Mikä kosteudenpoistaja autoon?

autoonn

Ohjaamo usein kostea ja varsinkin pakettiauton tavaratila. Vaikuttaa jo ruostumiseen tuollainen. Mikä tuota kosteutta imisi pois

13

6291

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • puavo123

   laita sisälämmitin

  • syöppökosteus

   veneisiin ja asuntovaunuihin myydään kosteussyöppöjä, siis sellainen pönttö johon laitetaan sellainen raepussi joka imaisee kosteuden ja valuttaa vetenä säiliöön. Ei toimi pakkasessa ja säiliö pitää tyhjentää useasti, eli sopii seisotukseen, ei käyttöautoon.

  • Onko aavistustakaan mistä se kosteus tulee?
   Vuotaako ovien tai ikkunoitten tiivisteet, kuljetatko kengissäsi tai tavaroissasi tms?

   Sitten kun kosteuden lähde on selvillä, on toimen¨piteetkin helpompia päätellä.

   Ja taatusti vaikuttaa ruostumiseen!

   • niin.

    Joo eli siis eniten tuota tulee pakettiauton tavaratilaan. Lämpöisestä kun ajaa ulos kylmään niin ikkunat vetää huuruun ja kosteus jää sinne sisälle eikä takaikkunasta näe läpi.


   • niin. kirjoitti:

    Joo eli siis eniten tuota tulee pakettiauton tavaratilaan. Lämpöisestä kun ajaa ulos kylmään niin ikkunat vetää huuruun ja kosteus jää sinne sisälle eikä takaikkunasta näe läpi.

    Se tavaratila kai lienee kylmin osa autoa ja siksi kosteus tiivistyy sinne. Mutta edelleen: Mistä se kosteus tulee auton sisälle?
    Etsi syy ja poista se sekä kuivaa kosteus pois vaikka niillä hesareilla.


  • dfhdfhgf

   Tuo tieto että mistä kosteus tulee on tärkeä. Ei kannata peittää ongelmaa vaan poistaa se, eli estää kosteuden pääsy autoon.
   Avattu tupakkiaski imee aika hyvin kosteutta jos ei muuta ole saatavilla

  • Hesa(ri)

   Hesareita ympäri autoo, imee kosteutta hyvin.

  • Kokemustietoa1

   Ilman kosteus ja viileys/kylmyyshän luovat kosteutta kuivillakin säillä, sateisista puhumattakaan. - Mutta mennäänpä asiaan, vaikka tuossa edellä oli paremman puutteessa olevia keinoja. Pienehkön pakun tavaratilan kuivanapitoon itselläni on riittänyt 12 Voltin jännitteellä toimiva lämmittävä tuulilasipuhallin, jota voi käyttää tavaratilassakin. Tosin lämmitintä varten suosittelen erillistä 180-220 Ah. akkua, jonka varaustilaa pitää valvoa eli sen olisi oltava ajamattomina aikoina automaattilaturissa. Lisäksi ison akun etuna on valtava starttiapu tulipalopakkasaamuina, jos sen varauksesta on huolehdittu. Kiireisille ihmisille eivät nämä näpräyshommat varmaankaan sovi, mutta mukavuus ja käyttövarmuus ratkaiskoon.

  • 54534

   Nuo kosteudenpoistajat toimivat vain kun ilmankosteus nousee tosi korkeaksi. Päivittäisessä käytössä olevassa autossa kosteus ei nouse niin korkeaksi että kosteudenpoistajasta olisi hyötyä. Vasta seisonnassa siihen kosteudenpoistajan säiliöön alkaa kertymään nestettä.

  • sgshhhh

   Itsellä on kakkosautossa sellainen kosteudensyöjä talvisin. Usein auto seisoo parikin viikkoa ilman käyttöä ja silloin siihen tulee jo tunkkainen haju kun kosteus nousee korkeaksi. Ainakin Bilteman kosteudenpoistaja toimii silloin ja sitoo ilmankosteutta joka muuttuu nesteeksi siihen pönttöön. Vähentää auton tunkkaisuutta.

   Päivittäisessä käytössä olevassa autossa tuo ei tosiaan toimi koska kosteus ei nouse silloin niin korkeaksi että se kosteudensyöjä reagoisi ilmankosteuden kanssa. Eli ei auta esim ikkunoiden huurtumiseen.

  • fysiikanilmiöitä

   Jos vettä ei varsinaisesti tule autoon, kyse on siitä, että olet päästänyt lämmintä eli runsaasti kosteutta sisältävää sisäilmaa autoon jossa ei ole niin tehokasta tuuletusta tavaratilassa. kun ulos ajaessa auton ikkunat ja peltiseinät jäähtyvät eristämättömässä autossa aika nopeasti, tiivistyy lämpimän ilman sisältämä kosteus kylmiin pintoihin. Ongelma tietysti pahenee, jos pakettiauton sisällä on vielä tallusteltu märät kengät jalassa tai peräti lastattu märkää tavaraa jonka kosteus imeytyy lattiamattoon.
   ainoa keino estää pelkkä lämpimän kostean ilman ongelma on olla avaamatta tavaratilaa lämpimässä tai jos tavaratila on avattu, pitää se tuulettaa pakkasilmaan ajaessa, eli pitää vaikka sivuovea auki pihalle ajaessa ja sulkea se vasta kun tavaratilan puolella on pakkanen.

  • suhteellinen.kosteus

   Ei tuo kosteus tule mistään autoon vaan se on aina siinä autossa olevassa ilmassa. Ilmassa olevan kosteuden tiivistyminen pintoihin johtuu ilman jäähtymisestä. Samasta syystä esim kylmät silmälasit huurtuvat lämpimään huoneeseen tullessa.
   Luonnollisin keino on tuulettaa auto perusteellisesti silloin kun se pysäköidään tai/ja pysäköinnin aikana.

  • 43y454

   Kyllä auton sisäilmassa on enemmän kosteutta kun auto seisoo pitkiä aikoja. Kokeilkaa itse noilla kosteudensyöjillä. Päivittäisessä käytössä olevassa autossa siihen kertyy ehkä muutama tippa nestettä kuukauden aikana. Mutta jos auto seisoo, kuukaudessa voi tulle parikin desiä nestettä. Kokeiltu on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   422
   7167
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   723
   6292
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   102
   4163
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1484
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1017
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   943
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   901
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   780
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   736
  Aihe