Masentava talvi

asdgsg

Talvi tekee tuloaan ja pian varmaan ensilumi.
Masennus vaan pahenee tässä pimeydessä ja kylmyydessä!
Suomen talvi on liian pitkä, semmonen pari kuukautta olisi parempi aika..

Tulisipa kesä jo!

32

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rheswgsae

      Kesä ja talvi, en tykkää kummastakaan... Kevät ja syksy on niitä siedettäviä aikoja kun ei ole liian kuuma tai liian kylmä.

    • Invisible boy

      Ei se talvi paha juttu ole, jos ei tarvitse mennä minnekään. Jos taasen tarvitsee joka aamu lähteä lompsimaan mahdolliseen pakkaseen ja tuiskuun juuri heränneenä, niin se ei oikein hotsita. Tulisi vain lämmin talvi, niin ei haittaisi.

      Joka tapauksessa, talviunelmia sinnekin.

      http://www.youtube.com/watch?v=D5Oi_gpXMaI

    • ota dee

      Onko kaamosmasennus? Mulla ei ihme kyllä vielä oo iskenyt.

      • jo 40 vuotias

        Itse olen niin vanha jo, etten ole tuollaista ikinä sairastanut, siis kaamosmasennusta. Tykkään kulkea pimeässä ja enemmänkin kärsin kesämasennuksesta. Tällä naamalla kun ei päivänvalossa kannata kulkea


    • Uutiset, sää ja mää

      Ei o kaamosmasennusta eikä kai tulekaan
      Tällä palstalla on kyllä noin yleensä ottaen aina aikas masentunutta tekstiä
      On taas noita itsetuhoisiakin viestejä.

      Tulkoon talvi tuiskuineen ja pakkasineen, ei haittaa...

      • ota dee

        Niin, se on toi tekemisenpuute varmaan joka turhauttaa.


    • back for more

      On masentanut jo pitkään talven tulo, koko kesänkin sitä ajatteli, että kohta tämä ihanuus on ohi. Muistan kun kesällä oli 31 astetta niin lähdin nauttimaan pitkästä juoksulenkistä, noita kelejä saa taas odotella käsittämättömät 8kk!
      Harmi, että on vain kolme hyvää kuukautta vuodessa, muut ajat on vaan kylmässä kärvistelyä. En tykkää mistään ulkoharrastuksesta talvella.

      • 4 upeaa vuodenaikaa

        Suosittelisin edes kokeilemaan hiihtoa, jos kerran tykkäät juostakin. Samankaltaista liikuntaahan sekin loppujen lopuksi on. Hankit vaan hyvät välineet ja menet omaan tahtiin hikipingoista välittämättä, niin hyvän puuhan saat talveksi. Sitten lenkin jälkeen on mukava juoda kuppi kuumaa tai mennä vaikka saunaan. Itse ainakin tykkään, tietysti makuja on monia. Sen vaan sanon, että itsekin karsastin pitkään hiihtoa ja monillahan on jäänyt esim. koulun hiihtämisistä traumat tai vastaavaa.

        Kannattaa kuitenkin edes jollain lailla yrittää sopeutua talveen ja etsiä mielekästä tekemistä. Ei se aika murehtimalla lyhene. :)


    • Hups vaan

      Pimeys se "syyllinen" on minulla ainakin. Illat on pitkiä, kun en uskalla pimeässä minnekään lähteä. Tai lähtemään ehkä pystyisi, mutta pimeässä yksin tyhjään kotiin......Ei onnistu......

    • Pimeys on talvessa parasta, on kiva sitten välillä nauttia niistä kylmän aurinkoisista talvipäivistä. Talvella ei kehtaa koskaan lähteä ulos, joka puolella liukasta. Tulee vaan istuttua sisällä ja miettii että millon tulis kevät ja lenkkikelit. Jotain rajaa vois olla siinä lumenkin määrässä.. Kevät on pään kestämisen kannalta huonoo aikaa ja kesällä on liian kuuma, alkusyksy on ihaninta

    • mitäsitä

      Vuoden sisään muutan tästä persulasta monella tapaa lämpimämpään paikkaan. Työ ja asunto tiedossa, ystäviä valmiina. Siihen saakka sinnittelen, mutta suosittelen muillekin.

      • Kiireesti pois

        Heippa sulle kiva kun MEET ,mut ota vain MENOLIPPU.äläkä sitten itke valtiota auttamaan jos tulee ongelmia hoida ihan itte


    • Kirkasvalonapit

      Itese kärsin kaamosmasennuksesta /väsymyksetä. Olen kärsinyt jo ainakin 10 vuotta. Aluksi hankin kirkasvalolampun, joka tehosi jonkin verran, mutta sen käyttö on niin aikaa vievää että investoin kirkasvalo korvanapit, (Valkee oy). Ostin sen yliopiston apteekista. On kyllä auttanut hyvin. Paljon paremmin kuin kirkasvalolamppu silmien kautta. Ei tarvi enää nukkua päiväunia, kiinnostaa jotain tehdäkin ja käydä lenkillä ja paljon paremmin nukun yöt. Eli kannattaa todella kokeilla. Moni on hyötynyt niistä. Olen käyttänyt niitä jo noin kuukauden ja aijon käyttää vuodenvaihteen yli. Niitä ei tarvitse pitää kuin 6-12 minuuttiapäivässä aamulla tai illalla. Itse käytän aamuisin kahvinjuonnin yhteydessä :) SUOSITTELEN!!

    • En enää, tai..

      .. ainakin vähemmän kun ennen. D-vitamiinia 75µg päivässä, terveellinen kasvisruokavalio ja liikunta, siinä lääkkeet!

      • Vieläkin masentaa,

        mutta voisin melkein uskoa; suomalaiset vitamiinisuositukset ovat edelleen aivan liian alhaisia. Oikeaa aurinkoa silti kaipaan, siksi lähden joka talvi sitä katsomaan vähän lähempää, kun kaamosmasennus iskee...


    • Jäätelökesä.

      http://www.youtube.com/watch?v=wgaEFvyDlpU

    • Kalevi Sakari

      Suosittelen kirkasvaloa: LITE BOOk on led valolla toimiva ja tarvii 1/2 tuntia aamusta valaista ja minä kun kärsin n.40v syysmasennuksesta ,kunnes 3v sitten luin tästä ja toimii erinomaisesti.sitten tämä kurvavalo on meillä kotona ja viikonloppuna käytän sitä,koska tää eka on kimppalaite työkavereiden kanssa.on kätevää ,kun aamulla tietsikan ääressä voi ottaa samalla valoa.(etuviistosti ei suoraan silmiin) voi kun ois tiennyt ennen tällaisesta, ei olis tarvinnut kärsiä pahasta olosta n.ainakin 40v syksystä nimenomaan

    • dfyguoip

      Pian alkaa päivä taas pitenemään.

    • Talviurheilija

      Talvellahan voi harrastaa monen laista. Hiihtoa, luistelua, hiihto ratsastusta, laskettelua tai jos ei muuta keksi niin pyöräyttää lumiukon. :)

    • --neiti-23--

      Talvi olisi helpompi ja mukavampi kun olisi joku jonka kainaloon käpertyä, joku jota rakastaa ja joku joka rakastaisi minua. =)

    • KAAMOSMASIS

      KYLLÄ ON KAAMOSMASENNUS !
      Suomalaisilla 1 prosentilla paha ,ja kuulun itse ikävä kyllä tähän sarjaan.
      Ja vuosi vuodelta pahenee ,ei huvita kuin nukkua ja syödä.
      Kesällä olen ihan eri ihminen. Miksi tämä helvetti kestää näin pitkään ?
      Kun olis rahaa ni olis puolet vuodesta muualla.

      Nina 69

      • kahvipulla

        Ainakin se hiilihydraattihimo iskee mulla :)


    • lottomiljonääri

      Oiskin mahdollista kesät Suomessa ja talvet lämpimässä. Tekis niin mieli muuttaa jonnekin kauas, mut eipä taida onnistua näillä papereilla. Tulis jo lottovoitto. Vois elää sellaista elämää, kun unelmoi.

    • mettätyttö

      Talvi on mukava aika kunhan maassa on lunta ja pakkasyöt ovat minulle ehdoton rakkaus. On niin ihanaa istuskella sisällä lämpimässä, kynttilän valossa ja kuuma teekuppi sylissään ikkunalaudalla katselemassa kirkasta tähtitaivasta. Kesääkin rakastan mutta kevät ja syksy kun on harmaata ja märkää ei yhtään innosta. Onneksi myös kissani kärsii syys- ja kevätväsymyksestä ettei tarvitse yksin masentua. Lämmin ja pehmeä kehrääjä sylissä saa kaamoksenkin näyttämään paljon valoisammalta. :)

    • Talvihan on todella kivaa aikaa, jos on lunta ja pakkasta. Mukava käydä ulkona kävelemässä ja rauhoittumassa, varsinkin myöhään illalla kun ei ole paljoa muita liikkeellä. Luminen kuusimetsä, tähtitaivas ja kuu. Siinä mieli lepää.

      Yleensä tämä myöhäissyksy on ollut pahinta aikaa, mutta tällä kertaa ei ole ollut kovin kylmää, tuulista ja märkää, joten ihan hyvin olen viihtynyt. Jos viimeistään kuukauden päästä saisi nopean muutoksen pysyvään lumeen ja pakkaseen, niin asiat eivät paljoa paremmin voisi olla.

      Keväällä tuo ihanuus muuttuu liukkaaksi jääksi ja loskaksi, sekä kaikki koirien kusi ja paska paljastuu lumen alta. Yh. Kesä on jees, tosin kovimmat hellepäivät saisivat jäädä tulematta. En kestä sitä tukalaa kuumuutta.

    • 9+5

      Hah, olotila paranee talven tullessa, mahtavaa aikaa. Kokoajan pakkasta 10-20 välissä. Liian kylmää jos enemmän.

    • Jees!!

      Oli muuten hieno tähtitaivas näkyvissä aikaisin aamulla
      Pakkasten aikaan on mukava olla ulkonakin kunhan on hyvin pukeutunut
      Kyllähän pohjolan asukki talvella pärjää :)

      • 20+8

        Hieno oli taivas myös iltapäivällä kolmen aikoihin. Lenkillä olin kuunnellen Ylen Tähtisumua-ohjelmaa. Mukavaa musiikkia soi juuri tuollaiseen tunnelmalliseen hetkeen. Nyt on sitten mukavan raukea olo, sauna vaan puuttuu.


    • Anonyymi

      Suomen talvi on liiiian piiiitkä ja loskainen, että ei mikään ihme jos masentuu. Jos käy töissä, niin ehkä pitää jotenkin mieltä korkeammalla . Pakko olla skarppina.

    • Anonyymi

      Tänään on kuitenkin oikein kaunis ja aurinkoinen sää! No, keväthän se kohta alkaa! Kesää odotellessa on kuitenkin paljon mukavia asioita, ainakin meillä tiedossa. Entä teillä, onko jotain suunnitelmia?
      Hyvää ja aurinkoista päivää kaikille!🌍☀️

    • Anonyymi

      Parasta mitä tiedän on marraskuun pimeys, synttärit on 2.11.

      Aina kun marraskuun pimeys tulee on ihanaa, lumi pilaa kaiken ja kylmyys.

      Arktinen orava on vekkuli kaveri, nukkuu 8 kk vuodessa!

    • Anonyymi

      Googlea

      Elonet, Maunu kurkvaara, 4x4 elokuva Jouluun pimeydestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe