Isän ikävä

Järkyttynyt äiti

Pohjolan Sanomat 13.11.2011

"Joka kolmas eroisä menettää lapsensa. Kolme isää kertoo, miksi he eivät näe lastaan ja miltä se tuntuu.

Reilut kolme vuotta sitten helsinkiläisen Mikael Jämsäsen elämä heitti kuperkeikkaa. Hänen tyttöystävänsä tuli raskaaksi. Jämsänen odotti, jännitti ja toivoi puolisonsa rinnalla. Hän oli mukana synnytyksessä ja vauvan neuvolakäynneillä.
Lapsen äiti tunnusti kirjallisesti Jämsäsen lapsen isäksi. Äiti oli asumuserossa ex-aviomiehestään, ja isyys voitiin vahvistaa vasta kun aviomiehen isyys oli kumottu oikeudessa.
Jämsänen ja lapsen äiti erosivat, kun lapsi oli pari kuukautta vanha. Pari viikkoa eron jälkeen äiti keskeytti oikeudessa prosessin, jolla ex-aviomiehen isyys olisi kumottu ja Jämsänen olisi tunnustettu isäksi.
Jämsäsen taistelu isyydestä alkoi. Jos äiti ei tunnusta isyyttä, voi isä vaatia isyyden tunnustamista tuomioistuimen kautta. Jämsäsellä oikeusprosessi on kesken, ja se on ollut kesken pitkään. Hän ei ole nähnyt lastaan 957 päivään.
Yhtä aikaa Jämsänen on alkanut ajaa koko järjestelmän oikaisemista. Hän haluaa, että lainsäädäntö on sama suhteessa molempiin biologisiin vanhempiin. Ensimmäinen asia on hänen mielestään juuri isyyslain muutos.
- Kummallakaan ei saisi olla niin suurta valtaa, että lasta voi käyttää aseena toista vastaan, hän sanoo.
Nyt järjestelmä suorastaan kannustaa toisen vanhemman yli kävelemiseen. Kerta toisensa jälkeen tarina kertoo siitä, kuinka Suomessa lapsen huoltajuuden voi saada kieltäytymällä yhteistyöstä toisen vanhemman kanssa.

Maanantai oli niin pimeä päivä kuin päivät ovat marraskuussa. Antero Riitinkille päivä oli vielä pimeämpi. Riitinki ajoi 80 km kotipaikkakunnaltaan Säkylästä Turkuun. Turussa hän istui tunnin Tenavatuvassa ja odotti. Odotuksen jälkeen hän maksoi 90 euron varausmaksun ja ajoi pois. Hän ei taaskaan nähnyt 2-vuotiasta poikaansa.
Vuoden kestänyt oikeustaistelu lapsen tapaamisoikeuksien noudattamisesta päättyi syksyllä käräjäoikeuden päätökseen, jossa äidille myönnettiin yksinhuoltajuus. Oikeus päätti, että isä-poika-suhdetta lähdettäisiin rakentamaan ennen kotivierailuja kahdeksalla tapaamisella Tenavatuvassa. Ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen lasta ei ole näkynyt.
Riitinki arvioi, että hän on nähnyt poikaansa reilun vuoden aikana alle 20 tuntia.
-Jos karrikoi, olen menettänyt poikani kehityksestä ajan 9 kuukauden ja kahden vuoden välillä. Minulla on käräjäoikeuden määräys, mutta sosiaaliviranomaiset ja poliisi ovat kädet pystyssä, kun äiti tekee niin kuin tahtoo.
- Minun oikeudentajuuni ei mahdu, miksi oma biologinen isä, joka rakastaa poikaansa ja on valmis ottamaan vastuun kasvatuksesta, ei saa tehdä niin. Olen käynyt juttelemassa ammattiauttajan kanssa ja tapahtunut on vaikuttanut koko lähisukuuni. Miksi isäni ei saa olla isoisä?

Veli-Matti Mustonen on nähnyt 10-vuotiaan tyttärensä viimeksi vuonna 2006. Mustonen erosi lapsensa äidistä, kun lapsi oli puolivuotias. Torniolaislähtöinen Mustonen jäi asumaan työnsä vuoksi Etelä-Suomeen, ja äiti ja lapsi muuttivat pohjoiseen.
Tapaamisoikeuksien sopimiseen meni puolitoista vuotta aikaa. Sinä aikana Mustonen ei yrityksistä huolimatta nähnyt tytärtään. Vuonna 2006 sopimus saatiin aikaiseksi ja käräjäoikeus hyv'ksyi sen. Lapsen äiti ei noudattanut sopimusta. Mustonen sai kutsun käräjäoikeuteen. Lapsen äiti haki ja sai yksinhuoltajuuden.
- Yksi vastapuolen keskeinen peruste oli se, ettei isä ollut nähnyt lasta, eikä isän ja lapsen välille ollut voinut syntyä suhdetta, Mustonen sanoo.
Mustonen vetosi oikeudessa tekemiinsä rikosilmoituksiin, yrityksiin tavata lastaan sekä siihen, ettei tapaamisoikeutta oltu noudatettu.
Mustosen mukaan tilanne isän kohdalla on mahdoton, jos äiti päättää viedä lapsen pois isän luota. Oikeusmurha hänen mukaansa tapahtuu, kun äiti ei anna lapsen tavata isäänsä huolimatta oikeuden päätöksestä, ja hakee sen jälkeen yksinhuoltajuutta vedoten siihen, ettei lapsi ole tavannut isäänsä.
- Ei tässä elämässä näin pitänyt käydä, Mustonen suree."

Kyynelsilmin luin tämän jutun aamukahvini äärellä isänpäivänä. Miten tällaista voi tapahtua? Miksi Suomen lainsäädäntö on näin kiero? Miksi teette tällaista, äidit? Olen eronnut äiti, ja ikimaailmassa ei tulisi mieleeni ex-miestäni ja lastani haavoittaa tällä tavoin, vaikka olisin kuinka katkera ja surullinen.

63

2600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isähuolestunut

      Tätähän se monesti on. Ja yllättäen ei yksikään äiti vastaa, että miksi? Minkä helvetin takia pitää lapset sekoittaa eroon ja katkeruuteen? Mutta sehän näkyy sitten myöhemmin kun lasta alkaa kiinnostaa oma sukunsa....

      • --KK--

        No miksihän ei kukaan äiti vastaa miksi!! Ehkä siksi,ettei tuo niin yleistä ole,kuin isähuolestunut niin kuvittelee. Minä en ainakaan osaa vastata kysymykseen,olen sitä porukkaa,joissa isää ei niin paljon tapaamiset kiinnosta, tapaa kun haluaa.


      • isättömät
        --KK-- kirjoitti:

        No miksihän ei kukaan äiti vastaa miksi!! Ehkä siksi,ettei tuo niin yleistä ole,kuin isähuolestunut niin kuvittelee. Minä en ainakaan osaa vastata kysymykseen,olen sitä porukkaa,joissa isää ei niin paljon tapaamiset kiinnosta, tapaa kun haluaa.

        Joo,sama täällä, ei tartte vastata kun ei isä omasta halustaan tapaa lapsia.


      • wilma60

        Eipä ole paljon vastauksia tähän kysymykseen tullut. Minäkään en osaa vastausta antaa koska meilläkin tapaamiset riippuu täysin isästä. Heti eron jälkeen yritin ehdotella isälle tapaamisia mutta aina oli muita menoja. Joten luovutin ja ajattelin että mennään sitten isän ehdoilla ja lapset tapaa häntä sitten kun hänellä on aikaa lapsille. Ja näin on menty jo vuosia ja varmaan kaikki osapuolet ovat nyt tyytyväisiä. Isommat lapset tapaa isää joskus viikolla yönseudun ja kaikki lapset viettävät muutaman kerran vuodessa la-ma isän luona. Isä itse on valinnut tämän tapaamismallin ja se riittää hänelle.


      • nimimerkitön nainen
        isättömät kirjoitti:

        Joo,sama täällä, ei tartte vastata kun ei isä omasta halustaan tapaa lapsia.

        ja sama täällä, en osaa vastata kun meilläkin isä saisi tavata niin paljon kun haluaa mutta ei tapaa.


    • asian kaksi puolta

      "Tätähän se monesti on."

      Äärimmäisen ikävää tuollainen, mutta väitänpä silti että useammassa tapauksessa se on isä jota ei tapaamiset kiinnosta. Ja kysyttäessä asiasta syy on tottakai äidissä, eihän kukaan kehtaa tunnustaa ettei ole tavannut lapsiaan vuosiin koska on ollut muuta tekemistä.

      Itsestäni kuulin aikanaan puheita että olen vieroittanut lapset isästään ja estänyt tapaamisia. Isukki itse näin oli kertoillut. Unohti tosin mainita että oli itse vaihtanut puhelinnumeronsa ja muuttanut toiseen kaupunkiin ilmoittamatta muutoksista minulle, jolloin tapaamisista sopiminen hieman hankaloitui. Mutta onhan se toki helpompi sanoa että julma lähi estää tapaamasta lapsia, kuin että en ole nyt ehtinyt ja onhan se nyt aika väsyttävääkin pienten lasten kanssa koko viikonloppua...kattoo sit kun ovat isompia...

      • Lasten oikeudet.

        Äiti ei ole enään automaattisesti lähivanhempi, isät ovat protestoineet ja ovat ajaneet isän oikeuteen tasa-arvoiseen vanhemmuuteen.

        Tasa-arvovaltuutettu tiedote 17.2.2011.

        Aika on ajanut vanhemmuutta koskevan lainsäädännön ohi. Tätä kuvaavat tasa-arvovaltuutetulle tulleet syrjityksi itsensä kokeneiden isien yhteydenotot.

        Tiedote.

        http://www.tasa-arvo.fi/nyt/tiedotteet/tiedote/view/1553622
        -------


    • isähuolestunut

      Asiat ei aina ole niin mustavalkoisia.

      Voisin väittää, että yleensä, jos isä ei lastaan halua nähdä -> hän on ääliö ja hänet voi jättää omaan arvoonsa.

      Taasen jos isä ei saa nähdä lapsiaan, niin kyse on äidin katkeruudesta, kiusanteosta tms.

      Silti voisin kysyä, että miksi helvetissä pitää lapset sekoittaa eroon ja katkeruuteen (oli sitten kyseessä isä/äiti lähi/etä).

      Jos etävanhempi haluaa olla mukana oman lapsensa elämässä, niin hänellä on siihen oikeus. Hän saa olla pois lapsen elämästä, mutta se kertoo jotain.

      Ja vielä sen verran, että mielestäni vanhemmuus pitäisi ottaa pois sellaiselta, joka yrittää estää toista vanhempaa näkemästä lastaan.

    • kursailijapeipponen

      Uskon että nämä kirjoitukset ovat vain tuon etäisän omaava totuus asiasta, jos lähiäitiä haastattelisi niin saisi kuulla toisen puolen totuudesta.

      Moni näin toimiva äiti joutuu pakon edessä tekemään jotain tällaista, koska hän tekee kaikkensa suojellakseen lastansa. Näin vain on, että joskus siitä miehestä ei ole isäksi ja biologisuus ei aina ole yksyhteen hyvä vanhempi.
      Vanhemmuus pitää ansaita.

      Lastaan rakastava äiti kyllä yleensä toivoo että lapsella olisi myös isä jota tapaa, joutuuhan tuo äiti selittämään lapselle miksei hänen isänsä halua tätä nähdä ja monet surut näin ollen kokemaan lapsen kanssa. Mutta joskus vain on niin että yksi huolehtiva vanhempi on parempi kuin kaksi joista toinen on selvästi haitaksi lapselle.

      Voihan tuo kirjoittamani äiti-isä -järjestys olla toisinkin päin mutta yleistin näin koska tämä on ehkä vielä yleisempi järjestys, etäisä ja lähiäiti.

      • Tsengun

        Tuo mitä yllä kirjoitit on aivan hirveää luettavaa. "ovat vain tuon etäisän omaava totuus asiasta".

        Todellakin, "lastaan rakastava äiti kyllä toivoo että lapsella olisi myös isä jota tapaa". Ilmeisesti et ole niiden isien joukossa jotka todella joutuvat kärsimään asiasta... Pinnallinen kirjoitus - häpeäisit vähän ja miettisit miltä niistä isistä tuntuu, kenen poika tai tytär on viety heiltä pois, vastoin käräjäoikeuden päätöstä.


    • navettapiika

      Jokainen ero on erilainen ja samoin myös tapaamiset. Meillä yksi tytär meni isän matkaan ja minulle jäi 4 lasta. Vanhimmat jo aikuiset pojat eivät suostu tapaamaan isäänsä ja pikkusiskoaan, jota syyttävät koko perhetragediasta. Isän mukana ollut tytär kävi viimeksi kesäkuussa ja pisti hösseliksi koko tapaamisen, uusiin tapaamisiin en suostu. Isä tapaa kolmea nuorinta joka toinen viikonloppu. Sieltä tullessaan lapset on väsyneitä ja nälkäisiä. Keskimmäinen näkee painajaisia ja kävelee unissaan, monta yötä menee ennen kuin rauhottuu. Nuorimmainen kiukuttelee ja marisee päiväkausia. Sosiaalityöntekijät ehdottivat psykologia ja tapaamisten rajoittamista, minä odotan ihmettä. Isä syyttää minua suvulleen ja lapsille, ei ole kovin kivaa kuulla viisivuotiaalta kuinka paljon isä vihaa minua. Joskus tuntuu, että vaikka kuinka yrittää saada tapaamisista miellyttäviä, isä vesittää yritykset heti alkuunsa. Isän mielestä lapsille pitää olla kaveri ja jututkin on sen mukaisia, itse en tätä ymmärrä. Vanhemmat lapset lukevat isänsä mielipiteet naamakirjasta, missä hän kertoo kuinka hullu ja hakkaava lasten kasvattaja olen. Jos nyt toimisin niin kuin viisasta olisi, ei lapset kävisi isällään lainkaan. Elän toivossa, että tilanne rauhottuu ja ettei mitään vahinkoja satu, muuta en voi.

    • Aloittajan tarina kuulostaa osin aikasen tutulle. Minulla meni vain 9kk että sain tapaamisoikeuden lapsiini. Tätä ennen äiti on tietoisesti estänyt tapaamiset omaa mielivaltaisuuttaan. Itse olen todella kiintynyt lapsiini ja haluan ehdottomasti rakentaa hyvän suhteen heihin molempiin, etenkin nyt kun sain oikeuden päätöksellä sen tehdä.
      Sanotaan mitä sanotaan, huoltajuusasioissa se vaan on niin, että äiti määrää tasantarkkaan kaapin paikan ja saa helposti tahtonsa läpi, vaikka perusteita ei olisi. Huoltajuus isältä saatetaan evätä todella köykäisin perustein, kuten jos esim kummeista ei päästä sopuun tms. määrää oikeus luultavimmin huoltajuuden tällä äidille. Perusteluna on, etteivät vanhemmat kykene sopimaan asioista keskenään, joten on lapsen etu saada yksi huoltaja. Näin vaikka isä itse olisi koko ajan ollut neuvottelukannalla ja riitä johtuu äidin itsepäisyydestä.
      En kanssa ymmärrä miksi lapsia, jotka ovat syyttömiä eroon sekä viattomia, pitää käyttää erossa aseena. En voi mitenkään tätä hyväksyä tai ymmärtää. Eikö kaksi aikuista osaa sivuuttaa omat tahtonsa ja ajatella lapsen/lasten parasta pyyteettä? Valitettavasti lapset joutuvat turhankin usein pelinappuloiksi erotilanteissa ja se on todella suuri häpeä minusta.
      Vaikka minulla on syytä olla ex-vaimolle katkera ja vihainen, en silti aio todellakaan purkaa sitä lapsiini tai haukkua heidän äitiään heille. Minusta lapsilla on oikeus äitiinsä, olin mitä mieltä tahansa hänestä, ilman että isänä alan häntä mollaamaan lapsilleni. Tosin en ole varma pystyykö lasten äiti kohdallani samaan, mutten itse aio tuohon alentua. Ja tuo lapsen myrkyttäminen toista vanhempaa kohtaan tuntuu myös olevan surullisen yleistä. Herää kysymys, eikö mikään ole pyhää erotilanteessa?

    • Tilanne ei ole muuttunut edelleenkään parempaan suuntaan.

      • Unohtui sanoi, että todennäköisin syy tapaamattomuuksiin on se ettei nainen halua näyttää lasta, koska lapsi ei todellisuudessa olekkaan tämän elatusmaksuamaksavan lapsi.


    • eipäolemuutostanäkynyt

      kaikki puolustavat edelleen Raision kaupungin ja lapsen äidin jo 9 vuotta jatkunutta valehtelua, perätöntä lausumaa tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista. Lapsen edusta ja oikeuksista piittaamatta..

    • siistämäontosi

      oikeasti useimmissa tapauksissa äiti ja viranomaiset
      eivät halua lapsen tapaavan, asuvan isänsä kanssa, isän huollossa saadakseen täysimääräistä elatusapua ilman lapsen oikeuksia ja yhteydenpitoa isäänsä, isovanhem-piinsa, sukuunsa.

    • miehetosaakikkailla

      On helppo syyttää äitiä joka kaikkensa tekee lastensa eteen kun mies luistaa vastuustaan. Kyllä moni isä aivan itse jättää lapsensa, turha aina on syyttää äitiä. Meitä on monenlaisia ihmisiä, on huonoja ja on hyviä, ei kannata yleistää että KAIKKI ÄIDIT, tai KAIKKI ISÄT.
      .Monesti mies on niin katkera ja masentunut, että siinä tilassa on helppo kerätä sitä myötätuntoa ja syyllistää muita, itsessä ei ole vikaa vaikka itse päätti lähtä.

      • naisetjasossuosaakikkail

        On helppo syyttää isää joka kaikkensa tekee lastensa eteen kun nainen luistaa vastuustaan. Kyllä moni äiti aivan itse jättää lapsensa, turha aina on syyttää isää. Meitä on monenlaisia ihmisiä, on huonoja ja on hyviä,
        ei kannata yleistää että KAIKKI ÄIDIT, tai KAIKKI ISÄT.

        .Monesti nainen ja sossu on niin katkera ja masentunut, että siinä tilassa on helppo kerätä sitä myötätuntoa ja syyllistää muita, itsessä ei ole vikaa vaikka itse päätti lähteä ja valehdella tuomioistuimessa lapsen olosuh-teet, toiveet ja lausunnot perättömässä lausumassaan.


    • lastaikävä

      Äiti lähti lapsemme mukanaan. Rajoitti tapaamiset muutamaan tuntiin kuukaudessa ja haki yksinhuoltajuutta aivan perusteetta. Esitti lapset on "kaikki kaikessa" roolia. Hain olosuhdeselvitystä huoltajuusriidan aikana ja kas kummaa että kaikenlaista mielenterveyden ongelmaa sieltä äidin taustoista selvityksessä löytyi. Sitten motivaatiota sopimiseenkin löytyi ja lapselle tuli isä ja isän suku elämään. Minun kokemus on tämä. Kyllä isä on huoltajuuskiistassa aivan alisteisessa asemassa ja sitä häiriintyneet äidit käyttävät häikäilemättä hyväksi. Ei se nyt ole lasten eikä ätienkään etu, että häiriintyneet ihmiset pystyvät käyttämään lainsäädäntöään hyväkseen itsekäisiin pyrkimyksiinsä. Käsittämätöntä. Motiivit lapsen ja isän tapaamisten rajoittamiseen ovat varmaan monisyiset mutta isyyttä ja vanhemmuutta ei parisuhteen ongelmat huononna. Isä on kuitenkin isä ja lapsen perimästä puolet periytyy isältä halusi sitä äiti tai ei. Antakaa isien olla isiä, on ne jätettyjä tai jättäjiä. Aikuisten juttuja, ei ne kuulu lapsille. Tulipa avaus kun taaperoa taas valtava ikävä.

      • samattäällä

        Lisäyksenä vaan; kyllä isä on huoltajuuskiistassa aivan alisteisessa asemassa ja sitä häiriintyneet viranomaiset ja äidit käyttävät häikäilemättä hyväksi.. äiti ja Raision kaupungin "lastensuojeluviranomaiset" unohtivat tämän oman "sairautensa" leimaten isän "hulluksi" valehdelles-saan lapsen olosuhteet toiveet ja lausunnot mitä oikeas-
        ti on tapahtunut perättömässä lausumassaan..


    • miestenomavikanii

      Kummallisia noi jotkut miehet, he alkavat vasta eron jälkeen narisemaan lapsistaan, mutta eivät tee avioliitossa mitään lasten eteen eikä huomaa heitä silloin kun he ovat siinä lähellä.
      Eron jälkeen kyllä huomataan lapset ja voi voi kun ovat sitten katkeria siitä, ettei näe lapsiaan. Oiskohan ihan omaa syytään. Ei ne lapset mihinkään katoa jos ei itse anna siihen syytä. Eikä ne tule takasin, jos mies ei itse tee asialle mitään vaan syyttelee ja odottaa valmista.

      • naistenomavikanii

        Kummallisia noi jotkut naiset, he alkavat vasta eron jälkeen narisemaan lapsistaan, mutta eivät tee avioliitossa mitään lasten eteen eikä huomaa heitä
        silloin kun he ovat siinä lähellä.

        Eron jälkeen kyllä huomataan lapset ja voi voi kun ovat sitten katkeria siitä, ettei näe lapsiaan. Oiskohan ihan omaa syytään. Ei ne lapset mihinkään katoa jos ei itse anna siihen syytä. Eikä ne tule takasin, jos NAINEN ei
        itse tee asialle mitään vaan syyttelee ja odottaa valmista.


      • lastaikävä

        Minä tein kyllä yhdessä ollessanikin kaikkeni lasten eteen. Äiti lähti, syytä en tiedä mutta takaisin en olisi ottanut. Kuten aikaisemmin kerroin äiti pyrki perusteetta rajoittamaan tapaamisia. Niin ja mielenterveysongelmia löytyi äidiltä eikä isältä. Tein myös eron jälkeen kaikkeni tapaamisten eteen, en kuitenkaan hakenut yksinhuoltajuutta ja yrittänyt rajoittaa lapsen ja äidin tapaamisia. Silti isää nöyryytetään lain voimalla, laitetaan polvilleen ja pyritään osoittamaan huonommuutta vanhempana. Äidin vanhemmuutta ei kyseenalaisteta juurikaan missään tilanteessa. Se, että pyrkii eristämään lapsen toisesta vanhemmasta on törkeää henkistä pahoinpitelyä lasta kohtaan ja se pitäisi kriminalisoida. Joo ja on kyllä ikävää, että yksi kirjoittelija terrorisoi koko palstaa.


      • samatäällä
        lastaikävä kirjoitti:

        Minä tein kyllä yhdessä ollessanikin kaikkeni lasten eteen. Äiti lähti, syytä en tiedä mutta takaisin en olisi ottanut. Kuten aikaisemmin kerroin äiti pyrki perusteetta rajoittamaan tapaamisia. Niin ja mielenterveysongelmia löytyi äidiltä eikä isältä. Tein myös eron jälkeen kaikkeni tapaamisten eteen, en kuitenkaan hakenut yksinhuoltajuutta ja yrittänyt rajoittaa lapsen ja äidin tapaamisia. Silti isää nöyryytetään lain voimalla, laitetaan polvilleen ja pyritään osoittamaan huonommuutta vanhempana. Äidin vanhemmuutta ei kyseenalaisteta juurikaan missään tilanteessa. Se, että pyrkii eristämään lapsen toisesta vanhemmasta on törkeää henkistä pahoinpitelyä lasta kohtaan ja se pitäisi kriminalisoida. Joo ja on kyllä ikävää, että yksi kirjoittelija terrorisoi koko palstaa.

        Joo ja on ikävää, että on sairas Raision kaupungin perhepalvelu; lastensuojelu, lastenvalvoja/ "viran-
        omainen" ja lapsen äiti joka terrorisoi lasta ja lap-
        sen mieltä sairaudessaan..


    • Enhaluanähdäisää

      El todellakaan ole isää ikävä. Painukoot helvettiin se sekopäätrolli,

      • Haluanasualastenikanssa

        olla lasteni huoltaja, lasteni nimet takaisin oikeaksi;
        ei todellakaan ole ikävä ex-vaimoa. Painukoot helvettiin se sokopäätrolli viranomaisineen..


      • Enhaluanähdäisää
        Haluanasualastenikanssa kirjoitti:

        olla lasteni huoltaja, lasteni nimet takaisin oikeaksi;
        ei todellakaan ole ikävä ex-vaimoa. Painukoot helvettiin se sokopäätrolli viranomaisineen..

        Siinä halua. Jos oot yhtä seko paskanjauhaja, kuin mun isä niin joudat olemaankin ilman lapsia. Mun isä teki kaikkensa pilatakseen mun ja äitinsä elämän valehtelematta paskaa äidistä. En Anna sille paikalle anteeksi ikinä.


      • kukasoletkaan
        Enhaluanähdäisää kirjoitti:

        Siinä halua. Jos oot yhtä seko paskanjauhaja, kuin mun isä niin joudat olemaankin ilman lapsia. Mun isä teki kaikkensa pilatakseen mun ja äitinsä elämän valehtelematta paskaa äidistä. En Anna sille paikalle anteeksi ikinä.

        Mahdatkohan lapsi pieni sittenkään tietää totuutta; saattaa hyvinkin olla että tämä äitisi on tarkoitus- hakuisesti mustamaalannut isäsi sinun elämästä viranomaisten ja äitisi yhteisellä paskanjauhannalla
        katkaissen sinun ja isäsi yhteyden, isäsi huoltajuuden
        ja sinun oikeutesi asua/ tavata isääsi. Varmasti isäsi
        rakastaa sinua hyvin paljon ja haluaa olla kanssasi.
        Minäkin haluaisin olla lasteni kanssa, mutta lasteni
        äiti ja viranomaiset ovat vieraannuttaneet lapseni täysin minusta vastoin lasteni toivetta ja lausuntoa.


      • Enhaluanähdäisää
        kukasoletkaan kirjoitti:

        Mahdatkohan lapsi pieni sittenkään tietää totuutta; saattaa hyvinkin olla että tämä äitisi on tarkoitus- hakuisesti mustamaalannut isäsi sinun elämästä viranomaisten ja äitisi yhteisellä paskanjauhannalla
        katkaissen sinun ja isäsi yhteyden, isäsi huoltajuuden
        ja sinun oikeutesi asua/ tavata isääsi. Varmasti isäsi
        rakastaa sinua hyvin paljon ja haluaa olla kanssasi.
        Minäkin haluaisin olla lasteni kanssa, mutta lasteni
        äiti ja viranomaiset ovat vieraannuttaneet lapseni täysin minusta vastoin lasteni toivetta ja lausuntoa.

        Tasan tarkkaan tiedän mitä se idiootti on tehnyt, kun olen itse nähnyt. Eikä äiti ole mustamaalannut ketään, turhaa syytät sitä. En totta vieköön halua tavata tai asua sillä paskanpuhujalla. Haukkuu kaikkia muita ihmisiä ja hankkii ongelmia mulle. Ja turhaa selittelet jostain rakkaudesta. Mitä sä tiedät sen kyvystä tuntee mitään???
        Joo voi olla että sut on vieraannutettu, tai sitten sä olet samanlainen Valehtelija seko, kuin mun isä.
        PS. Vaihdan nimeni heti kun voin. Ihan vaan vittuilakseni.


      • Hyvjat
        Enhaluanähdäisää kirjoitti:

        Tasan tarkkaan tiedän mitä se idiootti on tehnyt, kun olen itse nähnyt. Eikä äiti ole mustamaalannut ketään, turhaa syytät sitä. En totta vieköön halua tavata tai asua sillä paskanpuhujalla. Haukkuu kaikkia muita ihmisiä ja hankkii ongelmia mulle. Ja turhaa selittelet jostain rakkaudesta. Mitä sä tiedät sen kyvystä tuntee mitään???
        Joo voi olla että sut on vieraannutettu, tai sitten sä olet samanlainen Valehtelija seko, kuin mun isä.
        PS. Vaihdan nimeni heti kun voin. Ihan vaan vittuilakseni.

        No siitä vaan. Tasan ei käy onnen lahjat. Älä kuitenkaan jatka perinnettä. Katso etees, ettei tarvii katua.


      • monikakkupäältä
        Enhaluanähdäisää kirjoitti:

        Tasan tarkkaan tiedän mitä se idiootti on tehnyt, kun olen itse nähnyt. Eikä äiti ole mustamaalannut ketään, turhaa syytät sitä. En totta vieköön halua tavata tai asua sillä paskanpuhujalla. Haukkuu kaikkia muita ihmisiä ja hankkii ongelmia mulle. Ja turhaa selittelet jostain rakkaudesta. Mitä sä tiedät sen kyvystä tuntee mitään???
        Joo voi olla että sut on vieraannutettu, tai sitten sä olet samanlainen Valehtelija seko, kuin mun isä.
        PS. Vaihdan nimeni heti kun voin. Ihan vaan vittuilakseni.

        niin kaunis. Mahdatko kuitenkaan tietää mitä tämä rakas äitisi on oikeasti tehnyt, että tilanteesi on johtanut tähän pisteeseen. En toki halua syyttää kumpaakaan osapuolta
        mutta kaikki ei ole noin mustavalkoista kun annat ymmärtää..oletko koskaan edes miettinyt miksi haukkuu. Isälläsi on varmaan perusteet kun jaksat vain kuunnella
        ja selvittää asiat hänen kanssaan avoimesti. Ja kyllä olen ihan varma että jokainen isä rakastaan lapsiaan hyvin paljon, niin minäkin. Haluatko keskustella asiasta?


      • Enhaluanähdäisää
        monikakkupäältä kirjoitti:

        niin kaunis. Mahdatko kuitenkaan tietää mitä tämä rakas äitisi on oikeasti tehnyt, että tilanteesi on johtanut tähän pisteeseen. En toki halua syyttää kumpaakaan osapuolta
        mutta kaikki ei ole noin mustavalkoista kun annat ymmärtää..oletko koskaan edes miettinyt miksi haukkuu. Isälläsi on varmaan perusteet kun jaksat vain kuunnella
        ja selvittää asiat hänen kanssaan avoimesti. Ja kyllä olen ihan varma että jokainen isä rakastaan lapsiaan hyvin paljon, niin minäkin. Haluatko keskustella asiasta?

        Haukkuminen ei oo oikein Turha sitä on Sun selitellä. Vai haukutko sä exääs ja lapsias ja levittelet niistä paskaa muille? Sitä mun isä tekee. Tähän voit toki selitellä että isä rakastaa mua. Hah hah se idiootti ei tiedä mitä rakkaus tarkoittaa. Silloin kun tapasin sitä se käytti viikonlopun äidin haukkumiseen ja uteluun, että onks sillä joku uusi. Vittuako se sille kuuluu. En tosiaankaan halua selvittää mitään, koska silloin joutuisin tapaamaan sitä. Mä vietän aikaan mieluummin päästän terveitten ihmisten kanssa.


      • aivanaivan
        Enhaluanähdäisää kirjoitti:

        Haukkuminen ei oo oikein Turha sitä on Sun selitellä. Vai haukutko sä exääs ja lapsias ja levittelet niistä paskaa muille? Sitä mun isä tekee. Tähän voit toki selitellä että isä rakastaa mua. Hah hah se idiootti ei tiedä mitä rakkaus tarkoittaa. Silloin kun tapasin sitä se käytti viikonlopun äidin haukkumiseen ja uteluun, että onks sillä joku uusi. Vittuako se sille kuuluu. En tosiaankaan halua selvittää mitään, koska silloin joutuisin tapaamaan sitä. Mä vietän aikaan mieluummin päästän terveitten ihmisten kanssa.

        Haukkuminen ei oo oikein Turha sitä on ÄIDIN JA VIRAN-OMAISTEN/ LASTENSUOJELUN, LASTENVALVOJAN selitellä.
        Vai haukutko sä ISÄÄSI ja levittelet isästäsi paskaa muille?
        Sitä sun ÄITI tekee. Tähän voit toki selitellä että ÄITI rakastaa sua, kun on oikeasti vieraannuttanut sut viranomaisten kanssa isästäsi. Hah hah se idiootti ei tiedä mitä rakkaus tarkoittaa. Silloin kun tapasit sitä se käytti viikonlopun isän haukkumiseen
        ja uteluun, että onks sillä joku uusi. Vittuako se sille kuuluu. Et tosiaankaan halua selvittää äidillesi mitään, koska silloin joutui-
        sit tapaamaan sitä. Vietätkö aikasi mieluummin päästään sairai-den ihmisten kanssa.


      • Kotikiusattu
        Enhaluanähdäisää kirjoitti:

        Siinä halua. Jos oot yhtä seko paskanjauhaja, kuin mun isä niin joudat olemaankin ilman lapsia. Mun isä teki kaikkensa pilatakseen mun ja äitinsä elämän valehtelematta paskaa äidistä. En Anna sille paikalle anteeksi ikinä.

        Onneksi ei mun lapset ole tota mieltä ja nyt aikuisena ovat kiittäneet ettei päästänyt eron jälkeen äitiä kotiinsa /elämäänsä jotta heillä oli 2viikonloppua rauhaa eikä tarvinnut katsoa Jussia , Makea tai Peraaa ja sai muutakin ruokaa kuin makaroonia tai grillin makkaraperunaa (grilli oli sen verran kaukana että em.ukoista sai nimikirjaimet kattoon).


      • mikromakkila
        Kotikiusattu kirjoitti:

        Onneksi ei mun lapset ole tota mieltä ja nyt aikuisena ovat kiittäneet ettei päästänyt eron jälkeen äitiä kotiinsa /elämäänsä jotta heillä oli 2viikonloppua rauhaa eikä tarvinnut katsoa Jussia , Makea tai Peraaa ja sai muutakin ruokaa kuin makaroonia tai grillin makkaraperunaa (grilli oli sen verran kaukana että em.ukoista sai nimikirjaimet kattoon).

        Minusta lapsia ei pidä ikinä sotkea uusiin ksuhteisiin. Ne eivät kuulu lasten elämään millään tavoin, enempi ne sotkee ja tekee lapsen elämästä vaikeeta ja he..tä kun niitä pyörii siellä täällä.
        Lasen ei kuulu edes muutella paikasta toiseen vaan se kuuluu aikuisille, he matkustaa lasten luokse ei lapset vanhempien luokse... mutta kun lapsista ei välitä niin laitetaan ne stressaantumaan ja kärsimään. Se vaan osoittaa että vanhempien ero on lasten vika ja heitä kiusataan ja aikusiet kostaa elämänsä lapsilleen.


      • pahaisänämuuttaa
        mikromakkila kirjoitti:

        Minusta lapsia ei pidä ikinä sotkea uusiin ksuhteisiin. Ne eivät kuulu lasten elämään millään tavoin, enempi ne sotkee ja tekee lapsen elämästä vaikeeta ja he..tä kun niitä pyörii siellä täällä.
        Lasen ei kuulu edes muutella paikasta toiseen vaan se kuuluu aikuisille, he matkustaa lasten luokse ei lapset vanhempien luokse... mutta kun lapsista ei välitä niin laitetaan ne stressaantumaan ja kärsimään. Se vaan osoittaa että vanhempien ero on lasten vika ja heitä kiusataan ja aikusiet kostaa elämänsä lapsilleen.

        yhteiseen vanhaan kotiin; lasten nykyiseen ja vanhaan kotiin, kun äiti ja viranomaiset eivät suostu mihinkään valehdellessaan tuomioistuimessa lapsen olosuhteet,, toiveet ja lausunnot lapsen asumisesta tasavertaisesti molemmilla vanhemmillaan ja mitä oikeasti on tapah-tunut; mitä oikeasti lastenvalvojalla sovittu, mitä oike-
        asti lapset, vanhemmat ja viranomaiset lapsen edun mukaisena lausuneet, suosittaneet eli yhteishuolto ja vuoroasuminen ennenkuin äiti ja Raision kaupungin "viranomaiset" käänsivät takkinsa tuomioistuimessa perättömässä lausumassaan..


      • Kotikiusattu
        mikromakkila kirjoitti:

        Minusta lapsia ei pidä ikinä sotkea uusiin ksuhteisiin. Ne eivät kuulu lasten elämään millään tavoin, enempi ne sotkee ja tekee lapsen elämästä vaikeeta ja he..tä kun niitä pyörii siellä täällä.
        Lasen ei kuulu edes muutella paikasta toiseen vaan se kuuluu aikuisille, he matkustaa lasten luokse ei lapset vanhempien luokse... mutta kun lapsista ei välitä niin laitetaan ne stressaantumaan ja kärsimään. Se vaan osoittaa että vanhempien ero on lasten vika ja heitä kiusataan ja aikusiet kostaa elämänsä lapsilleen.

        Kyllä kuuluu ! Isän vaimo kuuluu lasten elämään ihan koska on isän perhettä mutta lasten äiti ei kuulu isän elämään eron jälkeen !


    • voimiesparkojasentään

      Miehet kaipaa vaan sääliä ja haluaa leikkiä lasta. Tekevät itsestään reppanoita. Surullista.
      Kukaan normaali mies ei voi syyttää kuin itseään jos jättää itse lapsensa. On surastaan järkyttävää, että miehet syyllistää lapset ja exänä ettei itse halua nähdä lapisaan. Miehestä on kiinni itsestäännäkeek heitä vai ei. Ei ole exän homma alkaa soitteleen ja jräjestämään hakua ja noutoa kyllä se on miehen tehtävä ei kä odottaa valmista. Äidit jo nyt hoitaa lapsensa 24/7, kun mies vaan lorvii.
      Tuolla systeemillä saa vaan itselleen vapaata aikaa ja olla vaan, kun syyttää ettei vaimo tuo lapsia ja ei hoida tapaamisia.. Törkeää käytöstä.
      Miesten oma vika, jos oikeesti haluaa omia lapsia tavata, tekee sen eteen jotain eikä valita saamattomuuttaan.

      • voinaisparkojasentään

        Naiset kaipaa vaan sääliä ja haluaa leikkiä lasta. Tekevät itsestään reppanoita. Surullista.

        Kukaan normaali nainen ei voi syyttää kuin itseään jos jättää itse lapsensa. On surastaan järkyttävää, että naiset syyllistää lapset ja exänsä ettei itse halua nähdä lapisaan. Naisesta on kiinni itsestään näkeekö heitä vai ei. Ei ole exän homma alkaa soitteleen ja järäjestämään hakua ja noutoa kyllä se on naisen tehtävä eikä odottaa valmista. Miehet jo nyt hoitaa lapsensa 24/7, kun nainen vaan lor-vii.

        Tuolla systeemillä saa vaan itselleen vapaata aikaa ja olla vaan, kun syyttää ettei mies tuo lapsia ja ei hoida tapaa-misia.. Törkeää käytöstä.

        Naisten oma vika, jos oikeesti haluaa omia lapsia tavata, tekee sen eteen jotain eikä valita saamattomuuttaan.


    • ettäkehtaaedessanoonoin

      Täysin on miehen oma vika.

      • ettäkehtaaedessanoonoin

        Täysin on NAISEN oma vika.


      • miesvaanonsurkee
        ettäkehtaaedessanoonoin kirjoitti:

        Täysin on NAISEN oma vika.

        No niinhän se on kaikki mitä mies tekee..


      • nainenvaanonsurkee
        miesvaanonsurkee kirjoitti:

        No niinhän se on kaikki mitä mies tekee..

        No niinhän se on kaikki mitä NAINEN tekee..


    • lapsi1

      Minun mielstäni ei saisi mustamaalata kumpaakaan vanhempaa lapsen kuullen. Lapsi on lojaali molemmille vanhemmille. Heillä on oikeus molempaan vanhempaaan jos mahdollista, olkoon he minkäkaisen tahaansa. Jo pienikin lapsi huomaa vanhempien kiistat ja se heijastuu häneen. Ei voi haukkua että isä tai äiti on huono kasvattaja se riippuu niin perheestä. Kumpikaan vanhemmista ei saa minun mielestäni haukkua tai syyllistää toista lapselle. Lapsen oikeus Suomessa on turvallinen ja tasapainoinen lapsuus on se sitten isä tai äiti jonka sen voi antaa, toivottavasti molemmat. Lapsella on oikeus molempiin vanhempiin, sekin on lapsen oikeus. On se sitten yhteis- tai yksinhuoltajuus.
      Mutta me aikuiset olemme niin tyhmiä että käytämme lapsia kiistakapuloina. Pitäisi katsoa itseään peiliin ja oppia elämään omaa elämää. Ei lapsen kuulu olla kapuloina siinä.

      Minä henkilökohtaitaisesti arvostan niitä vanhempia jotka erotilanteissa osaavat laittaa lapsen oikeudet etusijalle eikä vain ajatella sitä mikä tuntuu itsestä parhaalle, ei omaa kiistaansa heijasta oman lapsensa elämään. Ei lapsi ole syyllinen, jos aikuiset eivät voi elää keskenään. He ovat niitä hyviä vanhempia, jotka ajattelevat lapsensa parasta. Jää lapsi sitten isälle tai äidille.

      Jos sitten isä tai äiti ei halua esim. tavata tai pitää sopimuksista kiinni se on taas aikuisen ihmisen päätettävissä. Potekot hän sitten hyvää tai huonoa omatuntoa. Tietysti on myös riitaisia pariskuntia, mutta soliaalihuolto voi tapaamisissa silloin auttaa.

      Antakaa hyvät vanhemmat lapsillenne hyvä, rakastava ja turvallinen lapsuus ja nuoruus se kantaa hedelmää pitkälle aikuisuuteen ja lapsistanne tulee ainakin teidänasiostanne tässä asiassa tasapainoisia eikä katkeroituneita aikuisia.

      Riidelkää aikuiset ilman lapsia aikuisellahan asiat riitelevät eikä henkilöt eikös vaan. Hyvää kevättä kaikillle ja lapsia rakastavaa tulevaisuutta.

      • sosiaalihuoltoeivoi

        auttaa; valehdellessaan lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot perättömässä lausumassaan erottaen lapsen tarkoitushakuisesti isästään, isovanhemmistaan suvus-taan perättömin lausumin, selvityksin yhdessä äidin kanssa mitä oikeasti on tapahtunut; leimatessaan isän vanhemmuuteen ja huoltajuuteen soveltumattomaksi sairaaksi hulluksi ja narsistiksi isän halutessa lasten toi-
        vomana yhteishuoltoa ja lapsen asumista vuoroviikoin molemmilla vanhemmillaan lapsen toiveen mukaisena.
        Ei ne isät mitään pelkkiä tapaamisia halua; vaan tasavertaista vanhemmuutta, huoltajuutta eli asumista
        lastensa kanssa vähintään vuoroviikoin, siksi nämä pel-
        kät tapaamiset ei riitä sillä ne eivät ole tasavertaista vanhemmuutta..


    • lapsellisetmiehet

      Miehille lapset muistuu mieleen vasta kun on erottu, miksi ei silloin kun perhe on vielä koossa? Siitä päätellen voi ihan hyvin sanoa että pelkkää säälin kerjäämistä, ja kiusaamista. Pitää putsata omat kädet ja haukkua ex puoliso että estää.. se on niin hyvä ja hyväksi havaittu konsti että monet sitä käyttää. Kun lapset ei kiinnosta niin ei kiinnosta, mutta pitää lisätä vähän draamaa. n sano että ei olisi miheiä jotka lapsitaan välittää, jotka ovat lastensa kanssa ja on miehiä jotka eivät saa tavata lapsiaan, mutta on niitä jotka kiinnostuu lapsistaan vasta eron jälkeen ja sekin pelkkää kiusaamista. Saada ex puoliso näyttämään roistolta, kun itsessä ei ole mitään vikaa... voi voi kun en saa nähdä lapsiani... nyyh.. joka ei todellakaan ole niin kjuin mies sanoo.

      • lapsellisetnaiset

        Naisille ja "viranomaisille" lapset muistuu mieleen vasta kun on erottu, miksi ei silloin kun perhe on vielä koossa?
        Siitä päätellen voi ihan hyvin sanoa että pelkkää säälin kerjäämistä, ja kiusaamista; valehtelua lapsen olosuh-
        teista, toiveista ja lausunnoista perättömin lausumin, sel-vityksin. Pitää putsata omat kädet ja haukkua se ex-mies että on kyvytön vanhemmuuteen ja huoltajuuteen perus-teetta. Se on niin hyvä ja hyväksi havaittu konsti että mo-net äidit ja viranomaiset sitä vieraannuttamista käyttää omassa katkeruudessaan kostaessaan oman vihansa lap sella. Kun lapset ei kiinnosta niin ei kiinnosta, mutta pitää lisätä vähän draamaa perättömillä valehteluilla ja lausun-noilla, milloin narsisti, juoppo ja naisessahan ei koskaan vikaa kun ihan yksin sen lapsenkin hankkinut. Ei olisi nai-sia, jotka lapsistaan välittää, jotka ovat lastensa kanssa ja on miehiä jotka eivät saa tavata lapsiaan, mutta kun on niitä naisia jotka kiinnostuu lapsistaan vasta eron jälkeen ja sekin pelkkää kiusaamista. Saada ex-mies näyttämään roistolta, kun itsessä ei ole mitään vikaa... voi voi kun en halua antaa sitä lapsen huoltajuutta ja asumista isällä valehdellessani sairaiden viranomaisten kanssa ne lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot perättömässä lausumas- sani, omassa katkeruudessani, sairaudessani vainotessa-ni yhteistä lastamme ja lapsen isää, isän puoleista sukua ollessani itse kyvytön vanhempi ja huoltaja yhteisille lap-sillemme saadakseni sitä elatusapua vastikkeetta... nyyh .. joka ei todellakaan ole niin kuin minä ja sairaat "viran-omaiset" itse sanomme valehdellessamme ne lapsen olo suhteet perättömässä lausumassamme mitä oikeasti on tapahtunut...


      • Eronsyy
        lapsellisetnaiset kirjoitti:

        Naisille ja "viranomaisille" lapset muistuu mieleen vasta kun on erottu, miksi ei silloin kun perhe on vielä koossa?
        Siitä päätellen voi ihan hyvin sanoa että pelkkää säälin kerjäämistä, ja kiusaamista; valehtelua lapsen olosuh-
        teista, toiveista ja lausunnoista perättömin lausumin, sel-vityksin. Pitää putsata omat kädet ja haukkua se ex-mies että on kyvytön vanhemmuuteen ja huoltajuuteen perus-teetta. Se on niin hyvä ja hyväksi havaittu konsti että mo-net äidit ja viranomaiset sitä vieraannuttamista käyttää omassa katkeruudessaan kostaessaan oman vihansa lap sella. Kun lapset ei kiinnosta niin ei kiinnosta, mutta pitää lisätä vähän draamaa perättömillä valehteluilla ja lausun-noilla, milloin narsisti, juoppo ja naisessahan ei koskaan vikaa kun ihan yksin sen lapsenkin hankkinut. Ei olisi nai-sia, jotka lapsistaan välittää, jotka ovat lastensa kanssa ja on miehiä jotka eivät saa tavata lapsiaan, mutta kun on niitä naisia jotka kiinnostuu lapsistaan vasta eron jälkeen ja sekin pelkkää kiusaamista. Saada ex-mies näyttämään roistolta, kun itsessä ei ole mitään vikaa... voi voi kun en halua antaa sitä lapsen huoltajuutta ja asumista isällä valehdellessani sairaiden viranomaisten kanssa ne lapsen olosuhteet, toiveet ja lausunnot perättömässä lausumas- sani, omassa katkeruudessani, sairaudessani vainotessa-ni yhteistä lastamme ja lapsen isää, isän puoleista sukua ollessani itse kyvytön vanhempi ja huoltaja yhteisille lap-sillemme saadakseni sitä elatusapua vastikkeetta... nyyh .. joka ei todellakaan ole niin kuin minä ja sairaat "viran-omaiset" itse sanomme valehdellessamme ne lapsen olo suhteet perättömässä lausumassamme mitä oikeasti on tapahtunut...

        Sulla on pieni kyrpä.


      • Syyeroon
        Eronsyy kirjoitti:

        Sulla on pieni kyrpä.

        Sulla on väljä pillu.


      • Olenmies_
        Syyeroon kirjoitti:

        Sulla on väljä pillu.

        Mulla ei ole sellaista TOLLO.


      • sittenolet
        Olenmies_ kirjoitti:

        Mulla ei ole sellaista TOLLO.

        Et ole kuin "mies"; olet pöllö yhruikku..


    • pelkkääkiusaamistavaan

      Kyllä ne miehet omalla toiminnallaan eristää lapset itsestään eron jälkeen ja jo ennen eroa. Jälkikäteen on helppo muita syytellä, muta mitään ei tehdä silloin kun ovat vielä perheenjäseniä.
      Voisi niitä kaljapulloja ja kapakkailtoja vähentää ja olla isä eikä pelkkä olento siinä perheessä. Kunhan joskus ottaisitte äidin roolin ja kokeilisitte mitä on tehdä työt ihan yksin, niin arvoistaisitte muitakin kuin omaa saamattomuutaan.
      On hyviä isiä mutta on näitä jotka vilkastuttavat elämää syyttämällä ex vaimoa.
      Kummasti sitä tukea saa isät jotka ovat lapsensa jättäneet, mutta haukut saa edelleen äidit jotka lapsensa yksin hoitavat yötä päivää välillä.
      Äidin rooli on rankka ja kun vielä p..aa sataa niskaan, niin rankemmaksi tulee. Ei siis kaikki miehet ole tuommosia, mutta ehkä suurin osa.

      • pelkkääkiusaamistavaan

        Kyllä ne naiset omalla toiminnallaan eristää lapset isästä eron jälkeen ja jo ennen eroa. Jälkikäteen on helppo sitä isää ja muita syytellä, mutta mitään ei tehdä silloin kun ovat vielä perheenjäseniä.

        Voisi niitä kaljapulloja ja kapakkailtoja vähentää ja olla äiti eikä valehdella niitä lapsen olosuhteita, toiveita ja lausuntoja yhdessä "viranomaisten" kanssa perättömin selvityksin, lausumin mitä oikeasti on tapahtunut.. pelk-
        kä "äiti"olento siinä perheessä. Kunhan joskus ottaisitte isän roolin ja kokeilisitte mitä on tehdä työt ihan yksin, niin arvoistaisitte muitakin kuin omaa saamattomuutaan.

        On hyviä äitejä mutta on näitä jotka vilkastuttavat omaa elämäänsä sairaiden "viranomaisten" kanssa syyttämällä ex-miestään katkeruudessaan ottamalla yhteiset lapset pelinappulaksi kostaessaan erokatkeruuden ex-miehel-leen ollessaan itse se sairaampi osapuoli, ns. narsisti.

        Kummasti sitä tukea saa "äidit" jotka ovat lapsensa jättäneet, mutta haukut saa edelleen isät jotka lapsensa yksin hoitavat yötä päivää välillä.

        Isän rooli on rankka ja kun vielä p..aa sataa niskaan, niin rankemmaksi tulee. Ei siis kaikki naiset ole tuommosia, mutta ehkä suurin osa. varsinkin ne tarkoitushakuiset yksinhuoltajat, jotka eivät halua sopia yhteisten lasten asioista ristiriitoihin ja luottamukseen vedoten saadaksen sitä elatusapua vastikkeetta..


      • Miem

        Ei en ole eristnyt itseäni kuin EX vaimosta jolla ei ole asemaa meillä


    • Tässäsyy

      Vastausta pukkaa. Tästäpä johtuu ainakin kohdallani. Mies oli patologinen valehtelija, sekä väkivaltainen lapsia kohtaan. Julkisuudessa valehtelee yhä olevansa uhri. Enpä minä voi juosta käräjäoikeuden tuomio kädessä joka paikassa itseäni puolustamassa kun toinen osapuoli suoltaa tuota valheellista kakkaa tuutin täydeltä. Mutta uskokaa tai älkää, niin oikeus ei sitä yksinhuoltajuutta syyttä myönnä. Väittäisin, että perin harvoin äidit syyttä lasta suojaavat niin kovasti etteivät nähdä anna. Siellä on se syy, joka voi olla insestiä, väkivaltaisuutta, alkoholismia, huumeita tms, Ja ne on taatusti puolueettomasti paperilla todistettuja asioita, jota ei vaan ääneen julkisesti sanota joka paikassa. Pitäisi toki sanoa. Olisihan se oikein julkisestikin kertoa millaisten syiden takia on mies oikeutensa menettänyt. Tosin monella työpaikallakaan ei välttämättä lasten hakkaajista pidetä.

      • Siliasalia

        Meillä ex ei edes halunnut huoltajuutta. Ei ole pahemmin tavannutkaan. Tiesi numeroni ja pyysin soittamaan ihan milloin vaan haluaa lapset luokseen. Halusi aluksi tavata minun kodissani. Annoin pari kertaa periksi, että lapset saisivat tavata isää, mutta sitten kyllästyin. Mies istui sohvalla ja pelasi läppärillä. Ei edes huomannut lapsia. Sanoin että kyllä muutkin miehet kykenevät ainakin joka toiseen viikonloppuun, eivätkä änkeä exänsä kotiin. Ei tule tapaamisia tällä tavalla. Sen jälkeen ei ole ollut yhteydessä olen laittanut viestiä n. Kerran kuussa, että milloin sopii, mutta ei vastaa. Yritti lähennellä eronkin jälkeen, ja on varmaan suuttunut siitä ettei saa enää. Ei se kyllä mitenkään liity lapsiin.


      • kannattaisikohan
        Siliasalia kirjoitti:

        Meillä ex ei edes halunnut huoltajuutta. Ei ole pahemmin tavannutkaan. Tiesi numeroni ja pyysin soittamaan ihan milloin vaan haluaa lapset luokseen. Halusi aluksi tavata minun kodissani. Annoin pari kertaa periksi, että lapset saisivat tavata isää, mutta sitten kyllästyin. Mies istui sohvalla ja pelasi läppärillä. Ei edes huomannut lapsia. Sanoin että kyllä muutkin miehet kykenevät ainakin joka toiseen viikonloppuun, eivätkä änkeä exänsä kotiin. Ei tule tapaamisia tällä tavalla. Sen jälkeen ei ole ollut yhteydessä olen laittanut viestiä n. Kerran kuussa, että milloin sopii, mutta ei vastaa. Yritti lähennellä eronkin jälkeen, ja on varmaan suuttunut siitä ettei saa enää. Ei se kyllä mitenkään liity lapsiin.

        luopua yksinhuollosta; joka mielestäni sairautta, lapsella on kaksi vanhempaa ja huoltajaa, yhdessä tehty, yhdessä kasvatetaan, huolehditaan, hoidetaan, luopua elatuksista, vuoroasuminen ja lapsen kulut tasan..näin tämä lapsen etu oikeasti menee, eikä missään yhteydessä sairaisiin ns. "viranomaisiin"..


      • Siliasalia
        kannattaisikohan kirjoitti:

        luopua yksinhuollosta; joka mielestäni sairautta, lapsella on kaksi vanhempaa ja huoltajaa, yhdessä tehty, yhdessä kasvatetaan, huolehditaan, hoidetaan, luopua elatuksista, vuoroasuminen ja lapsen kulut tasan..näin tämä lapsen etu oikeasti menee, eikä missään yhteydessä sairaisiin ns. "viranomaisiin"..

        Tietenkin luovun, jos hän huoltajuuden joskus haluaa. Tapaamiset olisivat kyllä tärkeämpi juttu. Niin toivottavasti exäni ymmärtää, että lapsilla on oikeus molempiin vanhenpiinsa, eikä kosta lapsille katkeruutta. Minulle sopii ihan milloin vain, ja voin viedä lapset perille asti jos se siitä on kiinni. Exäni ei aiemminkaan ole maksanut elatusmaksuja. Hän ei ole ollut vuosikausiin kiinnostunut työnteosta.


      • voisinkohan
        Siliasalia kirjoitti:

        Tietenkin luovun, jos hän huoltajuuden joskus haluaa. Tapaamiset olisivat kyllä tärkeämpi juttu. Niin toivottavasti exäni ymmärtää, että lapsilla on oikeus molempiin vanhenpiinsa, eikä kosta lapsille katkeruutta. Minulle sopii ihan milloin vain, ja voin viedä lapset perille asti jos se siitä on kiinni. Exäni ei aiemminkaan ole maksanut elatusmaksuja. Hän ei ole ollut vuosikausiin kiinnostunut työnteosta.

        vaihtaa sinut exni kanssa; saisin lasteni asiat kuntoon:)


    • Interstellar

      Tässä 115 päivää ilman poikaa -tapauksessa muuttui päivät vuosiksi. Siis ollut neljä vuotta ilman lastaan, surullisemmaksi isän kannalta on, että äiti kyllä syytti täysin perättömiä väitteitä, että isällä on päihdeongelma - tämä sitten vuosien kuluessa muuttui isälle niin raskaaksi, että isä sai itselleen todella vielä aidon päihdeongelman, samalla vetäen oikedesta viimeisimmän haasteen pois, isän ajateltua että polku on käyty. Isä oli surullista katsoa hänen mennessä milteimpä silmissä aina vain huonompaan kuntoon. Lisäksi ko. olevan henkilön tunteneena, isällä oli valtava syyllisyyden tunne äidin hävittyä oikeudessa peräkanaa, saanut uhkasakot monesti turvaamaan tapaamisia. Isää haukuttiin äidin sukulaisten, sekä uuden miehen toimesta isän aiheuttamasta köyhyydestä, ja isä meni entistä vaikeampaan tilaan kokiessaan perusteetta syyllisyydentuntoa miettiessään liikaa ja jatkuvasti elääkö poikansa äärimmäisessä köyhyydessä, sakkojen ja oikeudenkäyntikulujen vuoksi, että köyhyys näkyy ja tuntuu. Nämä tapahtumat ennen isän päihdeongelmaa, josta isällä oli myös vankka näyttö pakostakin olosuhdeselvityksen aika tehtyjen testien vuoksi..

      Isältä kaatui kaikki kuin korttitalo kolmantena tai neljäntenä vuotena oikeuden määräämän noudon mentyä pieleen äitin paetessa poika sylissä miehensä kotiin. Mies ei ilmeisesti osannut kyseenalaistaa äidin toimintaa. Nouto, lapsen nouto kuulostaa hirvittävältä laki estää lopulta noudon, jos äiti alkaa käyttäytymään vaaralliseksi, siksi noudon loppuun saattaminen harvoin onnistuu.

      Järjettömäksi, paradoksaaliksi noutoa ennen isä oli lähestynyt ilmeisesti suoraan äidille tai äidin oikeusavustajalle, mihin isä sitten lähetti kirjallisia sitoumuksia, poikansa ollessa vielä pieni että isä oli lastenvalvojjalle kertonut paikallisen leikkipaikan riittävän hyvin jonka jälkeen isän perustepäätöksen nähneenä, isä olisi sitten parhaan käsityksemme mukaan tarkoittanut porrastusta lapsen ehdoilla tapaamisiin. Isällä oli niin kova muuri vastassa, että allekirjoittanut ja muutama luotettu ystävä, alkoivat jo itse oireilla ja väsyä.

      Toisin kuin monissa muissa tapaamis- ja huoltajuusriidoissa, tällä tarinalla on onnellinen loppu. Ilmeisesti lapsen iän ollessa niin pieni, ei lapsi kokenut psyyken häiriöitä. Isänsä ollut vuosia päihteetön. Isä kertoo nurinkurisesti, että lapsensa tuottaa niin suurta iloa että isän alkoholit on isän elämässä jo juotu. Vain lapsensa uudelleen menettäessään, ei isä tuskin pysy kuukauttakaan ryhdissä. Äidissä sitten oli jo vanhempana kypsä ajattelumaailmassaan peräti toisen olosuhdeselvityksen turvin, että lukko aukesi yllättäen jokaisen isän kaverin, tyttöystävänsä ja sukulaisensa. Sitä mukaa kun äiti sai lisää luottamusta isää kohtaan, sitä enemmän äiti lopulta salli tapaamisia ja nykyään isällä vuoroviikonloput niin paljon kuin viikonloppuun tunteja mahtuu, sekä kaksi poikansa harrastuksen vuoksi, minne vie poikansa mielellään ja odottaa harjoitusmatseja katsellen, kunnes aika loppuu. Äiti antoi myös isälle vuoden ympäri kestävät reilut tapaamiset, painopisteen ollessa pyhäpäivissä, sekä erilaisissa lomissa.

      Vaikka pojan isä jo vuosia poikaansa nähneenä, oli menneisyys aiheuttanut isälle voimakkaita pelkotiloja jos pojan äiti ei toisikaan lastaan vaihtoon. Ko. isä ei ole oikein päässyt muistoistaan edelleenkään eroon ja isälle diagnosoitiin jonkinlainen akuutti postraumaattinen stressihäiriö. Isä haki aktiivisesti ammattiapua mutta jaksaa manata ainoan, tai hänen mukaansa ainon, parannuskeinon - psykoterapian viivästymistä.

      Pojan isän mutkan kautta tuntien, ko. kriisi oli niin pitkäkestoinen, että Lastensuojelun ollessa voimattomia, oikeus ehti peräti yli kymmenen kertaa käsittelyyn alioikeudessa, sekä kaksi kertaa hovioikeudessa.

      Nykyään pojan isä on aktiivisesti tukenut ehdotusta perusteellisen mielentilatutkimuksen puolesta molemmille vanhemmille pitkittyneissä oikeudenkäynneissä, mistä oli isälle vain lisää haittaa pakostakin jo tuon istuntomäärän takia hirvittävissä äidille maksettavaksi iskeneet oikeudenkäyntikustannukset, sekä uhkasakot.

      Minkälaiset loppusanat sellaiseen kuulu kirjoittaa "Isältä hupeni terveys, siinä missä äidillä ja pojaltaan oli lähteä katto päältä, kunnes tapahtui ihme" Näin isän historiaa hieman tuntien, sekä ystäväni puheista tämä tarina on tosi kuin vesi. On pakko sanoa, että mikäli omat pojat olisi jo aikoja sitten taapero-iässä minulta viety - olisi minulle tuo 115 päivää varmasti viimeinen kipukynnys, mutta ken tietää

    • nvnvncmkfgjghty

      Uusionainen se estää miestä tapaamasta omia lapsiaan. Kun ensin rikkoo lapsiperheen niin sitten estää miestä olemaan lastensa kanssa. On niin kiero naakka että tekee kaikkensa että mies hylkäisi omat lapsensa. On kova pelkuri kun pelkää että mies jättää hänet yksin koska on yleensä työtön ja varaton, eikä ole kotia, niin mies maksaa ja ottaa sumaan hänet.
      Mutta syytä naakka ei ota vaan syyttää siitä miehen lapsia ja exää ja miestä itseään. Uusi naikkonen pitää laittaa kuriin ja sanoa kovasti että ei sekoittaisi omia suuria ongelmia muiden asioihin mutta pelkää että mies menee ex vaimon ja perheen luokse takasin, niin pitää estäämiestä.
      harvoin ex perhe ottaa likaista miestä takasin, hyi sentään. kenenkään luota ei lähdetä likaisten naakkojen luokse, ja tulla takasin noin vaan.
      Uudet maikkoset ovat kaiken rikottujen perheiden takana.

      • Anonyymi

        Uusiomies se estää naista tapaamasta omia lapsiaan. Kun ensin rikkoo lapsiperheen niin sitten estää naista olemaan lastensa kanssa. On niin kiero sika että tekee kaikkensa että nainen hylkäisi omat lapsensa. On kova pelkuri kun pelkää että nainen jättää hänet yksin koska on yleensä työtön ja varaton, eikä ole kotia, niin nainen maksaa ja ottaa asumaan hänet.
        Mutta syytä sika ei ota vaan syyttää siitä naisen lapsia ja exää ja naista itseään. Uusi miekkonen pitää laittaa kuriin ja sanoa kovasti että ei sekoittaisi omia suuria ongelmia muiden asioihin mutta pelkää että nainen menee ex miehen ja perheen luokse takasin, niin pitää estää naista
        harvoin ex perhe ottaa likaista naista takasin, hyi sentään. kenenkään luota ei lähdetä likaisten karjujen luokse, ja tulla takasin noin vaan.
        Uudet miekkoset ovat kaiken rikottujen perheiden takana.


    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2012
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1559
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      145
      1448
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1318
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1260
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      274
      1090
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1002
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      124
      991
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      967
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      51
      802
    Aihe