Tunteeko kukaan aivohalvausta?

sak12

Ei näytä löytyvän sellaista palstaa, jolla käsitellään pään sairauksia. Kuitenkin pään verenkiertohäiriö lienee aika tavallista. Jos kaulavaltimoissa syntyy tukos, se voi jättää osan aivoista vähemmälle verelle. Riippuen siitä, mikä aivojen osa saa vähemmän verta, tulee erilaisia toiminnan häiriöitä.

Olen nähnyt lehdissä tietoja, että tällaisiin sairauksiin on tullut uusi lääke, mutta minun lääkärini sanoi, ettei se auta minua, kun minulla on jo ollut stroke. En tiedä, miten tuo pitäisi sanoa suomeksi. Veritulppa se voisi olla.
On hassua vaan, jos lääkäri ei ymmärtänyt, että stroke voi tulla useita kertoja. Jos se on tullut jo 2-3 kertaa, voi olla hyvä, ettei se tule neljättä kertaa.
Kysymyksessä oleva lääke ei ole Waran tms. Tunteeko joku tällaista uutta lääkettä? Olisi hyvä saada jotain apua aivoverenkierron häiriöitä vastaan.

3

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei varmaa tietoa

      No lähinnä kait nuo aivoinfarktit kuuluiosivat tuonne neurologisiin sairauksiin, siellä on ainakin yleinen neurologia-osio.

      Itselläni on ollut kymmenisen vuotta sitten pieni aivoinfarkti ja nyt pari vuotta sitten TIA-kohtaukseksi todettu juttu.

      Mistään ihan uudesta lääkkeestä en ole kuullut, alussa mulla oli käytössä vain Primaspan 100mg/vrk ja nyt tuon TIA-kohtauksen jälkeen vaihdettiin tehokkaampaan eli Asasantid Retardiin.

      Lisäksi kolesterolilääkitys vaihdettiin Lipitoriin, koska huono kolesteroli oli vähän korkeahko (toki vain jotain 2,9).

      Millainen lääkitys sinulla sitten nykyisin on?

      Ja onhan sulla verenpaineet kunnossa, et tupakoi ja tosiaan kolesterolitkin hyvät. Noitahan siinä usein hoidetaan ja toki verenohennuslääkkeinä on muitakin kuin aspiriinia, Voishan verenohennuslääkkeenä olla vaikka varfariini eli Marevan, muttei sekään mikään uusi ole. Olen myös jostain lukenut, että olisi joku uusikin tuote tuon Marevanin tilalle, Dabigatraanieteksilaatti.. Tarkoitettu lähinnä eteisvärinäpotilaille hyytymien estoon ja tätä kautta ehkäisemään aivoinfarkteja..

      Onko sulla eteisvärinää? Jospa lääkäri tiesi, että sinun tapauksessasi ei ole apua jostain uudesta lääkkeestä. Vai käytätkö jo Marevania, sillopin luulisi tusota uudesta voivan olla hyötyäkin.

    • sak12

      Saattaa olla, että etsimäni lääke on Dabigatraanieteksilaatti. Siitä on lehdissä ollut vain lyhyt maininta, että se on tulossa. Se voi tulla ensi vuoden puolella, mutta nyt ei ehkä lääkärini sanonut oikein. Miksi se ei auttaisi minua, jos minulla on jo ollut verisuonen tukoksia? Niitä tulee vain lisää, eikä ne ole helppoja. Nyt tuntuu oikea jalkaterä olevan kuin jäätynyt. Myös oikeaa kättä palelee ja nukun kintaat kädessä.
      Muuten lääkkeitä on noin 7 sorttia, kun on ollut sydämen eteisvärinää ja on diabetes2.
      Ei tämä silti aivan toivotonta ole, ja yritän uimalla parantaa tilannetta. Se on hyvä konsti ja todella tuntuu sairaudet väistyvän. Hullua on vain, että ne iskee monta kertaa peräkkäin. Nyt tämä lienee neljäs stroke.
      Lääkkeenä strokea vastaan on vain Waran (Suomessa Marevan).
      Elättelen toivoa, että se uusi lääke sopii minulle ja saan lopettaa Waranin syönnin.
      Sydän ei aiheuta mitään oireita, mutta voimat ovat kuin kadonneet äkkiä. Kummallista on, että vika voi olla aivoissa, vaikka lihasvoimat katoaa. Jossain määrin ne kyllä palautuvat, vaikka hitaasti. Vanhuus tulee äkkiä ja yllättäen.

    • Hyvä "veli"...

      Liikunta,liikunta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe