Valkoiset putkieristykset sulaa

villatpaistaa

Meillä on Kespes jatkuvantulen alapalokattila. Täytettäessä siitä pääsee kuumaa ilmaa pannuhuoneeseen. Nyt ongelmana on se että valkoiset putkieristeet tai mitkälie muovit siinä päällä rupeaakin sulamaan.

Kattilan luota on sulanut paljon noita. Mistä tuota saa uutta ja onko mitenkin vaikeaa laittaa?

22

1416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellasta se on

      ei olisi kannattanut lämpöpumppuputkilla pannua rakentaa, ei ne siellä mitään eristystä kaipaa...

      • villatpaistaa

        Siis ihan tavallisilla rautaputkilla homma silloin tehtiin ja siihen tuli päälle keltaista lasivillaa ja sitten nuo valkoiset päällismuovit vai mitkälie.

        Nyt ne muovit on ruvennut sulamaan, kiinnitykset aukeamaan ja lasivillat paistaa sieltä välistä. Voisiko asiaa korjata laittamalla uudet muovit, mistä sitä saa, sitten on sellaiset metalliset rinkulat päissä, mitä ne on ja mistä niitä saa?

        Kyllä eristystä kaipaa putket, kattilahuoneen lämpötila 40-50 astetta Kespesin siilon ym. vaikutuksesta, kesällä jopa 60 astetta. Eristyksestä huolimatta aamulla tulee melkoisen lämmintä kylmää vettä.


    • sellaista se on..
      • eristepena

        Eihän nuo villakourut sellaisenaan ole hyvännäköisiä jos verrataan isogenopakkiin tai pellitykseen. kunnollinen putkieritys sisältää aina pinnoitteen kuten isogenopak tai pelti.

        monesti isogenopakin allakin on alumiinipintaiset villakourut kuten itsellänikin.


      • putkari24
        eristepena kirjoitti:

        Eihän nuo villakourut sellaisenaan ole hyvännäköisiä jos verrataan isogenopakkiin tai pellitykseen. kunnollinen putkieritys sisältää aina pinnoitteen kuten isogenopak tai pelti.

        monesti isogenopakin allakin on alumiinipintaiset villakourut kuten itsellänikin.

        Itse en ymmärrä mikä hiton idea on noitten alumiinipintaisten villakourujen pinnoittamisessa isogenopakilla tai pellillä, jos se sijaitsee vaikkapa jossain lämpimän, kuivan kellarikäytävän katossa.

        Ei ne siellä miksikään mene vaikka olisivat alumiinipaperilla, mutta aina pitää isogenopakki laittaa päälle.

        Mielestäni koko isogenopak on vain ulkonäön vuoksi, kyllä alumiinipintainen villakourukin kestää aika hyvin. Sitten jos olosuhteet vaatii pinnoitusta, niin pinnoitus menee melkeimpä peltilinjalle, ei se isogenoapk kaan mahdottomia kestä.


    • dumdum123
      • villatpaistaa

        Tuo olikin hyvä huomio, meinasin ruveta tosissaan laittamaan sinne uutta kunhan saan tietää mitä se on ja mistä sitä saa. Juu, tuollaista valkoista se on eli juurikin tuota isogenopakkia.

        Mutta sehän todella sulaa uudelleen, joten ei sitä kannata laittaa.

        Mites tuo pellitys, vaatiiko peräti ammattimiehen vai voisiko sitä itse yrittää? Tietysti peltiä tarvitsee, onko sellaista valmista putken kokoista peltiä vai pitääkö itse taivuttaa levypellistä. Miten pellit liitetään yhteen, miten päädyt tehdään ym.


    • sellasta se on..

      Ota ammattimies, putkissa on mutkia, jne, ei itsetehtyjä pellityksiä kestä kattella.. vähän se maksaa, mutta hyvää jälkee tuppaa tulemaan..

    • Armaflex

      Laita Armaflexia, pääset helpoimalla.

      En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi eristeet pitäisi pellittää tai muovittaa, mittään järkevää perustetta sille ei löydy, Armaflex tekee sen mikä on tarkoituskin eli riittävä eristys ja sillä siisti ja ihan kirjaimellisesti todella siisti jälki tulee.

      Tekninen tila kun on kyseessä, niin ei se ulkonäkö ole niin tärkeä, Armaflex on sinne ihan riittävän siisti ja pellitystä en siis ymmärrä lainkaan. Leukojako te vetelette niissä putkissa vai kuivattelettko valkoisia kauluspaitoja ja lakanoita niiden putkien päällä, kun ne niin hienoja niiden eristysten pitää olla, täysin turhaa touhua joku pellitys, vielä se alumiinipintainen villakourukin menettelee, jos ei Armaflexiä raaski laittaa, mutta pellityksille en löydä mitään järkeä

      • 1+1=1

        Mistä näitä Armaflexin suosittelijoita aina sikiää? Tulee hiukan kalliiksi laittaa joku 30-50mm paksuinen eriste Armaflexistä, jonka tuollainen latausputkisto vaatii. Eikä se edes kestä mekaanista rasitusta yhtään. Siinä pari syytä miksi käytetään villaa ja peltejä yms.


    • siistiäeristystä

      Isogenopak asennetaan suojaamaan eristettä, höyrynsuluksi (tosin alupaperikin riittää), ja ulkonäön vuoksi.

      Tuo isogenopak on itsestäänselvyys kun ammattilaiset, joko putkimiehet tai eristysmiehet tekee eristyksen, tee-se-itse sepät ei sitä aina osaa / viitsi / raaski laittaa tai edes tiedä että sellainen on olemassa.

      Pellitys taas laitetaan nimenomaan suojaamaan eristeitä, jos olosuhteet ovat sellaiset ettei isogenopak kestä niin eristeet on pellitettävä.

      Esimerkiksi mulla tänä kesänä uudessa hakelämpökeskuksessa eristysliike villoitti ja pellitti putket, varaajat ym, lisäksi talolla hieman putkieristyksiä isogenopakilla, laskun loppusumma alveineen 5800€...

    • ........

      Minulla on pannuhuoneesa putkien päällä kivivilla ja päälysteenä niissä on kirkas foliopinta ja siinä foliossa on liimapinta saumoissa, joten helpot asentaa. Olleet nyt 5 vuotta ja putkissa kulkee kuumimmillaan varmaankin 90 asteinen vesi eikä mitään ongelmaa.
      Jotkut edisteet vaan on tehty enemänkin patteriputkien eristeiksi, eivät ne kestä lähes kiehuvaa vettä.

      • siistiäeristystä

        Juu, siis ei ne eristeet vaurioidu putkien lämmöstä, vaan ulkopuolisesta lämmöstä esim. kattilan täyttöluukku kun on auki niin aika kuumaa siellä on.

        Ja ei se villa siitäkään miksikään mene, mutta isogenopak sulaa, joten eristeet on pellitettävä.

        Patteriputkissakin muuten kulkee hyvinkin 80-asteista vettä, tietysti riippuen patterien mitoituksesta.


    • .......

      Patteriputkissakin muuten kulkee hyvinkin 80-asteista vettä, tietysti riippuen patterien mitoituksesta.
      Kyllä jossain kyllä on silloin vikaa, jos patteriputkissa liikkuu 80 asteista vettä!!!!
      Oma taloni ei ole mikään viimesen päälle erisetty, purueristeinen talo 60-luvun alusta ja kovimmilla pakkasilla patteriveden lämpötila on luokkaa 50 astetta. Kun ulkolämpötila on 0:n kieppeillä kiertoveden lämpötila on noin 40 astetta.
      Jos tosiaan tuollasia 80 asteinen vesi patterijärjestelmässä pyörii, niin ouman-säätöjärjestelmä maksaa itsensä aika nopeasti takaisin. Järjestelmässäni on sekä ulko- että sisäanturi ja ne säätävät patteriveden lämpötilan mahdollisimman alhaiseksi ja ulkolämpötilan laskiessa säätävät patteriveden lämpötilaa korkeammaksi. Sisäanturi taas aistii, jos ulkona on kova tulli ja se pyrkii alentamaan sisälämpötilaa.

      • siistiäeristystä

        Kyllä minulla on Ouman-säädin. Jos suunnittelija on mitoittanut patteriverkoston vaikkapa -29 (riippuu missä kohti talo on, onko etelässä, pohjoisessa jne) 70/40 taikka 80/60, niin sille ei minkään mikään Ouman voi.

        Tokihan voi syöttää 50 astetta, mutta tulee aika äkkiä vilu. Mulla on patterimitoitus -34 (asun aika pohjoisesa) 80/60, se on myös lämmityssuunitelmassa ylhäällä. Ouman EH-201L ohjaa patterverkostoa ja -20 menee 76 asteista vettä.

        Hyvin pysyy talo lämpimänä!


    • Joo viime jouluna ulkona -32,sisällä 16,ja patteriverkostoon 48 c vesi,ei lämmittänyt ei.sitten sain säädettyä kiertoon 75 asteinen vesi niin jo rupes sisällä tarkenee ilman villahousuja ja paitaa.Sis lämpö 21,6. Vanha hirsinen talo,korkeat huoneet ja piitkät vedot patterilta toiselle,pattereissa vähän sitä sun tätä säädintä.
      Että tälleen.

    • eeexrr

      Minulle ei edes sopisi muita kuin Armaflex, kun on putkien väli niin pieni, vain 15 cm.

      • e3wftgf

        Kummaa, jos ei 15cm väliin saa laitettua villaa..?


      • joopa jooo

        Ja mitä merkitystä sillä on, paljonko väli on? Jos väliä on X määrä, niin siihen mahtuu X määrä eristettä. Armaflex ja villa eristävät yhtä hyvin lämpöä, joten ei ole mitään väliä, kumpaa käyttää.


      • Anonyymi
        joopa jooo kirjoitti:

        Ja mitä merkitystä sillä on, paljonko väli on? Jos väliä on X määrä, niin siihen mahtuu X määrä eristettä. Armaflex ja villa eristävät yhtä hyvin lämpöä, joten ei ole mitään väliä, kumpaa käyttää.

        Armaflex on tarkoitettu etupäässä kylmäputkien eristykseen. Ei mikään hyvä lämmöneristys. Ja kyllä sillä putkien välillä on merkitystä. Liian ahtaaseen väliin ei nimittäin mahdu mitään. Muuten, majdottoman kuuma pitää olla tilan, jos genopak sulaa. Miten siellä kestää sähköjohdot ja muut sulamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Armaflex on tarkoitettu etupäässä kylmäputkien eristykseen. Ei mikään hyvä lämmöneristys. Ja kyllä sillä putkien välillä on merkitystä. Liian ahtaaseen väliin ei nimittäin mahdu mitään. Muuten, majdottoman kuuma pitää olla tilan, jos genopak sulaa. Miten siellä kestää sähköjohdot ja muut sulamatta.

        Nämä Armaflexiä joka paikkaan suosittelevat puupäät kuvttelevat, että se on huimasti villaa parempi lämmöneriste -> laitetaan esim. suunnitelmiin speksatun 100 mm villan sijaan 19 mm armaflex.

        Todelisuudessa lämmöneristävyydessä ei ole suurta eroa, joten lopputulos on aikalailla sama kuin 100 mm villan korvaaminen 20 mm villalla. Mut on helppo asentaa...


    • ......

      Joo viime jouluna ulkona -32,sisällä 16,ja patteriverkostoon 48 c vesi,ei lämmittänyt ei.sitten sain säädettyä kiertoon 75 asteinen vesi niin jo rupes sisällä tarkenee ilman villahousuja ja paitaa.Sis lämpö 21,6. Vanha hirsinen talo,korkeat huoneet ja piitkät vedot patterilta toiselle,pattereissa vähän sitä sun tätä säädintä
      No on uskottava tuo on. Toinen, mikä lämmitystehoon vaikuttaa, on kiertovesipumpun tilavuusvirta, lieneekö se oikeassa kuosissa? Itse pidän pumppua vielä asennossa I eli pienimmällä teholla, taitaa III:lla olla tilavuusvirta vähintään kaksinkertainen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe