Ammattihallitus - mistä?

Väsynyt pj

Niinhän siinä kävi kuten ajattelinkin eli syksyn yhtiökokoukseen vaivautui vain kourallinen aktiivisia osakkeen omistajia. Heistä saatiin juuri ja juuri kasaan uusi hallitus sekä toiminnantarkastaja sekä varajäsenet.

Tulevaisuuden suunnitelmat on siis selvät - seuraavaksi taloyhtiön johtoon astuu ammattihallitus. Mutta mistä? Tilitoimistoista, isännöintitoimistoista? Onko kellään kokemusta siitä, kun yhtiötä johtaa ammattilaiset?

9

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rthsryj

      Täältä voi lähteä liikkeelle: www.akha.fi

      Tavallaan kyllä typerää ja kallista palkata täysin ulkopuolinen hallitus, mutta ymmärrän kyllä että joskus se on pakko.

      • väsynyt pj

        Kiitos tästä. Harmi vaan, että yhtään lähiseudulla asuvaa asiantuntijaa ei rekisterissä ole. Täytyy selvitellä lisää.

        Ei se voi mennä niin, että tietyt ihmiset kantavat vastuuta vuodesta toiseen ja toiset menevät sieltä mistä aita on matalin. Kaikkeen muuhun ollaan kyllä vapaaehtoisia, kuten sotkemiseen ja särkemiseen, mutta kun pitäisi omaisuudestaan huolehtia, vapaaehtoisia ei löydy. Sitten kehdataan vielä kitistä, että kenen on vastuu... Voi elämä.


    • Yleinen moka

      Eiköhän kokouskutsuun olisi syytä vähän eritellä tarkemmin mitä olisi tarkoitus käsitellä. Jos se on vaan "lain säätämät" ja muu mitä esille tulee.
      Tuskin montaakaan kiinnostaa jonkun kukkahattutädin istutus suunnitelmat.
      Ei se ole ihme jos kokouksessa kato käy.

      • väsynyt pj

        Kokouskutsussa oli aiheena mm:
        - Vuoden 2012 talousarvion-ehdotuksen käsittely
        - Talousarvion vahvistaminen ja vastikkeiden määrääminen vuodelle 2012
        - Hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkiot vuodelle 2012
        - Hallituksen jäsenten (3) sekä varajäsenten valinta vuodelle 2012

        Missä kohti näet kukkien istutusta?


    • asdadasd

      Ihmisiä ei kiinnosta taloyhtiön budjetti eikä mikään muukaan. Porukka kuvittelee nykyään asuvansa vuokrataloissa, vaikka muuttaisivat kolmen asunnon rivariyhtiöön.

      Urpoja perhana.

      Itse olen ratkaissut asian niin, että laitan aina yhden vaikka tuulesta temmatun kohdan asialistalle, mikä vetää porukkaa paikalle. Tyyliin:

      "Käsitelläään asunnon E (eli puheenjohtajan) takapihan kunnostus yhtiön laskuun korvauksena tähän mennessä hoidetuista tehtävistä"

    • Yleinen moka

      Oks tää nyt niin vaikea ymmärtää. Turha tolla kokouskutsulla toivoakaan mitään runsasta osanottoa.
      Siis jos tarkoitus on keskustella/päättää muustakin kun lakisääteisistä. Onko tuo nyt niin vaikea ymmärtää. Sitten kun läsnä ei ole oikein ketään päätetään asioista mitkä varmasti aiheuttaa riitaa. Menikö jakeluun.
      Eihän tähän tietty laki velvoita mutta onko se sitten helpompi tapella jälkeenpäin. Tyhmää todeta ettei kokouskutsussa tarvitse mainita kun nää muutamat käsiteltävät kohdat. Eihän niitä asioita tarvitse kokouskutsussa mainita. Etukäteen voidaan puheenjohtajan toimesta keskustella asioista. Jotenkin tuntuu ettei isännöitsijät, joilla ei ole mitään valtaa. Hallituksen jäsenet joilla pitäisi olla osakkaiden luottamus. Oikein tajua miten selkeitä päätöksiä voidaan tehdä.

      • väsynyt pj

        Áiemmissa kokouskutsuissa on ollut aiheina myös mm. remonttivastikkeen kerääminen, kaukolämmön lämmönsiirtiminen uusiminen. Osallistujia: hallituksen jäsenet.

        Kokousten ulkopuoleltakaan ei kommentteja tule - jos jotain tulee, ne koskevat jotain korjattavaa ränniä, pimentynyttä lamppua tms, mitä ei todellakaan tarvitse edes yhtiökokoukseen asti viedä. Toki sitten jälkeenpäin kuulee näitä kenen on vastuu kommentteja, kun asukas itse olisi voinut ottaa vastuuta asiasta - vastuun ottaminen olisi ollut se, että olisi pitänyt soittaa yksi puhelu isännöitsijälle.

        Noh, joka tapauksessa tilanne on kiusallinen, kun taloyhtiö on täynnä passiiivisia asukkaita. Mitä asukkaat haluaisivat? Onko mitään mitä voisi kehittää?

        Toivottavasti tuleva kausi on kuitenkin viimeinen hallituksessa. Jostain on saatava korjaus tilanteeseen.


    • w4tg 3gr gr3 re

      Yhteisöllisyyden puuttuminen, siinä syy.

      Ihmiset tosiaan kuvittelee, että voi asua, kuten vuokralla. Joku määrää vastikkeen, voi voi kun taas nousee, se siitä. Kokoukset joko huuto/riitely tilaisuuksia, tai sitten kuivakkaita muian kopisteluhommia.

      MUUT ASIAT. Tämä erittäin tärkeä kohta kokouksissa. Sinne kannattaa laittaa ehdolle kaikenlaisia asioita. Nuo lakisääteiset on loppujen lopuksi sellaisia, että ei niistä kukaan ole kiinnostunut, jos ei isomman velan ottamisesta ole kyse.

      Ihmisä ei kiinnosta yhteiset hommat, paljon enenpi kaikki muut asiat. Paljon kivempi narista jälkikäteen, mutta jos on tosipaikka jossain asiassa, suurin osa työntää päänsä saveen kuin jokin strutsi.

      Ai niin. Noista pakollisista nykyään tärkein on vastuuvapauden myöntäminen. Siinä yhteydessä typerätkin hallituksen jäsenet ehkä tajuavat, mitä ne on hallituksessa. Vetää naamarin melko hiljaiseksi, jos se evätään. Eikä se epääminen oikeastaan tarkoita juuri mitään, jos asioita, ne sitten ratkotaan oikeudessa. Mutta monestikkaan hallituksen jäsenet ei kunnolla tajua asiaa.

      Ja toinen mitä osakkaat tai hallituksetkaan ei tajua. Jos myönnetty vastuuvapaus se ok. Mutta jos sen jälkeen ilmenee rikoksia, se siitä vastuuvapaudesta, ne on sitten rikosasioita. Vastuuvapaus ei ole mikään yleinen armahdus, käytännössä se vaan tarkoittaa sitä, osakeyhtiö ei ole edellisellä kaudella mennyt konkurssiin ja kaikki kuvittelee, että asiat mallillaan. Jos sitten paljastuu jotain rikoksia...

      Että näin, ihmiset pitäisi saada kiinnostumaan asioista. Ihan yhteisesti yhteisistä asioista. Ei se niin hirveetä vaadi keneltäkään. Ottaa vähän itekkin selkoa asioista, juttelee naapurewitten kanssa, miettii pikkasen asioita ja viittii käydä sen pari kertaa vuodessa yhtiökokouksissa. Aika vähän kun ajattelee, paljonko ok- asuja joutuu miettimään asumisasioitaan.

    • Facebook..

      No meidän talonyhtiön halituksen puheenjohtaja sai kummasti aktiviteettia aikaiseksi osakkaiden keskuudessa kun hän avasi talonyhtiölle oma keskustelu foorumi Facebookissa. Kummasti ottavat asukkaat osaa suunnitelmiin ja ehdotuksiin etc. Ja ehdottelevat itsekkin paljon asioita joista sitten asukkaat ja hallituksen jäsenet pohtivat keskenään,.Sen jälkeen onkin kokouksiinkin ilmestynyt lisää porukkaa. Koska vain omalla nimellä pystyy osallistumaan niin olen huomannut että passiivisimmatkin asukkaat ovat mukana mielipiteineen.
      Tähän foorumiin ei pääse ulkopuoliset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8690
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2346
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1986
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1734
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      7
      1219
    Aihe