Itse itsensä nylkevä kettu kehitetty Pohjanmaalla ?

Vero karhu

Pohjanmaan turkistarhoilla on juuri nyt alullaan nylkykausi. Työvoimaviranomaisten sivuilla MOL:FI:ssä on kuitenkin hakusassa vain yksi ainoa turkistyöntekijä avoimeen työpaikkaan. Tästä tositilanteesta täytyy tehdä sellainen päätelmä, että Pohjanmaan tarhaajat ovat pystyneet kehittämään ketturodun, joka nylkee itse itsensä.

Vai onko niin, että turkistarhaajat käyttävät pelkästään ulkomaista halpatyövoimaa ja halpatyöntekijät "nyljetään" taloudellisesti ?

Eläinsuojelujärjestöt kritisoivat tarhausta moraalittomaksi toiminnaksi, joka pitäisi kieltää. Tarhaajajärjestö on puolustellut tarhausta pitkälle sillä, että tarhaus työllistää ja tuo hyvinvointia. Mikäli tarhaus ei työllistäkään suomalaisia, on tarhaajien perustelu katteeton.
Tosiasia on, että tarhauselinkeinon kylkeen on liimautunut merkittävä halpatyövoimaa hyödyntävä ketju, joka ei tunne lainkaan käsitettä "yhteiskuntavastuu" . Tarhaukseen halpatyövoimaa haalivat jobbarit ovat levittämässä toimintaansa monille muillekin aloille. Rakennus-, maatalous-, metsä - ja puutarha-alat kuuluvat jo näihin halpatyövoimien ketjutuksiin. Tekijät haalitaan Virosta , Puolasta , Vietnamista ja muualta halvan työvoiman maista. Eläinsuojelujärjestöt ja suuri yleisö, herätkää totuuteen ja vaatikaa tarhauselinkeinolta yhteiskuntavastuuta.

9

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanhat tutut jatkaa

      Jokainen turkistarhaaja taitaa käyttää vuodesta toiseen samoja nylkijöitä omalta paikkakunnaltaan. Seuraavasta vuodesta sovitaan heti nylkemiskauden loputtua tai sitten nämä soittelevat itse "saako taas tulla" hyvissä ajoin ennen seuraavan kauden alkua. Varmaan soittelijoissa on mukana aina ensikertalaisiakin. Joka tapauksessa ns. aktiivisia työnhakijoita on niin paljon, ettei "avoimista työpaikoista" tarvitse ilmoitella, eikä nylkijöitä ulkomailta haalia.

    • Kans.

      Sergei ja Mart pitivät verkkoja kirkonkylän sillan pielessä. Raukoilla ei ollut rahaa osta ruokaa, kun työnantajan heille vukraama asunto oli niin kallis. Töihinkään ei olisi päässyt, ellei suostunut vuokralle työnantajatahon kämppään. Että silleen. " Kotikylän poikii....... :

    • Human Human

      Niin, että kyseessä ihmiskauppaan rinnastettava toiminta.

    • könsy

      Eipä ole juuri suomi-poikia kiinnostanut kettujen nylky ja kaavinta-hommat vuosikausiin, ja ainakin kaustisella kaikki tietämäni virolaiset nylkevät samalla palkalla urakalla kun ne harvat suomalaiset jotka sitä enään viitsivät tehdä( ja kaapivat myös)

      • Sirkka Liisa

        Lestadiolaisilla on kiire nussia lapsia, ei ne enää jouda kettuja rääkkäämään.


    • NiKKe !!

      Saammepa nähdä, ilmoittavatko Keski-Pohjanmaan tarhaajat avoimista työpaikoista syksyn aikana. Työntekijöitä löytyy Suomestakin, jos vain halutaan antaa suomalaisille työtä ja maksaa asiallista palkkaa sivukuluineen.
      Osoittakaa tarhaajat olevanne vastuullisia.

      • Puttonen mreejoo

        Turkistarhaus ja siihen saadut valtion apurahat lopetettava ja heti.


    • jgjrooo

      Tekoturkis on aivan yhtä ruma ja turha kuin aitokin, joten suljettu lappu vaan jokaisen paskalle haisevan tarhan oveen ja tarhurit tekemään 2000-luvun töitä.

    • kouluttautunut

      Harvinaisen samaa mieltä asiasta, kuka enää käyttää turkiksia. Suomi on takapajula.
      Tarhaajat voisivat alkaa viljelemään esim. Maa-artisokkaa, joka on helppoa ja hyödyllistä. Myös luomuruoka tulee aina vain suositummaksi ja kysyntää riittää.

      Saisi loppua jo eläinrääkkäys. Kettu on aivan liian älykäs, vilkas ja leikkisä tarhaan laitettavaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe