Neuvot hukassa..

Ajatukset sekaisin

Eli siis, tilanne on tämä:

Meille tuli vajaa vuosi sitten berni/bordercollie (ehkä myös rottweiler) sekoitus uros Otto. Poju oli meille saapuessaan 11kk, monta kotia kiertänyt ja kaltoin kohdeltu. Olemme nyt yrittäneet kaikki neuvomme siihen, ja alkaa tuntua että ei tästä saa enään koiraa tekemälläkään. Niin pahalta kuin se tuntuukin, olisiko aika luovuttaa ja päästää tämä upea poika sateenkaari sillalle? :'(

Uutta kotia sille en edes harkitse etsiväni, koska alle vuoden ikäisenä 3-4krt kodin vaihto on ollut sille liian rankka kokemus eikä se enää tiedä keneen luottaa. Käytösongelmia mm. remmirähjä (ehkä traumaperäinen), vetäminen, tottelemattomuus, arkailee kaikkia asioita ja pienintäkin äänen korotusta, kamala eroahdistus (tuhoaa kaikki paikat, haukkuu ja ulisee koko yksinolo ajan) ym... Alussa meille tullessaan pelkäsi myös, kun käsi nostettiin ns. "uhkaavasti" ilmaan meidän tiedostamattamme, jota ihmettelimme suuresti alkuun mitä herra oikein pelkää kunnes tajusimme että pelkää tulla lyödyksi.

Vinkkejä ja hyviä neuvoja otetaan vastaan, turhia haukkuja en halua kuulla, koska olen oikeasti yrittänyt parhaani ja ottanut myös tuttavieni neuvot huomioon.

6

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajatukset sekaisin

      Koira siis luonteeltaan hyvin huomionkipeä, haluaisi koko ajan olla rapsuteltavana ja huomion keskipisteenä, rakastaa lapsia yli kaiken.... Unelma koira, mutta arkuus ja tottelemattomuus alkaa pikkuhiljaa käydä rankemmaksi kuin osasin kuvitellakkaan vaikka aijemminkin olen ongelmakoirien kanssa ollut tekemisissä.

    • puuppaaja

      Ei liikaa huomiota, se ei ole hyväksi ongelmakoiralle. Kotona käyttöön perushuomioimattomuus. Miten olette kouluttaneet koiraa? Ongelmakoiran kanssa ei selviä pelkällä rakkaudella ja hellyydellä. Se tarvitsee turvallisen johtajan, johon voi luottaa. Huomionkipeys=dominointia.

    • Ajatukset sekaisin

      Koiralle ei olla annettu niin paljoa huomiota, kun on vaatinut, vaan jos on syliinkin yrittänyt puskea on sitä käsketty lähtemään pois.

    • HappyGiantPuppy

      Oletko oikeasti tehnyt kaikkesi kuntouttaaksesi Oton? Oletko ollut yhteydessä ongelmakoirakouluttajaan? Oletko kenties ottanut vastuullesi jotain mitä et kykenen hallitsemaan?

      Itselläni on koira joka tuli minulle reilu 4 vuotiaana. Sen sanottiin olevan käytösongelmainen. Tässä muutama sen ongelma ärhentelee niin että on pakko laittaa väkisin maahan, vetää hihnassa ja rähjää kaikille, pissii sisälle, tuhoaa paikkoja olleessaan pitkään yksin, ei meinaa oppia mitään, sählää vaan koko aika ja karkailee jos irti päästää.

      Koiran naama oli kuitenkin niin suloinen, että päätin ottaa haasteen vastaan. Onhan minulla kokemusta koirista ja jo lapsena olin mukana kouluttamassa normaalia agressiivisempaa koiraa ns. nuppivikaista, josta tuli oikein hyvä koira meidän perheelle.

      Eka viikko juostiin koko ajan pissalla, kun ei raukka ollut tottunut siihen että vettä on tarjolla koko aika. Kädet oli pari kuukauta kipeät kun veti hihnassa aivan tautisesti, mutta siitä se pikku hiljaa rauhoittui. Kertaakaan ei ole koetellut johtajuutta, päin vastoin. Heti alussa huomasin että kouluttaminen menee oikeastaan perille hyvin, nyt tottelee peruskäskyjä ja osaa temppujakin. Luoksetulon se oppi ensimmäisen viikon aikana ja on siitä lähtien ollut omalla pihalla irti, myös vieraalla pihalla pysyy nätisti sille määritellyllä alueella. Metsässäkin voi irtipäästä ihan hyvin. Vetäminen on jäänyt lähes kokonaan pois, välillä käytetään kuonopantaa vieläkin. Remmirähjääminen tosin on varmaan koko loppuelämän kestävä riesa, välillä paremmin menee ohitukset ja välillä hyvinkin huonosti.

      Meillä myös huomattiin että on poikaa lyöty kun pelkää käsiä, nyt tutut kädet ei pelota, vieraat vähäsen. Kaikki oli uutta, kuin olisi koira pullossa kasvanut. Vesiletku oli kauhistus, roska-auto vähintäänkin hirviö, pölykapseli ojassa oli sydänkohtauksen paikka. Nyt uudet asiat ei enää niin paljon jännitä, kun omistajat on turvana vierellä ja on huomannut ettei ne oudot jutut ole edes pelottavia. Aiemmin kovat äänet ja etenkin ilotulitteet sai pojan sekoamaan, ei enää. Tuota käytöstä ei pidä tukea, eli ei huomioida ollenkaan jos koira säikähtää, mutta jos on hetkenkin rauhallinen niin kehuja ja nami naamaan. Meillä roska-auto voitettiin kun kauempaa katsottiin sitä rauhassa ja sai namin, mentiin lähemmäs ja sai taas namin. Lopulta peläten ja kauhistellen ohitettiin läheltä ja sitten taas nami. Sen jälkeen ei ollut enää niin pelottava. Samalla tavalla tottui ilotulitteisiin, ensin verhot kiinni ja rauhotettiin pelkkiin ääniin, sitten ikkunan läpi myös valoihin ja sen jälkeen ulkona välkehdintään ja ääniin. Nyt on vajaa 3 vuotta poika mulla ollut ja vielä on varmasti oppimista edessä. Välillä tuntuu tosi oudolta muistella alkuaikoja kun nyt on niin rauhallinen koira.

      Kuntoutus on aina vaikeampaa kuin koulutus. Otto on vielä niin nuori, että toivoa on. Kuntouttaessa koiraa pitää osata lukea ja reagoida oikealla tavalla ja oikealla hetkellä. Teidän pitää opettaa Otolle, että se voi reagoida tilanteisiin toisella tavalla kuin on tottunut ja rakentaa siihen koko ajan luottamusta. Arka koira tarvitsee tukea ja vahvaa johtajaa, ei kuitenkaan sääliä eikä pelkkää torjuntaa.

      Se kannatta muistaa että koira peilaa sen käytöstä kuka on hihnan päässä. Itse luulin että pelkää korkeita paikkoja, esim. siltoja, mutta huomasin pian että minä se niitä pelkään :) Koira vain vaistosi pelkoni, joskin vähäisen, ja pelkäsi itse automaattisesti. Nykyään olen petrannut olemustani ja eleitäni, eikä koirani pelkää vaikka itseäni vähän hirvittääkin. Eli jos itse hermostuu, niin hermostuu koirakin jne.

    • Kannattaa kääntyä ammattilaisten puoleen

    • Ajatukset sekaisin

      Ollaan oltu myös yhteydessä ammattilaisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe