Vain yksi vastaus (2. osa)

ultramariinitaivas

Petra päätti hoitaa puhumisen. Ehkä se tiesi, että mä en kuitenkaan sais mitään järkevää sanotuksi. ''Mitä sä täällä päin samoilet?'' ''Kävin just mun kaverin luona. Pitää käydä vielä kaupassa, niin sitten mä lähden kotiin.'' ''Aha. Me ollaan täällä muuten vaan viettämässä aikaa. No, nähdään huomenna.'' ''Joo, nähdään. Sua myös, Tumppi.'' Jussi heilautti kättään hyvästiksi. Mä olin täysin typertynyt. ''Sua myös, Tumppi.'' Ei jumalauta... Mitä helvettiä se oikeen aatteli, kun se tolleen sanoi?

Sitten tapahtu jotain vielä kummallisempaa. Mä jäin ajattelemaan Jussin kasvoja, kun se sanoi sen- Ei. Helvettiin tollaiset ajatukset. Mun ja Petran iltaa ei pilaa mikään.

---

Seuraavana päivänä koulussa aloitettiin biologian projektityö, joka tehtäisiin pareittain. Petra oli jo lupautunut jonkun toisen pariksi, enkä mä siitä niin pahastunut. Katastrofi kuitenkin iski, kun opettaja määräsi mut ja Jussin pariksi. Mä yritin vastustella, mutta opettaja ei antanut periksi. Jussia ei niin tuntunut haittaavan olla mun pari, mutta mua kyllä haittas. Mä en ollu Jussin kanssa kovin hyvissä väleissä.

''Haluutsä hoitaa ton tiedonhankkimis- vai askartelupuolen?'' Jussi kysyi. Mä oon niin huono käsistäni, että ei ollu kun yks vaihtoehto. ''Mä voin ettiä noi tiedot.'' ''Okei. Meidänhän pitää muuten kirjoittaa ylös meidän sähköpostit, että ne tiedot voi siirtää.'' Mä en ollut kovin innoissani antamassa Jussille mun sähkäriä, mutta ei taaskaan ollut vaihtoehtoja. Duunia oli muutenkin niin paljon, että sitä ei voinut keskittää yhdelle henkilölle. Mun piti ettiä kaikki tarvittavat tiedot, ja Jussin piti koota se koko roska yhteen. Ei mikään kadehdittava tilanne...

---

Kotiin päästyäni mä kävin lisäämässä Jussin sähköpostin muistiin ja kattelin jotain merkityksetöntä koneella. Sitten, kun mä palasin tarkistamaan mun sähköpostia, niin siellä oli yks Jussilta tullut viesti. Se oli otsikoitu ''Avaa tämä viesti vain, jos olet yksin''. Mulle tuli kylmiä väreitä. Mä avasin sen viestin käsi vapisten. Siinä ei ollut mitään liitteitä, joten sellaista vaaraa ei olisi pitänyt olla...

Se viesti ei ollut mitenkään erikoisen pitkä, mutta se oli ihan täyttä asiaa. Jussi kirjoitti siinä avoimesti, että se haluais tietää, mikä mulla on sitä vastaan. Se olis halunnu olla mun kaveri, mutta mä olin ollu sen mielestä hirveen torjuva ja epämiellyttävä. Sitten sen viesti alkoi mennä yhä henkilökohtaisemmaks... Se sano, että kyllähän tytöt tykkäs siitä, mutta ei sillä oikeita kavereita oikeastaan ollut. Se halus jonkun, jonka kanssa tutustua vähän paremmin, ja se väitti, että mä olisin oikea vaihtoehto.

Kun mä olin päässy sen viestin loppuun, niin mä tuijotin ruutua pitkään. Mua ihmetytti eniten, että miten Jussi uskalsi kirjoittaa jotain niin henkilökohtaista. Eihän se edes tuntenut mua. Seuraavaks mä mietin, että miks just mä. En mä mitenkään kauhean erityinen ollut, ainakaan omasta mielestäni. Kyllä Jussi tosissaan vaikutti olevan. Mä laitoin sille takaisin, että mulle käy, jos se haluaa olla mun kaveri. Ei siitä varmaan haittaakaan olisi.

2

766

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • emillaineeikirjaudu

   Hyvä hyvä! Hyvin kirjoitettu ja kiva uusi kuvio näihin tarinoihin..

  • ultramariinitaivas

   Jatka sä nyt vaan sitä sun tarinaasi... ;)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   168
   7438
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   37
   2026
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   26
   1425
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1366
  5. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   77
   1048
  6. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   985
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   50
   874
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   834
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   799
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   103
   784
  Aihe