Mikä kosteudenpoistaja autoon?

autoonn

Ohjaamo usein kostea ja varsinkin pakettiauton tavaratila. Vaikuttaa jo ruostumiseen tuollainen. Mikä tuota kosteutta imisi pois

13

13095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puavo123

      laita sisälämmitin

    • syöppökosteus

      veneisiin ja asuntovaunuihin myydään kosteussyöppöjä, siis sellainen pönttö johon laitetaan sellainen raepussi joka imaisee kosteuden ja valuttaa vetenä säiliöön. Ei toimi pakkasessa ja säiliö pitää tyhjentää useasti, eli sopii seisotukseen, ei käyttöautoon.

    • Onko aavistustakaan mistä se kosteus tulee?
      Vuotaako ovien tai ikkunoitten tiivisteet, kuljetatko kengissäsi tai tavaroissasi tms?

      Sitten kun kosteuden lähde on selvillä, on toimen¨piteetkin helpompia päätellä.

      Ja taatusti vaikuttaa ruostumiseen!

      • niin.

        Joo eli siis eniten tuota tulee pakettiauton tavaratilaan. Lämpöisestä kun ajaa ulos kylmään niin ikkunat vetää huuruun ja kosteus jää sinne sisälle eikä takaikkunasta näe läpi.


      • niin. kirjoitti:

        Joo eli siis eniten tuota tulee pakettiauton tavaratilaan. Lämpöisestä kun ajaa ulos kylmään niin ikkunat vetää huuruun ja kosteus jää sinne sisälle eikä takaikkunasta näe läpi.

        Se tavaratila kai lienee kylmin osa autoa ja siksi kosteus tiivistyy sinne. Mutta edelleen: Mistä se kosteus tulee auton sisälle?
        Etsi syy ja poista se sekä kuivaa kosteus pois vaikka niillä hesareilla.


    • dfhdfhgf

      Tuo tieto että mistä kosteus tulee on tärkeä. Ei kannata peittää ongelmaa vaan poistaa se, eli estää kosteuden pääsy autoon.
      Avattu tupakkiaski imee aika hyvin kosteutta jos ei muuta ole saatavilla

    • Hesa(ri)

      Hesareita ympäri autoo, imee kosteutta hyvin.

    • Kokemustietoa1

      Ilman kosteus ja viileys/kylmyyshän luovat kosteutta kuivillakin säillä, sateisista puhumattakaan. - Mutta mennäänpä asiaan, vaikka tuossa edellä oli paremman puutteessa olevia keinoja. Pienehkön pakun tavaratilan kuivanapitoon itselläni on riittänyt 12 Voltin jännitteellä toimiva lämmittävä tuulilasipuhallin, jota voi käyttää tavaratilassakin. Tosin lämmitintä varten suosittelen erillistä 180-220 Ah. akkua, jonka varaustilaa pitää valvoa eli sen olisi oltava ajamattomina aikoina automaattilaturissa. Lisäksi ison akun etuna on valtava starttiapu tulipalopakkasaamuina, jos sen varauksesta on huolehdittu. Kiireisille ihmisille eivät nämä näpräyshommat varmaankaan sovi, mutta mukavuus ja käyttövarmuus ratkaiskoon.

    • 54534

      Nuo kosteudenpoistajat toimivat vain kun ilmankosteus nousee tosi korkeaksi. Päivittäisessä käytössä olevassa autossa kosteus ei nouse niin korkeaksi että kosteudenpoistajasta olisi hyötyä. Vasta seisonnassa siihen kosteudenpoistajan säiliöön alkaa kertymään nestettä.

    • sgshhhh

      Itsellä on kakkosautossa sellainen kosteudensyöjä talvisin. Usein auto seisoo parikin viikkoa ilman käyttöä ja silloin siihen tulee jo tunkkainen haju kun kosteus nousee korkeaksi. Ainakin Bilteman kosteudenpoistaja toimii silloin ja sitoo ilmankosteutta joka muuttuu nesteeksi siihen pönttöön. Vähentää auton tunkkaisuutta.

      Päivittäisessä käytössä olevassa autossa tuo ei tosiaan toimi koska kosteus ei nouse silloin niin korkeaksi että se kosteudensyöjä reagoisi ilmankosteuden kanssa. Eli ei auta esim ikkunoiden huurtumiseen.

    • fysiikanilmiöitä

      Jos vettä ei varsinaisesti tule autoon, kyse on siitä, että olet päästänyt lämmintä eli runsaasti kosteutta sisältävää sisäilmaa autoon jossa ei ole niin tehokasta tuuletusta tavaratilassa. kun ulos ajaessa auton ikkunat ja peltiseinät jäähtyvät eristämättömässä autossa aika nopeasti, tiivistyy lämpimän ilman sisältämä kosteus kylmiin pintoihin. Ongelma tietysti pahenee, jos pakettiauton sisällä on vielä tallusteltu märät kengät jalassa tai peräti lastattu märkää tavaraa jonka kosteus imeytyy lattiamattoon.
      ainoa keino estää pelkkä lämpimän kostean ilman ongelma on olla avaamatta tavaratilaa lämpimässä tai jos tavaratila on avattu, pitää se tuulettaa pakkasilmaan ajaessa, eli pitää vaikka sivuovea auki pihalle ajaessa ja sulkea se vasta kun tavaratilan puolella on pakkanen.

    • suhteellinen.kosteus

      Ei tuo kosteus tule mistään autoon vaan se on aina siinä autossa olevassa ilmassa. Ilmassa olevan kosteuden tiivistyminen pintoihin johtuu ilman jäähtymisestä. Samasta syystä esim kylmät silmälasit huurtuvat lämpimään huoneeseen tullessa.
      Luonnollisin keino on tuulettaa auto perusteellisesti silloin kun se pysäköidään tai/ja pysäköinnin aikana.

    • 43y454

      Kyllä auton sisäilmassa on enemmän kosteutta kun auto seisoo pitkiä aikoja. Kokeilkaa itse noilla kosteudensyöjillä. Päivittäisessä käytössä olevassa autossa siihen kertyy ehkä muutama tippa nestettä kuukauden aikana. Mutta jos auto seisoo, kuukaudessa voi tulle parikin desiä nestettä. Kokeiltu on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe