valtiovallan eli lainsäätäjien sekä terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuten klassinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia silti vuositasolla n. 600 miljoonan euron verran. Toisaalta viranomaiset ilmoittavat, että röökaamisen kustanukset ovat vuositasolla jo 1,5 – 2 miljardin euron luokkaa. Tähän lasketaan menetetyt elinvuodet, sairauskustannukset yms. jos kerran tupakointi maksaa valtiolle eli meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, niin miten sähkötupakka saa suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei ole kukaan ikinä kuollut sekä sähköröökin avulla moni ihminen on pystynyt lopettamaan kessun polton kerralla ja pysyvästi. Totta tottakai on se, että sähkökessun höyry sisältää monilla ihmisillä nikotiinia, mutta totta on myös sekin, että samalla tästä puuttuu tuhannet myrkky-yhdistelmät, jotka tavallisista savukkeista löytyy. Nikotiiniin ei tämän lisäksi ihmiset tupakoidessaan kuole, vaan toisiin kessun myrkkyihin.


      • afafaf67890
        zdcdc kirjoitti:

        mahtaisko johtua nikotiinista toi verisuonten supistuminen?

        Olisi kiva kun Valvira sekä muut virkamiehet ajattelisivat juttua kerrankin ihan maalaisjärjellä sekä tupakoitsijoiden todellista etua ajatellen.
        http://sahkotupakkaa.weebly.com/


      • wefwfwef678
        efwefwef78 kirjoitti:

        http://fi.sahkotupakka.wikia.com/
        Sähkötupakka on julkisuudessa ollut vuoden 2012 aikana runsaasti. Valitettavasti julkisuus ei ole yleensä ollut kovinkaan myönteistä, eikä tämän lisäksi reilua. Sähkötupakka on silti ollut avuksi jo tuhansien Suomalaisten röökaamisen lopettamisessa. Sähkötupakka saa kuitenkin jatkuvasti epäreilua julkisuutta sekä täysin puolueellista kommentointia viranomaisilta. Onko todellakin niin, että sähkötupakka on valtiovallan eli lainsäätäjien sekä terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuten klassinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia silti vuositasolla n. 600 miljoonan euron verran. Toisaalta viranomaiset ilmoittavat, että röökaamisen kustanukset ovat vuositasolla jo 1,5 – 2 miljardin euron luokkaa. Tähän lasketaan menetetyt elinvuodet, sairauskustannukset yms. jos kerran tupakointi maksaa valtiolle eli meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, niin miten sähkötupakka saa suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei ole kukaan ikinä kuollut sekä sähköröökin avulla moni ihminen on pystynyt lopettamaan kessun polton kerralla ja pysyvästi. Totta tottakai on se, että sähkökessun höyry sisältää monilla ihmisillä nikotiinia, mutta totta on myös sekin, että samalla tästä puuttuu tuhannet myrkky-yhdistelmät, jotka tavallisista savukkeista löytyy. Nikotiiniin ei tämän lisäksi ihmiset tupakoidessaan kuole, vaan toisiin kessun myrkkyihin.

        THL:n ylilääkäri Antero Heloman mukaan on hyvin todennäköistä, jotta sähkötupakka ei ole yhtä haitallista kuten perinteinen tupakka. THL ei ole laitoksena ehdottanut sähkökessun kieltämistä. THL aikoo tutkia, miten sähkötupakka on auttanut polttamisen lopettamisessa, toisaalta tämä voi olla vaikeaa, jotta sähkötupakkaa käyttää ehkä vain muutama promille suomalaisista kuten nuuskaakin (2012). http://sahkotupakka-hinta.blogspot.fi/
        Sähkösavukkeista on vasta hieman tutkimuksia. Niissä on terveydellisesti haitallisia ainesosia lukuunottamatta vähemmän kuten tavallisissa savukkeissa. Nekin tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä syöpää aiheuttavia kemikaaleja sekä ainakin lyhyellä aikavälillä sähkötupakankin käyttäminen heikentää keuhkojen toimintakykyä. Hengityskaasussa on syöpää aiheuttavia notrisamiineja sekä myrkyllistä dietyleeniglykolia. WHO pitää mahdollisena, että sähkötupakka jeesaa tupakoitsemisen lopettamisessa, paitsi että kehottaa olemaan väittämättä tällaista aikaisemmin kuin siitä kertyy tieteellistä näyttöä.


      • efweftg769
        efwefwef78 kirjoitti:

        http://fi.sahkotupakka.wikia.com/
        Sähkötupakka on julkisuudessa ollut vuoden 2012 aikana runsaasti. Valitettavasti julkisuus ei ole yleensä ollut kovinkaan myönteistä, eikä tämän lisäksi reilua. Sähkötupakka on silti ollut avuksi jo tuhansien Suomalaisten röökaamisen lopettamisessa. Sähkötupakka saa kuitenkin jatkuvasti epäreilua julkisuutta sekä täysin puolueellista kommentointia viranomaisilta. Onko todellakin niin, että sähkötupakka on valtiovallan eli lainsäätäjien sekä terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuten klassinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia silti vuositasolla n. 600 miljoonan euron verran. Toisaalta viranomaiset ilmoittavat, että röökaamisen kustanukset ovat vuositasolla jo 1,5 – 2 miljardin euron luokkaa. Tähän lasketaan menetetyt elinvuodet, sairauskustannukset yms. jos kerran tupakointi maksaa valtiolle eli meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, niin miten sähkötupakka saa suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei ole kukaan ikinä kuollut sekä sähköröökin avulla moni ihminen on pystynyt lopettamaan kessun polton kerralla ja pysyvästi. Totta tottakai on se, että sähkökessun höyry sisältää monilla ihmisillä nikotiinia, mutta totta on myös sekin, että samalla tästä puuttuu tuhannet myrkky-yhdistelmät, jotka tavallisista savukkeista löytyy. Nikotiiniin ei tämän lisäksi ihmiset tupakoidessaan kuole, vaan toisiin kessun myrkkyihin.

        Tuote on aika uusi, se on keksitty 2000-luvulla. Tutkimuksia on luultavasti nytkin käynnissä. Sähkötupakalla ei myöskään ole ollut suurta kaupallista merkitystä. Se näyttäisi lisääntyvän, sillä isot tupakkatehtaat on ostaneet sähkötupakkayhtiöitä.

        http://sahkotupakka-sahkotupakka.blogspot.fi/

        varmasti näitä tapauksia on, missä se on auttanut lopettamaan. lukuunottamatta sellaista näyttöä ei ole, jotta olisi selvitetty tehoa suurella väestömäärällä. Tarvitaan yleensä laajat tutkimukset, jotka osoittavat tuotteen tehon sekä turvallisuuden, jotta se voidaan hyväksyä lääkkeeksi.

        Lääkefirmat ei mahdollisesti haluu sähkötupakkaa vieroituslääkkeeksi. koskapa tupakkayhtiöt on ryhtyneet ostamaan sähkötupakkafirmoja, vaikuttaa siltä, jotta siitä on tulossa pikemminkin moderni tupakkatuote.


      • wfhwu90
        wefwfwef678 kirjoitti:

        THL:n ylilääkäri Antero Heloman mukaan on hyvin todennäköistä, jotta sähkötupakka ei ole yhtä haitallista kuten perinteinen tupakka. THL ei ole laitoksena ehdottanut sähkökessun kieltämistä. THL aikoo tutkia, miten sähkötupakka on auttanut polttamisen lopettamisessa, toisaalta tämä voi olla vaikeaa, jotta sähkötupakkaa käyttää ehkä vain muutama promille suomalaisista kuten nuuskaakin (2012). http://sahkotupakka-hinta.blogspot.fi/
        Sähkösavukkeista on vasta hieman tutkimuksia. Niissä on terveydellisesti haitallisia ainesosia lukuunottamatta vähemmän kuten tavallisissa savukkeissa. Nekin tuottavat hengityskaasuun vähäisiä määriä syöpää aiheuttavia kemikaaleja sekä ainakin lyhyellä aikavälillä sähkötupakankin käyttäminen heikentää keuhkojen toimintakykyä. Hengityskaasussa on syöpää aiheuttavia notrisamiineja sekä myrkyllistä dietyleeniglykolia. WHO pitää mahdollisena, että sähkötupakka jeesaa tupakoitsemisen lopettamisessa, paitsi että kehottaa olemaan väittämättä tällaista aikaisemmin kuin siitä kertyy tieteellistä näyttöä.

        Sähkötupakat muistuttavat ensivaikutelmaltaan hyvinkin paljon perinteistä syöpäkäärylettä sekä niiden ‘polttamisesta’ aiheutuu vesisavun kaltaista höyryäjoka mieltää taas paljon tupakan tuottamaa savua. näistä syistä johtuen emme suosittele että käytät sähkötupakkaa missään julkisilla paikoilla missä tupakointi on kielletty. Tokihan jos haluat niin voit kokeilla eikä tämän periaatteessa laitonta täytyisi millään tavoin olla, lukuunottamatta saa hyvinkin olla jotta joudut pian selittelemään juttua ko. paikan järjestyksestä vastaavalle henkilölle.
        http://artikkeli.fi/sahkotupakka-saattaa-lopulta-tehda-suomesta-savuttoman/


    • onnellineneroonpääss

      Minulle riittää tieto siitä että vanhempani jotka ovat 60-vuotta polttaneet pääsivät irti tupakasta HETI sähkötupakan avulla. Hengitys on molemmilla parempaa, ei vaivaa keuhkoahtauma enää niin paljon. Eli elämänlaatu parantunut 100%.
      Rahatkin säästyy kun äiti syönyt näitä pillereitä joilla muka pääsee tupakasta eroon ne on maksaneet montasataa kuussa.
      Sanokoot tutkimukset mitä sanoo...sähkötupakka on tulevaisuus!

    • HöyryttäjäX

      >toistuva tai pitkäaikainen ihokosketus voi aiheuttaa ihon herkistymisen. Ja tälläkin todennäköisesti tarkoitetaan tilannetta, jossa ollaan PUHTAAN propyleeniglykolin kanssa tekemisissä. <

      Ihosolukko on tarkoitettukin suojaamaan ihmistä ja se on huomattavasti kestävämpää kuin esimerkiksi keuhkosolukko.

      Jos se PG rassaa jo ihosolukkoa, niin miksi se ei herkistymistä huomattavasti heikommassa keuhkosolukossa. Ja mikä on tuon herkistymisen pitkäaikainen seuraus? Eiköhän e-savukkeessa olla tekemisissä kutakuinkin aika puhtaan PG:n kanssa.

      Lisäksi on olemassa PEG neste, joka ilmeisesti on näistä nesteistä vaarallisin?

      Ongelmaa lisää se, että sähkötupakan yleistyessä myös nesteiden tuottajat lisääntyvät ja yleensä markkinolle tulee myös niitä, jotka ei toimi niin rehellisesti. Nesteistähän puuttuu kokonaan minkäänlainen laadunvalvonta, joten joku toimija voi työntää markkinoille mitä paskaa tahansa.

      • reivaaja-veteraani

        Propyleeniglykolia käytetään savunesteessä.


    • joop

      oli miten oli niin digitupakassa on paljon vähemmän vaarallisia aineita.

    • paljon

      lyödään vetoa että sitten kun sähkötupakka tutkitaan (varmaan parasta aikaa tekevät kaikki maailman testit sille) ja kun eivät löydä mitään OIKEASTI haitallista siitä niin kappas vaan! sitä myydään apteekiissa patentoituna. Sit tulee telkkarist mainoksia "Suomen lääkäräiden suositteleva nikotiinihöyrytikku NYT APTEEKISTA, ORION PHARMAAAAAA (älkää ostako ulkomailta vaan pelkästään apteekista ylihinnoteltuja niin saamme mahdollisimman paljon rahaa, vähän kun kolesterolilääkkeistä)"

      Nuo yllä olevat tutkimukset ovat hyvin samanlaisia kun tutkimukset jotka tulivat ulos sillon kun kännykät tulivat muotiin. Kännykät -> Aivosyöpä. Perustelutkin oli samanlaisia "emme voi tietää miten radioaallot vaikuttavat aivoihimme" heheeeee

    • mot69

      Olen samaa mieltä niiden kanssa jotka sanoo sähkötupakan olevan parempi kuin oikea rööki ;) Mutta edelleen ihmettelen mikä ajaa ihmiset polttamaan tupakkaa tai sähkötupakkaa ylipäätään? Nuorempana tuli sitäkin kokeiltua muttei se oikein napannut enkä edelleenkään polttele eikä ole edes kiinnostusta siihen. Taidan siis olla friikki sen suhteen ;)

      On aina hauskaa kattoa väittelyä mikä on parempi ja mitä pitäisi käyttää muttei koskaan ole isolla äänellä sanottu, että vois olla tekemättä kumpaakaan, se olisi vielä terveellisempää! Mutta jokainen tekee mitä haluaa ittelleen, jos vaan ei tee sitä muille jotka ei sitä halua. Joten sähkötupakka on tässä suhteessa paljon parempi asia ja se pitäisi olla täysin laillista tässä lakien maassa.

    • Aamukahvi

      jaahas. pitää tännekin tulla avautumaan piiiiiitkästä aikaa. Aloitetaan vaikkapa siitä, että miksi aloitin tupakoinnin. Aloitin tupakoimaan 12 vuotiaana siirtyessäni 7 luokalle. Olin koulukiusattu ja päätin alkaa tupakoimaan koska sen ikäisellä jos on tupakkaa on myös kavereita. Ja paikkansa piti. Tupakoinnin sosiaalisuus oikein korostui alaikäisissä tupakoitsija tovereissa. Nyt joku rutisee "että vitun selkärangaton paska, olisit vain laittanut kiusaajille vastaan" juu... mielessä kävi. hyvät oli suunnitelmat varastaa yksi isäni metsästys aseista (joko hirvikivääri tai haulikko) ja lyhentää piippu niin, että saan sen reppuun mahtumaan ja tappaa joka ikinen kiusaajani. Olisiko se ollut parempi vaihtoehto. Tupakka tappaa mutta niin minäkin. Kessuttelin sitten tuonne lähemmäs kolmeenkymppiin kunnes lapset tulivat maailmaan ja aloin vähän sitä omaa terveyttäkin miettimään. (ennenhän sillä nyt ollut vittu mitään merkitystä). Hengitys rohisi vuorokauden ympäri ja aamu yskimiset kesti koko aamupäivän. Kessua paloi noin 30 kpl/vrk. 3 epäonnistuneen tupakan lopettamis yrityksen( laastarit, purkka, inhalaattori) jälkeen tuli mieleen sähkötupakka. Laitoin tilaukseen isobritanniasta melko edullisen aloitus setin ja päätin kokeilla. Maksoi noin 45 puntaa 2 sähkösavuketta ja kuukauden nikotiini nesteet. Ensimmäisenä päivänä taisi palaa 3 normi savuketta sähkölaitteen rinnalla ja sama jatkui noin viikon verran kunnes päätin tilata nikotiini vahviideltaan vahvempaa tököttiä. Normi tupakat jäi tämän myötä kokonaan pois. makuaisti palasi parissa päivässä, hajuaisti parani noin kahdessa viikossa ja aamuiset köhimiset myöskin noin kahdessa viikossa. Nyt noin puolen vuoden "sähkötupakoinnin" jälkeen olen pienentänyt nikotiini annnostani onnistuneesti(kävi kivuttomammin kuin uskoinkaan) ja menen tällä miedommalla nesteellä muutaman kuukauden ja siirryn jälleen miedompaan ja jne kunnes se nikotiini riippuvuus on toivottavasti taakse jäänytää elämää. Eli ainakin minun kohdallani tämä on tupakoinnin lopettamisväline eikä mikään vitun kullinjatke röökin polttoon kuten valitettavan moni mulkku tuntuu ajattelevan. Terveyden tilani ja elämän laatuni on kohonnut huomattavasti "sähkötupakoinnin" aikana. Seksi maistuu paremmin kun ei keuhkot rohise enää ja aktien kestokin on pidentynyt. jatkuu...

      • aamukahvi

        jatkuu... Laitteistot on uusiutuneet aikalailla sitten tämän ensi höyrystimen ja rahaa on palanut noin 1000€ puolen vuoden aikana näihin härpäkkeisiin. kaikki verotulot ovat menneet englantiin koska Stasi-Suomen päättäjien mukaan tämä laite on yksi suuri PERKELE. Joku viittasi THL:än raporttiin että oli löytynyt syöpää aiheuttavia aineita. Juupajuu. eikö joka vitun tutkimuksesta ole löytynyt jotain syöpää aiheuttavaa. muistaakseni eräs ruotsalainen tutkimus kertoin noin 8 vuotta sitten, että perunalastuissa eli kansanomaisesti sipseistä löytyy karsinogeenejä ja kielletäänkö näitä? no ei. Tämä tutkimus "sähkösavuke" nesteiden syöpä ainesta on vain vähän vajavainen aiheeltaan siitä mitä meille VALVIRA JA THL EI KERRO. Eli syöpää aiheuttavaa ainetta löytyi yhdestä!!!!! tietystä neste merkistä ja siitäkin vain yhdestä!!!!! tietystä erästä ja määrältään se oli 1/7000 riski rajasta. eli yksiseitsemästuhannesosa vaarallisesta määrästä. muistaakseni noissa sipseissä se oli paljon korkeampi ja cokacolassa toissa viikolla määrä oli 1/5000. Valvira ja thl kertoi epämääräisesti määrän olleen laitteilla havaittavissa, mutta jättivät vahingossa kertomatta, että määrä oli täysin mitätön. Ja sitten tämä ylellä julkaistu uutinen että sisä elimet jää ilamn happea. Tämä TUORE TUTKIMUS tehtiin henkilöillä jotka eivät polttaneet ennestään tupakkaa. Ja sanoohan sen nyt SAATANA järkikin että jos vedät keuhkoisis muuta kuin ilmaa että se heikentää hapenotto kykyä. NO SHIT SHERLOK. Eli aivan turha tutkimus ja todella vakavasti otettava kun on tehty peräti 30:llä henkilöllä. Ja valviran ja thl:llän on ihan turha selitellä, että ei ole tutkittu. Internet on pullollaan tutkimuksia ja kyllä ihan puolueetomilta tahoilta. Tälläiset mitättömätkin tahot kuin University of Oxford(varmaan saavat paskiaiset rahoituksen joltain tupakkayhtiöltä) tai harvarduniversity (siinä toinen philip morrisin orja) puoltavat "sähkötupakointia" huomattavasti terveellisempänä kuin vastaavasti normi röökiä. Entäs nämä räjähtävät sähkötupakat. eikös joku jenkki ole perhana kriittisessä tilassa kun sähköröpö pahahti naaman edessä ja taisi hampaita ja pala kielestäkin lähteä. näin ainakin uutisoi yle ja iltalehti. Osuvasti kuitenkin jätetään mainitsematta että kyseessä oli vähän oma viritelmä ja sähkötupakka ei räjähtänyt vaan akku. Lainaan tähän vähän eräältä foorumilta löytämääni nasevaa vertausta. Jos kannettavan tietokoneen akkuräjähtää yöllä ja sytyttää tulipalon ja palossa kuolee 6 henkinen perhe. Tappoikko se kannettavatietokone sen perheen. Ei vaan se vitun viallinen akku. jatkuu...


      • Aamukahvi
        aamukahvi kirjoitti:

        jatkuu... Laitteistot on uusiutuneet aikalailla sitten tämän ensi höyrystimen ja rahaa on palanut noin 1000€ puolen vuoden aikana näihin härpäkkeisiin. kaikki verotulot ovat menneet englantiin koska Stasi-Suomen päättäjien mukaan tämä laite on yksi suuri PERKELE. Joku viittasi THL:än raporttiin että oli löytynyt syöpää aiheuttavia aineita. Juupajuu. eikö joka vitun tutkimuksesta ole löytynyt jotain syöpää aiheuttavaa. muistaakseni eräs ruotsalainen tutkimus kertoin noin 8 vuotta sitten, että perunalastuissa eli kansanomaisesti sipseistä löytyy karsinogeenejä ja kielletäänkö näitä? no ei. Tämä tutkimus "sähkösavuke" nesteiden syöpä ainesta on vain vähän vajavainen aiheeltaan siitä mitä meille VALVIRA JA THL EI KERRO. Eli syöpää aiheuttavaa ainetta löytyi yhdestä!!!!! tietystä neste merkistä ja siitäkin vain yhdestä!!!!! tietystä erästä ja määrältään se oli 1/7000 riski rajasta. eli yksiseitsemästuhannesosa vaarallisesta määrästä. muistaakseni noissa sipseissä se oli paljon korkeampi ja cokacolassa toissa viikolla määrä oli 1/5000. Valvira ja thl kertoi epämääräisesti määrän olleen laitteilla havaittavissa, mutta jättivät vahingossa kertomatta, että määrä oli täysin mitätön. Ja sitten tämä ylellä julkaistu uutinen että sisä elimet jää ilamn happea. Tämä TUORE TUTKIMUS tehtiin henkilöillä jotka eivät polttaneet ennestään tupakkaa. Ja sanoohan sen nyt SAATANA järkikin että jos vedät keuhkoisis muuta kuin ilmaa että se heikentää hapenotto kykyä. NO SHIT SHERLOK. Eli aivan turha tutkimus ja todella vakavasti otettava kun on tehty peräti 30:llä henkilöllä. Ja valviran ja thl:llän on ihan turha selitellä, että ei ole tutkittu. Internet on pullollaan tutkimuksia ja kyllä ihan puolueetomilta tahoilta. Tälläiset mitättömätkin tahot kuin University of Oxford(varmaan saavat paskiaiset rahoituksen joltain tupakkayhtiöltä) tai harvarduniversity (siinä toinen philip morrisin orja) puoltavat "sähkötupakointia" huomattavasti terveellisempänä kuin vastaavasti normi röökiä. Entäs nämä räjähtävät sähkötupakat. eikös joku jenkki ole perhana kriittisessä tilassa kun sähköröpö pahahti naaman edessä ja taisi hampaita ja pala kielestäkin lähteä. näin ainakin uutisoi yle ja iltalehti. Osuvasti kuitenkin jätetään mainitsematta että kyseessä oli vähän oma viritelmä ja sähkötupakka ei räjähtänyt vaan akku. Lainaan tähän vähän eräältä foorumilta löytämääni nasevaa vertausta. Jos kannettavan tietokoneen akkuräjähtää yöllä ja sytyttää tulipalon ja palossa kuolee 6 henkinen perhe. Tappoikko se kannettavatietokone sen perheen. Ei vaan se vitun viallinen akku. jatkuu...

        jatkuu... Propyleeniglykoli on se yleisin aine mitä näissä "sähkötupakoissa" höyrytellään. Tuossa alussa jo kerrotaankin et se on ihan saamarin yleinen lisä aine ja sitä ei juurikaan voi välttää ellein ole luomu viherpiipertäjä. Perhana, sama aine muodostaa pilvet. Siis noi hattara jutut tuolla taivaalla. Pitää siis sen kosteuden/vesihöyryn koossa/yhdessä. Sama aine on käytössä nicoretten purukumeissa ja suihkeissa. Mikä siis mättää. Ei ole tutkittu onko turvallista. Miksi nuo tuotteet on sitten tuolla joka siwan kassalla. Älkää siis seuraavan flunssan aikaan ostako mitään höyry hengitys juttuja apteekista kun niissä on tuota tutkimatonta ja hengenvaarallista ainetta kuin E422 ja E1520. Jokohan nyt olisin saanut tätä rageani purettuani tänne tarpeeksi. LOPPU. tuokaa lisää valviran ja thl:llän paskan jauhamista eteeni ja nauran ne faktoilla ja oikeilla tutkimuksilla kumoon. HÖYRYTKÖÖN on loppulausuntoni


      • aksu
        Aamukahvi kirjoitti:

        jatkuu... Propyleeniglykoli on se yleisin aine mitä näissä "sähkötupakoissa" höyrytellään. Tuossa alussa jo kerrotaankin et se on ihan saamarin yleinen lisä aine ja sitä ei juurikaan voi välttää ellein ole luomu viherpiipertäjä. Perhana, sama aine muodostaa pilvet. Siis noi hattara jutut tuolla taivaalla. Pitää siis sen kosteuden/vesihöyryn koossa/yhdessä. Sama aine on käytössä nicoretten purukumeissa ja suihkeissa. Mikä siis mättää. Ei ole tutkittu onko turvallista. Miksi nuo tuotteet on sitten tuolla joka siwan kassalla. Älkää siis seuraavan flunssan aikaan ostako mitään höyry hengitys juttuja apteekista kun niissä on tuota tutkimatonta ja hengenvaarallista ainetta kuin E422 ja E1520. Jokohan nyt olisin saanut tätä rageani purettuani tänne tarpeeksi. LOPPU. tuokaa lisää valviran ja thl:llän paskan jauhamista eteeni ja nauran ne faktoilla ja oikeilla tutkimuksilla kumoon. HÖYRYTKÖÖN on loppulausuntoni

        Ragetit munkin puolesta. Lueskelin kaikkia juttuja tästä aiheesta, ja kun lopulta törmäsin erääseen YLEn lehtijuttuun, niin voih jumalauta mikä facepalm. Kiitos, että sain lopulta purkaa patoutumat sun tekstisi kautta. :D

        Itse olen poltellut n. 4kk puolisen askia päivässä. Nuuskan avulla tupakointi aina välillä hävinnyt. Sikariakin koitin, ei napannut. Tämän kauempaa en ole ehtinyt nikotiinin kanssa leikkiä, koska olin kusessa pikajuoksuun. Jalkavamman takia päätin sitten lopettaa ne hommat ja sitten onkin ollut rennompi meininki eri nautintoaineiden kanssa.

        Nyt aion pistää sähkötupakkaa tilaukseen ja olla oikein kunnolla elitistinen, jos vaikka sattuisi valviran tai muun korruptoituneen porukan tyyppejä tulemaan vastaan. :)


    • kumpi parempi?

      Minulle riittää,kun on todistetusti tupakassa satoja vaarallisia aineosia .n 8000kpl kuin e-savukkeen nesteessä eräässä testissä 180kpl vaarallista jopa syöpää aiheuttavaa ainesosaa.

    • xingxang

      Valvira tuskin kansalaisten terveydestä on huolissaan puuhastellessaan älyttömiä rajoituksia sähkötupakassa käytettäville nesteille. Esimerkkeinä nikotiinittömiä nesteitä saa myydä, mutta propyleeniglygolia ei saa ostaa apteekista sähkötupakka käyttöön, jotta voisi tehdä omia nesteitä tai laimennella ostettuja nesteitä.

      Samaa propyleeniglykolia saa kyllä olla asiakkaan tietämättä vaikka missä tuotteessa astmalääkkeistä alkaen diskojen savukoneisiin ja elintarvikkeisiin sotkettuna sen haitallisuutta sen paremmin tutkimatta, kun väittävät ettei ole tukimustietoa.

      Tekemällä itse nesteet voisi olla varma mitä ne sisältää nyt kun pitää vain luottaa ulkomailta tuotujen nesteiden sisältöön tai käyttää epämääräisistä lähteistä saatuja aineita omien nesteiden valmistukseen, jolloin ne voivat sisältää ihan mitä vain ainesosia, mutta tämän perusteella ei voi tuomita sähkötupakkaa vaaralliseksi, etenkin jos sieltä löytyy aineita mitkä ei sinne edes kuulu.

      Nikotiinipitoisten nesteiden myynnin kieltäminen suomessa on järjen köyhyyttä ja vaikeuttaa vain niiden hankkimista. Nikotiini jota nesteet sisältää on tupakasta peräisin ja jokainen voi pienellä vaivalla piipputupakasta uuttaa sitä itsekin omiin tarpeisiin ja lisätä nikotiinittömiin nesteisiin ainoa haittapuoli tässä on, ettei nikotiinipitoisuuksia kykene tarkaan määrittelemään, jos ne toisaalta ei pidä tilatuissakaan nesteissä aina paikkaansa, mutta kyllä jokainen nikotiini addikti tietää milloin on saanut tarpeeksi nikotiiniä elimistöönsä.

      Tutkimattomuus ja tietämättömyys ei ole peruste minkään asian kieltämiselle, etenkin kun ihminen voi halutessaan tunkea itseensä mitä vain olipa ne kiellettyjä tai ei täysikäinen ihminen on itse vastuussa tekemisistään. Eri asia on tiedon salaaminen, jos halutaan salata jonkun terveydelle vaarallisen aineen haitallisuus ihmiselle kuten asbesti- tai tupakkateollisuus on aikoinaan tehnyt.

      Sähkötupakka on ollut markkinoilla jo vuodesta 2004 lähtien enkä itse ole havainnut sen haittavaikutuksista yhtään todentuntuista raporttia mistään päin maailmaa.

      Epäilyttääkin onko valvira ajanut tässä asiassa itsensä puun ja kuoren väliin
      tietämällä jotain oleellista, mutta ei voi aiemman salailunsa takia tuoda asiaa esille vaan vetoaa tutkimattomuuteen ja tutkimuksia aiheesta on vaikka kuinka paljon.

      Lisäksi vuosittain tulee n. 6000 uutta kemiallista yhdistettä markkinoille joiden haittavaikutukset selviää yleensä vasta jälkeenpäin, niin miksi se sähkötupakan kohdalla olisi tiedettävä etukäteen.

    • elämän puolesta !!

      Keskustelu sähkötupakan vaarallisuudesta / vaarattomuudesta kääntyy aina väärälle polulle. Tottakai on hyvä keskustella siitä mitä terveysvaikutuksia sähkötupakalla on ylipäänsä, mutta keskustelun ytimen tulisi silti olla siinä miten sähkötupakka pärjää vertailussa perinteiselle tupakalle. Sähkötupakka on tupakan korvaushoitomuoto, joten siitä on nimenomaan kysymys. Ei kukaan aloita sähkötupakan käyttöä "puhtaalta pöydältä", vaan kyseessä on nimenomaan hoito.

      Asia on ihan sama, jos kävisimme keskustelua Subutex-hoidosta heroiiniriippuvaisten kohdalla. Subutex oli pitkään Suomessa laiton ihan samalla tavalla, kuin nyt on sähkötupakka. Nähtiin vain se, että kyseinen lääke ei varsinaisesti vieroita riippuvuudesta, vaan se vieroittaa vain heroiinista. Samalla tavalla sähkötupakka ei vieroita automaattisesti nikotiinista, mutta vaarallisesta tupakasta se vieroittaa. Tämä prosessi tosin helpottaa myös loppukäden riippuvuudesta vieroittautumista, ihan kuten Subutex.

      Keskustelussa tulee myös muistaa se, että nikotiiniriippuvuus on sairaus. Ei kukaan herjaa narkomaaniakaan Subutexin käytöstä, niin miksi pitäisi herjata tupakoijaa sähkötupakoinnista? Molemmissa on tavoitteena terveellisempi elämä riippuvuus-sairauden kanssa ja jossain vaiheessa myös ehkäpä lopettaminen kokonaan. Kaikki narkomaanit eivät ikinä pääse subuista eroon, eikä varmasti kaikki tupakoijatkaan pääse nikotiiniriippuvuudestaan. Pidemmän ja terveellisemmän elämän saa silti korvaushoidolla.

      Sähkötupakointi pitäisi ottaa vakavana hoitomuotona lääkäreiden keskuudessa. Se pitäisi saada KELA-korvauksen piiriin ja siitä pitäisi ehdottomasti jakaa enemmän tietoa suurelle yleisölle. Tämän tehokkaan hoitomuodon avulla yhteiskunta tulee säästämään hoitomaksuissa, vähentyneinä sairaspoissaoloina ja työtehon paranemisena. Sähkötupakan avulla voimme pelastaa tuhansia ihmishenkiä vuodessa pelkästään Suomessa ja pidentää heidän elinaikaansa.

      Nyt järki käteen!!

    • jppjp

      Minä ainakin lopetin oikean tupakoinnin sähkötupakan avulla. Poltin jotain 25v.
      Minun ajatus on että tällähetkellä saan vähempi myrkkyä keuhkoon vaikka höyrytän sähkötupakkaa, kuin ihminen joka ei käytä mitään paitsi asuu kaupungissa.
      Asun maalla järvenrannalla. Kaupungin katupölyt,pakokaasut ja muut teollisuuden päästöt paljon pahempi, kuin sähkötupakka...

      Tuskin olen väärässä sillä todistetusti ihmisiä on kuollut pelkästään katupölyn vuoksi.

    • Hei,

      Oletko huomannut kuinka sähkötupakka buumi on vallannut suomea ?
      Kiinnostaisiko sinua lähteä yrittäjäksi omalle paikkakunnallesi ja avata
      Oma liike ? Jos vastasit näihin kyllä, niin mitä enää odottamaan ☺

      Etsin nyt kiinnostuneita henkilöitä, jotka tahtoisivat perustaa oma liikkeen ja myydä sähkötupakkatuotteita. Voit lähteä tähän yksin, ystäväsi tai sitten henkilöiden kanssa ketä tätä kautta tulee.

      Tuotteet on minulla valmiina suunniteltua ja muutkin puitteet kunnossa kirjanpidosta aina internetsivun tekijöihin.

      Varaston ei tarvitse olla suuri koska olen neuvotellut jo alustavasti
      Tuotteista ja tilausmääristä. Käytännössä perustaminen tulee avaimet käteen periaatteella.

      Ole yhteydessä niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan kuinka voisimme lähteä hanketta toteuttamaan. Itse ole yrittäjähenkinen ja asun Helsingissä.

      [email protected]

    • lisää höyryä
    • Kalervo-setä
    • kummaaa
      • ei pellet

        Miksi tällästä leikki tupakkia täytyy ylipäätään esittää polttavansa. Mitä järkeä koko tupakoinnissa, lapsellista ja turhaa. Eikö ole muuta tekemistä. Voisi kieltää koko tupakoinnin myynnin suomessa. Jos on nikotiini riippivainen niin ottisi pillerin ja imisi peukkua. Ite en polta enkä keksi syytä aloittaa. Pellet!


      • kyllä harmittaa
        ei pellet kirjoitti:

        Miksi tällästä leikki tupakkia täytyy ylipäätään esittää polttavansa. Mitä järkeä koko tupakoinnissa, lapsellista ja turhaa. Eikö ole muuta tekemistä. Voisi kieltää koko tupakoinnin myynnin suomessa. Jos on nikotiini riippivainen niin ottisi pillerin ja imisi peukkua. Ite en polta enkä keksi syytä aloittaa. Pellet!

        harmittaako?


    • huuhaa perusteluista

      LAINAUS: "...en ole löytänyt vielä yhtään järkevää informaatiota, miksi en ottaisi sähkötupakkaa käyttöön"

      Minäkään en ole löytänyt yhtään järkevää informaatiota, miksi en kantaisi kiviä repussa, tiiliskivien sijasta. En silti tee sitä, kun en myöskään tiedä yhtään järkevää syytä kantaa repussa kiviäkään.

      Jos sattuisi olemaan naula persuksissa, en vaihtaisi sitä ruuviin, vaikka ruuvi tiedettäisiin vähemmän haitalliseksi.

      • Lopetin polttamisen

        Njooo...tuskin nämä sähkötupakat turvallisia ovat. Ovat vaan pirun paljon turvallisempia, kuin tupakan poltto. Olen ollut nyt noin 2 kuukautta tupakoimatta. Ennen sähkötupakkaa olen kokeillut KAIKKI mahdolliset keinot purkasta, laastariin ja inhalaattoriin, molemmat lopettamiseen tarkoitetut lääkkeet ja akupunktion. Mikään ei toiminut vaan aina riippuvuus iski ja palasin tupakoimaan. Pidän sähkötupakkaa suorastaan vallankumouksellisena tästä syystä.

        Sähkötupakka maistuu hyvältä. Ainakin jos tykkää kanelipullasta, mintusta, karamellista, hedelmistä tai monista muista mauista. Maistoin tupakkaa viime viikolla ja tunsin itseni idiootiksi. Miten olin voinut käyttää niin paskalta maistuvaa ainetta terveyteni uhalla yli kymmenen vuotta. Ei riitä ymmärrys.

        En aio käyttää sähkötupakkaa lopun ikääni vaan tämä on vaihe matkalla pois nikotiiniriippuvuudesta. Aloitin vahvalla nikotiini pitoisuudella ja nyt on menossa keskitaso. Sitten vaihdetaan matalaan ja lopulta laimennan matalaakin nikotiinittomalla nesteellä. Sitten laitan sähkötupakan hyllyyn ja toivon että se pölyttyy ja unohtuu. Jätän sen sinne kuitenkin repsahduksen varalta mutta uskon, ettei niin tule tapahtumaan.

        Tupakoimattomuus on muuttanut mielipidettäni koko paheesta. Tunnustan olevani pahasti riippuvainen mutta olen jo todennut, että voin kääntää kelkan. Sillä on iso merkitys minulle.


    • Hörynimijä

      Olen elämäni varrella kokeillut tavallista tupakkaa muutamia kertoja, mutta en ole pitänyt savun aiheuttamista haju- ja makuhaitoista. Sen sijaan nikotiinin aiheuttama hyvän olon tunne (lievä päihtyminen hetkellisesti) on ollut minulle positiivinen tunne. Noin puoli vuotta sitten huomasin keskustelua sähkötupakasta ja silloin tiesin heti, että siinä on se tuote, jolla voisin ruokkia nikotiinin tarvetta. En varmasti ole ainoa, joka on aloittanut tupakoinnin nimenomaan sähkötupakalla. Koska olen aikuinen, odotan että muut antavat minulle vapauden sauhutella sähkötupakkaa (Tosin polttelen omissa oloissani välttääkseni turhaa polemiikkia). Hyvää sähkötupakan polttamisessa on se, ettei siitä jää mitään haju- tai muita jälkiä, joihin muut ihmiset kiinnittäisivät turhaa huomiota.

      Aloitin ensin nikotiinittomalla maustetulla (taisi olla hedelmän maku), mutta koin että se ei oikein "tunnu oikealta", ikään kuin joisi baarissa alkoholittoman drinksun. Niinpä tilasin ulkomailta 16mg nikotiinia sisältävää (strong) nestettä eri makuja ja huomasin olevani oikeilla jäljillä. En kuitenkaan ollut tyytyväinen senhetkisen sähkötupakan tuottaman höyryn määrään, joten tilasin uuden tehokkaamman Dual Coil (DC) atomisaattorin (höyrystin) ja 72mg -nikotiiniliuoksen omien sekoitusten miksaamista varten. Nyt olen tyytyväinen sauhuttelija, menee savut päähän sekoitussuhteella 1/3 (makuaine/72mg nikotiiniliuos).

      P.S. Miksiköhän nikotiini menee nätisti nuppiin heti aamulla (aamusavut) mutta päivällä ja illalla tunne ei välttämättä ole olleenkaan sama?

      • 2kk sähkötupakkaa

        Nikotiini menee paremmin nuppiin ihan varmaan sen vuoksi että olet ollut kokonaisen yön ilman sitä. Vähän sama kuin kahvi, tai vaikka vittu leipä. Aistit "rauhoittuvat" yön aikana ja ovat erittäin "tehokkaita" muutaman tunnin aamuisin.

        OT:

        Itse olen 19 vuotias ja polttanut 5 vuotta. Tilasin pari kuukautta sittten starter paketin britanniasta ja olen ollut erittäin tyytyväinen siihen. Kahden viikon jälkeen pystyin jo hengittämään melkein normaalisti (Minulla on ollut hengenahdistuksia öisin melkein 2 vuotta) ja ruuat ja juomat oikeasti maistuivat jo jollekin. Itse aloitin tuolla "USA brand" makuisella nesteellä (24mg, eli melkeempä sama maku kuin L&M punainen). Nyt olen vaihtanut jo vähän "laimeampaan" litkuun eli kookoksen makuista ja 16mg. Maistoin kookoksen makuista patukkaa ensimmäisen kerran joskus 16-17 vuotiaana (eli olin polttanut jo muutaman vuoden) ja hyi helvetti kun oli pahan makuista silloin. Uskokaa tai älkää, 2 kuukautta sähkötupakkaa ja nyt kookos on yksi parhaimmista mauista mitä olen ikinä maistanut. AIVAN erin makuista kuin muutama vuosi takaperin. Nyt voisin vetää vaikka kolme niitä patukoita.


      • SaatNytSittenHuomioo

        Porttiteoreetikkojen trolli. Paatuneinkin tervakeuhko on naama vihreänä yrjöilemässä 54mg nesteestä. Mutta mahtuu maailmaan tarinaa...


    • Puolesta vai vastaan

      Mietitäänpäs vähän.olen tupakoinut 30 v. Pahimmillaan savukkeita on mennyt kaksi askia päivässä. Siis aamusta iltaan olen hengittänyt savua, nokea, häkää... Tutkittua tai ei, mutta väittääkö joku että on vahingollista jos pystyn tupakansavun tai edes osan siitä. korvaamaan nikotiinipitoisella höyryllä?

      Tietenkään en voi olla varma, että nuo nesteet tai höyry ovat täysin myrkyttömiä, mutta en kyllä keksi täysin myrkytöntä elintarvikettakaan.

      Ai akku räjähtänyt jollain kasvojen edessä? Onhan kautta aikojen matkapuhelimet jysähdelleet ihmisten korvaan, kodinkoneett sytyttäneet tulipaloja. Voimalinjat kuulemma aiheuttavat syöpää ja pahoinvointia. Maaperässä on normaali taustasäteily (Helsinki tänään 0.13 µSv/h

    • oidjsofji

      Minä olen 36v mies. Olen polttanut 22v. Olen yrittänyt lakkoa muutaman kerran siinä onnistumatta. Tilasin sähkötupakan vuosi sitten ja testasin pari kertaa ja sitten unohtui kaappiin.
      Reilu viikko sitten maanantai-tiistain välisenä yönä heräsin siihen kun happea sai keuhkot aika täyteen, mutta silti tuntui etten saa happea ollenkaan ja tuuperrun siihen.
      Päätin että nyt jumalauta saa loppua tupakointi, poltin noin askin- puolitoista päivässä.
      Aikaisemmat lakot oli päättyneet puolen päivän yrityksiin.
      Nyt siis päätin lopettaa kun vielä voi. Keskiviikko iltana poltin 4 tupakkaa putkeen että tuli paha olo. Sen jälkeen en ole savuakaan ottanut yli viikkoon ja ei tee mielikään yhtään. Muutama heikko hetki ollut ja silloin poltellut sähkötupakkaa ja sen apu on todella suuri.
      Tarkoituksena on lopettaa kaikki tupakointi, myös sähköinen. Varmasti jotain vaaroja on sähköröökissäkin, tuntee kurkunpäässä kun polttaa. Silti sen vaara on varmasti mitätön verrattuna oikeaan. Nopeasti savuttomuus vaikuttaa ja on lisäksi erittäin hienoa tuntea taas samoja tuoksuja mitä pikku lapsena muistaa haistaneensa. Makuaistikin paranee päivä päivältä ja happi kulkee jo hyvin!
      Suosittelen siis tiukkaa itsekuria ja sähköröökiä apuriksi lopettamiseen, nyt voi jo sähkötupakkakin jäädä. Melko moni kaveri on tilannut tällä viikolla sähkötupakan ja aikoo tehdä saman jutun kuin itse.

    • KoukkuJaKoukku

      Poltin reilut viisitoista vuotta viikonloppuisin kännipäissäni, en juuri koskaan muulloin. Sitten löysin nikotiinipurkan ja nikotiini-inhalaattorit, joita aloin käyttää kännätessäni. Ne eivät kuitenkaan riittäneet vaan siirryin röökiin jossain vaiheessa iltaa. Kohta meni niin, että käytin arkisin nikotiinipurkkaa ja viikonloppuisin kännätessä vedin röökiä.

      Noin reilut kaksi vuotta sitten jätin kännipolttamiset. Tunnustan, että toissa kesänä poltin alle kymmenenä iltana ja edellisenä ehkä saman verran. Nyt en ole polttanut reiluun vuoteen ainuttakaan eikä ole tehnyt yhtään mielikään. Korvasin röökin kokonaan nikotiinipurkalla. 2 mg nikotiinipurkkaa pääosin jauhettuani siirryin 4 mg nikotiinipurkkaan. Oikeastaan käyttelin fiiliksen mukaan kumpaakin. Joka päivä.

      Tuttuni suositteli sähkötupakkaa, jonka hankinkin. Käyttelin sitä noin puoli vuotta. Päätin sitten hankkiutua siitä eroon, koska 1) en halunnut elää riippuvaisena, 2) en luottanut täysin sähkötupakankaan turvallisuuteen, koska ei sitä voi tietää, mitä aineita niihin tungetaan villeissä tehtaissa Kiinassa, ja 3) allergisena (myös allerginen astma) sähkötupakka (oikeasti) sai minulla aikaan samankaltaisia astmaoireita kuin röökikin.

      Olin aikani ilman, mutta sitten kännätessä sorruin nikotiinipurkkaan. Tätä jatkuin muutama kuukausi, sitten lopetin kokonaan. Nyt olen ilman nikotiinia.

      Oma johtopäätökseni: tupakka on tietysti kaikista pahin. Sähkötupakkaa ei voi verratakaan siihen. Haluaisin silti nähdä laajoja puolueettomia selvityksiä sähkötupakan terveysvaikutuksista sekä ainesisällöistä. Nyt kaikki vetävät köyttä itselleen minkä ehtivät.

      Nikotiinipurkkakaan ei ole täysin vaaraton, ei tietenkään, koska ei itse nikotiinikaan ole, sillä sykkeen nostajana ja verenpaineen kohottajana sekä riippuvuuden aiheuttajana se on epäilemättä haitallinen aine. Mutta koska se tuottaa silti nautintoa, ymmärrän sen käytön pois lukien julkisella paikalla tupakoinnin, josta moni muu joutuu kärsimään myös.

      Kuitenkin vasta kun pyristelee nikotiinista kokonaan eroon, huomaa, miten hallitseva se on omassa elämässä. Tsemppiä kaikille!

    • samppa41v

      tuosta propylenglcoolisa ...... satuin vain huomaamaan että on kyllä aika myrkyllistä
      minä vedän sitä sähkötupakass JA MINUN 2-VUOTIAS TYTTÄRENI imeskelee samaa tavaraa JEKOVIT NIMISESSÄ D-VITAMIINI VALMISTEESSA JOTA SUOSITELTIIN IHAN UUTISISSA ASTI tässä jokin aika sitten........että eiköhän voida unohtaa ne vaarallisuus jutut ihan kokonaan........minä ainakin vedän sähkö kessua
      koska sillä olen päässyt analokisesta eroon

    • 7534

      Niin hienointahan tässä sähkötupakoinnissa on että ei ikinä tiedä mitä mömmöjä elimistöönsä vetää. Terveysviranomaisethan ei näitä tarkista joten luottavaisin mielin näitä kiina litkuja sisäänsä höyrystelee

      • tupakaton

        Oon nyt ollut 2 kuukautta ilman tupakkaa sähkötupakan avulla: haju- ja makuaisti palanneet, kunto kohentunut, keuhkot eivät enää vingu ja rohise, tupakkayskä loppunut. Siispä, suosittelen kaikille, jotka haluavat päästä eroon syöpäkääryleistä, sähkötupakkaa.


    • höyryttelijä

      Erinomainen kapistus tämä sähkötupakka. Ainoa ongelma on siinä, että tätä tulee höyryteltyä kokoajan. Työkaverit käy parin tunnin välein tupakalla ja minä "tupruttelen" kokoajan. Tuskin tällä nikotiiniriippuvuudesta pääsee eroon, mutta ompahan toistaiseksi terveellisempi vaihtoehto.

    • corebba

      Itselleni tupakka on ollut aina tapa isolla T:llä. Välillä se on "auttanut" minua selviämään ongelmatilanteista, välillä palkitsemismuoto hyvästä suorittamisesta. Tottakai mukana on myös nikotiiniriippuvuus.
      Olen polttanut 14 vuotta, lukuunottamatta 3kk "nuuskakuuria" jolloin käytin vain pelkkää nuuskaa ja olin yli 5 kertaisessa nikotiiniriippuvuudessa tupakanpolttajaan verrattuna.
      Sähkötupakalla tavan siirto tapahtui hetkessä. Aloitin 18mg nikotiinimäärällä, pyrkimyksenäni irtautua koko haitta-aineesta. Pikku hiljaa olen pudottanut nikotiinimäärää ja nyt se alkaa olla 2g/ml tasolla(Itse sekoitetut liuokset). Seuraava siirto on täysin nikotiinittomaan versioon.
      Silti pidän todennäköisenä, että höyryttelen ilman nikotiiniakin vielä pitkään pelkän tavan vuoksi.
      Nykyään olen sekoittanut ja kehittänyt mielessäni tietyt höyry-maut tiettyihin tilanteisiin ja tapahtumiin, jotka joko palkitsevat tai auttavat stressissä.
      Olen siis siirtänyt tupakkatavan eri aineeseen(aineisiin), mutta hengitän ja voin yleensäkin paremmin kuin ennen. En tiedä käyttämieni aineden sisällöstä tarpeekse, joten valtion tutkimusvirastoiden tulisi informoida kansalaisia paremmin nykyisen "torppaamisen" sijasta.

    • kjkk1

      Olen 42v mies ja polttanut 15v saakka syksyllä 2011 tilasin sähkötupakan ja poltin helmikuuhun 2012 saakka ja lopetin sen käytön, olin elokuuhun 2012 asti täysin savuton,kunnes kokeilin pojan sähköröökiä aina silloin tällöin,ja siitä tämä höyryttely taas lähti, mut meillä töissä otetaan puhallustestit joka vuosi,n1kk sitten olin testeissä ja paras tulos 4v.een. yli 10% tulos parantunut, en tiedä johtuko s-tupakasta vai mistä ,mut normi tupakkaa en suuhuni laita.

    • viihteellä

      Olen 48-vuotias mies. Säännöllisen tupakoinnin lopetin yli kaksikymmentä vuotta sitten. Viihdetupakoitni jäi kuitenkin riesaksi. Muutaman kerran kuussa, pikkusievässä iltaa istuessa, tuli kuitenkin kiskottua pari askia pikkusikareita iltaa kohti. Siitähän tuli tietysti helvetin paha olo seuraavaksi päiväksi, krapulan lisäksi. Yritin tosissani tästä tavasta eroon. Kokeilin jopa sitä, että tupakkatuotteita ei ole saatavilla, mutta lopputuloksena oli kallis taksimatka tupakkahimon iskiessä.
      Tosiasisssa se ei ollut tupakanhimoa, vaan paremminkin ison miehen tutin tarvetta. Puollisen vuotta sitten hankin kaverini innoittamana sähköpiipun ja siihen loppui viihdetupakointi kerralla. Olen alusta asti käyttänyt vain nikotiinittömiä nesteitä. Seuraavana päivänä olo on entiseen verrattuna todella fressi. En teidä onko sähkö"tupakointi" täysin vaaratonta, mutta on se varmasti pienempi paha, kuin oikea tupakka. Onneksi myös sähkötupakointi on jäänyt viihdekäyttöön, muutamiin kertoihin kuussa.

    • eciggykings

      Lopeta tupakointi tänään. www.eciggykings.com palvelemme myös suomeksi osoitteessa [email protected] käykää joukolla tykkäämässä sivustosta facebookin kautta ja arvomme tykkääjien kesken INNOKIN iTaste VV sähkösavukkeen sekä 2 vapaavalintaista nestepulloa. Kilpailuaika 18.11-15.12.2012 Terv. Robert Eciggykings.com

    • parahin

      Vaarallista? saa nähdä. Olen yli 50v mies polttanut 12 vuotiaasta kiihtyvällä tahdilla jolloin noin kuukausi sitten alotaessani sähkötupakan käytön, poltin pääasiassa norttia lähes kolme askia päivässä.

      Nyt sähkötupakan kanssa ei edes tee mieli tupakkaa, hämmästyttävää. Aloittaessani Höyryttelyn taistelin aivan normaaleja vieroitus oireita vastaan, jotka harmikseni, vaikka vähäisinäkin jakuvat vielä. Uskon kuitenkin että ne tulevat häviämään.

      Luulen että riippuvuus tupakkaan ainakin minun kohdallani johtuu pääasiassa jostain muusta kuin nikotiinista. viimeisien tutkimusten mukaanhan on havaittu että savukeen aineyhdistelmät voidaan rinnastaa mieliala-lääkkeisiin. Niinpä.

      Oloni on huimasti parantunut, koira lenkilläkään en ylämäissä hengästykkään niin helposti. Jos hyvin käy vetelen tässä höyryä muutaman vuoden ja lopetan sitten senkin.. :) Ystäväni jotka ovat seuranneet tupakointiani pitkän tovin ovat yhtä ymyrkäisinä höyryttelystäni kuin minäkin. Sähkötupakan katu-uskottavuus on nousut heidän silmissään huimasti minun myötäni.

      En millään jaksa uskoa että höyryttely voisi olla ainakaan sen vaarallisempaa kuin 50-60 kpl nortin päivävauhti.

      Ja kun kuolen ja jos kuolen keuhkoihin kohdistuvaan tautiin en usko sen aiheutuneen Höyryttelystä vaan ihan jostain muusta :)

      Tottakai tätä pitää tutkia ja toivon mukaan parannella. Mutta paskan jauhaminen pitäisi jo loppua.

      Terveisin Onnellinen höyryttelijä.. Vielä ja hengissä.

    • xingxang

      Sähkötupakka toimii siksi kun siinä voi itse kontrolloida nikotiinin saantia toisin kuin purukumissa ja laastareissa, joista annoksen saa aina vakiona ja yleensä liian pienenä.

      Sähkötupakan nesteet saa edullisimmin itse tekemällä, mutta ainoa hankaluus on nikotiinin tilaamisessa. Netistä löytyy puhdasta nikotiiniä 50ml pulloissa n. 20 euron hintaan mikä riittää 2 litraan 24mg nestettä. Probyleeniglykoli ja glyseroli maksaa 1,67 euroa 100ml pullo ja mausteet saman verran 10 ml pullo niin 100 eurolla saa n. 2 vuoden nesteet, kun perinteisiin meni enemmän jo kuukaudessa rahaa.

      Itse käytän lääkelaadun probyleeniglygolia nesteiden pohjana ja inaweran ja flavorx mausteita pääasiassa. Netistä löytyy hyviä reseptejä ja laskureita nesteiden tekoon esim. täältä

      http://www.e-cig.com/shopping/shopcontent.asp?type=eliquid_calculator

      Ainoa ongelma on tämän liikkeen sijainti nikotiininesteiden tilaamisen kannalta, mutta kaikkea muuta sähkötupakkaan liittyvää sieltä voi kyllä tilata.

    • tepice

      Kuinka kauan aina yksi " nestesäiliö " kestää nyt kun täs sähkötupakassani on 0,9ml kokoisia 5kpl niin pitäiskö tilata samantien lisää? kuinka nopeasti teillö menee? voiko käyttää uusiksi?

    • eciggykings

      Hienoa onnellinen höyryttelijä ja tepicelle vastaus 0.9ml säiliö kestää käytöstä ja laitteen tehosta riippuen noin 5-24 tuntia.. 10ml pullo kestää keskivertokäyttäjällä noin 4-5 päivää. Arvomme facebook tykkääjiemme ja joulutarjouksen jakajien kesken 1 kpl INNOKIN iTasteVV sähkösavukkeen ja 2 vapaavalintaista nestepulloa. Osallistukaahan joukolla arvontaan

      T:Robert
      Eciggykings
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=426475727407253&set=a.426246954096797.107879.389836174404542&type=1&theater

    • corebba

      Itellä menee yhteen 10ml tuubiin n. 4 päivää, Tilaa basea ja makuja, niin ei ainakaan siihen lakko lopu. http://www.inaweraflavours.com/en/12-nico.
      Noiden maut kahvia ja moccaa lukuunottamatta ovat aika perseestä.

    • eciggykings
    • eciggykings
    • haluunlopettaa

      ei oo näyttöö, ei oo näyttöö. Ihmiset jos olette oikeasti niin kamalan huolissanne kansan terveydestä niin voisitteko olla ystävällisiä ja tehdä niitä saatanan kokeita ja hommata näyttöä! Täällä on ihmisiä jotka tahtovat eroon tupakasta, mutta tapariippuvuus on sietämätön. Ois vaan tosi kiva tietää että tilatakko sähkörööki vai keksiäkkö jotain muuta. Juuri kun luuli että vastaus löytyi. Pitiki alkaa googlailee, ois ollu parempi olla ihan vapaaehtoisesti pimennossa, kuin saada ristiriitaista ja puutteellista tietoa

    • JohaboXl

      Hei, kiitos hyvistä tiedoista koskien sähkötupakan haita ja hyödyt.

      Minulla on yksi kysymys:

      Mainitsit, että glyseroli: "Tämä kyseinen aine on vaarallista, itseasiassa vaarallisin pakokaasujen myrkyistä. Sitä on myös tupakan savussa. En kuitenkaan usko, että kyseisestä aineesta on vaaraa e-tupakassa, koska sitä syntyy hajoamistuotteena glyserolista vasta kuumennettaessa yli 280 °C lämpötilaan. En usko että sähkötupakka ihan noihin lukemiin yltää lämpötiloissa??"

      Olen nimittäin havainnut, että käyttäessäni sähkötupakkaa, niin neste tummenee kun höyrystin lämpenee. Olisko tässä jotain yhteyttä sinun kirjoitukseesi??

      yst.terv. Bosse J.

    • HannaH875

      Hmm.. mielenkiintoisia pointteja. Tuttuni Kalevi kirjoitti taannoin blogissaan myös sähkötupakasta, jos jotakuta kiinnostaa lukea: http://www.augustsymphony.org/

    • 16väsynytjavittuumtunut

      Hohhojjaa, pistää kyllä vituttamaan tämä, itsekkin lopetin tupakan sähkö"tupakan" avulla, eikö ihmiset vaan voisi heräillä ja aloittaa höyryttelyn. Eniten vituttaa kun jotkut ei vaan usko vaikka kuinka selittää "ne räjähtelee koko ajan" "jossain luki että ovat hautallisimpia kuin tupakka" "enemmän siihen kuolee porukkaa kuin talvisodssa" siis voi saatana. Sitte on taas nää sankarit jotka ei ymmärrä "eikä olis vaan helpompi lopettaa kaikki eikä käyttää nikotiinia ollenkaan" tietyissä olosuhteissa niin vaan käy, ei johdu selkärangattomuudesta ja nössöilystä vaan ihan pelkästään olosuhteista, en jaksaisi kattella enää tätä vänkäystä näistä vaarallisista vesihöyryn muodostajista, aloittakaa sähkön polttaminen heti! Hauskaa helppoa mulavaa ja vaivatonta, sekä ennen kaikkea TURVALLISTA mikäli päässäsi kasvaa muutakin kuin sammalta. Ei mull muuta nähää

    • Kardan66

      Olen 49-vuotias mies. Tupakkaa meni 2 askia päivässä ja yskä oli niin paha, että en pystynyt enää puhumaan normaalisti. Siirryin "alkukantaisiin" sähköröökeihin n. 5 vuotta sitten ja täytyy sanoa, että toimi. Olin yrittänyt lopettaa nuuskan, inhalaattorin, pillerin, laastarin ja nikotiinipurkan kanssa, mutta tuloksetta. Kun aloin höyryttelemään yskäni loppui alle viikossa ja maut ja hajut tuntuivat taas. Olen todella kova addikti, mitä tulee nikotiiniin, mutta koen sen erittäin merkittäväksi seikaksi sähkötupakassa, että omin silmin voi edelleen katsella höyrykiehkuroita ja pilviä. Ne ovat mielestäni myös, mitä tulee tapatupakointiin, visuaalisesti tärkeitä elementtejä. Kun sähkötupakkani on ollut rikki tai nesteet tai atomisaattori on tehnyt tenän, ei mene kuin puoli tuntia ja tupakka-aski on kourassa. Mutta silloin sen huomaa: se maistuu niin pahalta, että kiroaa sitä, miksi meni ostamaan oikeita savukkeita. Sum summaarum, sähkötupakka on KAIKISTA KORVAUSHOIDOISTA TEHOKKAIN! Ja eikun höyryttelemään OMIA nesteitä.

    • K4kk4hätä

      Siis joo sähkötupakan vastus kuumenee kyllä hippusen reilusti yli tuon 280 asteen että itse ainakin suosin propyleeniglykolia sisältäviä nesteite ennemmin kuin glyserolia

      • pgvg

        Pg ja Vg on nesteissä, tarkoitatko glyserolilla Vg:tä?


      • Vaporesso

        Molempia aineita ne sisältävät, yleensä 70/30 suhteella. Itse onnistuin lopettamaan tupakoinnin sähkötupakalla käyttämällä 18mg nestettä ja siitä hiljalleen vähentäen (18mg, 12mg, 10mg, 6mg jne ja lopulta tuli sauhuteltua pelkkää makua (Pg Vg maku) tavan vuoksi, mutta sekin sitten jäi pois. Paras keksintö ikinä jos haluaa päästä tupakasta eroon.


    • skeptinen_höyryttelijä

      Pakko heittää pari näsäviisasta kommenttia tähänkin ikivanhaan ketjuun.

      "Propyleeniglykoliannoksen kasvaessa munuaisten kyky käsitellä sitä hidastuu,[4] mikä saattaa johtua propyleeniglykolin alkoholeille ominaisesta lievästä anesteettisesta ja keskushermoa lamaavasta vaikutuksesta" -lainaus wikipediasta

      Tämän perusteella en pitäisi täysin vaarattomana aineena ihmiselimistölle.


      "Vaarallisinta glyseroli on grillattaessa rasvaista ruokaa, koska aine hajoaa kuumentuessaan, jolloin muodostuu syövyttäviä höyryjä sisältäen akroleiinia." -lainaus aloittajalta

      Eli sähkötupakan vastusko ei höyrystä glyserolia? Uskaltaisin väittää että vastus voi e-tupakassa lämmetä hetkellisesti yllättävänkin korkeisiin lämpötiloihin. Markkinoilla on ollut myynnissä laitteita joilla lämmönsäätömuodossa voidaan väitetysti saavuttaa 600 F (reilu 300 C) jatkuva lämpötila. Akroleiinia muodostuu glyserolista jo 280 C-asteessa.


      Ja ne ainaiset väitteet siitä että sähkötupakan höyry on "vain vesihöyryä"... hah.
      Sähkötupakkanesteissä on propyleeniglykolin ja glyserolin lisäksi usein mm. makuaineita, puhumattakaan muista lisäaineista joista ei paketin kyljessä edes ilmoiteta.

      Noh, "analoginen" tupakka on jokatapauksessa myrkyllisempää. Pitäydyn höyryttelyssä jatkossakin.

    • Anonyymi

      👍👍👍

    • Anonyymi

      Ei ole tämäkään juttu vielä yleisisti tiedossa täällä Euroopassa:
      The same month Fort Detrick shut down, there was also a mysterious e-cigarette vaping-related illness in the area. Ryan Christian of the Last American Vagabond reported on it. By September 2019, vaping-related lung illness cases had doubled in Maryland where Fort Detrick lab is located. The outbreak of severe lung disease among users of electronic cigarettes spread throughout the country. Strangely, they were referred to as vaping clusters. The condition was even turned into an acronym: EVALI (e-vaping use-associated lung injury.)
      Lähde: https://maryamhenein.substack.com/p/the-anthrax-chronicles-part-1-spills?r=3zgqx&utm_campaign=post&utm_medium=web
      Jos porukalle ei ole vieläkään valjennut, että meitä myrkytetään täysin tarkoituksella, niin jatkakaa vain samaan tahtiin. Omapahan on valintanne.

    • Anonyymi

      Vituttaa nämä somen asiantuntijapellet, jotka kusettaa ensin itseään ja sitten alkaa kusettamaan muita. Aivan sairaan noloja tällaiset aloitukset, joilla yritetään tehdä terveydelle vahingollisista nautintoaineista jotain muuta kuin ovat.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe