Haluttomuus tuoreessa parisuhteessa

Simpukka123

Painiskelen varsin yleisen ongelman kanssa, joka on haluttomuus parisuhteessa. Olemme olleet mieheni kanssa uusiosuhteessa nyt 1,5 vuotta. Suhteessamme on paljon hellyyttä ja läheisyyttä, mutta seksi ei tunnu sujuvan. Rakastelemme vain noin 2-3 kertaa kuussa, mikä kai yleisen mittapuun mukaan on kovin vähän. Varsinkin kun olemme terve kolmekymppinen ja lapseton pari.

Seurustelimme aikanaan 5 vuotta ja suhteemme päätyi eroon ratkaisemattomien ristiriitojen vuoksi. Tässä välissä oli muutama vuosi, ennen kuin päädyimme toistamiseen yhteen. Olimme tekemisissä eronkin jälkeen, mutta ystävyys miehen kanssa oli hankalaa, koska olin mustasukkainen exäni naiskuvioista. Siitä huolimatta pysyimme jonkinlaisina ystävinä.

Tämä uusi suhde muistuttaa paljon sitä, mitä meillä oli ensimmäisellä kerralla loppuvaiheessa jo vakiintuneena parina. Nyt suhteen alussa ei ollut samanlaista huumaa ja hekumaa kuin ensimmäisellä kerralla, enkä sitä odottanutkaan koska mies oli tuttu ja ensihuuma hänen kanssaan jo aikanaan koettu. Olen kuitenkin ollut hämmentynyt ja yllättynyt, miten seksielämä voi olla näin laimeaa, vaikka kyseessä ei olekaan tuore suhde.

Teemme kumpikin aloitteita, mutta hyvin harvakseltaan. Itse koen, että työviikot imevät kaiken energian, enkä jaksa rakastella kuin viikonloppuisin, silloinkin vasta hyvin levänneenä. Mies ei tee aloitteita paljon enempää, eli kyseessä ei varmaan ole halujen kohtaamattomuus. Koen myös, että minua täytyy herätellä haluamaan, ja hyvin harvoin halu lähtee täysin minusta itsestäni. Mies sen sijaan on kyllä aina halukas, kun minä teen aloitteen.

Jotenkin tuntuu, että tällä toisella kierroksella seksi on jäänyt taka-alalle ja olemme tottuneet olemaan lähekkäin muilla tavoin. En välttämättä kaipaakaan yhdyntöjä useasti viikossa, kuten en kaivannut sinkkuaikoinakaan. Tiedostan silti, että tilanne ei ole täysin normaali. Minussa on herännyt pelko, että olemmeko sittenkin vain ystäviä, mutta en vain tiedosta sitä tai halua myöntää sitä itselleni. Seksi on toisaalta antoisaa silloin harvoin kuin sitä on. Meillä on muuten hauskaa ja helppoa yhdessä, ja rakastan miestä todella.

En tiedä miten saisin tilanteeseen selvyyden. Ajatus mahdollisesta erosta ahdistaa, sillä suhteessamme on muuten paljon rakkautta ja haluan elää mieheni kanssa. Mutta voinko tyytyä nykyiseen, ja tyytykö mieheni siihen? Vai onko seksielämämme sittenkin aivan normaalia vakiintuneessa suhteessa, ja tarvitseeko parisuhteessa edes haluta koko ajan?

2

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adkjf<doffg

      Eihän tua haluttomuus ole mikään ongelma suhteessa, ellette tee siitä ongelmaa. Toisille riittää hyvinkin 3-kertaa kuussa, kun taas jotkut harrastavat seksiä päivittäin, mutta ei se seksi mielestäni ole suhteen ydin, jos et itse pidä sitä kovin tärkeänä asiana suhteessa? Parisuhde voi olla ihan hyvä ja toimiva ilman seksiäkin. Nykyään otamme liikaa paineita seksistä. Ihan kuin emme olisi normaaleita ja suhteemme olisi huono, jos emme koe kovaa huumaa ja jatkuvaa halua puolisoa kohtaan. Alkuhuuma on ohimenevä vaihe, mikä yleensä rinnastetaan ihastukseen. Jotkut sanovat, että ihastuvat aina vain uudelleen kumppaniinsa, mutta se ei tarkoita sitä, että haluavat kumppania yhtä paljon seksuaalisesti, kuin suhteen alkuaikoina. Olette kuitenkin tunteneet jo kauan toisenne ja samaa huumaa on vaikea saada takaisin mikä alussa oli. Rakkaus on muuttuvaista ja nostan hattua, että olette selvinneet rakkauden tielle osuvista ongelmista, vaikka välillä ajauduitte erilleen. Ei kannata liikaa ajatella asioita ja varsinkaan sitä, että mikä on normaalia ja mikä ei. Jos tämä teidän tilanne ei sinua itseä paljoa häiritse, niin turhaan asiaa miettimään. Muutenkin suosittelen, että keskustelet asiasta avoimesti miehesi kanssa. Äläkä vaadi itseltäsi liikoja.

      • dfnifgnopfgi

        Lisään vielä viestiini sen, että noin pitkä suhde on kumppanuutta. Toista voi rakastaa ja rakkautta voi osoittaa muillakin tavoilla kuin seksillä. Te olette parhaitaystäviä toisillenne. Se on tärkeintä. Ihmiset monesti luovuttavat kun homaavat seksin ja yleensäkkin rakkauden muuttuvan. Nyt teitä yhdistää kiintymys ja yhteinen historia. Jos ihminen koko ajan vain tavoittelee huumaa parisuhteissa,lopulta hän jää yksin. Mieti, että olisitko mielummin sinkku, vai parisuhteessa nykyisen miehesi kanssa? En usko, että sinulla on huono olla nykyisessä suhteessa, kun palasitte jo kerran takaisin yhteenkin. Luulen, että kyse on epävarmuudestasi. Mikä on normaalia ja mikä ei? Normaalia on se, mikä sinusta itsestäsi tuntuu hyvältä. Älä kysy sitä muilta, koska kukaan ei voi puolestasi siihen vastata mitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe