Erikoinen ääni moottorista

w201190e

eli 190e 2.0 bensa mersu kyseessä, ääni tulee jakopään suunnalta Rohinaa sekä metallista kilinää, kenelläkään olisi heittää neuvoja tähän väliin? auto kumminkin pelaa normaalisti.

11

3185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 18+4

      ääni voi tulla jakoketjusta tai sen kiristäjästä. Kannattaa tarkistaa ennenkuin se katkeaa.Jos kone on vanhempi kuin -88 niin jakoketju on yksirivinen ja niitä on joitakin katkennut. Uudemmissa on kaksirivinen ja se kestää paremmin.

      Vaihto ei pitäisi olla kovin paha homma. Se vaihdetaan siten että venttiilikoppa pois ja ketju katki. Sitten liitetään uusi ketju vanhaan ja pyöritetään uusi ketju koneeseen ja liitetään kiinni.

    • w201

      Jakopää uusiksi. Ketju ja rissat. Vika sinällään ei niin vakava, ei ne ketjut katkea. Mutta ääni ärsyttävä. Ite ajelin parisataa tuhatta sen kilinän kanssa, sitten kun tuli muuta remonttia koneeseen, elikkäs paloi kansipahvi, samalla vaihdettiin ketjut ja rissat.

      Remontti ei ole kallis ja sen voi kyllä tehdä itekkin, jos nyt viitsii. Näistä ketjuautoista ei niin paljon puhuta, nykyisin kun kaikki autot alkaa olemaan hihnoilla ja kun hihna hyppää tai katkeaa, siinä on sitten isompi remontti edessä.

      Ja siis, päinvastoin kun tuo joku "tietäjä" neuvoi, kyllä ne rissatkin pitää vaihtaa. Ne kuluneet vanhanketjun mukaisiksi ja kun paiskaa uuden ketjun, niitten kuluminen lisääntyy ja ne syö uutta ketjua enenpi. Tosin, kyllä pelkän ketjun vaihdolla saa koneen sen verran huljaiseksi, että sen saa myytyä jollekin karvanoppapojulle. Joa avaat jotain, korjaa sitten kunnolla, osat halpoja.

      • "tietäjä"

        Kyllä tulee rempalle hintaa jos kaikki ketjupyörätkin vaihtaa. Nokkapyörän pystyy vielä vaihtamaan helposti mutta muitten vaihto on isompi homma. Kampiakselin ketjupyöränkin kanssa saa tunteja kulumaan.

        En tiedä että kukaan olisi vaihtanut ketjupyöriä ketjunvaihdon yhteydessä. Periaatteessa se olisi hyvä vaihtaa mutta työhön nähden ei kannata. Ketju hieman kuluu alussa kun se mukautuu ketjupyöriin mutta hydraulinen kiristäjä pitää sen kokoajan sopivan kireällä.


      • w201
        "tietäjä" kirjoitti:

        Kyllä tulee rempalle hintaa jos kaikki ketjupyörätkin vaihtaa. Nokkapyörän pystyy vielä vaihtamaan helposti mutta muitten vaihto on isompi homma. Kampiakselin ketjupyöränkin kanssa saa tunteja kulumaan.

        En tiedä että kukaan olisi vaihtanut ketjupyöriä ketjunvaihdon yhteydessä. Periaatteessa se olisi hyvä vaihtaa mutta työhön nähden ei kannata. Ketju hieman kuluu alussa kun se mukautuu ketjupyöriin mutta hydraulinen kiristäjä pitää sen kokoajan sopivan kireällä.

        Aina ne vaihdetaan, jos nyt remonttia aletaan tekemään. Pelkkä ketjun vaihtaminen on sama asia, kuin laittaisi myyntiä varten uuden hajukuusen konttoriin.

        Pikkuremppa, eikä maksa paljoa, joku satanen kaikkinensa. Mutta onhan niitä tosiaan mustilaisia ja muita persaukisia, joitten pitää ajella johtotähdellä, vaikka pensaankaan ei ole saa kuin varastamalla. Mä puolestani en tunne ketään, kuka olisi jättänyt rissat vaihtamatta ketjunvaihdon yhteydessä.

        Automiehet erikseen.


    • best und best

      koska meseissä ei ole koskaan mitään vikaa,niin epäilen että nämä äänet tulevat kirjoittajan korvien välistä! oikea paikka kysellä tällaisia asioita on lataamo!

      • 180c esprit

        meillä on pitkä kokemus mersuista ja vikaa niihin tulee se on varma. Liian pitkä lista tulisi tähän lueteltavaksi.


    • kilisiä 180

      olen huomannut samallaista kilinää mun c 180 95 mesessä tässäkö samallainen vika ?

    • Juuso Mersunen

      Mulla oli aikanaan 200d -90 mese ja siitä myös kova ääni kun laski tyhjäkäynnille...kuin poravasaralla olis laskettu.No jakoketjun epäily heräs...vaihdoin sen...ei muuttunu taas kova metallinen ääni. No selvishän se...moottorin kumityyny kulunu puhki ja metalli metallia vasten aiheutti äänen ...vain tyhjäkäynnillä .

    • messevä mese

      ja mää kun luulin että mersuissa,jotka ovat vielä melko kalliitakin,ei koskaan ole mitään vikaa!!!

    • Anonyymi

      A170 MB äkkiä alotti tuputtava äänistä epätasaista käyntiä erityisesti 2 vaihteella kiihdytys vedit heikkenee 100 vauhti isoilla kierroksilla ei huomaan oireita,, sitten meni muutama päivä ja ajettiin yht noin 100 km ja äkkiä tyhjäkäynnillä selkeästi kuuluva säklätys ääni se enempi koneen oikealta puolelta! Epäilen nokka akselin hihnaa !!? Mutta tuputtava ääni jossain pytyssä ei pyöri mukana kuin kierroksilla tulpat vaihdettiin ei apua? Ajattelin onko hihna vioittunut hypännyt pykälän yli josta ajoitus muuttui nyt hihna vioittui enemmän pitää söklätys ääntä?! Mitä mieltä olette?

      • Anonyymi

        Olet pihalla, eli vie autosi heti pajalle.
        Oli muuten typerää kaivaa noin vanha ketju kun voit tehdä ihan uudenkin avauksen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe