hullu maailma

säälittävää.. :(

Nykyajan nuorisolla ei ole mitään käsitystä vastuunottamisesta. Harrastetaan seksiä ilman ehkäisyä, kuka tahansa tajuaa että siinä on riskinsä - paitsi raskautuminen, myös sukupuolitaudit.

En minä ollut teininä (josta ei siis ole 40 vuotta aikaa, niin ettei kenenkään keskenkasvuisen tarvitse minua haukkua "vanhaksi harpuksi") noin vastuuton ja uusavuton. Osasin pitää huolen ehkäisystä, enkä tullut nettiin itkemään pelkääväni mahdollista raskautta.

Karu totuus on, että elämä on sitä mitä sinä itse valinnoillasi siitä teet. Turha siitä on itkeä jälkikäteen jos ei järki kulje matkassa. Millaisia vanhempia teistäkin tulee, jos järjenkäyttö on noin vähäistä?

16

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hohohoho

      Ihme ettei yksikään teiniäiti ole tullut jo tähänkin aloitukseen marisemaan jotain. Tottahan tässä puhutaan, eivät he osaa vastata tähän mitään muuta kuin "menkää muualle v*ttuilemaan, ollaan niin oikeessa ku ollaan 15 vee".

    • hohohohohohohhohoho

      Ei ihme että taas yksi säälittävä ihminen tulee teiniäideille suunnatulle palstalle marisemaan jotakin.

    • säälittäväähän tuo

      Tottahan tuo on joka sana!

      Ja jos joku täällä marisee, niin te niitä marisijoita olette. "Nyyh, olen raskaana enkä tiedä mitä teen. Vanhempani eivät hyväksy raskauttani" jne jne jne. Sellaista tämä nykynuoriso on.

    • hmmhm

      Silloin pitäisi osata järkevästi ilman kritiikkiä neuvoa ja rohkaista. Turhanpäivänen haukkuminen on todella lapsellista toimintaa sen nyt tietää tarhaikäinenkin.

    • neuvokaa neuvokaa

      Miten näitä älyvapaita oikein neuvoisi? Heille tuputetaan seksivalistusta jo aika varhaisessa vaiheessa nuoruuttaan, mutta ei, pitää oppia oikein kantapään kautta. Paksukalloisia ihmisiä näköjään nykyajan teinit.

    • yksinuoriäiti

      jaadajaada. Ainahan kaikki on sen "nykynuorison vika" ja aina on ollut. Aina niitä teiniäitejä on ollut, ja aina tulee olemaankin. Ei tarvitse kovin pitkälle mennä ajassakaan taaksepäin, kun oli vanhapiika, jos ei ollut miestä ja lapsia 25-vuotiaana. Normaalisti 20-vuotiaana jäätiin jo talonemännäksi. Eikä silloin oltu teiniäitejä. Nykyään ollaan; Suomen ensisynnyttäjien keski-ikä on noussut 28.vuoteen. Tästä syystä johtuen Kela alkaa myöntämään kodinhoidontukea opiskelurahaa saaville minimiäitiyspäivärahan verran. Joka on siis huomattavasti enemmän, kuin muuten saisi. Tämä kannusteeksi, jotta saataisiin ensisynnyttäjien ikä LASKEMAAN. Kannustetaan opiskelijoita saamaan lapsia. haahaa.

    • öööhö

      Kannustetaan opiskelijoita saamaan lapsia?? Mistähän olet tuon huhupuheen kuullut? Ehkä muutamalla vuodella joo, mutta tässähän olikin kyse todella nuorista teiniäideistä.

      Ja kyllä, teiniäitejä on ollut aina, mutta ennen ei ollutkaan pakko käydä kouluja, vaan töitä sai helpommin. Kaikki oli erilaista, koska nyt eletään 2000-lukua, ja on aika naurettavaa jos väitteesi perustuu 1960-luvulla tapahtuneisiin juttuihin. Silloin oli aika itsestäänselvää, että äiti hoitaa lapsensa jos niitä tekee. Nykyään sossut ja muut höösää kyllä jos tarve tulee, ja turhan monella tulee.

      Ja tosiaan, teiniäiteyshän on periytyvää monessakin tapauksessa. Minulla ei itselläni ole henk.koht. mitään NUORIA äitejä vastaan, en itsekään ole mitenkään vanha äiti. Mutta teiniäitiys ei ole mielestäni mitenkään kiitettävä asia.

    • Miesope

      Siihen, että menneinä aikoina perheet perustettiin nuorina, oli lukuisia syitä. Löydät niitä vaikkapa opiskelemalla historiaa.

      Nykyajassa näitä syitä ei enää ole.

    • yksinuoriäiti

      Eiä ehkä, mutta se todistaa hyvin sen, että nuoretkin vanhemmat voivat pitää huolta lapsistaan ja olla ihan hyviä vanhempia. Ennen ovat olleet, mikä nyt olisi muuttunut? Okei - päihteitä on helpommin saatavilla, monet nuoret käyttävät niitä, mutta se ei tarkoita kaikkia. On myös totta, että on sossut jotka höösää, mutta ne höösäävät ja auttavat kaikkia mahdollisimman vähän. Rahat ovat tiukassa, ei niitä tosta noin vaan saa, saa olla onnellinen, jos saa. Auttaahan ne muutenkin, hieman tilanteesta riippuen.

      Radiosta kuulin moista hölynpölyä. Olen kyllä historianoppimääräni suorittanut, niin paljon, kuin on vain ollut pakko ja lukionkin kurssit on käyty. Ja ihan hyvin arvosanoin, henkilökohtaisesti minulla ei koskaan ole ollut ongelmia koulun kanssa, rakastan opiskelua ja tietoutta. Henkilökohtaisesti olen hyvin teoreettinen ihminen. Huonoin numeroni koulussa koskaan on ollut 7. Normaalisti keskiarvoni on ollut 8,5 - 9 Eli ihan hyvä.

      En ehkä välttämättä viestilläni tarkoittanut kannustaa tekemään lapsia liian nuorina, en itsekään kannata teiniäitiyttä. Mutta avaajan kommentti oli niin kiehtova, että pakkohan siihen nyt jotain on sanoa: Nykyajan nuoret. Suosikki ilmaukseni; tuskin maltan kuulla sitä jonkun suusta. Pointtini on : Ainahan nykynuoriso on kaiken takana. Ja aina on ollut. Mitä ihmeellistä siinä on? Jos joku on hajottanut kaupan ikkunan tai ryöstänyt kioskin, ei kukaan ajattele, että joku pappa sen teki. NYKYNUORISO! Sehän on meidän vastauksemme. Ja noin 99,99% todennäköisyydellä nappiin.

      En sano, että teiniäitiys olisi kannattavaa. Sitä vain aina on ollut ja tulee aina olemaan, ei sille voi mitään. Pelastakaa omat lapsenne.

    • äitiniinjaniinmonen

      Minäkään en ole mikään teiniäiti, nuori äiti kylläkin, kun otamme huomioon synnyttäjien keski-iän nykyään ;)
      Mutta minulla ei ole tarvetta parjata teiniäitejä. Mistä tämä tarve joillakin kumpuaa?
      Olen suorastaan ihmetellyt että miksi jotkut ihmiset kokevat henk.kohtaisesti tarvetta saada jollakin keskustelupalstallakin äänensä kuuluviin tällaisessa asiassa. Tottakai mielipiteen saa sanoa yms. mutta tälläkin palstalla alkaa olemaan joka toinen kirjoitus tällainen. Kuinka hirveää on olla teiniäiti tms. Miksi te koette tarvetta nostaa itseänne jalustalle? Sitähän tässä suorastaan tehdään, te koette paremmuuden tunnetta kun saatte vähän "avautua" ja parjata. Olettehan tehneet kaiken "oikein". Mikä on oikein? Opiskella, tehdä töitä ja sitten ehkä tehdä lapsia lähempänä 30v ikää? Vai voisiko millään onnistua niin että ensin opiskelee, tekee lapsen, opiskelee lisää ja sitten töihin?

      Mikä tarve teillä on edes yrittää latistaa nykynuorison itsetuntoa? Lapsi ei pilaa nuoruutta, se ajatus on teidän omassa päässänne. Jokainen ihminen on erilainen. Se ettei teille ole sopinut lasten saanti nuorella iällä, ei tarkoita etteikö joku muu siinä onnistuisi. Olette siis olleet teineinä vastuuntunnottomia. Itse ainakin aion omat lapseni kasvattaa aivan eritavalla. En kannusta saamaan lapsia nuorena, mutta en myöskään kannusta elämään kuin hulttiot.
      Sellaisen kuvan nimittäin saan joidenkin kirjoituksista, tällä palstalla ja eräällä toisella. Jokainen vanhempi ihminen selittää miksi juuri hänestä ei olisi vanhemmaksi nuorena, syynä suurimmassa osassa tapauksista juurikin se ettei siinä iässä ole pystynyt kunnolla pitämään huolta edes itsestään. Sekö sitten on tavoittelemisen arvoinen asia?

      Mikä siis on todellinen motiivinne sille että jaksatte tällä palstalla käydä teilaamassa teinivanhempia?

    • Miesope

      Kiirettä pitää, mutta annan vielä parit vastaukset.

      1, Olen selittänyt motiivini täällä kirjoitteluun moneen kertaan. Jos ne eivät selviä vieläkään, en voi mitään.

      2. Ei kannata yleistää myöskään niin päin, että lapsen saamisesta teini-iällä EI seuraisi ongelmia.

      3. EDELLEENKÄÄN kenenkään ei kannata nostaa esiin omaa onnistumistaan vanhempana ennen kuin se jälkikasvu on turvallisesti aikuisiässä, esim. kolmenkympin tienoilla. En ole itsekään lähelläkään sitä pistettä.

      4. Nukkukaa öisin. Siten jaksatte ajatella paremmin.

      Minulle tämä keskustelu riittää toistaiseksi. Palaan iloksenne myöhemmin. Kiitos keskustelusta.

      • äitiniinjaniinmonen

        Ainakin hyvin annat sellaisen kuvan että voit arvostella muita vanhempia :O
        Vaikka samalla sanot ettet itsekään ole siinä pisteessä että voisit sanoa onnistuneesi.


      • äitiniinjaniinmonen
        äitiniinjaniinmonen kirjoitti:

        Ainakin hyvin annat sellaisen kuvan että voit arvostella muita vanhempia :O
        Vaikka samalla sanot ettet itsekään ole siinä pisteessä että voisit sanoa onnistuneesi.

        Ja btw, en ole sanonut että äitiys olisi ruusuilla tanssimista, iästä huolimatta, alkaa vain sinun vainosi olemaan aika ihmeellistä.


    • fjhn

      sehän se naurattaa, kun moni äiti täällä hehkuttaa miten ihanaa on ja miten hyvin on lapsenhoito sujunut..... ja lopuksi kirjoittavat että lapsi siis on 5 kk.. ja sen suuren kokemuksen perusteella tosiaan kannattaakin jo puhua..

      • äitiniinjaniinmonen

        Ja kirjoitusten perusteella tiedät miten menee loppuelämä -.-

        Muistakaahan nuoret äidit, ette saa missään nimessä kertoa jos menee hyvin -.-
        Tai älkää edes mainitko että on lapsi ja olette onnellisia. Se kertoo jo paljon -.-


    • olet naurettava

      Ei siinä tietääkseni niin lue?

      Te teiniäidit vaan kuvittelette, että tiedätte KAIKEN äitiydestä ja sen ihanuudesta ja suruista, kun lapsi ei ole vielä edes vuodenikäinen. Ei siinä vaiheessa kukaan voi oikeasti väittää, tietävänsä kaikkea. Olenpa itsekin törmännyt tällaiseen kommenttiin täällä, oli se kyllä kieltämättä huvittavaa.

      Ja tuo sarkastisuutesi on enemmänkin typerää. Sinua näköjään provosoi pienikin kirjoitus, et muuten ottaisi nokkiisi joka asiasta noin helposti. Ja huomaahan sen jo koneella olo ajoistasikin, että tosiaan olet teiniäiti. Harvalla työssäkäyvällä on energiaa pomppia suomi 24:n nettisivuilla klo. 2 yöllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe