Pahin tilanne missiolla?

sotajutuista pitävä

Kertokaapas sankarit kokemuksianne rintamalta?

21

823

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • _-_-_-_-_-

   Aika pahoja näyttävät olevan : )

  • ---

   Sankarit ei kerro mitään, käykääpäs itse hankkimassa "alhaalta" kokemuksia

  • yksmonista

   Ja sitten se vaitiolovelvollisuus......

   • Se voimassa 5v

    Pakko olla vaiti tai kusettaa päin naamaa, koska siellä ei tapahtunu mitään, enkä osaa valehdella.


  • olihan paha olo!

   Pahin tilanne oli varmaan se, kun oltiin ryypätty 05:00 saakka ja aamulla yhtäkkiä olikin klo 08:00 jotain turhaa jouhatreeniä keksitty. Olihan se justiinsa perseestä ja syvältä jouhata kauheessa kännissä.

  • hhhhhhhhhhhhhddd

   Ei se rt-missio tarkoita että varmasti ja aina jotain tapahtuu, mutta kun tapahtuu niin ei siitä julkisesti pahemmin huudella... Nyt jokaisen pitäs mennä itteensä ja pohtia miksi sinne lähti? Sotaa ja kunniaa hakemaan vain hoitamaan hommia vai henkseleitä paukuttelemaan?

   • ei voi kuin nauraa:)

    Siis tota noin, kyllähän suomalaisten missioilla sattuneista huudellaan aina ja saatnan kovaan ääneen. Muistan joskus Kosovossa kun olin vuonna 2009: Se oli jotain maaliskuuta suunnilleen ja Lipljanin Suvidossa, meidän rauhanturvaajien jääkärileirissä, oli jotkut ihme kevätjuhlat. Siellä oli meininki sellainen, että ihan kuin sirkus olisi ollut käynnissä tai joku lasten kevätrieha/ teatteri. Siellä heitettiin saapasta, pyöritettiin jotakin pannun rengasta ja sittenhän siellä vouhotettiin ja ulvottiin kuin jossakin vammaishoitolassa. Kaikki halusivat olla niin jumalattomasti esillä ja äänessä. Ihan hirveä lastenteatteri siis, jossa jokainen hakee huomiota huutamalla ja riehumalla kuin mikäkin ääliö. Kähtävää (Kosovolaista) totta kai viTutti se huutaminen, eli sehän soitti sitten illalla totta kait leiriin pommiuhkauksen. Kauhee sokkailu alkoi tietenkin ja toiminta oli ihan amatöörimäistä. Jos siellä olisi ollut pommi, ei sieltä olisi lähtenyt kukaan ite kävellen pois, koska sinne leiriin ei kummoinen tuhnu tarvitse olla, niin sanoo järkikin miten siellä käy paineaallon seurauksena jo. Ei mennyt kuin noin tunti sen säälittävän toiminnan ja sokkailun alkamisen jälkeen tai ennemminkin, kun jo luki IS:n ja IL:n sivuilla se juttu "SUOMALAISTEN RAUHANTURVAAJIEN LEIRISSÄ POMMI". Pystyis siis rauhanturvamieskin lukemaan lehdistä mitä oli sattunut jo ennen kuin tilanteesta informoitiin paikanpäällä.
    Todellisuudessa siellä ei ollut yhtään mitään pommia, vaan se epämääräinen mutisija oli puhelimessa tulkittu jonkun sokkailijan toimesta pommiuhkaajaksi. Koko leiri oli stnanmoisessa kännissä, kun kukaan ei sitä vouhotusta selvinpäin jaksanut katsella -myöskin allekirjoittanut.

    Eli kyllä tiedotus pelaa aika reaaliaikaisesti, vaikka mitään pommia ei olisi.
    Aina joka napsu juosten kiikutetaan ilmoittamaan mediaan, se on varma!
    Mitä enempi lehtiin hysterisoidaan, sitä enemmän ja mieluummin EU:n veronmaksajat syytää rahaa näihun turhiin operaatioihin, joissa mitään muuta tilannetta ei ole kuin se tylsistyminen siihen itseään liikaa julkituovaan idioottien joukkoon ja tylsyyteen ja toimettomuudeetn sekä haasteettomiin tehtäviin.
    Niin ja kyllähän Suomessa on julkisuuslaki, eli kaikki hemmetin omaan jalkaan ampumiset ja tilanteet kyllä heti huudetaan ja hysterisoidaan ihmisille, mutta omaan jalkaan ampuminen tulee viikon viiveellä;)


  • kfkkfkfkfkfkf

   Olin ite siellä joskus ja kyllä porukka olutta otti, mutta oli jotenkin järki mukana, eli aamulla oli kaikki kunnossa.. Jos ei ollut kunnossa niin R-kortti ja ongelmia.. Olit vuonna 2009? 2004 oli vähän eri meininki lopussa vaikka muuten rauhallista.. MUTTA: Tästä voidaan nähdä että eri vuosi/porukka ja eri meininki, eli jokaisella on omat kokemuksensa ja ne eroaa näköjään aika paljon toisistaan.. Ja kyllä, jonkinlainen siivilä on lehdistön ja tapahtumien välissä, kaikki nimittäin ei todellakaan mene läpi ja olin itsekkin hemmetin yllättynyt siitä kun sensuuri vallitsi vielä nykyäänkin... Osa oli aiheesta, siis ihan aikuisten oikeesti, ja osa oli sen takia, jotta kotona luultaisiin että kaikki on hellanlettan....

   • Hohhohho

    2004 piti olla kirvesmies ja 2009 ei kirvesmies pääassyt.
    2004 rakennettiin ja se oli sitä "rauhanturvaamista".
    Enin osa rt-jutuista on kusetusta ja heikkohermojen paisuttelya. Media nyt paisuttelee joka asiaa.

    2004 otettiin jokainen työtön maajussi iussiolle, eli kaikki kelpasi.


  • LH

   Oli itsella kokemuksia taustalla tai ei, se ei ole viestini pointti, miksi kuvittelet minun haluavan jakaa niita kanssasi anonyymisti netissa?

   Voin sanoa, etta kayn omat keskusteluni rauhanturva-ajoista hyvine ja huonoine puolineen palveluskavereideni kanssa, enka koe minkaanlaista tarvetta purkautua taalla.

   Todellisia tarinoita et tule kuulemaan a. koska ihmiset eivat nain yleensa koe tarvetta jakaa mahdollisesti henkilokohtaisia kokemuksiaan ja b. koska kukaan ei halua kuunnella aiheetonta vittuilua ja nalvimista niiden ihmisten toimesta, jotka eivat koskaan ole olleet missaan/eivat paasset joukkoihin.

   Pahoitteluni skandien puuttumisesta, kirjoittelen tata viestia Afrikasta. EN ole taalla tosin rt-hommissa.

  • ghgjfgjdf

   Pointsit LH:lle..... Totta..

   • Rt-miehen kanta

    Ei todellakaan. Rauhanturvaajat on omia turhia reissujaan ja kokemustaan paisuttelevia urpoja, tai sitten minä olen aika kylmähermoinen jätkä, kun minusta siinä reissussa ei ole mitään mainitsemisen arvoista. Tuli käytyä, mutta ei se autuaaksi tee. Ihan perus kokemus elämässä.


  • WOD

   Pahinta oli, kun Iipoissa oli joku hemmetin juhlapäivä eikä Tipukylässä myyty olutta! Piti ajaa Aviviin supatilseelle ryyppäämään.

  • FOM

   jalla oli pahinta mitä mitä kävi.

   • Kossusaunan ruuna

    Pahinta oli kun Kossusaunan löylyvettä ei oltu lisätty ha se, kun babyoili unohtui pois sanareissulta ja muita ei illut saunassa lainaamassa luistoa, eli piti olla toppina ja bottomina ns. kuivana - ts. rymäytellä vaihdetta silmään ilman kytkintä - niin kuin rt-poikien kanssa sanottiin:)


  • 69 A Golan

   Kyllähän se oli se kahden viikon viinakielto.
   Että vitutti.

  • Westend-kessu

   Saunassa ei ollut vettä kun menin sinne ja sitten joku rekkakuski oli laittanut siihen ohjeen, että "ei kylmää vettä kiukaalle, kiuas jäähtyy sillä".
   Olen kessu Espoosta ja olen mielestäni hyvä johtaja.

  • UNFICYP,UNIFIL,UNDOF

   Kyproksella 74 tuli vähäsen kranaattia tupaan.
   Libanonissa oli vähäsen rauhallisempaa.

  • tykimies:___

   Pahin oli se tilanne, kun tuli vähän hiki ja housuun tuli pisi ja kaki.

   • Eri hommat

    Joku nyt sotkee keskenään Libanonin ja Lapinjärven. Aivan eri juttuja. Ja aivan eri kokemukset!

    Sivari omalle palstalleen, hus!!!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   135
   9805
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   2024
  3. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1185
  4. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1095
  5. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   3
   918
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   260
   716
  7. Eikös viha ja rakkaus

   Kulje käsikädessä? Ihan vain mietin asiaa kun olit tärkein ystävä minulle ja samaan aikaan en tykkää yhtään mitä sanoit
   Ikävä
   84
   711
  8. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   31
   698
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   106
   680
  10. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   35
   670
  Aihe