Madeira vai Azorit helmikuussa?

Azorit/Madeira

Tiedän jo kysyessäni, että tähän on vaikea vastata, mutta olen kiitollinen, jos saisin joitakin näkemyksiä! En ole käynyt kumpaisessakaan paikassa ja olen mieheni kanssa tekemässä lähiaikoina varauksen jompaankumpaan helmikuuhun. Rajoituksena matkailuun on se, että kumpikaan ei vaivojen vuoksi voi istua lentokoneessa järjettömän pitkiä aikoja. Odotamme reissultamme; ei rannalla lekottelua, mutta silti toppi/shortsikelejä. Olemme intohimoisia luontoihmisiä, tosin emme jaksa enää vaeltaa, vaan todennäköisesti vuokraamme auton/pakkaamme eväät ja pysähtelemme retkeilemään henkeäsalpaavien maisemien äärelle. Emme halua biletysmeininkiä, ennemkin pidämme konserteista tai vain iltaisin kahviloissa/ravintoloissa istuskelusta ja ihmisten katselemisesta. Nivelemme nauttivat siitä, että yölläkin hotellissa on kohtuullisen lämmintä, ei hyytävän kylmää. Olemme yli 50-vuotiaita molemmat. Te, jotka olette kokeneet ao. kohteet helmikuussa, kiitos kommenteistanne. Tai sitten muistakin vaihtoehtovinkeistä olemme kiitollisia.

8

645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei vaikeata

      Madeiralla Funchalissa on todennäköisemmin ja keskimäärin paremmat kelit helmikuussa.
      Toppi/shortsikelejä on aurinkoisina päivinä iltapäivällä.
      Vuoristoon lähtiessä tarvitaan suomalaista syysvaatetta. (Autosta vähäksi aikaa lyhyisiin maisemien ihailu/kuvaus taukoihin riittää kevyempi takki yleensä).

      Hotellin lämmitys kannattaa tarkastaa sen tiedoista, auringonpuoleinen => merinäköala Funchalissa on varmempi valinta lämpöisempää huonetta haluavalle. Sinänsä ulkona ei ole öisin hyytyvän kylmä, kiitos lämmittävän meren, mutta viileää saattaa huoneessa olla jossain hotelleissa (ei tiivisteitä parvekkeen liukuovissa jne).

      Suosittelen vahvasti saaren nähtävyyksiin tutustumista, ne on paikan "suola".

    • Helmikuu on vuoden viilein kuukausi niin Azoreilla kuin Madeirallakin. Funchalin keskimääräiset lämpötil-arvot ovat seuraavat: päivän maksimi 19,1 C, yön minimi 12,8 C. Ponta Delgadan (São Miguel) vastaavat arvot ovat 16,8 C ja 11 C. Keskimääräiset sademäärät: Funchal 87,2 mm, Ponta Delgada 107,3 mm. Sadevuorokausia on vastaavasti 11 ja 19. Tuulet ovat kummassakin saariryhmässä voimakkaampia syksyllä, talvella ja keväällä kuin kesällä.

      Yllämainitituista keskimääräisistä arvoista on poikkeamia. Niitä samoin kuin historiallisia säätietoja voi tarkastella esim. Weather Undergroundin sivustolta (www.wunderground.com). Funchalin alueen ilmasto poikkeaa merkittävästi saaren sisäosien ja pohjoisrannikon ilmastoista. Jos viivytte näillä alueilla pitempään ulkona, on tarpeen sateenpitävä takki eikä villpaidassa tule kuuma kesälläkään. Alueella muuten myydään edullisesti lämpimiä neuleita. Madeiran korkeilla paikoilla (1300- 1500 m) saattaa sataa lunta talvella. Vuoden 2010 talvi oli Madeiralla poikkeuksellisen rankka. Pahinta oli kaatosade 20.2.2010, jonka aikaansaamat vesimäärät sekä mutavirrat ja mannvyöryvät surmasivat yli 40 ihmistä. Näin vakavia luonnonilmiöitä ei luonnollisesti satu joka vuosi.

      Virke ” Odotamme reissultamme; ei rannalla lekottelua, mutta silti toppi/shortsikelejä.” on viestissänne ratkaisevinta. Funchalin helmikuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on lähimpänä Helsingin kesä- ja elokuun vastaavia lukuja (19,8 C, 19,9 C). Yö on Funchalissa aina keskimäärin lämpimämpi kuin Helsingissä. Talven säihin sisältyy Euroopassa aina riski. Toki Kanarialla sääriski on pienempi. Viikon matkaan jää kohteessa käytetäväksi kuusi kokonaista vuorokautta. Sääriskin pienentämiseksi ja tasoituksen saamiseksi mahdollisille sadepäiville on talvella suositeltavaa, että loman pituus olisi kaksi viikkoa sellaisissa kohteissa kuin Madeira ja Azorit.

      Lämpimät terveiset Ponta Delgadasta. Vakiasukkaan kannalta täällä on aina hyvä sää.

    • !!!!!!!!!!

      Weekend Yellow weather alert for rain, wind and sea

      • Juu tosiaan

        Funchal huomiseksi 18 C ja sadetta sekä 10 m/s länsituulta.
        Helsinki huomenna 7 C ja sadetta sekä 8 m/s länsituulta.

        Eli siitä huolimatta Funchalin keli näyttää paremmalle...


      • Sääsivustoja on netissä todennäköisesti jopa satoja. Jokainen niistä on enemmän tai vöehmmän epätarkka - myös varoitusten suhteen. Madeiran ilmasto ei ole yhtenäinen. Portugalin meteorologisen laitoksen mukaan keltainen varoitus Madeiralla koskee käytännössa vuoristoalueita, joilla tuulennopeus voi puuskissa nousta 90 km/h. Saman varoituksen mukaan aallonkorkeus voi pohjoisrannikolla kohota 4-4,5 m, millä on merkitystä esim. kalastajille. Maalla pysytteleviä se ei vielä kiusaa.


      • Sääsuojaus
        masseur kirjoitti:

        Sääsivustoja on netissä todennäköisesti jopa satoja. Jokainen niistä on enemmän tai vöehmmän epätarkka - myös varoitusten suhteen. Madeiran ilmasto ei ole yhtenäinen. Portugalin meteorologisen laitoksen mukaan keltainen varoitus Madeiralla koskee käytännössa vuoristoalueita, joilla tuulennopeus voi puuskissa nousta 90 km/h. Saman varoituksen mukaan aallonkorkeus voi pohjoisrannikolla kohota 4-4,5 m, millä on merkitystä esim. kalastajille. Maalla pysytteleviä se ei vielä kiusaa.

        Ja se vuoristo antaa sääsuojaa, eli Funchalissa jälleen parempi keli, jos tuuli ei ole kaakon ja lounaan välillä.


    • Maintsemani eskimääräiset lämpötilat eivät tarkoita sitä, että niihin aina päästäisiin. Viileitä päiviä on niin kesä- kuin elokuussa myös Suomessa. Funchalissa saattaa talvisaikaan olla päiviä, jolloin lämpötila jää 15 C:een tai jopa alle sen. Joinakin öinä mittarin lukema voi laskea alle 10 C:n. Toki näitä päiviä ei ole monta, mutta ne voivat sattua juuri loman aikaan. Tärkeintä on, että matkailijan odotukset ovat kohdallaan. Säässä sinänsä ei ole mitään vikaa.

    • Madeirankävijä

      Kummatkin hyviä paikkoja kysyjälle, mutta helmikuussa Madeira lienee parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe