Iitti haaveilee Päijät-Hämeestä...

Päijät-Häme says NO

http://www.ess.fi/?article=347860

Pitäkää se pskakylä siellä, emme halua sitä Päijät-Hämettä kuppaamaan :( Mutta luulen ettei Virkkunen Iitille siunausta suo...

24

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päijät-Häme says yea

      Tuo edellinen kirjoittaja taitaa olla Kymenlaakson puolelta. Päijät-Hämeen nimissä mä kirjoitan myös: että tervetuloa ja itse osaatte sen suuntanne parhaiten päättää.

    • Päijät-Häme says NO!

      Olen todellakin Päijät-Hämeestä, Kärkölästä kuules ja en todellakaan halua Iittiä kuppaamaan Päijät-Hämettä ja Lahtea, että näin, Iitti yrittää selvästi hyötyä Päijät-Hämeestä. Muitä hyötyä on Iitistä meille? Se on korpimaata, asukasluku pysyy juuri ja juuri 7000 yläpuolella, Iitti laskisi Päijät-Hämeen väestöntiheyttä, nykyisin on n. 40 as./km2 ja Iitin liittyessä se tippuu 30as./km2 Ja vanhuksiakin on yli 20 prosenttia ja Iitti on Kouvolaa lähempänä, Iitti saa samantien liittyä sitten vaikka siihen Henna Virkkusen ehdottelemaan Suur-Lahteen, jos tänne aikoo tulla.

      • Oikeasti mahtava

        Huvittavaa! Mikäs se Kärkölä tässä muka Lahdessa on olevinaan?
        Yksi asemanpaha ja pari pysäkkiä radan varressa, loput korpia ja heinäpeltoja. Kyllä on otsaa tulla Iittiä mollaamaan.
        Meillä on kuulepas kirjasto, kirkko, sairaala ja Alko. Mitäs sielläpäin löytyisi?
        Täältä voi listaa vielä jatkaa vesistöillä ja luonnon nähtävyyksillä ja vaikka millä.
        Iitti löytyy melkein joka ristikkotehtävästäkin kuten Utti.

        Meillä on jopa Hesasta asti tullut Tuukka kohentelemassa kunnan asioita!


      • Puhu aina totta

        Onko Iitissä siis liian vähän vanhuksia, vai mitä höpiset?

        Jos on viidesosa väestöstä, ei hassummin. Enemmänkin voisi olla, mutta tyytykäämme näihin lukuihin.
        Vanhukset, eläkeläiset, ovat hyviä ja taattuja veronmaksajia ja hoitopaikan kunnalta saatuaan, jos niin tarve tulee, maksavat koko omaisuudellaan hoidon. Laki takaa jo itselle vain jonkun euron per kk.
        Eivät ainakaan vanhukset kaada kunnan taloutta.


    • oikea suunta siellä

      Iitti on toimiva ja tasapainoinen kunta. Näiden typerien kuntaliitoshommien takia joutuvat monet kunnat tekemään päätöksiä suuntaa tai toiseen. Jos Iitti hamuaa PäijätHämeen suuntaan,niin kertoo tervepäisestä porukasta.

      Kouvola kaappasi ympäryskunnat selkärangattomien ihmisten avulla. Nyt on
      nuo liitetyt karsittu koulujen,terveyspalveluiden,postin osalta.
      Kuulemma säästöä. Ainakin velka lisääntyy kovaa kyytiä.

    • Päijät-Häme says NO!

      Hohhoijjaa...miten niin Kouvola kaappasi naapurikunnat? Mitä hyötyä niistä naapurikunnista on ollut? Kiihdyttivät vain Kouvolan muuttotappiota, joka taitaa nyt jo olla tänä vuonna 300-400 henkeä, kokonaisuudessaan väkiluku on vähentynyt yli 2000 hengellä. Eikös päätöksen liittymisestä tehnyt ihan kaikkien kuntien omat valuustot, olivat sitten selkärangattomia tai ei? Kuntaliitos kuitenkin tulisi, vaikka sitä ei olisi tehtykään. En muista oliko tuolloin kansanäänestystä kuntaliitos asiasta. Luuleeko Iitti, että jos se siirtyy Päijät-Hämeeseen --> vältytään kuntaliitoksilta? Niin ei käy. Vai tietävätkö Iitin päättäjät, että kuntaliitos tulee, vaikka vakuuttavat asukkailleen Iitin pysyvän itsenäisenä ja Päijät-Hämeeseen siirrytään --> Iitti liittyy ennemmin Lahteen kuin Kouvolaan? Palvelut olisi karsittu muutenkin minimiin, vaikka kuntaliitosta ei olisi tullutkaan. Ja jotkut kunnat eivät ole osanneet elää kuin Pikku-Kreikat konsanaan, joten ihan oikein, että häviävät kartalta ja siltikin kehtaavat vikistä itsenäisyyden menetystä. Ja jotkut kunnat elävät kokonaisuudessaan Valtion tuella. Joissakin kunnissa tapahtuu muuttotappiota, jonka takia ei ole järkevää pitää niitä palveluita yllä, mistä se johtuu? Se on kuntapäättäjien oma vika. Joten turha kitistä liitoksista sille johon se oma kunta liitetään, koska liitoksen toimeenpanija on Valtio. Myöskin oman kunnan valtuutetuille ja päättäjille voi vikistä.

      • riepulas riepumattoo

        Ensinäkin äänestys ei ollut rehtiä peliä. Kun äänestäjille luvataan kova palkka ja viideksi vuodeksi takuutyöpaikka, eikös tuo ole lahjontaa.
        Varsinainen hyöty tulee kouvolalle siitä,että entiset velattomat kunnat on nyt jo saaneet noin 30 miljoonan velkavastuut ja ainoa hyöty on siinä,että palvelut on poistettu. Terveyspalvelut,koulut, kunnantoimisto,poliisi,museot, posti

        Eli vuosikymmeniä toimineet kuntayhteisöt on poistettu,että muutama sairas junttapomo saa kouvolasta itselleen muistomerkin


    • Päijät-Häme says YEA

      Kylläpä Kärkölän mies nyt kovasti panee kampoihin. Vuolenkoskelta Lahden keskustaan on vajaat 40 km, joten suurin piirtein saman verran kuin teidän kulmilta eli lappilalaisilla. Muuten - Vuolenkoskelta on sitten Kouvolan keskustaan yli 50 km, elikkä tästä näkökulmasta katsoen Iitti sitten pitäisi jakaa kahtia jos kauppakilometrit ovat ainoa kriteeri johonkin suuntaumiseen.
      Panen jo valmiiksi, jotta tätä ei vääristellä kärköläläisittäin: Asun Nastolassa ja naapurikylän nimi on Säyhtee (Iitti), sieltä on Lahteen vähemmän matkaa kuin Kärkölästä.

    • Kouvolan kannalla

      Iittiläiset hienopeffat mynsterimielisistä imagosyistä haluavat liittyä Päijät- Hämeeseen.
      Kuitenkin Iiitti on keskeisintä Kymenlaaksoa ja pysyy sellaisena.

      • ekiekieki

        Kyllähän Iitti on historiallista Hämettä. Kymenlaakso on taas keksitty maakunta.


    • Päijät-Häme says NO!

      Mitäs sitten ;) Kärkölä kuuluu jo ja on aina kuulunut Päijät-Hämeeseen ja ylipäätänsä Hämeeseen, Iitti kiikkuu Kouvolan ja Lahden välillä. Nyt on kyse siitä, että otetaanko uusia mukaan, aivan sama mitkä ne kilometrit periaatteessa on, mutta en vain halua uusia kuppaajia/rupukuntia tai no miten sen nyt ottaa, itse pidän sitä rupuisena, vaikka Kausalahan on ihan hieno, mutta siis Iitin vastahankaisuus kuntaliitoksia kohtaan esimerkiksi...enkä asustele Lappilassa vaan lähellä motaria eli Stadiin pääsee alle tunnissa, 40 minuuttia ainakin kun ylinopeutta menee, noin puolisen tuntia tai kaiketi 20 minuuttia, nopeimmillaan ajaa Lahteen ja matka on 30-40 kilometriä, siis aikas nopeasti. Iitistä pitää tehdä oma maakuntansa ja laittaa muuri sen ympärille niin se on siinä. No, minä en päätä tuosta asiasta tuleeko Iitti Päijät-Hämeeseen vai ei, mutta en kyllä sitä tänne halua. Muutan kyllä kuitenkin tulevaisuudessa pois tältä alueelta, että heippådej! Iitin pääpaikka eli Kausalahan sijaitsee 20 kilometrin päässä Kouvolasta, Lahteen on 40 kilometriä. Jos kriteerinä käytetään tätä niin...

      • kultainen avain

        Kärkölähän voisi liittyä vaikka Riihimäkeen se taisi olla korpea silloin kun Iitin kirkkopitäjää eroteltiin Hollolasta puoli vuosituhatta sitten. Iitistä taas erotettiin aikojen saatossa nykykouvolasta valtaosa. Ei historian toistumisessa tai lähtöruutuun palaamisessa mitään ihmeellistä ole. Samaa entistä suurHollolaa ne on, samat junat ne Kausalassa pysähtyy kuin Kärkölässäkin.


      • Päijät-Häme says NO!
        kultainen avain kirjoitti:

        Kärkölähän voisi liittyä vaikka Riihimäkeen se taisi olla korpea silloin kun Iitin kirkkopitäjää eroteltiin Hollolasta puoli vuosituhatta sitten. Iitistä taas erotettiin aikojen saatossa nykykouvolasta valtaosa. Ei historian toistumisessa tai lähtöruutuun palaamisessa mitään ihmeellistä ole. Samaa entistä suurHollolaa ne on, samat junat ne Kausalassa pysähtyy kuin Kärkölässäkin.

        Niimpä! Historia puhuu puolestaan. Kouvola erotettiin Iitistä! Yhdistetään siis nämä kaksi kuppaista kuntaa toisiinsa ja saadaan Suur-Iitti, niin ei tarvitse Iitin tunkea itseään paremmille apajille. Kärkölä on myöskin kuppainen paskakylä ja se on erotettu Hollolasta ja liitetään siis kaikki Päijät-Hämeen kunnat Hollolaan, koska ne on erotettu siitä ja tehdään taas se Suur-Hollola mikä oli alkujaankin. Näin voi siis Iitti pysyä siellä Kymenlaaksossaan.


      • Päijät-Häme says NO!
        Päijät-Häme says NO! kirjoitti:

        Niimpä! Historia puhuu puolestaan. Kouvola erotettiin Iitistä! Yhdistetään siis nämä kaksi kuppaista kuntaa toisiinsa ja saadaan Suur-Iitti, niin ei tarvitse Iitin tunkea itseään paremmille apajille. Kärkölä on myöskin kuppainen paskakylä ja se on erotettu Hollolasta ja liitetään siis kaikki Päijät-Hämeen kunnat Hollolaan, koska ne on erotettu siitä ja tehdään taas se Suur-Hollola mikä oli alkujaankin. Näin voi siis Iitti pysyä siellä Kymenlaaksossaan.

        Ja miksikäs Kärkölän pitäisi liittyä Riksuun, sehän on kauempana kuin Lahti? Miksi Iitin pitää tunkea tänne vaikka se olisi lähempänä Kouvolaa? Kausala on lähempänä Kouvolaa ja suurin osa asukkaistanne taitaa asuakin lähempänä sitä Kouvolaa. Miksi Iitin pitää tunkea vasta nyt Päijät-Hämeeseen ns. länteen? Yritätte välttää vain Kouvostoliiton alle joutumisen ja saada lisää elinaikaa kuppakunnallenne? Iitti on aina ollut idän ja lännen rajamailla, mutta on tehnyt enemmän yhteistyötä idän kanssa kuin tämän suunnan. Ja nyt tulee tällainen suunnanmuutos vain kuntaliitospelon vuoksi.

        Iitin historiasta...''Vuonna 1949 Iitti siirrettiin Uudenmaan läänistä Kymen lääniin, joka oli muodostettu Viipurin läänin Suomelle jääneistä osista.''

        Eli Iitti on jo puolivuosisataa kuulunut itäseen Suomeen ja Kymeen. Nyt vasta yritetään säälittävsti räpiköidä kohti Lahtea hämäläisiin juuriin vedoten...hohhoijjakkaa..


    • iitish

      Tjaahas. Onkos oikeesti mitään väliä. Iitti, Kiitti, Riitti Kouvolan kyykytys ja väkisin makaaminen. Viimehetken paniikki iskee Kouvolassa kun Iitti ei tule maksumieheksi 200 miljoonan euron sairaalaan vaan jatkaa PHKS perustajajäsenenä. Ja toisaalta pelätäänkös PH puolella että vahvat Iittiläiset tulee ja valtaa teiltä alueet kuten perimätiedon mukaan on tehty Iitin Supinkulmilla. Yksi harvoista enklaaveista löytyy Iitistä. Alue on jo Nastolan kunnan alueella...

      • Heinäseipäällä

        Supin muori rules.

        Lopullinen tarkoitushan tässä on tietysti liittää Lahti Iittin. Sitä muutosta ei vielä tällä Salpausselän harjumuodostelman asutuksen hallintomuutoksissa ole ollutkaan. Varmasti toimisi aikansa ihan yhtähyvin kuin mikä tahansa Pähkinäsaaren rauhan jälkeinen muutos.


    • työpaikka siellä.

      On sama miten ja millä argumenteillä Lahtea ja Kouvolaa verrataan. Lahti voittaa
      reilusti. Nyt sekä vähän myöhemmin.
      Taantumasta huolimatta siellä moottori toimii. Kouvola köhii ja nuutuu savun hajuun,joka syntyy rahan polttamisesta. Tuoreena esimerkkinä tuo sairaalapaikan junttaus.

      Ymmärrän Iitin käyttäytymisen.

    • Mulle, sulle

      Lahles toimii vilkas liike-elämä. Rautatienkadun kahlen puolen hieromusmyymälöitä.

      Kausala on parinkymmenen kilometrin päässä, liekö sitäkään, Kouvolasta ja Lahti tunnetusti hiukan kauempana. Joten repikää siitä.

      Kouvola on tarjonnut lämmintä kättä vain muutamille "ansioituneille" entisten alueen kuntain ja kaupunkien hyvä veli virkamiehille, jotka ovat suopein mielin jo ennakkoon ajaneet alas ent. kotikuntiensa palvelut.

      Mokia on taloudenpidossa alkuun ollut. Johtuu mahtitaudista ja kokemattomista luottamus- ja johtohenkilöistä, luulisi niin...

      Kun Suur-Lahti tulee, luuletteko ja uskotteko, ettei sama toistu sielläkin. Ahne on ihminen ja omaan napaan tuijottelija. Asukkaiden edusta ei sitten niin väliä olekaan.

    • Ei Iittiä Kouvolaan!

      Tuli jo noiden muiden maalaiskuntien Kouvolan suojiin ottaminen maksamaan niin paljon kouvolalaisille.
      Vielä tässä maksamaan Iitin ottamista, ei kitos. Pitäköön Lahti Iitin hyvänään.

      • Iittiläinen

        Jaahas. Kohta on tilanne ettei Iittiä huoli kukaan kun olemme niin ahneita,outoja yms.. Kyllähän Iittiläisten asukkaiden vahva kanta on katsoa mieluummin länteen kuin itään mutta taitaa olla mahdoton ajatus mitä olen Henna Virkkuselta asiaa tiedustellut.Iittiläisten kohtalona on olla Suur-Kouvolan maksumiehinä Kouvolan keskustan palvelujiden uudistajana ja muutaman vuoden kuluttua kun kaikki on kupattu kohtalona on hiljaiset kylätiet ja muistot mukavasta kylästämme. Olen Iittiläinen ja suren jo etukäteen meidän kohtaloa.Jos ei suomen hallituksella ole muuta tekemistä kuin kurjistaa suomalaisten veronmaksajien elämää niin olemmepa huonosti edustajamme valinneet Arkadianmäelle. Kokoomus ajaa yhteistä eurooppaa,liittovaltiota ja muutamaa suurkuntaa unohtaen niissä asuvat ihmiset ja heidän elämänlaatunsa.3 vuoden päästä on vaalit taas ja ollaanhan viisaampia ja valitaan edustajiksi ihmiset jotka ajavat meidän veronmaksajien asemaa ja hyvinvointia suurella sydämmellä.


      • Nastis, Päijäthämis
        Iittiläinen kirjoitti:

        Jaahas. Kohta on tilanne ettei Iittiä huoli kukaan kun olemme niin ahneita,outoja yms.. Kyllähän Iittiläisten asukkaiden vahva kanta on katsoa mieluummin länteen kuin itään mutta taitaa olla mahdoton ajatus mitä olen Henna Virkkuselta asiaa tiedustellut.Iittiläisten kohtalona on olla Suur-Kouvolan maksumiehinä Kouvolan keskustan palvelujiden uudistajana ja muutaman vuoden kuluttua kun kaikki on kupattu kohtalona on hiljaiset kylätiet ja muistot mukavasta kylästämme. Olen Iittiläinen ja suren jo etukäteen meidän kohtaloa.Jos ei suomen hallituksella ole muuta tekemistä kuin kurjistaa suomalaisten veronmaksajien elämää niin olemmepa huonosti edustajamme valinneet Arkadianmäelle. Kokoomus ajaa yhteistä eurooppaa,liittovaltiota ja muutamaa suurkuntaa unohtaen niissä asuvat ihmiset ja heidän elämänlaatunsa.3 vuoden päästä on vaalit taas ja ollaanhan viisaampia ja valitaan edustajiksi ihmiset jotka ajavat meidän veronmaksajien asemaa ja hyvinvointia suurella sydämmellä.

        Älä sure. Huolimisesta ei ole kyse.

        Esimerkiksi Iitti ja Nastola ovat maantieteellisesti oikein hyvä yhdistelmä. Ongelmana taitaa olla enemmänkin se, että näistä yhdistymisistä ei taida olla kovinkaan paljon hyötyä. Lisäksi joutuisitte hyväksymään sen tosiasian, että kunnantalo on sen jälkeen Nastolassa (asukasluvut 15´000 vs. 7´000). Eniten siis tallaisesta yhdistymisestä hyötyisivät iittiläisasukkaat Vuolenkoskella ja Säyhteellä, joiden matkat kunnantalolle lyhenisivät. Toisaalta: Kuka ihme nykyisin oikeastaan tarvitsee kunnantalon palveluja? Joku rakentaja?


    • selkeä näkö

      Monella kunnalla on talous tiukalla. Tosiasia.

      Mutta nämä kuntaliitokset ei auta yhtään. Päinvastoin huonontaa.

      Täällä on nykyään paljon tukijärjestelmiä millä heikompia kuntia autetaan. Siinä ei tarvita sekavaa liitos-suhmurointia laisin.

      Toteuttaakseen Kataisen / Kiviniemen typerää kuntauudistusta on valtio sälyttänyt
      kunnille lisävelvotteita ja samalla leikannut valtionosuuksia. Tällä tenpulla saatiin kunnat ahdinkoon.

      • Iitti pärjää hyvin

        Toki tottakin tuossa.

        Iitistä on sanottava, että luin erinäisiä vertailuja kuntien velkaantumisista ym. ja Iitillä on asiat todella paljon paremmin kuin monella naapurilla. Jos ei olisi viime aikojen ajattelemattomia ja arvioimattomia lainanantoja (lue lahjan-) ja takauksia, Iitin talous olisi ihan A1 luokkaa.

        Rinta rottingille vaan!


      • vertailua juu
        Iitti pärjää hyvin kirjoitti:

        Toki tottakin tuossa.

        Iitistä on sanottava, että luin erinäisiä vertailuja kuntien velkaantumisista ym. ja Iitillä on asiat todella paljon paremmin kuin monella naapurilla. Jos ei olisi viime aikojen ajattelemattomia ja arvioimattomia lainanantoja (lue lahjan-) ja takauksia, Iitin talous olisi ihan A1 luokkaa.

        Rinta rottingille vaan!

        Taloutta on onnistuttu pitämään kokolailla pikkuvelkaisena, kaikesta huolimatta. Todella pännii ajatuskin vanhan kouvostoliiton pienen piirin suhmurointien paikkaaminen vielä iittiläistenkin roposilla kun ei sitä saa näköjään erityisaluetuellakaan kuin entistä velkaisemmaksi. Kaikenlaista hullutusta kuten sairaalaa suolle ja vesiputousta keskelle kylää ährätään vuodesta toiseen ja jälleen kerran.
        Tuohon sekoiluun olis vielä vapaaehtoisesti pitäny mennä mukaan, hyi h*lvetti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10446
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      2983
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2117
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1616
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1378
    Aihe