Kerrostalo asunnon myyti ilman kiinteistövälittäjää?

Kiitollinen,.,......

Täältä kun lueskelee näitä juttuja niin aika kirjavaa on.Selitykset.
Nyt on nimittäin niin että turhat lätisijät vois jättää vastaamatta ja ne vastais jotka oikeesti tietävät.
Aion myydä itse kerrostalosta vuokrakäytössä olleen yksiön.En ole siinä koskaan asunut itse,vaan se on ollut vuokrattuna -95 ja edelleen.
Miten homma etenee ja mitä pitää tehdä ja maksaa veroja.. ym ym ym????
Jos joku tähän vastais ihan kerrankin asiallisesti ja kertois miten homma hoidetaan tyylillä niin olisin tosi kiitollinen.

20

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totta

      Vastaan kokemuksella osakehuoneistoa ei saa myytyä ilman välittäjää vaikka jotkut niin väittävät.Myynti etenee pyydät pari asunnonvälittäjää katsomaan valitset heistä 1 asuntosi myyjäksi.

    • eräs asuntoja joskus

      Myyntivoitosta maksat veron 28% eli alkuperäisen hankintahinnan ja toteutuneen hinnan erotuksesta. esim ostettu -95, 80k ja myyty -11, 110k ja silloin myyntivoitto lasketaan tuosta 30k:sta tosin siitä saa kyllä vähentää myynnistä aihetuneet kustannukset kuten välittäjän palkkio....

      • vbbxvnvb

        Teoriassa se menee juuri noin, mutta käytännössä ei.

        Mukaan otetaan huomioon joku helvatin indeksi tai joku sen tapainen millä muutetaan -95 raha 2011:ksi eli sun laskuesimerkissä myyntivoitto 30 keuroa pienenee kummasti eli ihat hatusta tempaistuna -> tässä tapauksessa uskoisin myyntivoiton olevan "vain" ehkä puolet tuosta.

        Vero.fi sivuilla on tämä asia kerrottuna "kapulakielellä" , niin kuin tässäkin viestissä :-)


    • Aloittaja tässä.....

      Kiitos ja mitäs papereita ym ym juttuja pitää muistaa hoitaa siinä samalla.
      Jospas kertoisit ihan perin pohjin mitä pitää ja muistaa tehdä ja mitkä peperit täyttää ja niin poispäin..Kerro kaikki asiaan liittyvät asiat..Että ei sit tarvi jälkeen päin kummmastella että empä tuotakaan tiennyt..Kiitos asiallisista vastauksista.

      • 4+14

        Kun sulla ei ole tietoa edes ihan asuntonkaupan perusasioista, suosittelen lämpimästi välittäjän käyttöä. Seuraa vaikka vierestä prosessia ja tee vasta seuraava asuntokauppa itse.


    • aloittaja tässä.....

      Hei mä tiedän nää lätinät.Olemme nyyneet monta asuntoa mutta aina välittäjän kanssa.Seuraavasta en halua maksaa välittäjälle mitään,siks meinaan myydä itse.mutta ne hyvärt neuvot tässä olis nyt niitä tärkeitä,ei moralisointi.

      • Totta

        Hyvät neuvot ovat yksinkertaisia pyhän lehteen ja nettiin ilmoituksia jospa ostaja löytyisi.Kauppakirjat voi itse tehdä netistä mallia pankkiin rahojen siirtoon kuin ostaja on löytynyt.


    • joskus asuntoja myyn
    • inmob

      Myyntivoitosta aiheutuvan veron voi laskea kahdella tavalla, joko tuolla jo mainitulla hankintahinnan ja myyntihinnan erotuksen 28% verolla tai hankintameno-olettamalla, kumpi nyt tulee sitten edullisemmaksi. Tämän sinulle kertoo ja kaiken paperityön hoitaa välittäjä, todennäköisesti saat silloin vielä käteen paremman hinnan, etkä tee itse mitään...

    • Aloittaja tässä.....

      Kiitos.Nyt alkaa asia valjeta mitä pitää olla ja tehdä.Näillä tiedoilla ton osaa jo ekakertalainekin kun vaan osaa lukea ja ymmärtää mitä luki..Kiitti.
      Mutta jos jollain ois viel jotain asiallista lisättävää niin mielellään otan vastaan.

    • joskus asuntoja myyn

      Nyt jäädään kaikki mielenkiinnolla seuraamaan myyntiprosessin etenemistä ;) Ja kun muistaa sitten vielä lukemansa kun maalailee kauniita kuvia asunnosta ostajalle ettei synny jälkikäteen suurempia ongelmia... Todennäköisesti kolmannen suullisen tarjouksen jälkeen menee hermot ja rupee välittäjän palkkiot kuullostamaan kohtuullisilta :D :D

    • onnistuukyllä

      Olen itse myynyt kaksi asuntoa, toinen kerrostalosta ja toinen rivitalosta. Ota kuvia asunnon eri puolilta, mahdollisimman todenmukaisia, siten vältät "turhat" yhteydenotot. Pyydä isännöitsijältä tarpeelliset dokumentit. Laita ilmoitus oikotielle ja tai etuoveen. Itse en lehdissä ilmoitellut. Seuraa paikkakunnan hintatietoja, pyyntejä ja maksettuja. Mieti etukäteen, millä hintaa olet valmis myymään. Ole valmis näyttämään asuntoa silloin kun ostajaehdokas sitä pyytää. Kirjakaupasta tai netistä saat kaavakkeita tarjouksen tekoa ja myyntiä varten. Muista kirjata sopimukseen kaikki suullisesti sovitut asiat. Ole rehellinen ja kerro kaikki, mitä tiedät asunnosta. Ei tarvitse jälkikäteen ihmetellä. Älä suostu mihinkään poikkeusjärjestelyihin maksujen suhteen. Varsinainen kaupanteko tapahtuu tietysti pankissa. Lycka till!

      • "Laita ilmoitus oikotielle ja tai etuoveen"

        Etuovi.comissa eivät yksityiset voi ilmoittaa, ja valitettavasti se on tehokaampi kuin oikotie, joka sekin on siedettävän tehokas.

        "Älä suostu mihinkään poikkeusjärjestelyihin maksujen suhteen"

        Mikä mielestäsi on poikkeusjärjestely?


    • en.myisi.itse

      Kun et kerran yhtään ymmärrä oman asunnon myynnistä itse, niin ota välittäjä.
      Jos et, voit tehdä pienen vieheen, joutua rosikseen ja se voi kestää 2-3 vuotta ja antaa kuluja monen välityspalkkion verran.
      Itsekin tarvitsin välittäjää.

      En ole välittäjä - tai olen sittenkin!!!!!

      • ApuAutokuski

        P*S*A PUHETTA!!

        Asunnon myynti on todella helppoa. Ei vaadi mitään erikoisempia temppuja!!

        Välittäjät vaan pelottelee, että ei onnistu...itse olen myynyt pari omaa ja muutaman kaverinkin, eikä mitään koulutusta! Nämä uudenmaan alueelta.

        Kerroppas mikä vastuu välittäjällä oikeasti on niin että estäisi asunnon omistajan joutumisen rosikseen??? KÄYTÄNNÖSSÄ EI MITÄÄN!!

        Heti kun ongelmia tulee niin lierot pesevät kätensä heti ja vastuu on myyjän.

        Netistä löytyy aivan riittävän tarkat ohjeet kauppojen tekemiseen...


    • aloittaja tässä

      Kivasti tulee asiallista vinkkiä.Mutta hermot ei mene sitten kun aloitan projektin.Mutta tarkkana kannattaa olla jokatapauksessa.
      Varmaan ensikesänä kun lomilla niiin sitten aikaa myyntihommiin.
      Mutta vinkkejä otetaan vastaan edelleen jos vaan mieleen tulee ja asiallisia.

      • Totta

        Menestystä luulin itsekkin ei muuta kuin nettiin ja lehteen ilmoituksen laittaa kaupat on tehty muutaman viikon sisällä.Vaikka asunto oli erinomaisella paikalla ei tullut ostajia ilman välittäjää.Sama asia on asunnon oston kanssa ei löydy ostettavaa asuntoa jos lehteen laittaa halutaan ostaa osakehuoneisto.Välittäjä myi asuntoni ensimäisellä näytöllä.


    • Hauskin itsensä nolaaminen tulee siinä vaiheessa kun aloittaja maksaa luovutusvoittoveronsa, sellaiselle idiootille nauretaan verovirastossakin makeasti. Toki kunnon kommunistin kuulukin maksella veroja joita hänen ei edes lakisääteisesti kuuluisi maksaa.. ;D

      • 464565476457

        Edelliselle kysymys.
        Miksi ei kuuluisi maksaa myyntivoistosta veroa.Onko joku porsaareikä jäänyt??


    • LUOVUTUSVOITTOVERO

      LUOVUTUSVOITTOVERO: Oman asunnon myynnin verovapaus ja kahden vuoden sääntö
      Tulosta

      01.11.2010

      Asunnon tai kesämökin myynnistä syntyy useimmiten myyntivoittoa tai -tappiota. Luovutusvoitoista on maksettava 28 prosentin pääomatulovero. Erityissäännöksen perusteella myyntivoitto voi olla verovapaa.

      Oman asunnon myyntivoitto on yleensä verotonta. Myyntivoittoa ei veroteta, jos myyjä on käyttänyt omistuksessaan ollutta asuntoa omana tai perheensä vakituisena asuntona vähintään kaksi vuotta. Kahden vuoden omistus- ja asumisaika lasketaan päivästä päivään myynti- ja ostopäivien erotuksena.

      Oman asunnon käsite on rajattu. Esimerkiksi tyttären opiskelukäytössä olleesta asunnosta maksetaan myyntivoittoverot muun omaisuuden tapaan.

      Veroa asunnon voitollisesta myynnistä menee silloin, kun kahden vuoden aikaraja ei täyty.

      Vastaavasti asunnon myynnistä voi syntyä tappiota. Tappio on vähennyskelpoinen ainoastaan silloin, kun asunnossa ei ole omistusaikana asuttu kahta vuotta.

      Myyntitappioiden vähennysoikeus on rajoitettu. Tappiot voidaan vähentää vain ja ainoastaan myyntivoitoista, eikä niitä pidä siten sotkea muihin pääomatuloihin tai palkkatuloihin.

      Koska kesämökkiä ei voi pitää vakituisena asuntoa, vapaa-ajan kiinteistön voitollisesta myynnistä on maksettava luovutusvoittoveroa.

      Yksityishenkilöt voivat laskea luovutusvoiton kahdella vaihtoehtoisella menetelmällä.

      Voitto voidaan laskea vähentämällä luovutushinnasta omaisuuden todellinen hankintameno sekä hankinnasta ja luovutuksesta aiheutuneet kustannukset. Voiton vähennykseen kelpaavia kustannuksia ovat muun muassa ostosta aikanaan maksettu leima- tai varainsiirtovero sekä myynnistä kiinteistönvälittäjälle maksettu palkkio.

      Vuosittaiset korjauskulut eivät ole vähennyskelpoisia, mutta kiinteistön arvoa nostaneet peruskorjaukset kylläkin. Tositteet kuluista on oheistettava veroilmoitukseen.

      Verotettava voitto voidaan laskea myös hankintameno-olettamaa käyttämällä. Jos omaisuus on omistettu vähintään kymmenen vuotta, omaisuuden hankintameno-olettama saadaan vähentämällä myyntihinnasta 40 prosenttia. Alle kymmenen vuotta omistettua omaisuutta myytäessä veroton osuus on 20 prosenttia.

      Hankintameno-olettamaa käytettäessä myyntihinnasta ei saa vähentää muita kuluja.

      Perintönä tai lahjana saadun omaisuuden hankintamenona käytetään perintö- ja lahjaverotuksessa vahvistettua arvoa tai vaihtoehtoisesti hankintameno-olettamaa.

      Omakotitalon, kesämökin ja muun kiinteän omaisuuden ostajan on maksettava hankinnastaan 4 prosentin suuruinen varainsiirtovero. Asunto-osakkeen verokanta on 1,6 prosenttia.

      Verosta on vapautettu 18-39-vuotias ensiasunnon ostaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5639
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3465
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe