Miten tulla wiccaksi ?

:=)

hei

haluaisin jotain neuvoa joltain wiccalta miten tulla wiccaksi? olen 16vuotias
ja olen pelannut spiritismiä ja osaan tulkita tarot kortteja ja osaan myös ennustaa. jotkut ennustukset on kyl toteutunut mutta jotkut ei. mulla on loitsu kirjoja mutta olen tehnyt niistä vain yhen loitsun ja se ei ole vie toteutunut mutta mitä vois tarkoittaa nr 4 koska kun pelasin spiritismiä niin kysytiin jotain tuli mun nimi ja 4 ja se 4 on esintynyt myös muissakin asioissa. sanotaan myös että henget haluavat mun kans puhua .

31

939

  Vastaukset

  • Spiritismi on oma uskontonsa.

  • Miksi wicaksi haluut??

  • Siis kyllä, eihän ketään pakoteta pysymään tietyssä uskossa. Mutta näin olen lukenut, että omistautumiserituaalin jälkeen ei kannata perääntyä. Olen huono ilmaisemaan asioitani, ja selvästi otitte ne HYVIN HYVIN negatiivisesti. Minkäs teet...kaikki tablaa tyylillään. Kerroimpahan omat mielipiteeni.

   Niin ja Galderas, miten niin puhun PALJON synnistä? Tasan yhdellä sanalla mainitsin sen... hohhoijaa O_o'

  • Kyllä se oli tossa 5-10 vuotta sitten...

  • Joo, tiedän pari tapausta, jotka perkele soikoon haluaa olla wicca vaan siksi, että voi olla ns."Noita" ja voi mukamas taikoa,. Porukka todellakin kuvittelee että me taiotaan sammakoista prinssejä tai toisinpäin. Käyttäkää sitä järkeä jos teillä sitä on!!!! >: (

  • Wicca on jälleen nousemassa hiljalleen muotiin, vampyyri, ihmissusi ja muun paranormaalin herättelemänä. Tämä tuo jälleen uusia sivuilmiöitä, joita voimme jäädä taas jännäämään.

   Minusta on erittäin tökeröä ylimielisesti lytätä toisen ihmisen validit kysymykset. Wiccasta ei ole paljoakaan tietoa ja se mitä netistä löytyy, on siitä määrästä hankala erottaa mikä on hyvää ja mikä huonoa.

   Myöskään teidän eräiden vastaukset eivät osoita kypsyyden merkkejä vaan enemmän aiheuttavat huonoa mainetta wiccalaisuudesta, koska jos ei osaa järkevästi ja kehittävästi keskustella tulisi silloin hengittää muutama kerta syvään ja miettiä kannattaako oikeasti kirjoitella.

   Kuten olen kirjoittanut, polku wiccalaisuuteen voi olla yksinkertainen tai ei. On ihmisiä, jotka ovat heränneet unen jälkeen kun unessa heitä on Jumaluus puhutellut ja kääntyneet uskoon. Jotkut näkevät monta vuotta vaivaa käydessään läpi monta uskontoa ennen kuin löytävät "kotiin". Wiccalaisuuteen tulemisesta on niin monta kertomusta kuin on sen harjoittajaakin. Toiset tulee pystymetsästä, jotkut kasvavat siihen hakemansa tiedon kautta. Kysyminen ei ole väärin. Wiccaa ei noin vain opita, koska se on mysteeriuskonto.

   Mikään näistä ei ole väheksyttävin tapa. Vain se on väheksyttävää jos ei osaa käyttäytyä ja olla itselleen rehellinen, koska loppujen lopuksi jokainen on itsensä kanssa tilivelvollinen mitä ympärilleen jakaa.

   Ja jos vauhkoatte jotain redestä, niin foorumilla käyttäytyminen voi myös laittaa siihen muistilistaan lisäksi. Magiaa on myös se, minkälaisen kuvan itsestänne luotte muille ja käyttäydytte muita kohtaan.

   Jos oli liian vaikeaa ymmärtää: Menkää itseenne ja miettikää mitä suollatte uskonnon nimissä. En näe omaa uskontoani samaksi, mitä te kutsutte samalla nimellä.

  • Oikeasti on virkistävää kun kysellään, eikä suoraan oleteta asioita, koska "ne vain tuntuu olevan näin". Kysymyksessä esiintyy oma halu ja hyväksyntä oman tietonsa rajallisuudesta.

   Sanat "syntyä", "tulla", "kääntyä", ne ovat vain sanoja joita käytetään kommunikaatiossa ja nämä voivat merkitä eri ihmisille eri asioita. Syntyä -sanana voi kuulostaa hienommalta ja paremmalta, koska kaikki alkaa syntymästä, mutta sekin vain tarkoittaa loppujen lopuksi alkua. Kääntyminen jostain johonkin on alku, tulla/tuleminen jostain johonkin on alku.

   Kirjat ja netistä lukemiset eivät auta wiccassa. Sitä pitää harjoittaa. Vaikkakin se on loitsujen ja magian kautta, kyllä wiccat harjoittavat magiaa ja ovat noitia. Monet wiccat harjoittavat sivussa muutakin magiaa ja Jumal -palvontaa kuin omaansa, mutta ero onkin siinä osaako näitä olla sekoittamatta ja nähdä erillisinä lähteinä, jotka voivat tukea toisiaan tai antaa itselle sitä jotain mitä hakeekaan.

   Dedikaatio (omistautumisrituaali mikä lie) ei ole muuta kuin henkilökohtainen päätös tutkia ja opiskella. Sitä voisi verrata vaikkapa luostarielämässä noviisi -lupaukseen. Jumalat tietävät ihmisyyden ja täten eivät ota vastaan omistautumisrituaaleja, ihminen on itsensä omaisuutta, eivät Jumaluuksien (riippuu toki entiteetistä ja Jumaluudesta, mutta wiccassa ei näin). Dedikaation jälkeen voit jättää wiccan taaksesi, jos näin tuntuu. Jumalat eivät tahdo verivaloja ja sitoa harjoittajaa itseensä. Se on ihmiset jotka tahtovat sitoa Jumalat itseensä (ja mahdollisesti jopa muuttua "jumalallisiksi").
   Myöskään initiaatio ei sido loppuelämäksi. Toki se aina jää olemaan, mutta se on ihminen itse joka "sulkee" yhteyden ja tekee valinnan.

   Dedikaation voi tehdä vaikka mitä asiaa kohtaan. Loppujen lopuksi se on vain oma henkilökohtainen tapa sitoutua asiaan. Eihän avioliitotkaan ole enään "elämänsä loppuun saakka" vaikka näin vannotaan. Ei tule salamaa taivaalta, kun tämän purkaa.

   Se, että on "jostain lukenut asian olevan näin", ei pidä nyt vaan paikkaansa, vaikkakin se lukee jossain. Onhan väitetty vaikka mitä wiccasta ja ne väitteet on voitu kirjoittaa jonnekkin, nämä väitteet eivät tee siitä totuutta.

   Dedikaatio on varsin uusi lisäys, millä nimityksellä sitä nyt tahtoo kutsuakkaan "neowicca", "uuswicca", "eklektinenwicca" tjs koska on tahdottu jotain korvaavaa initiaatiolle, sitä kun ei voi itse suorittaa itselle. Mutta nämä eivät ole kuitenkaan synonyymejä.

   Yleisestikkin suoraa tai epäsuoraa väkivallalla uhkailu ei ole hyvää käytöstä, vaikkakin joku asia itseä hermostuttaa. Ja eikös ole koulussa opetettu sitä, ettei tyhmiä kysymyksiä olekkaan.

   • Viimeiseen lauseeseen kommentoiden: Minun elämäni aikana peräti yksi opettaja sanoi näin, loput pysyivät tiukasti hiljaa aiheesta. Tämä asiaa kommentoinut sanoi, että "huonoja kysymyksiä ei olekaan. Tai on; ne on niitä, joita ei kysytä".


  • Moi!!
   voisiko joku kertoa mulle miten voidaan tulla velhoksi?? Tai voisiko joku kertoa jotakin kivaa liotsua?Loitsu saa liittyä mihin vaa kunhan toimisi!

  • kiitos vastauksesta jera! Ja muuten ku tulee wiccaksi onko uskonto haitaksi?

  • Wicca on uskonto.

  • Wiccassa kunnioitetaan omaa kehoaan, luontoaan, eläimiä, sekä parannetaan maailmaa.

   Wiccan magia on hyvää magiaa. :)

   Muutama nipsi tieto.

  • Tälläin satanistina sanon, että kaikkiin uskontoihin ei ole pakollinen minkäänlainen kastetilaisuus jne. Ei satanistiksikaan kastauduta jossain maanalaisessa hautakammiokirkossa ja mumista kuinka palvelee Saatanaa loppuikänsä ja vielä sen jälkeenkin, kuten useimmat näyttävät valitettavasti jopa uskovan. Ja puhun siis himouskovista jeesustelioista, jotka ovat minulle monesti huutaneet, että joudun Helvettiin. Muuten hauska ajatus, mutta ainakaan itse en ole Saatananpalvoja. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa, mutta nyt menii offiksi.
   Ideana oli siis se, että jos tunnet kuuluvasi johonkin 'uskontoon' tai sen tapaiseen voit vapaasti uskoa mihin haluat. Ainakin minun mielestäni. Suomessa on täysi uskonvapaus, joten siitä vain ^^

  • Kannattaa etsiä lähiseutusi wiccalais ryhmä ja tutustua heidän toimintaansa, monet ryhmät ottavat mielellään potentiaalisia ryhmän lisiä :) Itse olen 15vuotta ollut saman ryhmän kanssa, koskaan en ole katunut ja olen Wicca elämäni loppuun asti ja sen jälkeen.

   • Onko 12v liian nuori wicca-uskontoon? Olen nimittäin kiinnostunut tästä, ja haluaisin tietää, täytyykö olla eronnut kirkosta tullakseen wiccaksi.


   • NettaWicca kirjoitti:

    Onko 12v liian nuori wicca-uskontoon? Olen nimittäin kiinnostunut tästä, ja haluaisin tietää, täytyykö olla eronnut kirkosta tullakseen wiccaksi.

    12 v ei todellakaan ole liian nuori, itekin aloitin wiccan juuri niihin aikoihin. Suomessa ei ole virallisia wiccalaisia uskontokuntia mutta jos olisi niin olisi ensin erottava kirkosta ja sitten liityttävä niihin.


  • Hei. Näyttää siltä, että kaipaat vähän tietoa.

   Ensiksikin wiccalaisuus/wicca on tavallinen uskonto rituaaleineen ja jumaluuksineen. Mikä olisi ensireaktiosi, jos joku tulisi kysymään sinulta: Kuinka tulla kristityksi.
   Wiccaksi ei tulla, wicca on lapsesta asti wicca. Ns. wiccaksi tuleminen on se kun tajuaa: hetkinen, maailmankuvalleni on nimi! Jos on pakottava tarve saada kantaa tuota hienoa nimeä yllään, kannattaa lukea uskonnosta tarkemmin ja verrata wiccan maailmankuvaa omaan jo valmiiksi sinulla olevaan maailmankuvaan.
   Täältä saat hyvää tietoa wiccalaisuudesta:
   http://www.pakanaverkko.fi/uskonnoista/wicca
   http://www.varjojenkirja.com/luonnonuskonnot-wicca.html
   Ja kirjallisuuden puolella Titus Hjelmin kokoama "Mitä Wicca on" antaa monipuolisen ja monikulmaisen kuvan wiccasta.
   Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että wicca ei ole wicca, jos hän tekee sen maineensa vuoksi.

   • Hei taas!!!
    Olen nyt lukenut ja elänyt kuten wicca noin 3 kuukautta:)

    Eli siis kun en viimeksi suoraa vasausta saanut: voiko wicca kuulua kirkkoon?

    On minulla muitakin kysymyksiä:D :
    -Tietääkö joku helppoja meditointitapoja?
    -Miten aloittelevan wican kannattaa suorittaa rituaaleja?
    -Toimivatko loitsut myös aloittelevalla wicalla?

    Jos joku vastaa, toivottavasti hän käy kurkistelemassa palstaa aika usein koska kysymyksiä on vielä paaaaljon lisää:)

    Kiitos etukäteen:)


   • NettaWicca kirjoitti:

    Hei taas!!!
    Olen nyt lukenut ja elänyt kuten wicca noin 3 kuukautta:)

    Eli siis kun en viimeksi suoraa vasausta saanut: voiko wicca kuulua kirkkoon?

    On minulla muitakin kysymyksiä:D :
    -Tietääkö joku helppoja meditointitapoja?
    -Miten aloittelevan wican kannattaa suorittaa rituaaleja?
    -Toimivatko loitsut myös aloittelevalla wicalla?

    Jos joku vastaa, toivottavasti hän käy kurkistelemassa palstaa aika usein koska kysymyksiä on vielä paaaaljon lisää:)

    Kiitos etukäteen:)

    -Tietääkö joku helppoja meditointitapoja?

    Meditointitapoja on tuhansia. Jo pelkkä istuminen silmät kiinni on yksi tapa ja varmasti helpoin tapa aloittaa. Mutta se että pääseekö siitä meditatiiviseen oloon voi mennä vuosia.

    -Miten aloittelevan wican kannattaa suorittaa rituaaleja?

    Ensiksi kannattaisi lukea ja tutkia uskontoa kuin aloittaa rituaalien tekoa. Mutta jo päivittäiset askareet voivat olla rituaallisia. Hyvä tapa aloittavana wiccana on tutustua luonnonkiertoihin ja näiden juhlistaminen yksinkertaisella tavalla.

    -Toimivatko loitsut myös aloittelevalla wicalla?

    Suosittelen tutustumaan uskontoon ennen kuin aloittaa mitään loitsujen tekoa. Wicca kun ei ole pelkkää loitsintaa vaan sisältää paljon syvällisempiä asioita.


   • Firechild kirjoitti:

    -Tietääkö joku helppoja meditointitapoja?

    Meditointitapoja on tuhansia. Jo pelkkä istuminen silmät kiinni on yksi tapa ja varmasti helpoin tapa aloittaa. Mutta se että pääseekö siitä meditatiiviseen oloon voi mennä vuosia.

    -Miten aloittelevan wican kannattaa suorittaa rituaaleja?

    Ensiksi kannattaisi lukea ja tutkia uskontoa kuin aloittaa rituaalien tekoa. Mutta jo päivittäiset askareet voivat olla rituaallisia. Hyvä tapa aloittavana wiccana on tutustua luonnonkiertoihin ja näiden juhlistaminen yksinkertaisella tavalla.

    -Toimivatko loitsut myös aloittelevalla wicalla?

    Suosittelen tutustumaan uskontoon ennen kuin aloittaa mitään loitsujen tekoa. Wicca kun ei ole pelkkää loitsintaa vaan sisältää paljon syvällisempiä asioita.

    Kiitos vastauksistasi:) tuota istumista aion tietysti kokeilla.

    Lisää kysymyksiä:
    -voiko wiccaa harjoittaa vaikka on 12 vuotias?
    -Voiko wicca kuulua kirkkoon?
    -Onko wicalla pakko olla pentagrammi kaulassaan?
    -Miten wicca siunaa ruoan?

    Kiitos etukäteen:)


   • NettaWicca kirjoitti:

    Kiitos vastauksistasi:) tuota istumista aion tietysti kokeilla.

    Lisää kysymyksiä:
    -voiko wiccaa harjoittaa vaikka on 12 vuotias?
    -Voiko wicca kuulua kirkkoon?
    -Onko wicalla pakko olla pentagrammi kaulassaan?
    -Miten wicca siunaa ruoan?

    Kiitos etukäteen:)

    Vastauksia kaipailen:)

    Niin ja tuli tuossa myös kysymys mieleen: miten elementtejä voi kunnioittaa? Kynttilöitä olen usein poltellut mutta haluaisin tietää mitä muita keinoja Te käytätte?
    Vielä yksi kysymys: Kun puhutte Jumalalle ja Jumalatterelle, visualisoitteko Heidät päässänne? Tuleeko heille puhua äärimmäisen kunnioittavasti?
    Ja vielä kolmas: Kun pyytää jotain elementiltä(esim. Lämpöä, suojaa ym.) täytyykö niille antaa vastapalvelus? Jos täytyy, miten?

    Toivottavasti saan vastauksia pian:)


   • NettaWicca kirjoitti:

    Vastauksia kaipailen:)

    Niin ja tuli tuossa myös kysymys mieleen: miten elementtejä voi kunnioittaa? Kynttilöitä olen usein poltellut mutta haluaisin tietää mitä muita keinoja Te käytätte?
    Vielä yksi kysymys: Kun puhutte Jumalalle ja Jumalatterelle, visualisoitteko Heidät päässänne? Tuleeko heille puhua äärimmäisen kunnioittavasti?
    Ja vielä kolmas: Kun pyytää jotain elementiltä(esim. Lämpöä, suojaa ym.) täytyykö niille antaa vastapalvelus? Jos täytyy, miten?

    Toivottavasti saan vastauksia pian:)

    Elementtejä voi kunnioittaa eri tavoin: maata kunnioitat kun istutat puun tai hoidat kasvia, vettä kun pidät alttarillasi vesikulhoa, tulta niin että et puhalla kynttilää sammuksiin vaan tukahdutat sen. Ilman kunnioittaminen on vaikeampi juttu: Ilman elementti tykkää siitä kun et itse saastuta ilmaa vaan pidät ilman puhtaana.


  • lHaluan kääntyä wicca-laisuuteen, ja maksaa kirkollisveroni tästä eteenpäin wiccalle. miten voin päästä wiccaksi

  • Miten voin tulla wiccaksi, tai alkaa saatananpalvojaksi?? mersut55@gmail.com

  • Ensin pitää tietää haluaako olla loppuelämänsä ajan wicca, sitten tarvitsee kaikki esineet ja vaatteet esim alttarivate, kaapu, athame, bolline,heiluri,luuta, kristallipallo, malja, miekka,näköiskuva patsaat, peilikirja, pentagrammi,rumpu, sauva, snufferi, suitsukeastia,suola-astia uhri lautanen/astia ja tärkein varjojen kirja HUOM tee varjojen kirja ITSE kaupoista ostetut eivät kelpaa!!!!
   T:wicca aloittelija

   • Lisää tietoa löytyy osoitteesta www.varjojenkirja.com


  • Mzda55 saatananpalcojaksi ei kannata ryhtyä menetät vielä sielusi

  • Itsekin oon ajatellu tulla wiccaks, mut aattelin kysyy enemmä meiän koulun ussanopelt asiast. Ite oon nyt ortodoksi mut kaipa mun pitää sit eroo kirkost. Oon nyt 12 ja täytän tammikuus 13, nii aattelin miettii asiaa enemmä sitte.

  • Luin vain näitä vastauksia ja niistä oli tosi paljon apua. Tosissaan on mulla tietenkin omatkin kysymykset;
   -onko ennustus oleellinen osa wicca?
   -kuuluuko wican kunnioittaa Jumalatarta ja Jumalaa jotenkin erikoisesti
   -kuuluuko wiccalaisuuteen jokin tietty pukukoodi
   -onlo wiccassa jokin taikakieli vai käytetäänkö latinaa tms
   Olisin iloinen että näihin vastattaisiin. Kiitos etukäteen

  • Osaatko englantia? Mikäli kyllä, tällöin on järkevää tutkia nettiä. sieltä löytyy huomattavissa määrin informaaatiota wiccasta, ja vastaukset mm. esittämiisi kysymyksiin. Kannattaa googlettaa erityisesti hauilla "traditionaalinen wicca " ja "british traditional wicca".
   Mikäli enkku ei onnistu, löytyy suomeksi jonkinlainen infopaketti mm. sellaisten yhdistysten sivuilta, kuin Lehto- Suomen luonnonuskontojen yhdistys ry., Pakanaverkko ry, sekä osoitteesta Wicca.fi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   263
   21034
  2. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   143
   5617
  3. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   352
   3740
  4. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   223
   3667
  5. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   62
   1615